Inlägg

Inlägg som Scirocco har skrivit i forumet
Av Scirocco

Intel Arc, det behövs mer konkurrens så priserna går ner till mindre galna nivåer.

Av Scirocco

Nja hela grejen med netflix är att det finns till i princip alla plattformar, medans gamepass finns bara till windows och xbox, så det kommer inte hända.

Av Scirocco

FSR var redan tillgängligt globalt för linux, men bara om man använde proton GE, det appliceras efter allt annat så det är inte felfritt, men hjälper prestandan mycket i vissa spel.

Av Scirocco
Skrivet av walkir:

Kanske dags för en iPhone 13 Pro? iPhone 11 var väl inte mycket att hänga i julgranen när den kom heller såvida man inte valde just "Pro"-modellerna. 12:orna fick ett lyft genom att få OLED på samtliga modeller och numera har iPhone 13 Pro 120Hz skärm

Vem vet... kanske försvinner även notchen på iPhone 14!

Hah nä, det är deras signatur nu, notch ska det vara vare sig det behövs eller inte, ser på mini t.e.x en liten kamera och endå gigantisk notch, och deras nya bärbara ha notch oxå.

Av Scirocco

Mitt nuvarande grafik kort nvidia 2070 super, 5000kr det sved rejält, trodde alldrig jag skulle lägga ner så mycket pengar på datorn. Eller om det räknas min LG Oled CX65 som jag använder som skärm gav jag en bit över 13000 för.

Av Scirocco

Inte dåligt både lg och samsung kommer att ha Geforce Now nu, synd bara att ingen utav dom verkar stödja tangentbord och mus, så jag för fortsätta använda min Nvidia shield.

Av Scirocco

Datorn är min hobby så linux är en självklarhet med all den variation som finns och mycket nytt att testa. Sen gär windows mig mest irreterad varje gång jag installerar det nuförtiden, förra helgen testade jag igen för att testa om spelen gick fortare. Men spelet jag spelade just nu var bugggigt som tusan i windows såg ut som att jag aktiverat hdr på ett icke hdr spel, färgerna var urblekta och allt var suddigt, sen var prestandan den samma som i linux, sen krashade windows ett par gånger med bluescreen. Så jag är tillbaka till linux, orkar inte tjafsa med windows, alldeles för buggigt, och sällan lika lätt att fixa problemen som det är i linux. Och jag har en 4k skärm, windows ligger fortfarande långt efter i hidpi skalning fast dom hade blivit bättre än sist jag testade, fonterna såg lite skarpare ut.

Av Scirocco

Löjligt dyrt för en tangenbord med sladd, dessutom saknas en massa knappar vilket gör tillverkningen billigare. Otroligt fult dessutom.

Av Scirocco

Dom försöker bli en ny apple låter det som, men apple hade åtminstone hyffsade grejer och inte helt bluff och båg.

Av Scirocco

Så fort det kommer en ny stabil på windows, i linux normalt också såfort det kommer en ny stabil, ibland en beta drivrutin om det kommit funktioner som jag vill testa.

Av Scirocco

Har sett på the wheel of time, var helt ok för nån som har läst böckerna, men går alldeles för fort fram för nån som inte läst böckerna, men den har stor potential.
Arcane på netflix, helt klart den snyggaste animerade för vuxna jag har sett och var ganska bra handlingsmässigt. Travellers en lättsedd sci-fi serie på netflix ser lite på jobbet mest på lunchen osv, är väldigt spännande hela tiden.
Foundation på apple tv+ är ett måste om man gillar sci-fi den är otroligt bra.
Invasion på apple tv+ har potential men inte super bra än så länge.
Alla tv serier som släpper veckovis släpper på fredag så det ingenting hela veckan sen plötsligt fredag alldeles för mycket att se på.

Av Scirocco

Heh inte dåligt för en gångs skull får inte windows spö, det varkar som att de släppte optimerade drivrutiner till windows först den här gången det brukar vara tvärtom. Intels egna linux distro clearlinux får spö lol.

Av Scirocco
Skrivet av Gandir:

ChimeraOS är baserat på ArchLinux inte på SteamOS, det ända som det har som kan anses liknande med SteamOS är att det startar upp Steam i fullskärmsläge där slutar däremot likheterna. SteamOS är baserat på Ubuntu som är baserat på Debian men allt är ändå linux med samma kernel i bakgrunden och går att göra samma saker som på vilken annan linux disträ som helst.

Nja dom använder samma display manager som steamOS osv, och kör med steamOS, men ja det är baserat på arch, det är en distro som gör allt automatiskt även installerar nvidia drivrutiner etc utan nån handpåläggning alls från användaren bara installera och köra. Sen är filsystemet etc inte skrivbart det är en typ av image fil som byts ut av uppdateringar, fast hela byts inte ut bara delar som behövs, det är därför den kan uppdateras så snabb, tänk en linux live med skrivbar home katalog, det är svårt att replikera det på en normal arch installation.

Av Scirocco
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Trevligt. Det är väl inte normal kunskap idag att ens veta hur man bootar från en annan enhet, tyvärr, men en distro byggd för att i princip förvandla en "vanlig" pc till en spelkonsol förenklar säkert för några. Redan att göra det enkelt nog för folk att missnöjesbyta när något skiter sig för dem kan skapa marknadsandelar.

Det finns redan, chimeraOS det är baserat på gamla steamOS med massor med förbättringar med automatiska uppdateringar i bakgrunden och ett icke skrivbart filsystem så man inte kan förstöra nått. Det kan förvandla i princip vilken dator som hellst till en konsoll.

Av Scirocco

Lite löjligt att det är android spel, trodde det skulle vara nått seriöst, sänk månadskostnaden istället, dom är dubbelt så dyr som de flesta konkurrenterna.

Av Scirocco

Det verkar som att dom kör 4k på vissa grejer, mycket bättre än hbo nordic som envisades med 1080p.

Av Scirocco

Tur att jag lyckades köpa min LG CX 65" redan för 13000 riktigt prisvärt för förra årets modell. Funkar riktigt bra som skärm.

Av Scirocco

Installerade det från iso utan securboot igång, väldigt nice. Men det tog upp 60gb nyinstallerat hur är det ens möjligt? Skalningen när man kör med 4k är horribelt dålig, font rendering är riktigt kass, nä jag håller mig nog till linux gnome, enda som ser bra ut med 4k upplösning.

Av Scirocco

Spännande få se om jag kan installera det på min dator, vägrar köra igång secure boot, få se om dom kör med tvång på det.

Av Scirocco
Skrivet av BrottOchStraff:

Hur bra funkar Apple TV+ appen på android TV?

Funkar riktigt bra på min shield. Serien var vacker och bör ses på en oled tv med atmos ljud. Bra skådespelare också, men den led av samma sak som filmer, för mycket handling på kort tid, men serien har potential.