Inlägg

Inlägg som Scirocco har skrivit i forumet
Skrivet av Shiprat:

När testade du? Om det var innan Ubuntu 16.04 kanske du stötte på AMD's dåvarande proprietary driver fglrx.
Numera är AMD's öppna driver den som funkar överlägset bäst IMO, Intel funkar oftast bra också och man kan med fördel köra ClearOS varpå det blir utmärkt, Nvidia är fortfarande bökigt.

Detta är för basic bruk, om du håller på med avancerade compute-stuff så beror det väl på dina krav och då räknar jag med att dina problem är bortom vanliga dödligas horisonter

Dock är linux linux, och man kan alltid hamna i en ändlös spiral av skit, det är en del av upplevelsen typ.

Nä det var i början av detta år ett 5700 xt, det var rena katastrofen, krashade i spel och desktop hela tiden. Det var på manjaro och archlinux, testade även i nyaste Ubuntu för att se om det var nån skillnad. Köpte ett Nvidia istället för att slippa krånglet, det funkar perfekt utan tjafs.

Äntligen en tjänst med filmer i 4k atmos och hdr, nästan alla marvel och nyare disney filmer är det. Orginal star wars 4k remastern finns där oxå så underbart.

Gillar instegsmodellen, använder min xbox one s some mediaspelare mest, men den är otroligt seg, med en ssd och mer minne lär det gå väldigt fort på den nya. Kommer att slå till om den kommer ner på typ 2500 kr på rea.

Blir kanske ett 3070 för mig om jag får mitt 2070 super sålt. AMD har alldeles för sugiga drivrutiner till linux har testat och det var ren katastrof.

Bra, tycker inte att dom ska tjäna pengar på andras verk, gammal hederlig piratkopiering har jag ingenting imot, det är bara bra reklam för verken. Men att ha massor med reklam och t.o.m nu reklam i grejerna som dom lägger upp, speciellt från ryssland är helt fel. Det har blivit en helt annan grej nu.

Högsta lönen jag har haft var 13 tusen efter skatt, men nu är jag så kallat arbetslös och får 8 tusen i aktivitetsstöd när jag jobbar. Har mest haft såna jobb när man räknas som arbetslös och har aktivitetsstöd.

Konstigt att tangentbordet har sämmre battertid än musen, ett tangentbord kan väga nästan hur mycket som hellst så dom kan stoppa in ordentligt batteri, horribelt dåligt batteri tid för ett tangentbord i överlag.

Varför låter dom en inte välja webläsare när man installerar windows istället, had reducerat chansen att dom blir stämd igen..

Inte dåligt har saknat variabel uppdatering sen min gammla lg telefon det ökade batteri längden rejält.

allt är rätt utom priset, kan få en större modell för samma pengar, helt idiotiskt.

så skärmdelning av telefonens appar, jaja bättre än inget. Trodde dom skulle tillåta android appar att installeras på datorn.

Centralt lol, dom behöver kolla på kartan, det är långt ner i Sverige.

Inte dåligt bådar gott för opensource drivrutiner, mindre reverse engineering.

Mer malware från microsoft. Att dom inte lärde sig från sist när dom blev stämd över autoinstallation av webläsare.

Skrivet av -ronz:

Jämfört med liknande trådar så verkar ju denna serie inte vara så populär
Men kanske inte så oväntat då det inte är mycket nytt.
Jag är väldigt imponerad över temperaturen iallafall.
Min gamla 6700K kunde nå 85c vid 4.5ghz. Denna 10700k med 8C/16T når 79c vid 5.0 ghz!

MM jag hade en 7700k, den kunde gå över 90c stock, överklockat till bara 4.7ghz gick den upp över 100c med en Be-Quiet Dark Rock Pro 4. Allt gick så segt, installera ett spel på steam gick den upp i över 90c i stock med volt underclock till 1.2. Köpte en 10600k nu, och jag har nästan halva temeraturen med samma kylare, lite överklockat till 4.8 all cores och cache till 4.6, så går den sällan över 55c, stress test kan jag få upp den i 82c som max, när jag spelar går den alldrig över 60c. Och datorn är väldigt mycket snabbare i allt jag gör, är som natt och dag, inte så mycket mer fps i spelen men dom går så mjukt, inga ryck som jag hade hela tiden med 7700k, är mycket roligara att spela spel när dom inte konstant rycker till och känns sega som sirap.
Min 7700k dog när jag försökte delidda den.

Hur gör jag om jag kör linux, finns inte cpu-z, har inte testat att köra det i wine dock. Fast jag har problem, körde 5ghz all cores ett par timmar utan problem men nu plötsligt är det ostabilt väldigt skummt, temeraturen gick upp rejält oxå. Har dock inte den extra 4 pin cpu power ikopplad. Testade cpu z i wine, går inte ladda upp validering står att filen är korrupt.

Jättekanterna på den gär att den ser ut som 2st galaxy s3 bredvid varandra. undrar vad some tar sån plats dom måste ha såna jättekanter på en modern telefon.

Skrämmande, nvidia är imot öppenhet dom har fortfarande inte släppt opensource drivrutiner till linux, och vägrar hjälpa dom opensource drivarna som finns, med information som skulle göra dom användbara. Vore bättre om AMD köpte arm.