Inlägg

Inlägg som anon52343 har skrivit i forumet
Av anon52343
Skrivet av Zipparn:

Det är en enorm bubbla i tech-aktierna. Gyllene säljläge, säger jag

Jasså

Kan du utveckla

Folk sa samma sak för 5 år sedan

"Nästa crash är det tech som straffas"

Vad har gått upp under corona?

Avtar digitaliseringen tycker du?

Blir stor mindre eller blir stor större?

Vet du vad en bubbla är för något, eller använder du slentrianmässigt ordet i brist på kunskap?

Av anon52343

Dålig kvalitetskontorll på första versionen så skulle inte riskera att köpa denna. Av det jag sett på youtube ser den också extremt billig och plastig ut, dålig justering av passformen m.m.

Av anon52343
Skrivet av Shiprat:

Lyxbilar, lyxvillor och dylikt är sänkor för valuta som därmed tas ur cirkulation, och ju större gapet i lön blir mellan arbetarna som tillverkar lyxbilar och bygger hus, desto större andel av en nations pengar tas ur cirkulation, det är definitivt ett problem att klaga om.

Du får gärna utveckla hur en liten del av befolkningens spenderande skulle ha en negativ påverkan på velocity of money

Av anon52343

Personer som köper dyraste kortet på release = täcker upp den viktigaste marginalen

Personer som klagar på priset = köper ett billigare Geforce kort

Nvidia är inte dumma i huvudet.

Av anon52343

Tycker detta inlägg var bra på FZ, relaterat till att Apple hotar stänga ute Unreal-verktyg:

"Halvkinesiska Epic har alltså brutit mot regler dom själva skrivit under på att dom ska följa och använder sina kunder som hävstång mot Apple, men ändå är det Apple som är skurken?

Kan hålla med om att 30% är en hög avgift och att det självklart är mer till för att driva tillväxt och göra aktieägarna nöjda snarare än att det har någon koppling till vad utvecklingen och underhållet av vad App Store kostar, men som nämnt ovan - vem bestämmer vad som är rätt avgift och hur mycket vinst dom får göra? Och Epic är rätt selektiva kring vilka det är OK att ta ut 30% för eller ej.

För dessa 30% får Epic i alla fall tillgång till en väldigt stor kundbas som i hög grad är villiga att betala för sig, tycker dom inte att det är värt det kan dom ju hålla sig till Android istället för att bryta mot reglerna och ta sina kunder som gisslan."

+1

Av anon52343

Enligt ekonomifakta.se räknaren så: 6 500 kronor år 2007 (PS3 launch) motsvarar 7480 kronor 2019.

Är ju detta som är skumt med inflation, att den smyger sig på och saker "känns" dyrare, även om vi också tjänar mer, får högre avkastning på investeringar som börsen/fastigheter osv.

Eller enkelt sagt: 6500:- låter som ett rimligt pris! Själv är jag för gammal för att hänga med och tycker Xbox One känns ny fortfarande

Av anon52343

Ser ut som kontroller till VR-headset! Would buy 10/10

Av anon52343

Epic ger bort spel gratis för att locka användare & knyter exklusiva avtal. Man går på Apple för att framstå som "the underdog", så att vi vanligt folk ska sympatisera med dem och tycka att Epic är hjälten, och det stora giriga företaget är fienden.

Rättssystemet bygger dock inte på hur många uppvotes man får på reddit genom att tycka något... Epic kommer förlora detta i juridisk mening, men de kommer att vinna (har redan vunnit...) i PR-syfte.

Av anon52343

Dem har sålts för mellan 14-17k på ebay. Sen är det ju rätt saftig provision + risken med att sälja internationellt, så kanske inte värt det.

Anyway, it's one god damn sexy beast.

Av anon52343
Skrivet av Nyhet:

Grattis till Internet Explorer för 25 långa år i tjänst, må vi inte träffas igen.

Haha!

Alltid undvikit IE av någon anleding, även back in the days när de flesta använde det. Har kört Netscape, Opera, Mozilla m.fl. Rebellisk snorvalp som jag var (är)

Av anon52343

Shut up and take my money! Älskar Nvidia.

Bra produkter, skön VD/grundare (fatta hur han tagit företaget från ingenting 1993 tills idag!), man expanderar, nöjer sig inte med att sälja lite grafikkort utan är aggressiva som med datacenter & AI.

What's not to like?

Det är dyrt att ligga på topp, men så är det ju med Apple också. Ändå köper folk. Tesla är också svindyra bilar men folk älskar dem ändå. Vill man spara pengar (så att man har råd att köpa fler Nvidia-aktier...) lär man ju kunna plocka upp beg. 1080 ti riktigt billigt nu när nya serien kommer ut, fortfarande grymt bra kort.

Av anon52343

Det tycks vara lite "passa på"-fasoner just nu. Ungefär som det var med facebook för några veckor sedan, någon börjar dra tillbaka annonser & sen blir det plötsligt bra PR att ta avstånd från facebook.

För tillfället är det bra reklam att basha lite på Apple och Google. De giriga svinen!

Hänger också ihop med att det pågår politisk diskussion om at stycka upp FANG, det är dock mest snack eftersom det vore politiskt självmord att t.ex. stycka Apple/Amazon/Google. Börsvärdet skulle rasa och det har inte amerikanska pensionssystemet råd med, det förstår till och med begåvade politiker.

Av anon52343

2 centimeter från golvet!

Jasså jaha datorskärm. Röstade 55" för jag snabbläste och trodde det var TV. Fast det är ju inte TeveClockers.

32" datorskärm är minimum när man börjar bli gammal och... hmm, oskarp?

Av anon52343

Legender som börjar gå ur tiden. Morgondagens kids får förhoppningvis läsa lite Internet-historia i framtiden.

Minns när fabror hade Internet i början på 90-talet och hade laddat ned en videofil. Vi stod på andra sidan rummet och sa att "det ser nästan ut som på TV om man kisar med ögonen!" Var helt mindblowing.

Av anon52343

Ser ut som en testbench, har det använts för mining?

Av anon52343

Jag skrev nyligen att Epic Games "gör allting rätt" men detta känns tveksamt. Tvåfrontskrig mot både Apple och Google, de har kanske råd i sin krigskassa och de hoppas (förmodligen) på bra PR, att man representerar "vanliga folket" mot de onda jättarna osv... nja, tror det kommer slå tillbaka.

Av anon52343

Framgångsrika bolag skapar en igenkänningsfaktor och bibehåller den. Men det är klart, i en värld som svämmas över av olika logotyper verkar det ju vettigt att byta lite ibland... eller?

https://distility.com/wp-content/uploads/Coke-Wordmark-and-Pepsi...

Sämsta ändringarna i recent history är väl Cdon och Instagram. Cdon är så ful så den tänker jag inte ens posta.

https://cdn.techinasia.com/wp-content/uploads/2016/05/instagram-...

Av anon52343
Skrivet av Json_81:

Vem är målgruppen för en tv som går att rulla ihop?

Det är sexigt

Av anon52343

Kul grej. Dock med flexibla skärmar i antågande förväntar jag mig att vi snart (3-4 år) får se TV:s som rullar ihop ungefär som en projektorduk. Kommer vara galet dyrt i början, men å andra sidan var det inte så länge sen som 4K TV kostade över 100k.

edit: Jag är gammal och långsam, visades upp redan förra året tydligen. Ligger på över en halv miljon i pris och lanseras i år. Okvalificerad gissning, sån där kommer kosta 10k om 4 år.

Av anon52343
Skrivet av TrueType:

EDIT: OBS att nyheten är tipsad av @grönsaksröra !

Haha, fast jag har faktiskt aktier i Apple. Och jag har en Macbook. Men jag gillar att skriva dåliga saker om dem ändå. Det är hatkärlek, eller som ett av relations-alternativen hette på Lunarstorm en gång i tiden:
"Det är komplicerat"