Inlägg

Inlägg som muffinet har skrivit i forumet
Av muffinet

Har kraschat två gånger senaste 10 timmarna. Osäker om det är något som ens går att lösa på egen hand, troligtvis måste Rockstar fixa dessa från sitt håll för jag kan spela andra spel som Outer Worlds osv utan att det kraschar. En krasch var 5:e timme är väl kanske inte liv och död man tappar några minuter men det är lite störande.

Och ja kontrollerna är ju extremt konstiga i vissa lägen, speciellt vissa menyer som använder sig av piltangenterna av nån galen anledning.

Av muffinet
Skrivet av LaZ76:

Ja spelet startas med Rockstars launcher.

Attans. Och andra sidan så betyder det att jag kan köpa spelet på GMG där spelet är runt 100kr billigare då priserna är i USD istället för Euro, så nån tur i oturen då.

Av muffinet

Om man köper spelet via Epic Games Store behöver man fortfarande starta spelet via Rockstar launchern? Annars vore de ju ett sätta att komma förbi det problemet.

Av muffinet

Andromeda är bra, det är uppenbart att dom flesta som säger att spelet är dåligt aldrig ens har spelat det och bara har hoppat på mainstream tåget att hata spelet.

Visst hade spelet problem vid release, men kritiken spelet fick var inte kritik som ett 7/10 spel får, det var kritik som att det var de sämsta spelet någonsin i princip, totalt överdrivet och onödigt.

Det enda den överdrivna kritiken har gjort är att mindre pengar kommer att läggas på Mass Effect serien i framtiden, jag har svårt att se vem som vinner på det förutom youtube reviwers som fick lite extra pengar pga clickbait titlar då såklart.

Av muffinet

Bästa spelupplevelsen i vardagsrummet uppnås genom att ställa datorbordet, stationär dator, en kvalité kontorsstol och valfritt ljudsystem med headset eller högtalare på den bästa platsen som ej ger reflektioner på skärmen och optimalt ljud. Kort avstånd till kök/toalett (bonus för båda) är att föredra.

Allting annat är kompromisser och försämringar i mina ögon.

Av muffinet

Tinnitus är jobbigt i början men du kommer att vänja dig och i långa stunder kommer du inte ens att märka det. Det hänger ihop med hälsan ja så ljudet upplevs/är högre när du mår sämre, så du kan se det som att du får en slags varning att något inte är 100% med kroppen.

Motion och bra mat lindrar tinnitus bland annat, bra hälsa helt enkelt. I början kan du vilja ha något slags ljud igång när du ska sova, rinnande vatten fungerar bra t.ex. detta: https://youtu.be/zVXnoIoWu88

Av muffinet

Det brukar ingå en TG799vacXTREAM router om du har 100mbit eller mer med BBB, denna verkar ha säkerhetsproblem enligt denna tråd: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1512833-sakerhetshal-i...

Jag använder den dock då det är svårt att slå priset 0kr, den kostar egentligen 1250kr.

Av muffinet
Skrivet av Ziddie:

Jag har problem att att spelet kraschar när jag summonar Spellbound Sword. Jag vet inte om det är mod-relaterat, jag löste det genom att ladda en äldre sparfil.

Vet någon varför en nyare sparfil skulle orsaka problem och finns det någon lösning som gör att man inte måste ladda en gammal sparfil?

Mer info om kraschen.

Lösningen är att inte ta bort mods under en genomspelning för det är bara då den här buggen dyker upp, alternativt har du en dåligt gjord mesh/texture mod som kraschar spelet varje gång du använder bound sword, det är också möjligt. Anledningen till att en äldre sparfil fungerar är för att du inte har installerat/tagit bort moden som orsakar problemet i den äldre sparfilen (ännu).

Av muffinet

Såg inte Alternativ för Sverige på listan så röstade "Annat".

Av muffinet

Tack för tipsen!

Av muffinet

Städa Windows 10

Hade tänkt försöka mig på att städa Windows 10 efter den kommande uppdateringen som kommer ske vilken dag som helst.
Dvs inaktivera lite onödiga processer osv som ej behöver köras för att göra OS lite mer stabilt och "rent".

Finns det vettiga bra program som gör detta? Eller någon guide man kan följa som är hyfsat enkel och bra? Dom flesta program som "Optimerar Windows" verkar vara rent skräp vad jag sett tyvärr.

Av muffinet
Skrivet av anon179202:

Testa först köra dina minnen utan xmp profilen och se om det fösvinner. Om det gör det kan du börja experimentera med volt för då är orsaken att du inte har en stabil minnesöverklockning.

Skrivet av Mac83:

Jag fick detta problemet när jag klockade mina minnen så jag hade valet att köra oklockat eller att köra power on self test igång i bos för att slippa det.

Ok ska testa att ställa om dom till att köra utan XMP 2.0 också och se om det fungerar, problemet är dock att när jag går in i BIOS och leker runt där först en stund så kommer jag komma in i Windows efter uppstart, det är bara direkt från kallstart utan att gå in i BIOS som den vägrar första gången. Så jag behöver isåfall köra med dom minnesinställningarna ett tag för att se om de gör skillnad på sikt.

Var brukar "power on self" testet i BIOS aktiveras, vilken kategori? Jag har gärna så många saker som möjligt som kör tester i BIOS innan uppstart, har absolut ingen brådska med att datorn behöver vara inne i Windows efter 10 sek vilket den är nu i princip, eller ja när den nu väl tar sig in i Windows överhuvudtaget.

Av muffinet

Minnet körs i XMP 2.0 1500mhz, dual channel så det blir 3000mhz, dvs vad dom ska klara enligt spec, har ej rört detta heller.

Datorn är ej överklockad.

Jag tog inte ut batteriet när jag gjorde den strömfri, ska testa detta efter jag har stängt av den inatt.

Av muffinet

Behöver starta dator två gånger för att boota Windows

Har fått ett märkligt problem senaste veckan med datorn i signatur, behöver starta den två gånger för att den ska ta sig in i Windows, första gången så kommer BIOS upp, allting finns där alla hårddiskar RAM osv, men efter BIOS blir skärmen bara svart och inget mer händer, inga tangentbordskommandon fungerar här så enda sättet att starta om datorn är powerknappen i detta läge.

Vid andra uppstarten så ser BIOS likadant ut, enda skillnaden är att nu kommer Windows att bootas upp utan problem.

Någon som har någon aning om vad problemet kan vara? Saker jag har testat är att göra datorn helt strömfri i 10 timmar, DP kabeln har varit urkopplad denna tiden med, BIOS har hårddisk med OS som prio load order. Datorn sitter i jordat uttag.

I övrigt är datorn helt stabil och jag kan spela på den hur länge som helst utan minsta lilla problem så detta är ganska förvirrande.

Av muffinet
Skrivet av VresiBerba:

Men du, ring polisen vettja!
Men jag skrev inte fel, Megabit förkortas Mb.

Felet är fortfarande inte löst, jag får fortfarande ut bara drygt 90 Mb oavsett vilken kabel, dator eller NIC jag använder. Jag har också lyckats hitta routern, vilken är en router från Telia; Technicolor TG799vac och den kopplar inte upp sig mot nätet. Ringde och felanmälde och Telia skickade en ny router, som inte heller den fungerade. Jag testade då den gamla Telia-routern, en Inteno XG6746, inget. Jag testade en Asus RT-AC51U, inget händer, startar bara om.

Ringde Telia igen den 13e som skulle skicka ut en tekniker. På måndagen den 19e ringde teknikern och sade att han kommer på onsdag. På onsdag ringer en finnig 18-åring på dörren med tidernas UN*X-attityd (verkar vara en gemensam nämnare) som kopplade in en laptop, hm-ade lite, krimpte en ny kontakt och sade när jag hämtade en ficklampa och lyste för honom; "Öh, ja, se kan jag!". Teknikern hittade inga fel och sade att han behövde komma åt switchen i källaren, blir idag eller imorgon. Det är nu idag, tisdag den 27e, nästan en vecka sedan.

Vi har ringt Telia och dom säger att dom väntar på besked från hyresvärden, teknikern svarar varken på telefon eller åtskilliga SMS, fastighetsskötaren säger; "jaaa, alltså... jag vet inte" och hyresvärden säger ingenting för dom har vi inte fått tag på och meddelanden man lämnar blir tydligen ignorerade.

Det skall sägas att jag och min fru precis har flyttat tillbaka till denna lägenheten efter ett stambyte och innan flytten fungerade allt fin-fint, men en hyreshöjning på ganska precis 45% fick vi i alla fall, och det skall man ju inte spotta på. Inte för att min hyreshöjning har med saken att göra, det kanske till och med är så att om jag skriver om min hyreshöjning kanske det bara kommer att göra folk ännu mer förvirrade. Eller kanske har den med saken att göra, nån som vet? Strawpoll, kanske?

https://www.strawpoll.me/15371449

Om teknikern varit in i lägenheten/huset med sin egen utrustning och fått ut den rätta hastigheten (vilket jag antar att han fick för du skrev att han ej hittade något fel) då ligger ju felet i din utrustning, varför ska han kolla på switchen i källaren när han får rätt hastighet, det finns ingen logik i det?

Av muffinet

Har en Moccamaster KB952 AO, köper bara extra mörkrost kaffe. Ingen kvarn eller något utan vanligt bryggkaffe.

Köper oftast Arvid Nordquist om inget annat har något erbjudande med bättre pris. Coops extra mörkrost kaffe är helt ok också faktiskt, jag var skeptisk men det funkar helt klart.

Av muffinet
Skrivet av Alling:

Beror ju på vad man spelar och så. Själv ser jag absolut en sådan här skärm som ett alternativ utan att ens uppgradera från mitt GTX 980. Anledningen är helt enkelt att jag spelar typ en timme i månaden, och då spelar jag CS, som jag inte tror är särskilt svårt att driva i 4K.

Men generellt, om man spelar tunga spel, har du givetvis rätt. Och har man inte råd med grafikkort för att driva en Predator X27 ska man inte köpa en heller.

Dock så är ju skärmen rätt bortkastad om du inte kan driva alla spel i upplösningen och frekvensen den är gjord för då den kostar lika mycket som en monsterdator + en skärm med 1440P och 144hz/Gsync.

Jag hade inte rekommenderat denna skärm till någon, för pengarna kan man få så mycket.
Denna skärm är bara till för att skryta med, både för personen som köper den och för Acer.

Av muffinet

4K i 144hz, lär vara 1080Ti i SLI minimum för att komma upp i det, och då lär du dessutom få sänka en hel del inställningar för att hålla det stabilt.

Av muffinet

Hur fungerar detta? Det är ju fortfarande ord mot ord precis som vanligt eller ska det bli obligatoriskt att spela in samtalet före samlag nu, annars räknas det per automatik som våldtäkt?

Denna lag har ingen inverkan på dom riktigt allvarliga överfalls/gruppvåldtäkterna med okänd/okända gärningsmän som har ökat lavinartat dom senaste åren, men dessa är det ingen som vill prata om eller vill kännas vid.

Skulle gissa att uppklarningsprocenten på våldtäkter med okänd gärningsman/gärningsmän är ganska nära 0% då dom räknar in alla slags våldtäkter i en total uppklarningsprocent. Självklart är det högre uppklarningsprocent i alla fall där kvinnan direkt kan uppge personnummer, namn och adress på gärningsmannen.

Av muffinet

Den är bra men det är många funktioner som fortfarande kräver gamla internetbanken så den är en bra bit från att vara färdig. T.ex. att låsa upp kort för internetköp och genomföra internationella betalningar kräver att man går till gamla internetbanken just nu.

Men jag föredrar den nya före den gamla helt klart.