Inlägg

Inlägg som Fredag har skrivit i forumet
Skrivet av Buulaa:

Dom gjorde all online återförsäljning av nycklar gå exklusivt genom ps store.
Därefter kan dom sätta vilket pris dom vill och kontrollera prissänkningar. Double dip på distributionskostnader och inte behöva ta billigare inköpspris till butiker

Folk som köper den digitala konsolen kommer verkligen bli spitroastade av sony.

Lägg på online prenumerations kostnader och plötsligt blir konsoler betydligt dyrare i längden över pc

Tänkte bara tillägga att Plus prenumerationen sparat mig en hel del spel-köp, då månadens spel senaste åren varit generösa med rätt feta titlar. Så det ser jag inte enbart som en utgift.

Med PS5 och plus-titlarna vi blivit lovade där är det svårt att inte le med hela munnen, sparar många hundralappar där på spel jag tänkt köpa som jag inte hunnit med än, som Days Gone och God of War, men även Persona 5 och batmanspelet.

Med det sagt så köper jag PS5 med skivläsaren. Mest som stöd för den friheten, men kommer säkert att tjäna in den kostnaden långt innan PS6. Hade räknat med 7K, så med det lägre priset blir det ett ett Pulse headset till med.

Svårt att bygga en PC för så lite pengar. även med spelen inräknat. Har svårt att se hur det skulle bli billigare med en PC, då konsollerna ändå får 16gb ram, bra prolle och helt duglig GPU osv för så lite som 6000 eller 5000 för de som kör digitalt. Då med ljudkort med lika mycket kraft som alla kärnor i PS4 med hundratals kanaler och en dualsense kontroll.

Tycker PS5 är rejält prisvärd sett till helheten. Speciellt med tanke på alla bra spel man får redan dag ett med pluskontot. Kan lätt invänta reorna innan ens backloggen är avklarad. Just den helheten är svårslagen även med en kraftig PC. Sony har så många bra exklusiva titlar som man inte vill missa.

Skrivet av loevet:

@Fredag: Mmm, Sony har kritiserats en hel del för ljudnivån med PS4/Pro, tror att de använder en rätt rejäl fläkt i PS5 så att den inte ska behöva rotera lika snabbt som fläkten i PS4 och PS4 Pro. Förhoppningsvis blir den både effektiv och tystgående.

Sett till det vi sett av de båda konsolerna ser Xbox Series X onekligen ut att ha en mer utrymmeseffektiv kylarlösning. Med tanke på hur kompakt och tystgående Xbox One X är gissar jag att Microsoft kommer lyckas bra även denna gång.

Ja jag väntade med GoW just för att folk sa att den titeln gärna petade in maxläget på PS4-fläkten(om man inte servat den). Nu får man det spelet gratis med Plus till PS5, så det blir en bra titel att testa med. Om Sony misslyckas att hålla ljudet under kontroll med så mycket större volym än Xbox blir jag lite besviken faktiskt, men rimligtvis borde rymligheten vara en fördel.

Ska bli spännande att se hur de presterar på den punkten faktiskt.

Designen kräver nästan att hon står upp, liggandes blir man bara påmind om en strandad val.

Hoppas verkligen att tjockleken ger en påtaglig impact på fläktvolymen. Men Cerny sa att vi skulle bli nöjda, så jag litar på det.

Skrivet av loevet:

@Fredag: nej jag trodde att God of War 2 (GoW 2021?) var tidigt i utvecklingen, skrev det i nyheten från början innan jag insåg att de faktiskt sagt nästa år. Då har de bannemig jobbat hårt sen förra spelet släpptes.

För mig är Ratchet & Clank: Rift Apart självskrivet, oklart om det släpps vid lansering men det kommer köpas så fort det är släppt. Sedan har jag ett gäng PS4-spel jag gärna testar på att spela med lite bättre flyt också

Har inte hunnit spela GoW än, som tur är köpte jag det inte senaste rean, nu när jag får det "gratis" plus Days Gone. Men ja, flitiga rackare, kanske de utökat studion efter framgångarna.

Rift apart ser löjligt roligt ut, med riktigt vacker grafik, så ser fram emot det. Osäker om det blir lanseringstitel bara, det ligger iaf överst på min lista just nu.

Köper PS5 med skivläsare. Begangnade spel kostar under hälften efter bara några månader.

Blev överaskad av priset faktiskt, känns som Sony kommer gå back på hårdvaran. 399 dollar räcker inte till många komponenter när man bygger en dator.

PlayStation Plus Collection innehöll spel jag tänkt betala för, så kommer ha att göra från dag ett. Generös start, utöver löjligt lågt pris på själva PS5.

Har inte bestämt mig för någon lanseringstitel än. Trodde heller inte att God of War 2 skulle komma så tidigt inpå, redan 2021?

@Anton_Cimex:

Det blev en osmall för nic och den gjorde så fina puffar att jag nöjde mig med det. Autodraw, bra puff och skönt motstånd för mun till lunga. Smaken är bra och billig var den med.

Men kanske går vidare med lite fetare grejer senare när det blir dags för keramiska coils.

ang smaker:
Testat lakris, jordgubb/melon, persikoringar och sura colanappar. Gemensamt för alla är att de är lite för söta. Bäst är fortfarande mintsmaken" ICE MINT" från min första disposal; N-One.

Tar gärna tips på lite andra smaker, eller vad man ska kalla det?

Skrivet av Ragnvlad:

Anledningen stavas s n å l h e t.

Stavas snarare e x k l u s i v a. Flera av de allra bästa spelen denna generation stod Sony för.

Skrivet av dmutm:

nu är det SSD istället som är bättre på PS5, då är det detta som gör störst skillnad i spel och inte GPU kraft. Det kan vända snabbt!

Problemet med att fylla arbetsminnet tillräckligt snabbt är lika gammalt som TV-spelens historia. Om du tror att det är obetydligt att PS5 gör detta dubbelt så snabbt har du fel.

Skrivet av Erik_T:

Suck. Har du läst artikeln som tråden kommenterar?
"Also "it always scaled on PC" is nonsense. Every AAA game in the past decade or so has their assets made once so they run on min spec. Increasing sample counts a bit here and there for high settings isn't what you could truly have done with more power. Min spec matters."

Ganska många här verkar tro att de vet bättre än folk som som har detta som sitt dagliga jobb.

Är glad över att PS5 inte har detta problem för de som gör exklusiva spel till den.

När Pro väl kommer så drar man bara upp baslinjen istället för att handikappa utvecklarna från start.

Problemet med 16GB minne mitigeras rejält med deras supersnabba SSD, så när det väl blir dags att porta PS5 spel till PC om 5-6 år kommer inte den minsta gemensamma nämnaren vara i närheten av vad multiplatt-titlarna nu får dras med.

Sammantaget kommer spelen till PS5 såklart se bättre ut överlag när baslinjen kan hållas högre. Iof bara de exklusiva titlarna då, men det är ju där Sonys styrka visat sig denna generation.

Eftersom multiplattspelen bromsas mest av S-modellen nästa generation så spelar de extra TF som X besitter ingen roll, skillnaderna på multiplatt blir därför obefintlig på PS5 och då finns det ingen anledning att välja någon maskin från MS, bättre med en riktig PC för att komplettera spelutbudet optimalt.

Sen nån som sa att PC bromsar PC mest. Stämmer ganska bra, för även om man kan skala spel till en viss gräns, så sätter man ändå en gräns. De med hårdvara därunder kan då inte köpa spelet du byggt. Ju högre gräns, ju snyggare spel, men då också mindre pengar tillbaka.

Med det sagt så byggs moderna spelmotorer som epics på ett sätt som gör skalningen mycket mera dynamisk och automatiserar skalning på ett tidsbesparande sätt. Men de extremt högkvalitativa assets man kan använda tar likväl enormt med plats.

Det är därför man anser att 16GB inte kommer hålla länge till, men där kan en ruskigt snabb SSD åtminstona balansera det problemet i långt högre grad än vad Xbox maskiner kan skryta med.

PS5 är därmed den bästa konsolen för framtida spel med många högupplösta assets, där X istället kan skina med lite bättre ray-tracing i mindre miljöer. Stora öppna spel som t ex GTA6 kommer kunna flyta bättre på PS5 vs Series X, vilket många som inte förstår detta vägrar tro på då "MS ju har mera TF". Men att kunna fylla arbetsminnet dubbelt så snabbt kommer såklart att innebära en stor fördel ju större spelen blir.

Sony har gjort en riktigt bra övervägning med hårdvaran i PS5.

Vill äga mina singleplayerspel och de får gärna vara fullt optimerade för hårdvaran, vilket länge varit tvspelens största fördel. Där har PS5 en fördel som väger mera än priset, den digitala varianten har inte sämre hårdvara.

Sen är Sony studios bättre på att göra spel överlag, vilket också väger mera än priset. Det kommer löna sig i längden. Då betalar jag gärna lite extra för en dubbelt så snabb SSD, känns ändå värt.

För jag tror inte Sony kommer matcha priset. Deras kundbas är där för att de bästa spelen finns där. Förbokningarna till PS5 slagit alla rekord hos webhallen av samma anledning.

Skrivet av Znappie:

Är du ute efter en enkel "penna" att ha med dig och ha något värre hemma?

Precis, nått litet men coolt för utomhusbruk/nikotin och någon mera värsting för maximala moln hemma som bara ska köras med diverse fruktigheter.

Den lilla får gärna vara utan knappar och ha usb-laddning, den stora kan ha 18550 eller vad de heter...

Tråden verkar ha svalnat något, så försöker hitta mera aktiva ställen för råd. Tar gärna PM om någon vill snacka lite. Men testade iallafall engångsprodukten "One" idag, från cigge.se med mintsmak. Frakten var smidig(tre dagar) och paketet välembalerat.

Inga knappar eller konstigheter, bara att öppna förpackningen och köra, så väldigt smidigt det med.

Blev helt såld på detta och det var riktigt nice att slippa gå ut och röka(har ingen balkong). Själv kör jag en eller max två cigg per dag, så nicotinet ger mig en kick varje gång. Sju vanliga "bloss" mun till lunga var mer än tillräckligt och mintsmaken riktigt behaglig.

Tror jag vill hitta något liknande litet som bara funkar, för nikotinrökat och sen något roligare med större kapacitet bara för att testa smaker och göra stora rökmoln, för det var riktigt kul detta.

50/50 som det är i "One" kändes som en helt perfekt blandning. Smaken var mer än jag räknat med, så det ska bli kul att gå vidare med detta!

Skrivet av Dmz:

Bahnhof är lömska och supporten suger.
Jag har stått och betalat 366:- för 100/100 i flera år nu. Men då jag kollade priset nu i veckan så såg jag att 250/250 kostar 349:- enligt deras hemsida. Jag har inte fått någon information om detta på något vis och då jag chattar med supporten om det så får jag till svar att dom kunde inte svara på hur länge dom har haft det priset för 250/250. Jag ber om en kompensation för att ha betalat för mycket i ett x antal månader, men får till svar att jag måste välja "Övriga ärenden" och inte "Bredband"

Nu är det en struntsumma kan man tycka, men jag hade fortfarande kunnat haft mer än dubbla hastigheten för en billigare peng i månaden än vad jag betalade för. Och bara Bahnhof vet hur många månader jag har betalat överpris för mitt bredband.
Dom hade kunnat skicka ett mejl, ringt, sänkt priset på min faktura eller uppgraderat min hastighet automatiskt utan att man själv måste hålla koll på deras prisändringar hela tiden.
Jag ska samla ork och lugna mitt humör så ska jag ta tag i detta igen och se till att dom svarar på mina frågor på ett korrekt sätt..

Jag har Bahnhof genom Zitius, det positiva är att det är väldigt sällan det strular på så sätt.

Gjorde samma resa för några år sedan. De upplyser helt enkelt inte kunder om prissänkningar och även om jag visste hur mycket jag var "blåst på" så blev det ingen ersättning. Bråkade hela vägen upp till tuppen.

Vet inte om alla gör så här inom branchen, men fult är det.

Är engångsprodukterna värda sitt pris för att testa om detta är något för mig?

Vill annars hitta någon med inbyggt batteri/medföljande laddare, som inte läcker och som har keramiska coils i sortimentet, för jag har hört att de ger en renare smak och håller bättre.

Inte lätt för en nybörjare med allt fikonspråk, men har pluggat lite idag och vill gärna kunna ändra luftintag också för att få motstånd mera likt cigg/cigarr. Föredrar munbloss till lunga. Rökmängden är egal, smak och motstånd är viktigare. Gärna något utan knapp.

Struntar i designen, men munstycket på Smok Nord 2 så trevligt ut. Någon klagade dock på att de började läcka relativt tidigt?

Om någon är på den nivån att man "behöver" den, så kan jag inte tänka mig en bättre lösning faktiskt och då framstår priset nästan som billigt med tanke på vad man får, hade jag ekonomin för det skulle jag inte ens tveka.

Men som sagt, bara yoken är en fantastisk början på flygandet. Sen skulle jag hellre lägga lite extra på bildvisare på höger och vänster sida innan jag gick vidare med gas och denna. Överblick är guld i ett spel som detta.

Tänk er tre 65" i vardagsrummet, vinklade för cockpit, hehe! Ultimata inlevelsen!

För det första:
Landade ett plan i full storm med mellan 3 och 7 fps. Just flygsim är den enda genren där bilder per sekund spelar liten roll, då föregående bildruta inte ändrat sig extremt till nästa.

Så ett tips är att dra på ögongodiset tills datorn börjar lukta bränt. Allt över 30fps är typ meningslöst vid en vanlig landning. Akrobatflygning däremot...

För det andra:

Även den enklaste joystick med roder är minst tio gånger bättre än mus. Vill man bara testa kan man börja där. Flaps/gas funkar typ okey på tngbord.

Vill man ha någorlunda realism är det bara Honeycomb som håller måttet(i sin prisklass) och är tio gånger roligare än alla fancy joy+gas.
Köp denna först:
https://www.komplett.se/product/1146982/gaming/spelutrustning...

Sen, när du är helt såld och vill utöka så köper du denna:
https://www.komplett.se/product/1146981/gaming/spelutrustning...

Mycket bättre att gå den vägen istället för att bara sitta och drömma om en hel cockpit. En "riktig" yoke får dig att känna dig som en pilot oavsett på vilken nivå du spelar på. Enormt mycket spelglädje i de 4.9 kilo den väger.

Länkade till komplett, då den är slut överallt utom där, så passa på!

"som juristen kan använda mot mig och typ gräva bort hela vårt hus"

Den här biten ändrar ju allt, alla råd i tråden verkar ha missat detta.

Är det så allvarligt är det ju bara att le och vinka?

Datorn har varit kopplad till en TV sedan upplösningen 1024*768 stöddes år 2006, då 32" på en prisvinnande Bravia. Redan då tyckte jag att datorskärmar var för små och har inte kunnat gå tillbaka.

Nu används en 55" med 4K och HDR sedan två år och tycker att 65" nu blir minimum när nästa TV ska ha 8K.

I stort allt spelande har gått över till Playstation då priserna på grafikkort till datorn blivit orimliga. Att ett nytt PS5 inte ens motsvarar hela priset på ett High End från Nvidia är lite stört. Då är det roligare att lägga pengarna på riktigt maffig bild istället.

Ska bli kul att testa Sonys hörlurar som säljs till PS5. Cerny pratade ju om rejäl förbättring med så många kanaler att atmos och DTS senaste inte räckte till.

"so soft you’ll want to sleep in it" stämmer bra, bamboo är inte bommul, det har lite mera tyngd i sig och sitter därför underbart. Vet inget om hållbarheten då jag tvättar skonsamt och hängtorkar, så allt håller bättre då.

Men svårt att gå tillbaka till skräp när man testat.. Har även gått över till kallingar i bamboo, då man ibland sover i de med. Löjligt skönt mot huden. Började faktiskt i den änden, nu letar jag hoodies i bamboo med.

Skillnaden är ungefär som att gå från ett billigt lakan till tätvävd satin, så det är inge hittepå för miljöns skull, den skiter jag i. Visst, 279 är dyrt, men inget kan vara bäst och billigast samtidigt, man får välja.