Inlägg

Inlägg som Molotov har skrivit i forumet
Av Molotov
Skrivet av maniak:

De har antagligen blivit hackade som gör det för att få ut pengar. Sabotage är inte riktigt rätt ord för det.

Ok men jag menar att nån annan är skyldig och inte utvecklarna av spelet som har bytt namn till Helldivers 2.
Med andra ord blir det fel att kalla dom för scammers om så är fallet, då är dom offer.

Av Molotov
Skrivet av maniak:

Hur skulle sabotage bevisas?

Ja om det är en utvecklare på steam (har ingen koll på dom) som normalt inte skulle göra nått som detta så kan det ju vara sabotage både mot dom eller så är dom oskyldiga offer för sabotage mot arrowhead.

Av Molotov
Skrivet av bbbbbaaaaa:

Så bra att du inte behöver undra, för du kan väldigt enkelt kontrollera det själv.

https://steamdb.info/app/2607830/history/?changeid=U%3A462033...

Är väll inget svar på frågan?
Frågan ör om det är medvetet gjort eller nån som saboterar för utvecklaren.
För scamma folk på pengar går inte att göra på detta sätt på steam. Så känns ju mer att det ger problem för utvecklaren än nån möjlighet att dra in extra pengar och sen ticka typ.

Av Molotov

Jag undrar om nyhetsskribenten verkmigen undersökt om detta är ett scam försök (som endå inte fungerar pga köparna får refund) elöer om det är sabotage mot utvecklarna.
Generellt är folk snabba att döma och skribenter på siter som sweclockers inte särskullt mån om att vara helt korrekta i sina sk rapporteringar.

Av Molotov

Låter mest som trams.
Lithium batterier föredrar korta laddningar. undvik att köra slut på batterier men att ladda upp till 100% är inga problem.

Av Molotov
Skrivet av Flutters:

Har en Steam Deck men den ligger mest och samlar damm numera.
Trevlig och så, men spelar mycket hellre på min dator.

Varför köpte du en från början?

Av Molotov

Steam deck suverän maskin.
Ersatte Nintendo switch direkt

Av Molotov
Skrivet av jberntsson:

Jag gjorde faktiskt om alla mina tester idag, ifall mina tidigare upplevelser var orsakade av tidigare buggar eller liknande. Det är trackingen av handkontrollerna jag syftar på. I snabba spel (jag testar en snabb låt i Synth Riders på högsta svårighetsgraden) hänger inte trackingen av handkontrollerna med, och jag missar saker trots att de är på rätt ställe i rummet och jag skulle ha tagit det utan problem native på Quest.

Trådat (Link) med låg upplösning (default) så kunde jag få ganska okej tracking, men då finns det ingen större mening att inte bara spela native på Quest istället. Om jag drog upp upplösningen så att det grafiskt skulle göra någon skillnad får jag samma problem med trackingen av handkontroller som jag får med båda trådlösa alternativen (Air Link, Virtual Desktop). Som jag förstår det har det att göra med att rörelseprediktion inte fungerar like effektivt som native pga latenser, eller något i den stilen.

Finns ju massvis av spel som inte är lika krävande i trackingen, och de funkar jättebra att köra med Quest 2 (VD är nog mitt förstahandsval när det gäller metod - stabilare än Metas egna lösningar). Men det är en upplevelse som kräver mer eller mindre stora kompromisser beroende av ens use case.

Ja i rythmspel ska du nog inte köra nptt som orsakar latency om du är på hög nivå, då är det nog bäst att köra native.
Men personligen är det samma där för mig. Nu har jag inte spelat synthriders men när jag bytte router så kunde jag klara låtar i beat saber på expert och expert+ (1 låt) som jag inte alls klarade av tidigare pga latency med gamla routern, även ragnarock funkar riktigt bra för mig.
Annara är det just bara i rythmspel så fall latency blir ett problem jag har inte upplevt i nått annat som tex shooters osv.

Av Molotov
Skrivet av Millhouse1:

Jag har precis fått en meta quest 3 i födelsedagspresent. Helt sjukt och jag är såklart väldigt glad. Dock är jag osäker på om jag kommer använda den i mer än några veckor/någon månad och därför kan jag inte motivera det priset. Även om jag inte har köpt den så finns det roligare saker att göra för dom 7k som den kostar.

Tror ni jag kan öppna och testa och sen returnera om jag inte gillade den? (köpt på elgiganten). hur ser elgigantens öppet köp policys ut, försökte kolla lite och vissa produkter tar dom tillbaka och vissa inte.

sen en annan fråga vad ligger prisspannet på för spelen som man måste köpa för MQ3. är dessa värt det idag eller känns det bara lite för tidig teknilogi.

Vill du förlora ditt liv i multiplayer shooters så finns typ Ghosts of tabor eller kommande Contractors showdown.
Annars sportspel som Eleven table tennis mm.

Av Molotov

Brukar alltid strunda i geforce experience.
Jag installerar alltid nya drivrutiner med att först avinstallera dom andra med DDU.
Vad är skillnaden att använda GeForce experience tex, i praktiken? är det bra att "lura och krångla till det för sig själv" att hålla på som jag gör? 😅

Av Molotov

Sony är dåliga på att formulera sig.
Deras Playstation blog vänder sig till playstation användare och dom utgår typ att inga vet någonting utanför plystation.
Därför kan det vara att dom typ inte skrivit att göra PSVR2 till ett PCVR kompatibelt headset med SteamVR etc, för att undvika nämna en "konkurrent" kanske.

Av Molotov
Skrivet av jberntsson:

Går väl bara att spekulera nu i hur det kommer funka, men som ägare av både PC och PS5 har jag haft PSVR2 i tankarna ett tag. Om det kommer funka som ett normalt PC VR-headset så är saken biff för min del.

Jag har en Quest 2 som jag inte tyckt har varit en jättebra upplevelse för PC VR. Kompressionsartefakter, långsam tracking, diverse kopplingsstrul etc. Och detta är både via wifi (med dedikerat nätverk) och kabel. Många frustrerande stunder. Jag har nog inte heller hört att Quest 3 skulle vara en mycket bättre upplevelse på den fronten (även om den uppgraderingen också lockar, men mest för dess förbättringar för standalone-användning)

Quest 3 är en lite förbättring ja.
Dock körde jag också Quest 2 innan och känner inte igen mig i dom problemen du beskriver.
Vad menas med långsam tracking?
Låter endå som du haft strul mer än vad som är normalt trots dedikerat nätverk.

Av Molotov
Skrivet av Mizccc:

Precis som jag skrev, att det handlar om att utöka biblioteket med några PC-spel, och inte om att göra headsetet kompatibelt med PC, som rubriken antyder. Tro mig, ingen blir gladare än mig om PSVR2 får fullt PC-stöd. Men det verkar ju inte vara vad det handlar om.

Hur tolkar du själv meningen?

Tror du tolkar lite fel.
En direkt översättnig via google
Vi är också glada att kunna dela att vi för närvarande testar möjligheten för PS VR2-spelare att få tillgång till ytterligare spel på PC för att erbjuda ännu mer spelutbud utöver PS VR2-titlarna som är tillgängliga via PS5

Av Molotov
Skrivet av Chess_Norris:

Nej, använder inte pulleys och gick precis igenom kabel och visir och allt ser normalt ut vad jag kan se. Ingenting böjt och kabeln verkar sitta fast i visiret som den ska.

Det som är skumt är att det hände så plötsligt. Jag brukar köra Les Mills Bodycombat dagligen men i morse märkte jag hur bilden liksom ryckte och även flyttade sig längre bort ibland. Gjorde då en ny skanning av spelytan, men bilden fortsatte att rycka och det var nästan omöjligt att slutföra skanningen. Samma när man skulle sätta golv avståndet. Bilden liksom flöt upp och ned.
Har även märkt att på sista tiden har jag fått upp en uppmaning om att göra om inställningen där man ställer in avståndet till ögonen väldigt ofta. Hände aldrig i början, men har börjat ske alltför ofta under de senaste veckorna.

Får undersöka och testa lite mer under veckan, men annars får jag försöka reklamera den då garantin gick ut förra månaden.

Det där med att bilden flyter iväg känner jag igen.
upplevt också senast jag använde PSVR2.
Det har med ljuset i rummet att göra eller nån "yta" som ställer till det.
Jag vet inte om det kommit nån uppdatering till PS5/VR2 systemet under tiden då jag spelade Re4 Remake VR Mode men det var då jag började märka. Tänkte om det varit nån uppdatering som fixat en grej men pajjat nått annat. Sånt kan ju hända.
Jag fick lösa det med att ha ljusare när jag spelar just PSVR2. Quest 3 går alldeles utmärkt i samma förutsättningar fortfarande.
Bäst fungerar PSVR2 när dagsljus lyser in genom fönstret.

Av Molotov
Skrivet av Chess_Norris:

Jo, belysningen spelar stor roll för att trackingen ska fungera, men jag har inte gjort några förändringar utan brukar föröka hålla rummet väl upplyst. Använder inga förlängningskablar heller.

Använder du pulleys? sådana som håller kablen borta genom att hänga i taket?
har kabeln blivigt tvistad/böjd nånstans?
kontakten för kabeln på visiret har inte glidit ut lite ?

Av Molotov
Skrivet av dagas:

Var inget fel på gamla 8pin. De klarade betydligt mer än på pappret.

Men om de måste byta så är dessa förhoppningsvis bättre än 12 pin.

ingen expert men undrar detsamma vad var det för fel med pcie 8-pin?
enda gången jag sett en sån kontakt bränd det är kort som jobbat i miningriggar typ.

Av Molotov

Ny lista på veckans releaser och det som är kvar av månaden.

MADiSON VR - 20 Februari - PCVR / PSVR2
https://youtu.be/Un9HSNW8zcQ?si=IvekKCA5D-riZUMS
______

Bootstrap Island - 22 Februari - PCVR (Steam Earyl Access)
https://youtu.be/pp1uyy4mkY4
_____

Stranger Things VR - 22 Februari - Quest
https://youtu.be/sSFDeaNIdZU
_____

VR Skater - 22 Februari - PCVR
https://youtu.be/QCl0tcLTU6g
_____

Operation Serpens - 23 Februari - PSVR2
https://youtu.be/XwutH5tgYsc
______

Rock and Roots - 28 Februari - PCVR / Quest
https://youtu.be/9e5DYQDqjpQ
_____

Av Molotov
Skrivet av SvingitGolf:

Apple gör det enbart för EU:s Digital MArket Act. Inget annat. Så jo, det är EU man ska beskylla i detta fall.
EU är ett jävla skit. Det var en bra idé på papper, men i verkligheten har det bara blivit korrupt och försöker centralisera all makt och bestämmande. Så i framtiden kommer det inte finnas länsder i EU, bara stater som ska lyda dom allsmäktiga få ledarna.

Nej bättre att företaget styr och bestämmer allt
Låter det bra på papperet ens?
🤡🤡😂😂

Av Molotov
Skrivet av SvingitGolf:

EU kan dra åt helvete. PWA är grymt bra om man vill slippa bygga in det i en app.

The Apple Fanboism is strong in this one.

Av Molotov

låter som ett "lyx-problem"