Inlägg

Inlägg som Ronnie60 har skrivit i forumet
Av Ronnie60

Kan vi bara snabbt reflektera över att vi nu kan köpa vettiga 98tums tv för under 40k?

Av Ronnie60

Älskar det här! Finns inget fulare än något stort blinkande härke som står på skrivbordet. En dator ska helst inte synas!

Av Ronnie60
Skrivet av Zero Cool:

Testa via webbläsare istället?

Tyvär får man inte samsungdealen med 4 fria månader då. Så där har jag inte provat.

Av Ronnie60

Får fel när jag ska skaffa youtube premium.

Tjena Swec. Då yputube blivit helt galet med annonser så tänkte jag skaffa premium.
Och då jag har Samsung telefon så har jag erbjudande om 4 månader gratis.
Men som synes längst ned på bilden så får jag detta felet vid försök att aktivera premium. Någon som haft samma problem och löst det?

Av Ronnie60
Skrivet av Kladdpapper:

Kan sådana här kort låsas upp på något sätt? Brukar någon komma på om det går?

Förr gick sådant men jag misstänker att Nvidia inte gillar den iden och förstör möjligheterna fysiskt.

Av Ronnie60

Skulle säga följande. Smartklockor, kompaktkameror och chromebooks.

Av Ronnie60

4-6000 kr mest till barnen och lite till frun. Sen 2500kr på julmat. På jul ska man inte snåla.

Av Ronnie60

Skulle gissa att Klarna gör tusentals olika affärer varje dag. Att då ha 160 ish anmälningar på ett år är nog knappt en promiller av allt som gått bra.

Av Ronnie60
Skrivet av Neldor:

Lyx att ha tidning, vi fick spela in på kassettband ifrån radion på nätterna. Dagens ungdom är så djävla bortskämda.

På min tid så inväntade vi rätt vind så att grannbyns röksignaler nådde fram och syntes ifrån grottmynningen.

Jävla bortskämda ungar idag!

Av Ronnie60
Skrivet av Miindz:

Har en 55" Samsung TV i vardagsrummet sedan 8 år. "7"-serien, så lite bättre än medel. Den är fortfarande väldigt bra. Kommer nog inte byta ut den inom kort heller. Men knasigt att min TV kostade lika mycket då som en ny 65" och mycket bättre TV kostar nu.

Handlar ju främst om att TV har blivit sjukt mycket billigare. Vad kostade inte en 85 tummare för 10årsen? En halvkass för 35k?

Av Ronnie60
Skrivet av Necrophor:

Nu handlade det vare sig om kostnad eller ens innehåll, utan att man gör tjänsten sämre samtidigt som man höjer priserna. Är det konstigt att folk klagar eller uppmärksammar att en tjänst blir både sämre och dyrare?

Eller tycker du det är helt okey att bara nicka och hålla med medan saker du använt/använder blir sämre och dyrare? Det är en självklarhet att man gör en prioritering över vad något är värt, det gör det fortfarande inte mer "rätt" att försämra något samt skapar en viss irritations hos ett kundunderlag där användare vädrar sitt missnöje.

Att vi nu råkar sitta på Swec, där ganska många har kunskap om hur man gör alternativa saker, är egentligen bara kortfattade svar på vad dessa ändringar medför, vilket även i längden kommer medföra att DIN tjänst kommer bli sämre. Man ville utrota "yarr" och kom sabla nära att lyckas medan man fortsatte att bada i pengar... men det räcker inte... vilket... konstigt nog ger effekten att "yarrande" plötsligt kommer se ett uppsving igen... är inte det lite som att skjuta sig själv i foten?

Edit:
Såg nu att @Mizccc hade skrivit ett ganska bra svar medan jag satt och försökte hålla koll på tankarna

HAHA så då är det samma gnäll över att livsmedel har blivit dyrare och således försämrat för livsmedlet har ju inte blivit sämre? Om ett enskilt företag vill " skjuta sig själv i foten " Så är väl det upp till dom? Att forummedlemmar bryter mot lagen för det är ju minst lika fel ändå. Fattar inte ens varför du argumenterar vidare för det är ju inget livsviktigt vi diskuterar. Bara att flertalet medlemmar är löjliga. Sen kommer väl gnälltrådarna när nägra åkt dit för nämnda yarrande... Huamig.

Av Ronnie60
Skrivet av Necrophor:

För att du har din enhet uppkopplad mot vad de räknar som ditt hemma-nätverk medan du är hemma eller inom en viss tid. Prova att vistas en månad i rad på hotell t ex eller använda en enhet som inte är/varit uppkopplad mot vad som räknas som ditt hemma-nätverk under t ex en månads tid.

Och att just DU inte upplever problem betyder inte att alla andra inte upplever det, för de som "drabbas" är det, oavsett, en försämring av tjänsten.

Den bärbara jag har startas aldrig i vanliga fall, endast när den behövs i syfte när man ej skall vara hemma för att just använda sig av streaming-tjänster. Visst är det kanske en "skitsak" att behöva starta den, koppla upp den mot hemmanätverket en gång i månaden... men det är fortfarande ett extra moment och därmed en försämring. Det händer även att denna bärbara även lämnas på den platsen jag återkommer till just för att jag inte ska glömma den t ex. Sist behövde jag "kräva" en kod för att kunna logga in med den och det är inte helt ovanligt att just "skicka kod" till e-mail eller via sms har en tendens att strula eller ta rätt lång tid lite då och då.

Men då är ju lösningen för dig att skita i den streamingtjänsten? Man gör ju en bedömning av varje köp om varan/tjänsten är värd pengarna. Är den inte det så köper man den ju inte? Jag tycker Noblesse är gott men inte beralar jag 50spänn asken för det är den inte värd. Samma gäller ju streaming. Jag tycker de flesta kostar ok så jag betalar för de jag vill ha.

Av Ronnie60
Skrivet av Necrophor:

Varför skulle inte någon i mitt hushåll (hemma) få titta samtidigt som mig fast jag befinner mig på en annan plats? Det är väl där problematiken ligger. Har du två barn/yngre vuxna som bor hemma och är ute på vift har de rätt att titta samtidigt som någon i hemmet gör det, likväl som jag har det oavsett vart jag befinner mig - enligt deras regler om ETT hushåll. Är en av enheterna inte uppkopplade och inloggade mot hemma-nätverket efter viss tid KAN problem uppstå, dvs gör man det krångligare och därmed en försämring av tjänsten.

Det ovan talar varken för eller emot Yarr eller konto-delning etc.

Ja, gällande Netflix har jag personligen fått "kräva" en kod som ger temporär "tillåtelse" för att logga in på en bärbar dator jag använt då jag spenderar tid på annan plats, så datorn är aldrig påslagen annars och därmed inte kopplad mot mitt hemmanätverk. Att få denna kod kan mycket lätt "strula" eller du får den långt efter du begärt den... vilket medför att du plötsligt inte kan använda tjänsten. Så det är, hur man än ser på det, en försämring av tjänsten mot tidigare.

Själv har jag fru och 3 barn hemma när jag är på hotell i jobbsyfte. Har aldrig varit ett problem. Ca 15 hotellnätter i år hittils.

Av Ronnie60
Skrivet av Zargoz:

Om ICA skatteplanerar så ser jag faktiskt inget moraliskt fel i att stjäla från dem. Jag hade dock inte gjort det men bara för att något är olagligt att göra behöver det inte vara moraliskt fel att göra det.

Ok. Kan i stort sätt lova dig att alla större bolag skatteplanerar. Så varför stjäl du inte ifrån ICA då? Tar du en Marabou choklad så tar du ju ifrån dubbelt skatteplanerande företag?

Av Ronnie60
Skrivet av Mizccc:

Nu är det väl för tidigt att säga hur Disneys lösning kommer fungera. Men ser man till hur netflix löst det så kommer man inte ha möjlighet att använda sin tjänst vart man vill. Oavsett om någon kollar hemma samtidigt eller inte.

Är Netflix lösning implemterad? Bor rätt mycket på hotell och det fungerar för mig.

Av Ronnie60
Skrivet av Mizccc:

Det största problemet med streamtjänsternas lösningar är att man plockar bort den största fördelen med streamtjänsterna. DVS, "on demand", får jag inte använda mitt konto utanför mitt eget hem är det inte längre "on demand" då jag inte kan nyttja det när eller vart jag vill.
Det är vad jag menar med att tjänsterna blir sämre och sämre. Om jag betalar för en streamtjänst vill jag självklart kunna nyttja den både hemma, på jobbet, när jag hälsar på vänner/släktingar eller på bortamatch. Att detta är en svår nöt för dom att knäcka må så vara. Det förändrar dock inte det faktum att tjänsten blir betydligt sämre av dessa åtgärder.

DU får använda din tjänst där du är. Men då kollar du ju inte hemma samtidgt eller hur? Det är dela ditt konto med andra utan att du är där som är problemet.

Av Ronnie60
Skrivet av Zargoz:

Så länge Netflix, Disney, Amazon och andra skatteplanerar så har jag inga moraliska hinder att återigen segla på de sju haven/dela konto osv.

De flesta stora företag skatteplanerar är det ok med snatteri på ICA då? Så länge som produktens tillverkare skatteplanerar självklart. För saken är faktiskt precis den samma. Skillnaden ligger i det fysiska. Är det ok att med bluffmetoder få tex Skanska att asfaltera åt dig och smita ifrån fakturan? De skatteplanerar nämligen och deras anställda får ju lön ifrån andra jobb.

Av Ronnie60
Skrivet av DunderFarre:

Så trött när vanligt folk ska skydda stora företag som om de bryr sig om konsumenterna. Minns inte senast det va lika illa att va konsument med tanke på hur marknaden på alla fronter från matvaror till media till elektronik ska få en väldigt orimlig prissättning, allt för att mjölka vanligt folk på sista kronan. Högre priser, mer reklam och mindre för pengarna, aldrig har vi fått så lite för så mycket. Folk som betalar för storföretagens överpsiade tjänster är inte snyltare, men de är inte smarta heller för den delen.

https://images.app.goo.gl/BHhKeTfhxvyQfxSg8

Har aldrig kallat det smart att konsumera streamingtjänster, har heller inte försvarat stora företag. Men att folk ska ha andras arbete kostnadsfritt är jag emot oavsett vem som faktiskt blir blåst. Om du sedan väljer att en viss tjänst är viktig så får man ju helt enkelt pröjsa. Misstänker att du helst inte jobbar för att vissa ska ta del av ditt arbete utan att du får ersättning.

Av Ronnie60
Skrivet av Goedendag:

När jag var barn fick jag lära mig att man ska dela med sig till alla . Det borde väl inte vara kontroversiellt att påstå att generositet anses vara en positiv egenskap. Inom Kristendom, Islam, Judendom, Hinduism, Buddhism, Sikhism, och Ubuntu-filosofin förespråkas generositet.

Absolut och du går gärna till jobbet gratis för din arbetsgivare betalar ju lön till andra:)

Av Ronnie60
Skrivet av Mizccc:

Du tycker det är rimligt att man som konsument bara accepterar att en tjänst man tidigare prenumererat på blir sämre och sämre? Det är väl detta som är problemet, hade man inte kunnat dela (eller det inte uppmanats till att dela) tidigare så tror jag betydligt färre hade klagat.

Om man vänder på det, ponera att ni i familjen hade betalat 100 kronor vardera för en tjänst som ni sedan kan dela på till samma kostnad? (Vilken jädra pangdeal och seger, eller hur?) -Varför skulle då inte det motsatta gälla?

I samma hushåll kan man ju dela på tjänsten? Så ser inte problemet. Är tjänsten sämre än man värderar kostnaden till så säger man väl bara upp den? Man behöver inte acceptera att D+ eller valfri streamingtjänst blir sämre, man kan säga upp den.