Inlägg

Inlägg som hivemind har skrivit i forumet
Av hivemind

Länge sedan jag skrev C++ (åtminstone tio år), men ser skumt ut med space mellan "operator" och "<<"

Av hivemind

@Visslaren: Personligen hade jag väntat, det är nära nu. Köper du laptopen nu riskerar du att ångra det när delarna finns.

Av hivemind

Jag hade ett liknande problem med en dator för några år sedan, moderkortet orkade inte driva med alla fyra ram-platser populerade. Datorn var ostabil och man fick snabbt minnesfel i memtest. Ingen av minnesstickorna gav några som helst fel om man testade indviduellt eller parvis. Jag löste problemet genom att sätta i två stickor av större storlek för att nå önskad mängd RAM på enbart två stickor.

Kontrollera även att du sätter stickorna rätt. För dual-channel ska man vanligtvis inte sätta bredvid, utan med en slot tom emellan. Tänk dig att slottarna heter A0, A1, B0, B1, då ska du populera A0 och B0 för dual-channel, inte A0/A1. Konsultera moderkortets manual för specifika instruktioner.

Av hivemind

@Doomfarer: Uppstår felet i bios? Uppstår felet om du bootat i felsäkert läge (vilket betyder minimalt med drivers och tillägg)?

Av hivemind

@LinusG: Har du bara en ingång på skärmen? Jag har en skärm med två enheter inkopplade på varsin port och byter bara source, precis som man gör med en TV.

Av hivemind
Skrivet av Roninho:

Tjena, köpte nyligen ny dator för att ha 240fps minst på 1080. Men min avg fps ligger runt 200-210 vilket jag tycker är lågt!
Är det någon som har tips och råd på vad som kan göras? Läste en tråd där någon hade samma cpu och gpu med 500+ fps på low settings! Hade varit evigt tacksam för hjälp! Mina pc specs kommer här nedan.

MSI Z390-A PRO
Fractal Design Integra M 750W
Samsung 970 EVO Plus 1TB
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2666Mhz CL16 Vengeance
be quiet! Pure Rock
Intel Core i5 9600K 3.7 GHz 9MB
ASUS GeForce RTX 2070 SUPER 8GB ROG STRIX

Du bör nog berätta vilket spel du testar med och vilka settings du använder

Av hivemind

@Krawlezt: Det låter dessvärre som ett hårdvaruproblem ifall du testat formattering samt olika drivrutiner. Tricket är nu att lista ut vilken komponent som strular...

Av hivemind

Om det bara är för din egen användare (eller om datorn bara används med ett konto) så lägg genvägen i:

C:\Users\<dittanvändarnamn>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

Notera, det är en genväg du ska lägga där, inte hela binären.

Av hivemind
Skrivet av Zejtan:

No shit sherlock.

Men med tanke på inställningar och att behöva skriva spaltmeter efter spaltmeter. Så kan det underlättas mångaldigt att kunna prata med varandra.
För att sedan kunna lägga in lösningen här.

Skickades från m.sweclockers.com

Lycka till!

Av hivemind

Det här är ett forum.

Av hivemind

Lite få detaljer här...funkar pip-boy save, funkar exit-save? Det är inte så att du kör survival mode? Då blir det bara en save när man sover om jag minns rätt.

Av hivemind

Skadad sensor?

Av hivemind

@AuroraBorealis: Hej! Tråkigt att du valde fel utbildning och tappade några år, men det är inte för sent att reparera det! Det finns utbildningar inom mjukvaruutveckling som inte är kopplade till ingenjörstiteln och har i princip inga renodlade matematikkurser. T ex Innovativ Programmering vid Linköpings universitet, endast matematik C som inträdeskrav. Den utbildningen är på tre år och är bara ett exempel. Tror inte det finns kortare program på högskolor än tre år. Du kan även lära dig programmering vid en tvåårig yrkeshögskola. På mitt jobb har vi senaste året anställt flera stycken med en sådan utbildning i bagaget. Jag fick själv en mycket sen start yrkesmässigt (30+) och trodde ett tag att det kanske var kört för mig, men jag är nu förbi många vänner och kolleger, som kom ut på marknaden tidigare än vad jag gjorde, i termer om lön och ansvarsmängd på jobbet. Lycka till! När du väl valt en plan för framtiden och börjat exekvera den kommer det kännas mycket bättre.

Av hivemind
Av hivemind

Borde kunna hitta detta autostartande script med autoruns

Av hivemind

Kolla ifall det händer i bios.

Av hivemind
Skrivet av Lineri:

det finns ju alltid lite ström kvar i nätagget, för om jag slår av datorn och sen slår av nätagget så lyser tangentbordet/headsetladdaren i några sekunder.
Med On/off charge aktiverat dock.

Och ibland om man trycker på powerknappen så lyser allt till och slocknar på en millisekund. Så att tangetbordet lös behöver inte vara märkligt i sig, men snarare hur länge lyste grejerna? 10 sek eller 1 timma?

@AlexanderLindhe

Jo, jag vet, men eftersom det stod "att det inte hjälpte" så utgick från ett tillräckligt lång tid passerat så residual ström kan uteslutas, annars är ju det för tidigt att dra den slutsatsen. Om inte, är det ytterligare en indikation att kompisen är okunnig och man bör informationen med en nypa salt

Av hivemind
Skrivet av AlexanderLindhe:

Efter han tryckt på strömknappen så lös fortfarande musen och tangentbordet, så han använde switchen på nätagget men det hjälpte inte. Så han drog ut kabeln.

Det låter extremt märkligt med ett nätagg som fortsätter ge ström efter man stängt av det med dess egen switch...om det verkligen kan stämma så hade kag bytt ut det omgående. Eller - och mer troligt enligt mig - så gav din vän dig en felaktig beskrivning av vad han gjorde. Lätt hänt om man inte är kunnig

Av hivemind

40 grader på CPU:n när du spelar, är inte det en anmärkningsvärt låg siffra? Måste vara makalöst GPU-bundna spel du kör. Vad har du för kylning?

Av hivemind

Jobblaptop

Hej, jag söker en ny laptop för jobbet. Jag vill ha 15" med full-hd skärm och haswell quad core. Datorn kommer sitta i en docka och jag kommer även ha en 24" eller 27"-skärm ikopplad med externt tangetbord och mus. Jag kommer mest använda den på jobbet och jag reser inte jätteofta i tjänsten, men jag tar hem datorn och jobbar hemma titt som tätt. Vi använder Eclipse på jobbet, rejält stora projekt. Jag har tittat på följande maskin

Fler förslag?