Inlägg

Inlägg som Ploppsan har skrivit i forumet
Av Ploppsan

Har använt Corsair Gaming MM300 PRO Extended i bra många år nu. Väldigt bra

Av Ploppsan

Mitt blev bara simpelt ASUM. Är ju lätt att komma ihåg bland andra som syns i bostadsområdet.

Av Ploppsan
Skrivet av Oggie:

50år och har spelat mer eller mindre sedan tonåren.
Kommer ihåg när jag fick låna en kompis Commodore Vic-20 :).

Försöker att spela ett par gånger i veckan men det blir oftast lite kortare stunder.
Spelar ofta lite lugnare spela och försöker titta en hel del på mmorpg som går bra att spela lite ibland.

Själv blir jag 60 och som du haft Vic-20 i mina unga år. Fick den som julklapp när den var ny på marknaden. Sen har man hållt på i alla dessa år

Av Ploppsan

Min "fruktande" besannades. Telenor skulle koppla på idag den 19:e. Blev inte så. Telia hade iallafall koppla bort mig så här satt man utan internet. Gjorde allt vad jag kunde hemma. Bara ringa supporten så de fick kickstarta manuellt igång. Gick snabbt i telefonkön, om de ens fanns någon. Så nu sitter man med 500Mbit igen. Får se vad som händer nästa BF. Blir jag kvar på Telenor eller ska jag flytta tillbaka till Telia.

Av Ploppsan
Skrivet av 9110a:

Idag skulle Telia koppla in mitt fiber.

Vaknade imorse utan internet, Comviq fiber är bortkopplad. Får bara ett 10.246 ip nummer från mediaomvandlaren.

På mina sidor hos telia finns ett ärende med

Manuell orderhantering – Fibertjänster

Jag trodde att byte av internetleverantör skulle gå smidigare än så här.

Och jag byter från Telia till Telenor. Imorgon ska Telenor koppla på mig (hoppas jag). Telia ska vara sista dagen nu. Så jag är lite "nervös" hur bytet blir.

Av Ploppsan

Jag fick byta tillbaka till min Asus RT-AC86U. Testade Telenors. Men som vanligt så funkar inte min skrivare varken med Telias eller Telenor. Den ligger fint i Wi-Fi. Jag skulle skriva ut några sidor och max två sidor gick jättebra sen "kastade" den ut skrivaren trots att den syntes. Lära göra om proceduren att lägga in skrivaren. Två sidor och tvärnit :(. tröttnade till slut efter att ha gjort så ett par gånger till så min hederliga Asus åkte in och är aldrig problem med något.

Av Ploppsan

Har nu haft Telenors router inkopplat ett dygn (på Telia). Det fanns 2 Lan portar, vilken tur. Jag använder just två stycken. En till datorn den andra till uttag som ska kopplas till undervåningen. Bra stark (bättre än min Asus) signal till undervåningen. Än så länge hittar den min skrivare som står alldeles i ett rum bredvid där routern står. Telias tappade hela tiden så när jag ville använda skrivaren så fick man gå igenom proceduren med Wi-Fi. Vilket gjorde att jag gick tillbaka till min Asus.

Av Ploppsan

Har hämtat ut Telenors router och går alldeles utmärkt att koppla in den innan man går över till Telenor. Har Telia just nu och ska byta till Telenor. Tog kontakt via meddelanden på Telia och frågade om dom kunde koppla ur tidigare än 21 december, var så nära julen. Det gick alldeles utmärkt, kopplas ur den 18 december så nu måste jag kontakta Telenor så de kan sätta på tidigare än vad som står.

Av Ploppsan
Skrivet av Zero Cool:

Fick hem min igår, men inte kopplat in den än då tjänsten aktiveras 22/12.
Värt att notera att den bara har 3 LAN portar, varav en är 2,5Gbit.
Jag nyttjar alla 4 tillgängliga portar som min befintliga uråldriga Netgear 3700 erbjuder. Och har en riktigt tight kabeldragning med kablar som är precis så långa så att de räcker. Så jag kommer behöva göra om totalt... Utgår i alla fall ifrån att täckningen inte blir sämre. WIFI6 är ju bra också jämfört med AC/5 som jag har nu.

Jag använder 2 portar så jag kommer klara mig bra då . Kan man inte koppla in routern före inkopplat datum? Ska väl inte spela nån roll eller????

Av Ploppsan
Skrivet av gothenburg:

Du kan alltid ringa till Telia och säga "koppla ur idag"
och ringa till Telenor "koppla in" så ska det fungera.

Jag valde 22/12 men Telenor har skrivit 21/12 så får fråga där sen.

Fick samma. Har ställt en fråga till Telia att få koppla ur tidigare. De har inte svarat ännu. Frågade om den 18 december istället för 22.

Av Ploppsan
Skrivet av Nivity:

Jag körde telenors router 1 år när jag hade telenor, jag hade noll problem med den och både wifi och trådbundet fungerade super.
Tecknade telenor nu igen med start från februari då mitt telia går ut, men routern har jag redan fått så kommer köra den igen från nu

Behöver man speciella router inställningar, custom vpn i routern osv så är det ju fel router dock.
Jag behöver inget sådant så för mig är den super.

Skrivet av Nivity:

Märkligt.
Mossan kör den i hennes hus, får maxhastighet på ovanvåningen och nära det utomhus. Den är löjligt mycket bättre gällande wifi hastigheter och räckvid än hennes tidigare Asus RT-AC68U som var helt värdelös på täckning. Den pallade knappt med att nå ut till trädgården, och absolut inte på 5ghz nätet. (Vi körde tom 2 st AC68U för att förlänga räckvidden men ändå var det sämre än 1 telenor router).
Och om något är ju ex Asus routern gräsligt mycket fulare än en stilren vit router utan massa pinnar som sticker upp som tillför noll.

Och jag fick maxhastighet även i min lägenhet (men mindre yta än mossans hus såklart).
Så ja, måndagsexemplar eller annan modell antar jag du haft då.

Skrivet av Glis:

Jag har den inte men hade den förra året. Den är, precis som Telias router, en kompetent router i grunden. Men den är totalt låst med en firmware som inte ger användaren några inställningar alls. Det är kanske ett par små saker som kan ställa in själv, men det är inte som hos en Asus. Eller någon annan router man köper själv. Om man tycker att den duger beror ju på vilka krav man har. Tyckte jag fick bra fart och hyfsat bra stabilitet från den. Men som sagt, inställningar, det gör den inte.

Ok Verkar vara en rätt så bra router. Min är väl Asus RT-AC68U. Så då tänker jag testa den. Verkar komma redan idag på mitt ombud. Var tydligen snabba puckar att skicka den till mig :). Telias var också bra men den tappade min trådlösa skrivare hela tiden så jag fick gå tillbaka till min Asus. Får se om Telenors tappar eller inte.

Av Ploppsan

Nån som har Telenors Router som skickas med. Tänkte om jag ska byta ut till den. Har en Asus 2900 dual band gigabyte. Telenors var rätt snygg

Av Ploppsan
Skrivet av Skalman1337:

Haha vad sjukt.
Jag ringde också upp nu precis och enda erbjudandet jag fick var 500/500 för 499kr..
Sade upp istället.

Jag fick samma pris för mitt befintliga 250/100 :/. Har tecknat Telenor nu för 349:- 500/100. Blir typ 50 lapp dyrare men snabbare. Får se om ett år vart man drar. Tillbaka till Telia.....

Av Ploppsan

Strategi här

Av Ploppsan

Så kommer jag bli Telenor kund då. Tog 500/100 för 349:- Blir inkopplat strax före jul.

Av Ploppsan
Skrivet av thepoodles:

Är väl givet att Telenor som tier 1 operatör är vassare än bredband2.
Dessutom slipper du CGNAT med telenor.

Ja, det lutar åt Telenor

Av Ploppsan

Velar lite mellan Telenor och Bredband 2. Har haft Bredband 2 för några år sedan då jag bodde i Falu kommun. Nu bor man i Värmland och har ingen aning vem som kan vara "bäst" av dessa två. Telenor blir något billigare än Bredband 2. Hmmm, får fundera lite till.

Av Ploppsan
Skrivet av ad72:

Kanske kan vara till hjälp för någon..
Vid black friday 2022 hade jag haft telenor bredband i många år, skulle ringa och få erbjudandet under black friday, gick inte hos säljarna, kopplades till uppsägningsavdelningen men de vägrade ge mig black friday priset, jag sade då upp all telefoni & bredbandet.
Bytte då bredband till Telia, har för övrigt funkat mycket bättre än Telenor gjort. Det blev 500/500 för 299kr bundet i 12 månader.
Igår ringde jag sälj avdelningen och ville fortsätta med bra pris, de vägrade, blev då kopplad till uppsägningsavdelningen, vi hade ett bra samtal & han frågade varför jag ville säga upp & då sa jag att deras ordinarie pris är för dyrt. Jamen det kan jag hjälpa dig med, så fick 250/250 för 299kr vilket är helt ok & det jag alltid haft innan, 500/500 var 499 tror jag, jag får inte upp något pris när jag söker att 500/500 kostar 299kr i år också. Det var bara ringa nästa år igen sa han så hoppas det funkar nästa år också

Så ni som har Telia och vill fortsätta ha bra pris så verkar det funka.

Funkade inte för mig i detta år. Förra året gick, men jag gick ned i hastighet. Vill inte gå ner ännu mera.

Av Ploppsan
Skrivet av qwzxqwzx:

Ringde Telenor för att höra om de kunde förlänga mitt erbjudande från förra året eller det officiella BF erbjudandet, det kunde de inte, det bästa de kunde ge mig var 449:- för 100/100, kollade Telia och beställde 250/250 för 299:- enkelt val.

Som jag skrev tidigare. Vi är många som inte får bra deals nu och säger då upp och flyttar till en annan leverantör som kan erbjuda bättre pris. Och man kan undra om det är satt i spel hos leverantörerna att de vet om detta. De förlorar inga kunder utan de som försvinner kommer nya från den andra. Bara tråkigt och struligt för oss.

Av Ploppsan

Kommer nog bli Telenor för mig med. Tänkte så här att Telia "förlorar" många av sina kunder eftersom de typ vägrar ge bra pris. De flyr till andra, som Telenor. Samma sak händer på deras sida, de flyr till Telia. Hmmmm, undrar om det är satt i spel?