Inlägg

Inlägg som danka har skrivit i forumet
Av danka

Hnnngh vill hemskt gärna ha moderkortet till en projektburk!

500 kr + frakt för rubbet?

Av danka
Skrivet av danka:

Asrock Z87M Extreme4
200 kr + frakt

Antar att min chanser mot hämtarligan är små, men...

Asrock Z87M Extreme4
400 kr + frakt? (förutsatt att du har en aning om att det är i fungerande skick snarare än tvärtom)

Av danka

Asrock Z87M Extreme4
200 kr + frakt

Av danka

Om det är den telia kör med (https://www.telia.se/dam/jcr:e10fa4fe-085d-46bf-921e-8c2fafdb...) är de gula portarna 10/100/1000. Den röda är för WAN. Kan bekräfta att routern åtminstone orkar skyffla deras 250Mbit-abbonemang.

Av danka

Tack @ELF och @joalin. De tänker alltså att det går lika bra att köra TV-boxarnas data på kundernas internet-bandbredd istället. Tack för den televerket. Sitter på kollektivanslutet så vad jag kan förstå av svar i forumtrådarna kommer det förbli IPTV multicast tillsvidare.

Det bra med detta, som också är lite mer on topic, är att ihop med att de plötsligt skrotade de smidiga apparna för boxarna (Zappa, Spela in) finns det ju väldigt få skäl att inte byta ut "routern".

Av danka

Haha tack för tråden, då vet jag vad det berodde på. Råkade ut för det i stressat läge och återställde FF, vilket också verkar ha löst det.

Av danka

Smidig vTPM verkar närma sig på vmware workstation player-fronten. Jag lyckades dock inte få en existerande Win11 i dev channel att hitta någon TPM på det här viset, men det är ju å andra sidan en "experimental feature" än så länge
https://www.reddit.com/r/vmware/comments/q8371w/new_tpm_witho...

Av danka
Skrivet av sp1k3n:

Gick ifrån Windows 10 21H1 som släpptes 19 Maj 2021 till Windows 11 21H2 Dev Preview när den blev tillgänglig i slutet på Juli.
Ändrade till Beta Channel när den blev tillgänglig och ändrade igen till Release Preview nyligen när senaste betan 22000.194, som efter vad det verkar ska vara samma som den som släpps på tisdag.

Tack, då förstår jag. Jag var inte tillräckligt på hugget på en dator, tror det får väl bli en ominstallation där för att komma på RTM.

Av danka
Skrivet av sp1k3n:

Jag har en Microsoft Surface Pro 5th Generation Intel Core i7-7660U 8GB 256GB och den processorn finns inte heller med bland de godkända. Jag är med i insider programmet och har gått från Windows 11 Dev Preview -> Beta Preview -> Release Preview nu senast och det fungerar hur bra som helst, än så länge. Jag får en varning där det står att datorn inte uppfyller de "Rekommenderade" systemkraven för Windows 11 så återstår förstås att se vad som händer på tisdag

Bytte du kanal tidigare i år, innan dev hunnit hoppa till "nästa" version?

Av danka
Skrivet av evil penguin:

Versionen du nämner ligger väl dock bara i dev-kanalen? Och såhär pass nära angivet släppdatum känns det som att den kan ha passerat 11 RTM.
Dock verkar väl TPM-kravet även finnas i 22000.194, som känns som att det är en version som leder upp till släppet av den första versionen av 11.

Men ja, både VMware (vSphere samt Workstation Pro) och Hyper-V har ju vTPM-stöd. Men många andra virtualiseringslösningar saknar nog detta än så länge...

Ja, du har rätt, jag svamlade till kanalnamnen
Sitter man bara o pillar med det lokalt på sin dator finns det alternativ, men jag tror det finns en del halvnya fattigmans-ESXi där ute där det kan bli större huvudvärk.

Av danka

Jahopp, tvärstopp för VM utan (v)TPM i insiderprogrammet igen, i alla fall med 22458.1000 i betadev-kanalen.

Något verkar vara på gång för virtualbox, och man får väl anta att något är på gång för vmware saker också.

https://www.neowin.net/news/windows-11-may-work-with-virtualb...

Av danka

Blörp. Volume mixer kastar fortfarande in en i ett gigantiskt i settings-fönster.
MS har i alla fall svara på min/andras feedback och tipsat om att man kan fästa till sndvol i taskbar. Inte för att den är alls uppdatera med nya designen, men ändå.

Av danka

Haha, svårast någonsin och jag älskade det.

Av danka
Skrivet av Elgot:

Många program lade ju också till mer eller mindre nyttiga element (7-zip till exempel) och jag vet inte riktigt hur man smidigt interagerar med git extensions numera...

Absolut. Blir ganska knepig snabbmeny om de inte får vara kvar. Inte ens "run with powershell" klarade sig.

Uppenbar irritation #2: Det går fortfarande bara att ha en "settings" uppe! Hur kan inte det vara ändrat vid det här laget. Multi-tasking ska dö?

Av danka
Skrivet av Elgot:

Det känns lite konstigt att säga det, men saknar man inte de gamla överlastade högerklicksmenyerna i utforskaren ibland? Det är ju fantastiskt att "open in Windows terminal" finns där som standard, men resten av alternativen är väl rätt värdelösa? Den gamla menyn finns förvisso kvar längst ned (med eget tema såklart), men det känns lite halvfärdigt (och det är kanske förklaringen).

Mjo. Är verkligen "Open in Windows terminal" vanligare än refresh? Och kör man med details-vyn i explorer känns högerklicksmenyn (den nya alltså) gigantisk ändå.

Av danka
Skrivet av Sysop:

Nu finns Insider Preview för den intresserade.

Tack för tipset. Har kollat lite under dagen.

Har konstaterat att en VM i Vmware workstation player som inte redan körde dev channel verkar körd. Stämmer bra överens med att PC Health checker gnäller på avsaknad av TPM 2.0.

En VM i player som kör dev channel sedan tidigare är det inga problem med, och den tankar ner preview i detta nu. Men även där gnäller PC Health checker på avsaknad av TPM 2.0.

Beteendet är konsekvent med infon från MS, tror jag faktiskt. * Förutom att man av meningen "In support of the Windows 11 system requirements, we’ve set the bar for previewing in our Windows Insider Program to match the minimum system requirements for Windows 11, with the exception for TPM 2.0 and CPU family/model." (https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/06/28/update-o...) skulle kunnat tro att även första maskinen varit godkänd.

Lägga till en vTPM i denna sits verkar lite lätt hopplöst, såvida man inte gör det och krypterar maskinen i någon betalversion. Efter det kan man dessutom inte handhacka i vmx-filen längre (vad jag förstår) och där någonstans faller lite hela grejen med att köra vmware player. MS kanske inte ser det som något enormt problem att man pushar folk mot hyper-v...

Av danka

Hmm. TPM-krav skulle kunna sätta käppar i vissa VM-hjul. Vmware workstation player verkar det inte gå att lägga till en TPM på alls. Jag noterar dock att Windows Insider Program-vyn på en sådan installation inte gnäller (till skillnad mot Exxovions bild ovan), medan PC Health Check gör det.

Kanske inte så oväntat att det görs försök att kränga saker, men... reagerar på att det är lite väl obefintligt med detaljer från något som har mage att kalla sig "PC Health Check". Superkonstruktiva, rimliga råd om vad man kan göra för att uppnå kraven, verkligen

Av danka

Ikonerna i "This PC"-bilden ser ut att vara precis samma som till exempel nuvarande i insider "dev channel" 21390. Därifrån är det långtifrån allt som dyker upp i nästa release. Eller ens nästnästa (typ DNS over HTTPS).

Hoppas inte ev. namnbyte är en större kosmetisk ändring än de faktiska kosmetiska ändringarna. Och, om de nu väljer att till slut öka med 1 börjar man hoppas på lite ordentliga, BRA, omrivningar under huven. Fixa klart kontrollpanelen -> "settings" och gör det bra, eller gör om skiten helt. Ersätt NTFS. Och så vidare.

Av danka

Ettan. Det va först och får lite gratis på det, men ändå. Och jag är visst i minoritet, men jag gillade att mysa runt i Makon

Minns klumpiga stridskontroller i ettan, men jag tyckte inte riktigt tvåan gjorde det jättebra heller. Minns ju nästan ingenting konkret längre, men saker blev överlag lite väl förenklade efter polish. Såg att någon skrev något om "tittut" i striderna och det låter bekant.

Av danka

Men nej, Sennheiser ÄR ju hörlurar. Verkar ha goto-lurar i ganska skilda kategorier. Själv insåg jag lite sent att de hade lurar till rimlig peng som ju gav lagom isolering och fint ljud även när man bankade trummor