Inlägg

Inlägg som FireFox har skrivit i forumet
Av FireFox
Skrivet av SnowgubbeN:

Ett trevligt skruvmejselset på Amazon, sänkt pris med 34% tom imorgon 25/3.

Har ett själv, väldigt fint för pengarna!

https://www.amazon.se/gp/product/B0C65FPMF5/

Kan vara instämma, har ett likadant kit men från Jula som jag köpte 2014. Bra kvalitet och har kommit väl till hands.

Av FireFox
Skrivet av Jimmy:

Den ultimata brytaren här hade varit en som utgår från GAZZEW Boba U4T men har mindre motstånd och kanske något mindre taktil känsla.

Det kan du få till genom byta till en annan fjäder. Boba U4/U4T använder 62/68 gram och 14 mm fjädrar, med en lättare fjäder så har du uppnått just det: en switch med mindre motstånd och mindre taktil känsla.

Jag gillar att ha det taktilt och valde själv 22mm/55gr, och skulle rekommendera att gå ner till 35-40 gram och 22 mm för bättre spänst när switchen fjädrar tillbaka.

Av FireFox
Skrivet av Kotte456:

Har jag flyt så kanske det fungerar. Tänkte mer om det finns något medel som gör det svinenkelt typ såpa diskmedel aceton eller något annat.

En sak är säker i alla fall, använd inte aceton då det kan förstöra eller missfärga eventuell plast runtomkring skärmen. Isopropylalkohol borde vara ett bättre alternativ.

Av FireFox
Skrivet av Jimmy:

Har nu testat ett nytt Docky One 3 svart med MX Silent Red. Man hör samma fjäderljud i detta som Aura versionen även om det ljudet är något lägre. Key-caps här är solid med shine through men de har en strävare yta med skarpare kanter än vad Aura har, d.v.s mindre bekvämt när man inte träffar mitt på tangenten.

När det kommer till (o)ljud så är det som sagt MX Silent Red vilket är tydligt, tystare och mjukare att skriva på. Dock låter space och enter en del.

Designen med svart och vit tilltalar tyvärr inte alls, känns billig på något vis vilket man inte fick känslan av från bilderna på webben.

Även om det inte var länge sen jag konfigurerade ett annat Ducky One 3 så tog det nära på 40 min igen att konfigurera det hyfsat. Problemet är huvudsakligen mycket undermålig manual och att det finns flera olika versioner med olika kommandon. Finner det märkligt att ett etablerat företag som Ducky inte kan få rätt på en sådan sak. En annan sak är är märklig är att inte mediaknapparna är konfigurerade på förhand och att det saknas symboler för dem trots att tangentbordet kostar över 2000 kr.

Jämför man Keychron V3 med bruna brytare så saknas såklart inte den där tactile känslan vilken kan göra att de känns "hårdare" men samtidigt har MX Silent Red dämpat nedslag och ljud vilket helt klart märks av. Key-caps på Keycrhone är mjukare att skriva på, mjukare kanter och "len" yta". Dock har Keychron klart hårdare nedslag och ljudet samt känslan av plast mot plast är mycket tydligare för att inte prata om ljudet såklart.

Provar mat sätta MX Silent Red brytare i Keychron blir det tydligt vilken roll brytarna har, Keychron blir då mjukt och relativt tyst att skriva på och i kombination med skönare key-caps och volume knob så tror jag att detta kommer bli mitt slutliga val. Intressant är att man inte hör det där fjäderljudet vilket tyder på att Keychron är bättre ljudisolerat. Kort och gott, räknar man bort brytarna så ser jag egentligen bara fördelar med Keychrone över Ducky som framstår som lite "billig"(även om så inte är fallet).

Såklart, allt detta är en ren smaksak, lite osm vilka skor man ska ha så ta mina observationer med en nypa salt.

Angående fjäder(o)ljud kan man testa smörja med 105, eller byta till helt andra fjädrar. Mina Boba U4 hade ett crunch-aktigt ljud och det hjälpte inte att smörja dem men däremot att byta fjädrarna.

Av FireFox
Skrivet av Swedishchef_90:

Ser att den är 239/10st vilket låter fruktansvärt dyrt.
Vart kan man beställa enklast för import?

Det var väldigt dyrt med 10st för 239 kr!

Köpte mina Boba U4 från splitkb.com och passade då på att beställa hem bland annat en Bobagum för att testa, men det ser ut att vara slut för tillfället hos splitkb.

Finns att beställa från Aliexpress och en butik i UK men man får vara beredd på tull/moms från Storbritannien. Aliexpress tror jag har något avtal för moms med Postnord så man slipper extraavgifter, men inte helt säker.

https://www.mechmods.co.uk/products/gazzew-bobagum-silent-lin...

https://www.aliexpress.com/i/1005001985634467.html

Av FireFox
Skrivet av Swedishchef_90:

Mina Gazzew Boba U4 tycker jag är riktigt tysta på upstroke. Dock taktila.

Vilket leder mig till nästa fråga, någon som vet linjära med samma ljudbild? För ljudmässigt är det riktigt bra

Gazzew Bobagum Silent Linear är linjära och lika tysta som Boba U4.

Av FireFox
Skrivet av OldComputer:

Hur många elkablar har du inkopplade till CPU? Har erfarenhet av att för få kablar kan orsaka underström när CPU eller RAM ligger för nära gränsen. Blir som att man kör överklockning på bara en kabel.

Det här har inget med överklockning att göra utan just att man ligger väldigt nära gränsvärden. Kan vara så att uppdateringen ändrat något som gjort några värden för tighta mot varandra och att ram eller CPU behöver lite mer kräm för stabilitet.

Datorn har alltså fungerat felfritt sedan den byggdes 2018 eller 2019, men vissa i tråden som länkade ovan verkar vara av samma uppfattning att uppdateringen kan ha ändrat några timings. Men gick tillbaka till 1401 så nu fungerar det som det ska igen.

Av FireFox
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag är dålig på ram OC så jag vet faktiskt inte, men Google säger att många xmp går i 1.35V och high end ram går till 1.65V.

Så testa 1.25 det skall inte göra något... Vad får du för Volt om du kör xmp?

Gick tillbaka till version 1401 och nu fungerar allt som det ska igen.

Verkar som att det är någon bugg i nyare bios versioner och flera som rapporterat problem, https://rog-forum.asus.com/t5/z370-z390/z390-f-bios-updates-1...

Citat:

On BIOS 1902, 1903, 2004:
* Two modules (2x8GB) will work at rated speed.
* Four modules (4x8GB) will only work at 2400Mhz or under.

On BIOS 1802
* Four modules (4x8GB) will work at rated speed.

Av FireFox
Skrivet av Swedishchef_90:

Hmm känns som volten på ram blivit lägre?

Skulle kunna vara så, enligt specen ska det vara 1.2V ska jag sätta 1.25V eller blir det för mycket?

Av FireFox

Nu fick jag det att funka, provade att ställa om minneshastigheten till 2500 istället för auto (specade till 2666 mhz) och då startade datorn.

Av FireFox
Skrivet av Swedishchef_90:

Kan du göra om bios flashen? Typ Q flash?
Annars testa cmos reset

Testade just att flasha om bios och då fick jag meddelandet i bilden nedan, när jag valde Load Defaults och startade om fick jag samma felmeddelande som innan att datorn gjort en safe post.

Vad är Q Flash för något? Tror inte det finns till Asus?

Edit: Testade igen utan att välja Load Defaults och det vart likadant igen vid nästa omstart.

Av FireFox

Fastnar på BIOS

Bestämde mig för att uppdatera bios från version 1401 till 2004 men nu så vill inte datorn starta upp längre än till BIOS.

Har valt "Load optimized defaults" utan framgång, även provat att ställa in minnena på XMP1 och XMP2.

Någon aning vad jag ska göra? Datorn är den i signaturen.

Av FireFox
Skrivet av Mindfighter:

Du är helt körd. Arbetsgivare får inte ens köpa något som du har hemma, då ska det förmånsbeskattas. Typ enda undantagen är laptop/mobil som du bär mellan hemmet/kontoret.

Kan det verkligen stämma? Min arbetsgivare gav alla anställda ett visst belopp att köpa utrustning till hemmet för under pandemin när vi började jobba hemifrån och har fortsatt med det till varje nyanställd, och vi har inte blivit förmånsbeskattade för detta.

Känner till kollegor som bland annat har köpt bord, stolar, skärmar, hörlurar och lampor, och fått ersatt för dessa.

Vill minnas att i avtalet, för de som tagit del av erbjudandet, framgår det att om anställningen avslutas inom ett år ska arbetsgivaren ersättas med 40% av beloppet, så det kanske innebär att företaget tekniskt sett äger utrustningen under första året.

Av FireFox
Skrivet av shugge:

Först och främst så borde Tina ha något skritligt avtal att hänvisa till då det infördes som krav vid utgående telemarketing för några år sedan.

För det andra så bör vedebörande kunna ringa upp det telenr hon blev uppringd ifrån och på så sätt få reda på vilket callcenter det är som hon blev kontaktad av.

Skrivet av jocke92:

Ja måste det inte finnas ett skriftligt avtal? Och det som sägs i telefonen spelar ingen roll, det är det man skriver på (innehållet i avtalet) som spelar roll.

Jag fick en kopia av avtalet tidigare ikväll som hon fick på mailen och där framgår callcentrets namn. Googlar man på det så finns det några recensioner som handlar om bedrägeri. Men ser ut som att avtalet upprättades den 12/1-2024.

Vilka regler gäller numera för telefonförsäljning för att det ska vara ett giltigt avtal? Förut räckte det med ett inspelat samtal, måste hon ha bekräftat köpet med BankID eller signerat och skickat tillbaka en fysisk kopia av avtalet till Tele2 för att det ska vara giltigt?

Vid köp av tjänster där ett krav för att använda tjänsten är att använda operatörens utrustning, gäller ångerrätten från den tidpunkt då avtalet ingicks eller från den tidpunkt man hämtade ut utrustningen från posten? Hon berättade att det var något problem med att tv-hubben skickades till henne men att det var under fel namn och att den inte gick att hämta ut förrän dem gjort en omleverans och att hon hämtade ut hubben först den 8 februari.

Skrivet av Necrophor:

Kan det ha varit något med att man får en prova-på period (en månad) vid nyteckning (?)
Oavsett är det helt bedrägligt av säljaren att göra som säljaren gjorde och jag hade bytt operatör, dvs sagt upp abonnemanget enbart på grund av detta och bytt till någon annan. Dvs att man aktivt väljer att INTE påtala att detta endast är provperioder.

Det är tyvärr omöjligt att bevisa vad en säljare sagt eller inte sagt i ett telefonsamtal om det inte är inspelat eller att man har begärt (och fått) erbjudandet i skriftlig form. Dvs, vill man dra det vidare är det "ord-mot-ord".

Dock något jag definitivt hade påtalat för Tele2 vid uppsägande av SAMTLIGA avtal med dem, att deras försäljare (eller säljarna de "hyr") beter sig på detta sätt och lurar kunderna medvetet. (Netflix slutar fungera efter provperiod efter en månad, ånger gäller 14 dagar...)

Enligt det jag fått höra handlade inte om någon prova på period, säljaren var tydlig med att Netflix och Disney+ ingick i abonnemanget under hela bindningstiden (24 månader). Enda anledningen att hon nappade på det var för att det skulle billigare för dem att samla allt hos Tele2.

Av FireFox

Telefonförsäljning och fulsälj

En bekant, som vi kan kalla Tina, blev i början av februari kontaktad av en telefonförsäljare som sa sig ringa från Tele2 där hon har internet- och telefonabonnemang.

Den här säljaren har bland annat påstått att det ingår Netflix och Disney+ abonnemang i TV abonnemanget som hon kommer kunna komma åt från en och samma dosa (Google TV hub), och att Tina kan säga upp sitt Netflix konto.

Nu när Netflix vid flera tillfällen inte har fungerat då barnen velat starta appen och kolla på barnprogram så ringer Tina till kundtjänsten på Tele2 som säger att hon inte har något sånt i sitt avtal, och att Tele2 inte heller har något sådant abonnemang där dessa tjänster ingår. Samt att ångerrätten på 14 dagar har löpt ut.

Jag vet inte riktigt vad hon ska göra i det här läget, någon som har några tips eller råd?

Av FireFox
Skrivet av Styler:

En del av mig hoppas det med, eller att dom tappar mark med gigantiska mått. Men det som är mindre roande med dessa alternativ är att personalen längst ut kommer att ryka först tyvärr.

Tyvärr alltid dem längst ned som drabbas värst, ledningen kommer mjölka ur varenda krona dem kan och sen säger man att bolaget inte har några pengar kvar.

Av FireFox
Skrivet av LemurenSwe:

@Hasson39 hade förpackningen på lurarna en så kallad LPN-sticker?

https://i0.wp.com/www.sourcing-monster.com/wp-content/uploads/2021/11/V-12.png?resize=600%2C384&ssl=1

Denna klisterlapp är nämligen till för att motverka det du menar ska ha hänt, dvs att annan person returnerat en vara som slunkit igenom Amazons returprocess och sen skickats ut till ny kund. Det har hänt att jag fått varor som varit "begagnade", där delar eller hela produkten saknas etc. Alla dessa har då haft ett LPN-nummer. Hade produkten när den kom åter till amz ett sådant LPN-nummer så borde processen vara att börja nysta i tidigare returer.

That said, av tidigare trådar att döma så har du varit grus i skon åt Amazon, så det är så att du blir föremål för andra granskningar vid eventuella returer. Jag har själv blivit avstängd av Amazon så jag vet hur det är att prata med kontospecialisterna, eller snarare hur det är att inte kunna tala med någon utan endast få automatiska mail på alla typer av frågor.

Jag har alltid tagit bort alla klisterlappar och streckkoder när jag gjort returer för att det inte ska fastna i postgången ifall maskinerna skulle skanna fel streckkod, menar du att dessa (förutom den gamla fraktsedeln) bör ha suttit kvar?

Av FireFox

#Rabbel #20240213
72/72 ord, 133 poäng
https://rabbel.se

Ska man sluta när man är på topp?
Nope, ser fram emot nästa om 1 timme 20 minuter!

Av FireFox
Skrivet av str8forthakill:

Amazon väger varje individuell förpackning innan de skickas, de väger även returer. Matchar inte vikten när det skickades iväg mot returen från kunden går Amazon den här vägen vanligtvis. Genom att ha läst hela tråden och din posthistorik lutar det mer mot att Amazon har rätt i sin anklagelse mot dig.

Någon källa på det?

Jag har skickat tillbaka saker med mer eller mindre packmaterial än vad jag fick med leveransen. Vissa gånger inte ens i samma paket som det kom i, några paket så stora att jag behövt fylla ut med mycket mer packmaterial. Vikten blir ju inte alls densamma, varken upp eller ner då och har inte haft några problem alls med returer.

Av FireFox

Hur kan inte Kina vara godkänt?