Inlägg

Inlägg som Ortovox har skrivit i forumet
Av Ortovox
Skrivet av Hellberg:

Ja, läste lite mer i nyhetskommentarer-tråden nu och det känns ju mycket troligt att det där "framöver" syftade till de 60 dagarna bara.

Nåväl, behåller väl abonnemanget så länge det finns 4K iallafall, sen får det bli uppsägning.

Kommer bli samma för min del. Jag tolkar det som att man inte kommer få behålla 50% om man uppgraderar till Premium abonnemang.

Av Ortovox

Jag kan skruva isär en disk på i medel 1 minut också, det är ju ännu mer miljövänligt förtom enstaka gasutsläpp

Av Ortovox
Skrivet av Kamouflage:

Det är som att äga en gammal bil. Man ska få en rimlig mängd garanti, en rimlig mängd reservdelar och därefter så får man väl hoppas på det bästa..

Njae det är inte riktigt sant, min kompis fick sin 2009 Fords airbag utbytt pga ett säkerhetsproblem med deras airbags som upptäckts och då va bilen mer 10år gammal. Så i detta fallet skulle det motsvara att D-Link faktiskt drar fram sin gamla mjukvara och gör en patch och täpper säkerhetshålet .

Av Ortovox

Kan ju hoppas att de öppnar upp för en mer "customiserbar" startmeny med egenutvecklat program om de börjar blocka dessa program.
Jag kom först nu på när jag skriver här att jag nog tycker startmenyn suger riktigt ordentligt i Win 11 eftersom jag har alla viktiga program pinnade i taskbaren och sen ligger övrigt lite mindre viktigt som genvägar på skrivbordet där jag egentligen vill ha rent från sånt och dessa borde ligga i startmenyn.

Av Ortovox

Tycker som vissa andra sagt att detta känns helt ok, skulle man vara 4 studenter eller kompisar så kan man nu lagligt gå ihop och ta ett Premium abonnemang och betala totalt 276:- / 69:- per person och månad för 4K och vars en ström.

Synd bara att de envisas med samma skit som Netflix att skilja på sina abonnemang med 1080p och 4k istället för något vettigare och enligt mig mer rättvist som typ detta nedan. Jag hade garaneterat valt ett 2 strömmars abonnemang + kontodelning och delat med syrran då. Nu drar jag kanske igång abonnemanget en månad per år och ser det jag vill se.
- 2 strömmar med 4k + reklam: 59:-
- 2 Strömmar med 4K: 89:-
- 4 Strömmar med 4K: 119:-

Av Ortovox

Lite roligt att man väljer 2560 × 1 440 när huvudskärmen är 3 440 × 1 440 (21:9) och när man även kör tripla skärmar för sim-racing men just nu lirar jag mest PUBG och det känns bäst i 2560x1440

Av Ortovox
Skrivet av GuessWho:

Minsta "spelbara" "Steamdeck".

Original GameBoy hade en 2.6" skärm med 160x144 upplösning och var mer användbar än detta...

Irriterande video;
Var inte bara projektet utan unboxing av blandat skräp som VHS spelare och illaluktande doftljus.

Hälften av videon var dum och meningslös (klicka inte på länken (meningslös video))

Ahhh precis vad jag tänkte, varför måste alla "youtubers" flippa ut och stirra runt "som om de håller på att pissa på sig medans någon lagt tigerbalsam i kalsongerna" i sina videor, orkade inte ens snabbspola igenom videon.

Av Ortovox

För hälsans skull så rekommenderar jag tråkigt nog tidsfördriv iRL som t.ex. att ta sig ut i naturen och gå en runda.

Men något jag sett nästan alla avsnitt av är Task Master(på Reddit) från alla möjliga olika länder

Av Ortovox

Lite skoj att se vad folk har, fick för mig att ta fram de gamla cpu:erna som jag sparat för skojs skull, de har legat nerpackade säkert minst 10år.

Av Ortovox

Det ska mycket till för att jag ska stanna kvar om man måste gå upp till premium abonnemanget för att få 4K även med 50% rabatt så är jag rädd att det blir mycket dyrare än det man har nu.
Men vi får väl se

Av Ortovox

Som många andra här så har jag 50% abonnemanget och har endast haft kvar det pga det låga priset då jag inte tittar så aktivt.
Det skulle inte vara så hemskt om man bara miste 50% rabatten då hade jag bara pausat abonnemanget när det inte finns något intressant lite som Disney+. Även att få lite reklam skulle jag överleva med.
Tyvärr så känns det som de gör en Netflix där man måste ha största paketet (typ familjepaket + ointressant sport) för att få tillgång till 4K och då kommer jag även bojkotta dem eftersom de straffar singelhushåll.
Annars får jag väl bara dra igång Tinder och ragga upp någon att dela kostnaden med .
Det har verkligen ändrat sig mycket på 2 år från att haft typ 4 tjänster och snart kommer jag bara ha Prime kvar och Disney i omgångar.
RIP Netflix
RIP HBO Max
(Disney+)
Prime

Känns inte så konstigt att piratnedladdandet ökar generellt igen.

Av Ortovox
Skrivet av ipac:

Med tanke på att grunddatat bygger på att Pro ska vara 2-3 gånger snabbare så spretar det lite....

Pro har dock 1.67 ggr fler kärnor än OG PS5. Så mkt av vinsten finns där.

Så RDNA4 skulle då ge från 2/1.67 till 3/1.67 ggr bättre prestanda. Dvs från 20% bättre till 80% bättre.

Och då är det alltså "RDNA2 RT" vi jämför med.. Och behändigt nog så glömmer vi helt hur olika minnesbandbredder osv påverkar. Livet ska vara enkelt.

SLUTSATS: Vi är lika clueless som vi var innan.

Tack för att du skrev detta, jag orkade inte göra det själv .

Av Ortovox

Usch så i framtiden kommer man bli ägd av nån fusk AI och sen kallad massa könsord på ryska utan att nån dryg person lägger energi på det ens

Av Ortovox

Kör mitt fina kinesiska Wish Colorfull 1080ti kort så länge det går . Men det lutar åt ett 4070Super ifall jag börjar spela lite mer krävande spel.

Av Ortovox

Skulle man inte kunna lösa detta genom att ha en typ av 2 faktor authentication för alla betalningar (inte autogiro) som görs från ens bankkonto så man får t.ex. ett "SMS/Email/etc" där det står tydligt hur mycket som kommer dras från kontot så har man typ 10min på sig att godkänna det annars går inte betalaningen igenom. Det skulle så klart va något man själv väljer att slå på men kan ju vara bra för de äldre som ändå inte har så bråttom .

Lär säkert strula i vissa fall när man ska handla eller att folk blir otåliga om någon gamling ska fippla med sin telefon för att godkänna köp och det är lång kö .

Efter att ha tänkt medan jag skrev så kanske det hade varit bättre att bankerna har en "Feature" man kan slå på som alltid reserverar alla belopp som ska dras från ens konto och skickar ett SMS med tydlig information att följande summa kommer dras inom typ 24timmar annars får man höra av sig till banken. Så klart så kommer någon utnyttja det och skicka fake SMS med länk som kommer skrämma någon att klicka men man får åtminstone sen ett äkta SMS som informerar att man håller på att bli lurad och man har 24timmar på sig att aggera på .
Bäst för de äldre är om det kan ställas in så sms/mail går till en anhörig.

Av Ortovox
Skrivet av 925a:

Tror det har med whey proteinet att göra. Samma produkt används vid proteinpulver för "kroppsbyggare". Jag fattade inte heller det först förens jag såg bilden.

Jo att kroppsbyggare äter vassle har jag koll på men det är syftningsfel så som det är skrivet eller så är det bara ett Göteborgsskämt som jag inte fattar .

Av Ortovox

Riktigt intressant nyhet och bra för miljön! Sen fattar jag inte riktigt skämtet varför kroppsbyggare får konkurrens, de används väl inte för utvinning av guld i dagsläget .

Av Ortovox
Skrivet av Aiwi:

Just nu är den faktiskt inte på, utan endast 40mm Noctua-fläkten kör. Den styrs av en Noctua NA-FC1 fläktkontroller.

I första revisionen av bygget var kontrollerkortet vänt åt andra hållet, in mot skärmpanelen. Då blev allt väldigt varmt (jag kunde inte hålla fingret på kylflänsen)

Så om det är en rekordsommar och jag ska köra DSB-PD 90W så är det skönt att ha lite höjd.

Den är ohörbar när den kör på lägsta hastighet förresten

Då har du både hängsle och livrem men trevligt att även originalfläkten är så tyst.

Av Ortovox

Riktigt snyggt! Enda funderingen är hur mycket radialfläkten låter och om den fortfarande behövs?

Av Ortovox
Skrivet av roy79:

Mitt resultat: 7/10.

tyckte fråga 7 även lät som en matrixskrivare som jag kom ihåg...

Min gamla matrisskrivare va det första jag tänkte på så tryckte på skrivare innan jag ens hört klart eller sett att diskettstation fanns

Bästa quizet på länge måste jag säga!!