Inlägg

Inlägg som tompatomp har skrivit i forumet
Av tompatomp

Som en Nintendonörd måste jag säga att frågorna inte var särskilt lätta.

Av tompatomp

Inget man kommer störa sig på när man har adblocker. Problemet är väl att plattformen youtube kanske dör ut då den blir oattraktiv för vanligt folk pga för mycket ads.

Av tompatomp

3 st 2 TB
1 st 4 TB

Av tompatomp

Måste väl finnas något hax så man kan slippa det där.

Av tompatomp
Skrivet av Yoshman:

Till alla som nu förfasar sig om att "Visa skrivbordet" försvinner: hur många visste att denna "knapp" ens existerande innan denna artikel? Hade själv ingen aning, för det är ju en "knapp" som i alla fall på min dator saknar någon form av bild.

Och om man nu ens brydde sig om denna funktion, hur många av er visste inte redan om win+d (och det verkar inte ändras, copilot verkar hamna på win+c som förval)???

Däremot är frågetecknen kring vad som framåt kommer skickas till Microsoft vettiga. Men givet Microsoft uttalande om att "AI-funktionella PC" bör framåt ha en NPU med minst 40 TOPS låter det ändå som man kommer ha möjligheten att köra saker lokalt. Det lär ju vara ett krav hos en hel del organisationer, så Microsoft har inte så mycket val om de vill att användarna ska ha möjlighet att köra funktionen.

Klart man använde visa skrivbordet. Istället för att sitta o minimera massor av fönster är det bara o trycka en gång längst ner till höger. Mycket välanvänd.

Av tompatomp

När man har skärmen 2 cm från ögonen räcker det fan inte med 1080p eller ens 4k. Det blir alltid suddigt och pixligt med vr headsets. Behöver bli minst 8k upplösning.

Av tompatomp

Alltid tyckt att Intel haft dålig mjukvara och drivrutiner. Bättre o köra helt utan om det är möjligt.
Gillar Intel och deras CPUs för övrigt.

Av tompatomp

Kört brave i mobilen i 3 år tror jag, det har funkat klockrent för o slippa reklam. Datorn kör jag edge med en adblocker bara, funkar kanon det med.

Av tompatomp
Skrivet av alebaler87:

Sitter på ett 3080 idag, uppgraderar om 5070 ti ger 100% eller mer i rå prestanda. Kommer aldrig köpa en GPU för 14-30 tusen tycker personligen att det är totalt störda priser och känner ingen som vid 30+ vill lägga dom pengarna på en GPU. Vad tror ni kommer 5070 ti/super att komma nära 100% mer rå presanda än rtx 3080 (10gig) ?

The more you pay, the more you save -Jensen Huang

Av tompatomp
Skrivet av norrby89:

Förstår inte problemet, startmenyn har jag iallafall inte använt på säkert 10 år, mer än att trycka på windows knappen och skriva CMD för att sedan trycka enter. Kanske någon extremt sällsynt gång jag använder den för att komma in till inställningar, men då är samtidigt win+i snabbare och smidigare.

Så ser inte riktigt problemet, även om man använder sig flitigt av startmenyn så är det precis som med allt annat, ger man det en månad så har man glömt bort det sen.

Startmenyn är som kalle på julafton. Den ska bara vara där, även om ingen använder den 😁

Av tompatomp

Klarar mig fint med ett mindre chassi Fractal design 7 compact.

Anledningen till att man behövde ett större chassi förut var ju alla hårddiskar, diskettenhet, och CDrom. Sånt behöver man ju inte längre.

Dagens Ssd enheter tar ju ingen plats, och man klarar sig utan CDrom så ser ingen anledning varför man ska ha ett stort chassi längre.

Av tompatomp

Visst har åldern en stor påverkan och man har inte samma passion längre. Men jag skulle nog säga att gaming är bättre än någonsin, iaf för PC.
Du har emulatorer som gör det möjligt att spela alla gamla klassiker med högre upplösning och fps.
Du har alla nya trippel A spel med HDR, raytracing och 4k och Oled skärmar med 120 Hz.
Jag hoppar mellan allt från CS till Super Mario och red dead redemption 2.
Framtiden med AI och dess roll i spel kommer bli intressant med.

Av tompatomp

Högst upp på listan för mig blir The Last of us.
Sedan har vi Red Dead Redemption.
Resident evil remakes 2, 3, 4, och även resident evil 7 är riktigt bra och snygga spel.

Av tompatomp

Vänner får man när man delar samma intresse. Tråkigt nog brukar vänskapen dö när man inte längre har samma intressen.

Av tompatomp

Jag blev bannad från twitter i samband med att Trump blev bannad. Jag ansågs vara en bot eller ett ryskt troll antar jag, då jag inklusive tusentals kanske miljontals andra Trump-supporters blev bannade helt utan anledning.
Sedan dess har jag inte rört twitter eller X. Orkar inte hitta alla kanaler och användare igen, dessutom blev de flesta bannade.

Av tompatomp

Jag skaffade Steam direkt det släpptes i samband med CS 1.6. Att ladda ner spel genom Steam vid release tog evigheter. Det var inte populärt.

Av tompatomp

notepad är knappast något som man skriver en uppsats i. Känns som stavning är helt onödigt, iaf på det sättet jag använder notepad.

Av tompatomp

Varför betala för något som är gratis, adblock.

Av tompatomp

Min dator i9 13900k geforce 4090, webläsare Edge:

Samma dator men webläsare Firefox:

Min mobiltelefon Samsung s21 webläsare Brave:

Av tompatomp

Mycket gnäll så fort någon utropar att man är bra på något, typisk svenskt. Nvidia är bäst på sin grej, så är det bara.