Inlägg

Inlägg som Implor har skrivit i forumet
Av Implor
Skrivet av friArsenik:

Lägg ut information här, kanske? Så att om det finns en annan Sweclockers medlem, som har samma problem, skulle kunna hitta information fortare.

Kan inte beskriva hur jag gjorde. Googla och klicka runt.

Av Implor
Skrivet av Halldin:

Har alltså varit känt i 4(?) år och påverkar ingen som har en Quest 2 eller nyare.

Jag var påverkad. Köpte headset för HL Alyx som många andra. I mailet jag fick fanns ingen länk eller info hur man migrera. Tog nog 45min innan jag hittade hur man gjorde.

Av Implor

Sedan är det en social prioritet. Efter 30 så försvinner folk man spelar med ”varje kväll” i rask takt. De har barn, jobb, partners osv. Nu blir det man träffas och gör andra aktiviteter istället.

Av Implor
Skrivet av RaidSoft:

Det var det första jag kom och tänka på som jag visste hade en kampanj och kollade upp, har inte följt fps spel alls på rätt många år. Tvivlar på att alla fps spel har börjat gjort 20+ timmars kampanjer när de historiskt sett haft korta kampanjer men sen multiplayer delen är där folk lägger hundra/tusentals timmar och de säljer massa live service grejer. Det påverkar inte den som bara vill köra kampanjen och inget mer.

Men ja industrin har så klart ändrats, men som du säger så finns det mycket andra kategorier med mer val nu, många som inte ens existerade för några år sen. Om inget hade ändrats så hade jag varit betydligt mycket mer besviken än vad det är idag. Är viktigt att folk faktiskt väljer mer försiktigt vilka spel de faktiskt kör än det var förut på grund av så mycket mer val existerar.

Folk får det att verka som att det är nån sorts domedag för spelindustrin och att allt håller på och dör och "det var bättre förr" i olika former och jag tycker det är bs, det finns mer valmöjligheter än någonsin för mer typer av spelare. Sen kan man ha nån specifik preferens som inte möts men det betyder inte att industrin håller på och dör (menar inte att du påstår det, men det är rätt vanlig åsikt att se)

Du berör nästan också ett annat problem i din text. Focus. När man har spel som primärt är multiplayer med singelplayer kampanj så är sällan kampanjen något fantastiskt. COD, BF osv är primärt multiplayer spel idag.

Väldigt synd att Valve inte gör spel regelbundet nu för tiden. HL:Alyx var det senaste spelet jag var intresserad av. Tyvärr var det VR men otroligt välpolerat och exakt vad jag vill ha :). Välpolerat, linjerat och kort. Gå att spela igenom innan intresset svalnat som småbarns far.

Av Implor
Skrivet av RaidSoft:

Beror på vart du kollar, om du bara fokuserar på super populära titlar från AAA studios så håller jag med, men det skapas så otroligt mycket indie spel idag i alla möjliga kategorier av spel.

Nu kan jag inte ge dig några specifika exempel men känns som det är många FPS spel som har en singel player kampanj har en tendens att vara relativt korta, sen har de en multiplayer del som är betydligt längre inom samma spel men det måste man ju inte spela om man inte gillar det.

En snabb sökning hittar att Titanfall 2 kampanjen är 6-8 timmar lång så där har du ett exempel.

Jag har inte grävt speciellt mycket i steam på sistone men det enda du nämner släpptes för 8år sedan. Säger inte att det är omöjligt att hitta något. Min poäng är att utbudet idag är inte vad det en gång var. Andra kategorier har istället exploderat.

Av Implor
Skrivet av RaidSoft:

Det är många spel som inte respekterar spelarens tid, mitt tips till alla som har begränsat med tid till gaming är att om du känner att spelet inte respekterar din tid så droppar du det och hittar ett annat.

Det finns SÅ mycket val av spel idag att det finns val för alla, vissa vill ha mer kompakta upplevelser, vissa vill ha 1000 timmar i factorio och båda de personerna kan existera samtidigt utan konflikt. Det är därför spelbranchen har blivit så stor, varje spel görs inte för alla spelare utan de har ett mål av typ av spelare de försöker nå.

Intressant nog så sätter de ibland för breda mål av vilka spelare de vill fånga vilket gör det till en sämre produkt än om de bara försökt nå en specifik andel. Ett bra exempel är Dark Souls serien, de vet exakt vilken typ av spelare de försöker nå och spelen uppskattas väldigt mycket av de som är inom den kategorin. Detta resulterar dock i att man ser många som inte är deras mål som inte alls förstår varför spelen älskas så mycket, de var helt enkelt inte inom kategorin de gjorde spelet för.

På samma sätt som alla spel inte är gjorda för alla så kan man säga exakt samma grej för böcker, filmer och tv serier, det skapas mer än du som enstaka person kan konsumera men när man börjar kolla på vad som är gjort för ens egen smak så blir det mycket mer resonabelt. Man behöver inte bli grinig för en serier eller film skapas för andra än dig, de är inte ute efter att förolämpa dig som vissa verkar få det att verka som.

Håller inte med om att utbudet är speciellt brett.

Hur många linjära FPS singel player spel under 20h finns det?

Sista 15åren så ska varje släpp bli större och vräkiga än den sista.

Av Implor

Håller med helt och hållet.

Half-life spelen har alltid haft en bra längd på 3-20h. Kort, välpolerat och linjärt framför långt, grind och öppen värld.

Av Implor

exakt denna modell har sålts på eBay för 1500-2500kr.

Av Implor

Tekniker är ju inte korkade. Kommer se vad det är direkt och använda den korrekt.

I länder där icke kriminella skulle vilja använda en produkt som denna är rättssäkerheten så låg att det räcker att du har USB minnen och de misstänker dig för att åka dit.

Av Implor
Skrivet av nickhe:

Jobbar inte där men jobbat mot dem och som med alla andra stora bolag och speciellt japanska bolag, låg...

Historiskt har det varit dåligt. Nu när man ska anställa 2000 personer och många inom brist yrken så känns det som det måste blivit bättre? Vore intressant och höra från någon nyanställd.

Av Implor

Ni som fått jobb på Hitachi senaste året hur är lönen?

Av Implor
Skrivet av cvb1:

@Implor: Lyckades du nånsin lösa detta? Sitter med samma problem

Åkte in på RMA. Bytte till en annan model på Inet då det drog ut på tiden.

Inte vad du vill höra men det är bara skicka in den.

Av Implor

Ubiquiti AP i bygg läge kanske.

Av Implor

Nya youtube appen uppdaterar kommentarerna automatiskt. #UXDarwinAward

Om man nu kollar på youtube via appen på iPad (kanske iPhone med?) så kommer kommentaren du se under videon uppdateras med 20-30s intervall. Det är extremt distraherande. Fältet är utanför ögonens fokus när man kollar på videon och du ser att något blinkar till/ändras i periferin och ögonen direkt vill fokusera på det.

Verkar inte gå att stänga av funktionen. Ser inte vad det skapar för värde då den bara visar 1 kommentar åt gången.

Flera som finner den nya uppdateringen lika störande?

Av Implor

Jag hade nog övervägt installerat om Windows.

Eller göra en portition på disken. Installerat en ren Windows version, uppdaterat allt och se om det löser problemet. Då kan du alltid gå tillbaka till din gamla Windows installation om det inte hjälper. Betvivlar det är ett hårdvarufel utan någon inställning eller register. Prioritering av paket, paketstorlek osv.

Av Implor

Reset av router?

Funkar det bra via wifi så lär det inte vara din ISP.

Enda kvar är nätverkskortet i datorn och routern.

Har du installerat moderkortsdrivrutinerma och de för nätverkskortet (om de nu är separata)?

Windows tar någon generisk drivrutin annars och då kan man få skumma problem.

Av Implor

Jag skulle nog börja med en annan nätverkskabel.

Av Implor

Moderkort och PSU går att banta 500kr/var.

Ska du spela i 4k så lär inte CPU vara begränsningen.

Av Implor
Skrivet av RaidSoft:

Death Saving Throw är en dice som rullar varje turn de är down, det är ett "race" först till 3, når man 3 fails så dör man, 3 success så stabiliseras man, finns även abilities och liknande som kan stabilisera folk. Du ser ett UI element ovanför de när de är downed som visar det (dock tyckte jag det var rätt svårt att läsa det ui elementet personligen)

Om man healar de eller räddar de med help action så försvinner alla rollsen, om de tar damage när de är nere så addas fail rolls till deras saves automatiskt.

Är det något som är automatiskt i bakgrunden? Jag såg ikonen man fattade inget av vad jag såg.

Av Implor
Skrivet av Pzors:

Mja.. Jo och typ nej - vill inte utveckla mer än så. Låt honom inte dö helt bara så smäller det inte.

Okej. Men spelet nämnde något om saving throws. Jag trodde det skulle komma på gales tur men det gjorde det inte. Något som man måste göra själv eller är det något jag missförstått?