Inlägg

Inlägg som oqvist har skrivit i forumet
Av oqvist

Master19 går absolut galet hett. Behöver nog luska ut några distanser eller rentav sätta fläkt på den. Mer än några sekunder så får du brännblåsor.

Av oqvist

Hände en sak beställt från audiophonics. Skulle väl gått för master9 hade jag kanske fått samma låda men tror detta duger. Reference 9 sanslös bulk för dac. Master19 nästan lika sanslös bulk för hörlursförstärkare.

Master19 var förvånande lätt dock. Fick med metallremoten trodde den skulle kosta extra.

Planen är att C2 ska till skrivbordsdatorn ifall inte denna blir en besvikelse.

Av oqvist

Börjat se fallout. Vete gudarna men har mycket gore som främsta förtecken? Verkar inte finnas några direkta karaktärer i avsnitt ett som går att tro på.

Av oqvist

Tillför "Overencumbered" något till spel?

Nyfiken om vad sweclockers tycker om den här idén med att man ska kunna bli överbelastad i spel.

Tänker främst lootbaserade lir som många av bethesdas alster ex. Finns det något positivt med att man tvingas sållra till förbannelse eller ska man fritt få bestämma över hur mycket skräp man samlar på sig?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av oqvist

Fallout: new vegas. Har inte åldrats bra men man lär fastna ändå.

Av oqvist

Har någon här kört fallout new Vegas i vr? Kört omoddat via epic kraschar en gång i timmen. Tänkte testa steamversionen men vet inte om det är värt ge sig in i modträsket

Av oqvist

Jag begriper mig inte på det där recensionerna där de spelar ljud och man ska fatta hur de låter när man lyssnar på andra hörlurar

Violectric V222 har nu förpassats till vardagsrummet. Har något problem med strömmen eller bara för mycket emi med dator, tv etc nära i sovrummet fick distortion emellanåt som kommer och går. Bättre iaf än rörförstärkaren som tappar höger kanal emellanåt. Fast den kan sen gå i år utan problem istället var länge sen sist nu... Rätt så sjuka problem som gör man måste söka mental hjälp men i vardagsrummet så fungerar V222 klockrent precis som rörförstärkaren.

Hur som trevlig är den men strulet gjorde att jag plockade fram Audio GD C-2 igen och det är sjukt mycket förstärkare för pengarna. Främst ljudbilden blir mer trovärdig och växer jämte egentligen alla mina andra förstärkare förutom rörförstärkaren möjligen med högimpedanslurar. Olika signaturer så det blir mycket tycke och smak.

Blir rätt sugen på att slutföra setupen med en master 19 att stapla på min reference 9 men lyckas tyvärr inte hitta några jämförelser med C-2 så blir att hoppa rejält blint.

M-DAC+ följde med v222 till vardagsrummet. Då hemmabioreceivers saknar digital utgång och för det mesta erbjuder enbart hdmi så är den ovärderlig med sina multipla digitala ingångar. JVC DX 1000 har fått ge plats åt kennerton magni där för tillfället. Älskar fortfarande den hörluren

Av oqvist
Skrivet av landahl:

😱
50 på skrivbordet och en armlängds avstånd?

Ja ganska lagom. har runt 60 cm till min. Det ger inte särskilt stor fov behöver större för att få en riktig biokänsla.

Av oqvist
Skrivet av landahl:

Jag väntar med Oled tills problemet med inbränningar är fixat. Kanske MicroLed hinner komma ut på datorskärmar innan vilket i så fall kommer göra att Oled försvinner.

Behöver inte va så konservativ. Det krävs mycket användning innan du börjar se effekterna. Har inte råkat ut så mycket än och jag är inte ens 1 % lika konservativ som med min första oled. Som inte heller den visar några spår. Men som sagt oled etc gör inte någon vidare skillnad det är vr som gör verklig skillnad i upplevelse. Men man bör absolut inte spela på mindre än 50" på plattskärm. Finns ingen anledning finns många billiga 4K 50" som ger bra bild. Jag körde 50" lcd tidigare för att spara på oleden. Ångrar det lite idag jag skulle bara gasat på. Men den var trevlig nog

Av oqvist

Inte hört Aune men du vill göra dig av med din thx 789 AAA.

Fick hem min meze 99 noir idag. Satt fast i tre veckor i tullen innan jag kontakta kundtjänst. Då tog det två dagar. Höll inte på att få ut paketet då mitt namn innehåller åäö i både för och efternamn men fick till slut ut det.

Av oqvist
Skrivet av Drickz:

"Men behovet att uppgradera dator med fläskigare hårdvara är avgrundslågt." Har aldrig hört ordet avgrundslågt förut. Någon som kan upplysa mig?

Ett väldigt lågt behov av att uppgradera. Avgrundslågt ala marianergraven. Motsatsen till skyhögt

Av oqvist

VR!

Det största jag var med om var alien isolation när jag gick ut till lv 571 med mitt vorpx hackade lir och blev facehuggen. Det var sandstorm och grejer så sikten var naturligt dålig så oculus rifts begränsningar märktes knappt. Jag grät av lycka i rymdhjälmen. Vem vill inte til lv-571 och bli facehuggen liksom men man var så sjukt mycket där. Finns flera exempel i VR. Platt tv har aldrig en chans åstadkomma denna höga nivå även om det läggs ned hundrafalt resurser för att försöka åstadkomma något liknande.

Av oqvist
Skrivet av Sarato:

Det är inte i närheten från dag 1-releasen. Jag själv har försökt spela det flera gånger men blir snabbt uttråkad då jag inte roas av byggande men jag vet mängder med andra människor som hävdar att det blivit deras favoritspel. Jag tycker ärligt talat du kan ge det en ny chans.

Behöver väl knappt bygga något? Det är rätt så fritt vad du gör

Av oqvist

Ser på remake av shogun med tom hardy kopia. Ren tvilling på alla sätt och vis smått kusligt.

Blir rätt sugen på läsa boken och se om originalet

Av oqvist
Skrivet av beardedpear:

Är det några som lirar med "vanliga" lurar? ljudet är givetvis hästlängder bättre än alla spelheadset, men jag tänker på att man endast får ut 2,0 i ett par stereolurar?
Är sugen på ett riktiga bra lurar då jag sitter med extern mic, men just av den orsaken jag nämnde när man lirar fps blir det svårt för ljudbilden?

Beror ju på finns ju dolby headphone och andra surround lägen för vissa lir. Beroende på vad du har för ljudkort, dac så kan du få fejkad surround därigenom.

Du får bättre ljudbild än de flesta om du kör med sennheiser hd800 ex.

De flesta spelheadset är uppbyggda på samma sätt 2 drivare. Det är få som kör med multipla drivare.

Av oqvist
Skrivet av StuntmanMike:

Alla tangentbord är väl funktionella?

Jag rekommenderar Planck där syftet är att allt finns ett steg ifrån homerow samt att du använder tummarna/handflatan till mer än att trycka på mellanslag.

Alla tangentbord är absolut inte funktionella

Av oqvist

Jo den såg jag men verkade ju va dubbla priset mot vad man bör ge för dem? Kanske jag som är snål

Av oqvist

Finns tyvärr inga fynd i Umeåtrakten vad jag kan hitta. Testar nog att bränna ut mina nya förstärkare med xtz89 ändå. De mesta som finns går ju ändå ner i 4ohm så varför i hela friden säljer man förstärkare som inte ska fixa detta??? Fick hem min sony receiver igår. Inte direkt imponerande. Får otroligt lite för pengarna märks tydligt att varje ny förstärkare man köper är plastigare och väger mindre för högre peng. Den här lär inte hålla mer än ett år för 9000 SEK känns det som.

Av oqvist

Fast det är väl inte bara en vintagescen som faktiskt vill ha funktionella tangentbord först och design sedan. Tror väl de flesta gör den prioriteringen? Eller så är jag helt fel ute

Av oqvist
Skrivet av Eismannen:

Någon som vet om det går att byta switcharna på ZON keyboard 4? Det har tydligen "TTC gold pink".
Köpte detta tangentbord för att det var litet, snyggt och trådlöst. Men jag kan uppenbarligen inte komma över den sladdriga känslan i switcharna, har haft tangentbordet ett par månader nu och det känns fortfarande skumt. Det är rätt svampigt, man får som ingen feedback på att man tryckt, plötsligt har man visst tryckt fastän tangenten inte gått i botten eller gett taktil indikation på tryck . Dessutom är kraften som krävs lite för låg för min smak och ibland trycker jag oavsiktligt när jag spelar. Trodde jag skulle vänja mig men verkar inte som det.
Och skriva, det är skitsvårt utan att trycka på allt hej vilt.

Finns det mer "klickande" switchar att byta till?

Min upplevelse är exakt detsamma begriper inte tanken och jag får en massa felslag bara för att det räcker att man råkar nudda en tangent för att den ska registrera. Rätt udda att skapa ett mekaniskt tangentbord med mindre feedback än membran. Tanken ska väl va att man ska kapa någon millisekund på inputs med så lågt motstånd och så kort slaglängd innan trycket registreras som möjligt?

Lyckas inte få bluetooth att fungera heller. Hade problem med 2.4 ghz första försöket men just nu fungerar den iaf. Har väldigt många aaaaaaa jag fått redigera bort pga man råkade vila lillfingret för hårt