Inlägg

Inlägg som Bill50x har skrivit i forumet
Av Bill50x

Ställa in kanalerna först, det är ju dem man vill titta på. Därefter kan man börja med finliret. Vår Sony 55" Android-tv var helt ok "out-of-the-box" så i princip inte ändrat på ngt. Vi kör med gammal antenn på taket, det ger oss 1, 2, 4 och några till. Internet ger oss SVT Play, TV4Play etc. YouTube, Spotify, Tidal mfl finns som appar i Android. Och jo, vi prenumererar på Netflix (fast vi lägger nog ner den tjänsten, för dyrt om man tittar på en film i månaden). Mer behövs inte i vårt hus, det finns ju annat att göra än titta på TV!

/ V

Av Bill50x
Skrivet av Chromatic:

Blev så sjukt chockad när jag lärde mig att ordet Konsekvens inte alls hade negativ laddning i svenskan på skolan, hela världen vändes upp och ner

För mig har "konsekvens" aldrig varit enbart negativt.
"En konsekvens av högre lön är att man har råd med dyrare whisky" - typ.

Men jag har fortfarande svårt för negativ "hägrar".

/ B

Av Bill50x

Fick mina slantar för ett par dagar sedan. Deklarerade ett par timmar innan dead-line.

/ B

Av Bill50x

Det viktigaste är att det fungerar direkt. Sedan kan man alltid fila på latenser/etc för att pressa ur lite mer prestanda.
Blinkande LED's och design är för mig helt ointressant, när jag använder datorn är det skärmen jag tittar på
Ett snyggt tangentbord är förstås OK men det var ju inte dagens fråga.

/ B

Av Bill50x

Installerade Classic Shell på min W11 igår men lyckades inte få datorn till att använda denna.

Hur gör man?

/ B

Av Bill50x

Jag har t.o.m W10 kört med Classic Shell som i princip återskapar startmenyn från W7. Men i.o.m att startmenyn i W11 går att konfigurera ganska hyggligt (tex att menyn poppar upp till vänster) så har jag inte brytt mig om Classic Shell. Att menyn som standard poppar upp i mitten på skärmen och med bamsestora ikoner är en styggelse.

/ B

Av Bill50x
Skrivet av JonasT:

Ja, min tanke med rubriksättningen är att man som läsare har rest tillbaka till 2001 och att kondensatorpesten är på väg att slå till.

I så fall borde rubriken vara "Året är 2001 - kondensatorpesten hägrar"

Nog tjatat om detta, det var en intressant artikel och dessutom med en massa bakgrundsinformation som i alla fall jag inte visste om. Reklamen om alla högspecificerade kondensatorer minns jag, däremot hur mycket problem som orsakades av undervärdiga komponenter har gått mig förbi. Den dator jag byggde strax efter millenieskiftet rasade f.ö. i hösten -23 så jag kan inte säga att jag personligen blev drabbad.

/ B

Av Bill50x

Språkpolisen här.
"Hägrar" är något man ser fram emot. Tidigare var det i positiv bemärkelsen, typ "Sommarledigheten hägrar", men numera även i negativ betydelse. Snöstormen hägrar kan man tex säga. Men oavsett handlar det om förväntning, vad som komma skall. Inte 23 år gammal händelse.
Föreslår att ni byter ut ordet till "härjar".

/ B

Av Bill50x

Har bara en (1) laddare med USB-c ännu, sedan ett år tillbaka, och den fungerar felfritt fortfarande. Använder fortfarande huvudsakligen mina äldre laddare med USB-a och dessa kommer jag köra så länge det går även om det betyder att jag behöver dubbla uppsättningar kablar. Det gäller ju att minska elektronikskrotet
Problemet med fick-ludd i kontakten har jag råkat ut för ett flertal gånger men det löser man med en bra tandpetare och efterföljande dammsugare.

/ B

Av Bill50x

9/10

/ B

Av Bill50x

Nu är jag inte speciellt kunnig i detta område, men på vilket sätt kan kablarna påverka vilken spänning som når hårddiskarna?
Personligen tänker jag att om kontakterna (rent fysiskt) passar så är även spänning/ström anpassat. Varför skulle man annars ha olika kontakter?

Däremot ser jag det som att just nätaggtillverkare har ett större ansvar att leverera en bra produkt, eftersom ett fallerande aggregat kan dra med sig så mycket annat. I princip kan man få en hel dator förstörd av ett trasigt nätagg, vem betalar för det?

/ B

Av Bill50x
Skrivet av Bill50x:

Får man fråga om program också? Jag hade tidigare ett fillistningsprogram som presenterade resultatet med samma upplägg som Windows Utforskaren men i html-format. På något sätt har jag lyckats att slänga en massa program och med nyinstallation av W11 så var det bara borta. Eftersom jag inte vet vad det heter så är jag helt lost. Någon som möjligen vet vilket jag efterfrågar? Jag har sökt på nätet men hittar bara ett skittrist program som ser ut att ha överlevt från Win 3.11-tiden...
Tacksam för tips!

Precis när jag ställt frågan hittade jag programmet! Det heter Snap2HTML och kan verkligen rekommenderas. Helt underbart när man bara vill lista mappar och filer. Alltså på den egna datorn, tror inte programmet funkar på tex sajter, fast det har jag inte testat.

https://www.rlvision.com/downloads.php?dl=snap_2_html

/ B

Av Bill50x

Se nästa post.

/ B

Av Bill50x

Teams och Teams. Har bara använt detta en gång, när det var pandemi och vi var tvungna att umgås digitalt. Det var ju iofs kul att snapsa framför datorn, men inte lika kul att försöka sjunga snapsvisorna (pga laggningen!!

Men egentligen är ju MS försök att kalla all eposthantering för "Outlook" ett totalhaveri. Allt från ett gratisprogram på nätet till en (skitdyr) komponent i Office-paketet. Och än idag går det inte enkelt att lägga in ett Telia-konto i Outlook(new).

/ B

Av Bill50x

En sund skepsis är alltid en bra följeslagare. Lita inte på något du läser utan att ha en bra "back-up) eller "andra-källa" som vi säger på svenska. Att okritiskt citera källor vi inte vet något om är ju bara dumt, det är sådant beteende som sk trollfabriker nyttjar.
Ett exempel ät ju hur svenska myndigheter kidnappar barn till islamiska föräldrar för att sälja barnen till pedofiler. Eller när Hillary Clinton anklagades för samma sak i förra USA's presidentval.
Vi har ju alla ett personligt ansvar - hur dum får man vara?

/ B

Av Bill50x
Skrivet av Dimestam:

2008-09-13

Godkända:

Jösses, här är någon som har koll!
Tack för alla tips. Själv bidrar jag i all ödmjukhet med LibreOffice som trots sitt trista gränsnitt fungerar lika bra som PytteLitens Officepaket. För oss musikälskare är ju även Cue-splitter helt gratis. TeamWiewer (ett bra program för fjärrstyrning av datorer) är gratis för privatpersoner (men skitdyrt för företag).

/ B

Av Bill50x

[quote postid="20399751" userid="352532" name="Heliopause"]
Det där att man ska få ut ersättning om nätagget orsakar skada är nåt jag inte tror kommer funka alls. Det är en fin idé på sätt&vis, men håller inte./quote]
Du har så klart rätt. Man kan inte driva ansvarsfrågan hur långt som helst. Mitt inlägg var bara tänkt att ta upp frågan.

/ B

Av Bill50x

Något som ofta i nämns i garantifrågor är om en produkt drar med sig annat i raset. För typ 15 år sedan hade jag ett nätaggregat som rasade samman iom att en säkring löste ut i lägenheten. Tyvärr så blev resultatet inte bara att nätagget lade av utan det blev helt oreglerat. Det fick till följd att moderkort, processor och RAM slogs ut. Vilken garanti täcker detta?
Innan jag förstått vad som hände testade jag nätagget på en annan dator vilket gjorde att även denna blev totalförstörd. Efter inköp av nytt aggregat, moderkort, processor och minnen så kopplade jag upp det hela och det visade sig att det nya nätaggregatatet var trasigt så hela datorn rök igen!
Nätaggregat är en så central enhet i en dator så garantin borde sträcka sig längre än till just själva enheten, enligt mig.

/ B

Av Bill50x

Tack!

Men det verkar inte som att mattan fortfarande går att köpa, eller?

/ B

Av Bill50x

Vad är det för matta som inleder artikelserien?

/ B