Inlägg

Inlägg som Kallamamran har skrivit i forumet
Av Kallamamran

Sen på bollen här...
Har precis skaffat Telenor och fått hem vad jag trodde var en bra router... Tills man läste alla kommentarer, lyckades logga in i skiten och insåg hur otroligt nerfad den är...
Att man inte kan ändra till fast IP utan tvingas köra DHCP på LAN-portarna är ju fan löjligt 🤬
Hade tänkt använda denna som trådlös koppling till mitt PICO 4 headset, men då jag inte kan koppla in den i mitt övriga LAN eftersom den står och kastar ut IP-adresser med DHCP, så är det ju bara att köra denna i sopkorgen.

Som om inte det vore nog, så blir man hela tiden utloggad ur webbinterfacet 👎

Vilket skit rent ut sagt!!!

Av Kallamamran

Produkt: Pico 4 All-in-One VR-headset (256 GB)
Länk: https://www.elgiganten.se/product/gaming/vr-gaming/pico-4-all-in-one-vr-headset-256-gb/528334
Pris: 4.649kr

Av Kallamamran

Jag vet att det är lågt, men det är allt jag är beredd att ge för så gammal (2015?) hårdvara 😊 Du hittar säkert någon annan köpare som är villig att ge mer. Om inte, så kan du höra av dig igen.

Av Kallamamran

Börjar med ett bud på 1000kr och upphämtning

Av Kallamamran

10 år?! Det behövs en tidsmaskin för att svara på detta. Allt annat blir bara en chansning. Ska du ha en dator i 10 år, så kan du egentligen bara köpa det bästa du har råd med!
Om du bara vill byta GPU, så köper du det bästa du kan i CPU-väg nu och kombinerar det med en GPU som håller för ditt spelande i 1-2 år (Vilket iaf går att föreställa sig) och sedan byter du kortet och säljer det "gamla" beggat.
Bäst för 1440p (om du vill köra med "raytracing") nu är nog RTX 4070 då det är ett hyfsat kraftfullt kort som också har nya tekniken för framegeneration med AI. De verkar ligga på runt 8K.
Om du inte har raytracing som krav, inte bryr dig om framegeneration med AI (just nu! AMD har något på G också) och har en mer begränsad budget, så kan RX 6750 XT vara av intresse för runt 5K.

https://www.inet.se/datorbygge/b1409795/exempel-1

Av Kallamamran
Av Kallamamran

Jag tror du blir nöjd med vilken som helst av dem, men kör på Samsung.

https://www.notebookcheck.net/i5-1340P-vs-R7-7730U-vs-i7-1370...

Av Kallamamran
Skrivet av Novdid:

Som sagt tidigare: Ett begränsat antal defekta 5800X3D som istället för att slängas på tippen säljs av en återförsäljare, i ett land. Kommer sannolikt inte att ens gå att köpa över nätet utan endast fysiskt på plats i en Microcenters butiker.

Bättre det än att det blir elektronikskrot.

Good point

Av Kallamamran

Känns som en helt meningslös CPU. Finns det verkligen ren vettig slot gällande pris/prestanda där som är ledig? 🤔

Av Kallamamran
Skrivet av jensvo:

Uppdatering:

Vi har hunnit byta ut 2 till nu på morgonen, 2st OptiPlex 790 med följande specifikationer:
i7-2600
16GB (4x4GB) 1333MHz DDR3 Non-ECC
16x DVD+/-RW
Dessa skickar jag med gratis om någon vill köpa de 4 7010 för ett "köp nu"-pris på 2000kr.

Behöver ändra deadline till kl12 då jag kommer ha möte direkt efter lunchen så jag kommer troligtvis inte hinna kolla in här.

Kan ta de för 2000 och hämta imorgon

Av Kallamamran

1000kr för alla fyra. Kan hämta på lördag i Varberg om du vill.

Av Kallamamran
Skrivet av Fudgegasm:

Också suttit och vägt mellan AM4 vs AM5 & DDR4 vs -5. Enda risken jag ser är väl vad det skulle innebära vid en framtid uppgradering säg om 3-4 år. AM5 och DDR5 känns tryggare då, men kan ha fel..

Helt med på att man nog får mer ut av pengarna idag om man går DDR4 och AM4 vägen. Bara orolig att det kommer hoppa upp och bita en i arslet sen, lär leda till en värre kostnad vid nästa uppdatering.

Jag skulle väl säga. Köp en 5600/5600X idag och uppgradera till 5900X den dag du behöver mer. Tror det dröjer ett tag innan du BEHÖVER mer... Villhöver är en annan sak
Om 3-4 år kommer DDR5 och AM5 kosta mindre att uppgradera till också!

Av Kallamamran

Frågan är väl hur vi ska ta kål på oss själva...

1. Kärnvapenkrig/världskrig: Ryssland placerar ut taktiska kärnvapen, USA hotar dem för att de gör det. Kina ställer sig på Rysslands sida. USA hotar dem för att de gör det. Nordkorea skjuter lite fler missiler och USA hotar dem för att de gör det. En dag råkar någon luta sig mot fel knapp och helvetet bryter ut för alla inblandade och icke inblandade...

2. Miljöförstöring: Sakta men säkert förstör vi vår jord. Mer allvarliga väderfenomen och bränder kommer härja på vår jord så att vi snart inte har något syre att andas. Detta bara för att ingen vill offra något, men alla vill ha allt -> https://www.merchantsofdoubt.org/ <- Toppenbok!

3. AI: Det kommer kunna bli vår död, men kanske inte så som de flesta tänker på det med kända filmer som utgångspunkt. Nu verkar allt lite roligt och läskigt på samma gång, men AI kommer inte börja tillverka mördarrobotar. Istället kommer fel personer lyckas utnyttja AI för att sno lösenord, hacka system och skapa egna förmögenheter. I slutändan kommer ingen integritet finnas kvar, bankkonton kommer ligga helt öppna för brottslingarna, viktiga samhällsfunktioner och system kommer raseras och världsekonomin kommer rubbas så till den milda grad att svält, krig och kravaller sakta kommer att ta livet av oss.

4. Plats: Om inget av de ovanstående inträffar först, så kommer vi få slut på plats och föda på jorden. Det är oundvikligt så länge vi inte är beredda att offra något gällande vår fortplantning. -> https://www.youtube.com/watch?v=O133ppiVnWY <- Gammal, men mer och mer aktuell för varje år som går.

5. Idioti: Man tycker att mänskligheten som kollektiv borde bli smartare, mer logisk och sundare, men... Samtidigt blir de korkade, ologiska och osunda människorna allt fler och fler, snabbare och snabbare vilket urholkar mänsklighetens framfart och kollektiva intelligens och istället ger plats åt människor och grupperingar som utan internet aldrig hade fått eller kunnat frodas. Flat-earthes, "klimatförnekare", religiösa avarter, chem-trailers, pronomen-förespråkare m.fl, m.fl. som i ett samhälle utan internet inte hade kunnat amplifiera varandra

Jag ger snart upp. Tycker synd om våra barn som ska ta över den här skiten efter oss!

Av Kallamamran
Skrivet av AffesMek:

Det drar ju inte 445 W för det blir ingen värme, men jag gissar att mjukvaran tror att den drar så mycket så den går ner i felsäkert läge och låser sig på 210 Mhz. Men den larmar inte för att det är hög förbrukning vilket tillverkaren säger att den skulle göra om så var fallet.

Övrig utrustning är normal CPU under 100 watt, SSD.

Om problemet följer kortet mellan datorer, så skulle jag lämna in det! Då har jag svårt att se att det är mjukvaran det är vajsing med. Det enda du kan göra då är egentligen att installera olika versioner av programmet(?) för att se om det är skillnad mellan versionerna.
Vilken mjukvara använder du? Är det MSi Afterburner eller är det drivrutinen du menar?

Av Kallamamran
Skrivet av perost:

Det finns en anledning till att denna tråd är klistrad längst upp i forumdelen för skärmar
Problemet med en sån lösning är att det i stort sett är ett extern grafikkort, med usel prestanda och ökad belastning på processorn som måste komprimera bilden för att kunna skicka den över USB. Så det är mer av en nödlösning än något man vill använda till vardags.

😃

En lösning, ja. Optimal, nej

Av Kallamamran
Skrivet av perost:

Ingenting i Asus specification tyder på att USB-C-porten faktiskt har stöd för att mata ut en bildsignal, då brukar de normalt skriva ut att den har stöd för DisplayPort. Allt som finns är en HDMI 1.4-utgång, så jag skulle tyvärr säga att det är en olämplig dator om du vill kunna koppla in en extern skärm, än mindre två.

Om du vill kunna koppla in två skärmar så bör du istället leta efter någon dator med två utgångar som är antingen DisplayPort, USB-C med DisplayPort, eller HDMI 2.0 eller 2.1. HDMI 1.4 fungerar också, men då blir du ganska begränsad i vilka skärmar du kan använda. Om tillverkaren bara skriver HDMI utan att ange versionsnummer så är det oftast 1.4.

Well what do you know.... 😳 Detta med att USB-C inte skulle stödja display hade gått mig förbi helt 🤔 Vilket skit alltså.

Lösbart med denna https://www.dustin.se/product/5011172776/usb-30-to-dual-hdmi-... , men nu har han ju fixat en annan dator, så

Av Kallamamran

Personligen skulle jag inte gå på 7600. Detta för att AM4 (Även om den är "gammal" nu) förmodligen innebär billigare komponenter så som moderkort och RAM, men det är jag det

Väljer jag godtyckligt de billigaste delarna AM4 vs AM5, så kan jag välja en 5900X istället för en 7600X och få 6% billigare pris. För dig som ska hålla på med 3D Design, så kan dubbla antalet kärnor och trådar vara av stort intresse. Visst du förlorar lite lite i spelprestanda, men det är så högt upp att du inte skulle märka det ändå.

Av Kallamamran

Gränssnitt: 2 x USB 3.2 Gen 1, HDMI, Telefon/mikrofonkombinationsjack, USB 2.0, USB-C 3.2 Gen 1
Antal USB-C-portar: 1
Antal USB-portar: 2
Antal HDMI-portar: 1

Du borde kunna köra en skärm på USB-C och en på HDMI. Alternativt kan du skaffa en USB-C docka med dubbla bildskärmsutgångar.
Jag vet inte vad du har för skärmar, men jag tycker det låter som mer intressant och kanske ekonomiskt försvarbart alternativ kunde vara att sälja skärmarna och införskaffa en större skärm istället. Då slipper du köpa docka också.
Färre kablar, enklare och man slipper bezel i mitten 😃
Beroende på vad du ska göra med skärmen/skärmarna, så kan du ju hitta en skärm med USB-C hub, så du kan köra tangentbord, mus, internet och allt möjligt genom skärmen genom bara en USB-C kabel. Kolla på Samsung S34A650UXU. Den har jag som jobbskärm. 3440x1440 och 100hz

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5702998

Av Kallamamran
Av Kallamamran

🤔 Detta låter märkligt... Om kortet drar 445W vid icke belastning måste ju vara något fel! 127% TDP utan belastning är ju helt uppåt väggarna.
Dina 750W ska inte vara ett problem, men det beror så klart på hur mycket övrig utrustning du har som drar ström också?!