Inlägg

Inlägg som DevICes har skrivit i forumet
Av DevICes

Beställde en nu. Lite panik, men... Friskt vågat och så vidare!

Av DevICes

@anon242437: OK, fått hem kortet och installerat det. Ska bli spännande att se vad det klarar av!

Av DevICes

@anon242437: Kul, då kan man jämföra sen om kortet var till belåtenhet. Även nedsatt är det ju en hyfsat dyr komponent, så jag är i vart fall spänd på om kortet presterar så bra som jag hoppas.

Av DevICes

@TKD_1337: Men då så, då kan det ju vara värt ett köp. Det är dock inte en OC-variant, men det kanske inte spelar så stor roll?

Av DevICes
Skrivet av anon242437:

Åh fy fan tror jag vet vart jag styr rodret den 27e nu. Tack för tipset

Skickades från m.sweclockers.com

Kampanjen gäller bara till imorgon, men det är ju en intressant prissättning på ett kort som kostat över sju tusen.

Av DevICes

Lånar tråden lite då jag såg nedan erbjudande:
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorkomp...

För under sextusen, är det här värt ett köp- eller försöker de göra sig av med något överprissatt? Kan tilläggas att jag uppgraderar från 1060 3GB, och kör 2560X1080.

Av DevICes

Jag installerade om både AI Suite och GPU Tweak, får ändå den #&/%! rutan vid varje uppstart.

Får testa att installera om videodrivrutinen kanske, se om det hjälper.

Av DevICes

Godkänna program vid uppstart och problem med kopiera och synkronisera vid avslut

Sedan senaste uppdateringen (creator's) har jag fått två problem med mitt annars helt nyinstallerade system.

Det rör för det första GPU Fan Helper.exe, som jag tror är en del av ASUS AI Suite. Denna startas, precis som resten av AI Suite upp vid varje omstart- precis som den ska. Men jag måste varje gång klicka på Windows standardruta för att "godkänna att appen gör ändringar på datorn". Detta behöver jag inte göra för några andra appar, och behövde heller inte göra detta före uppdateringen.

Kan man stänga av det här på något sätt? Ska man ominstallera AI Suite, eller går det att "permanent" tillåta det här programmet?

För det andra får jag ibland, inte varje gång, problem när jag ska stänga av datorn. Windows "fastnar" på avslutningsskärmen, och väntar på att processen "kopiera och synkronisera" ska avslutas. Ibland ser jag två av denna process som väntar på avslut. Antingen kan jag då klicka på "avsluta ändå" varvid Windows avslutas och datorn stängs av. Om jag inte gör någonting så avbryts avstängningen och jag hamnar på mitt skrivbord med startmenyn öppen. De flesta appar är då avslutade.

Har någon annan stött på de här problemen?

Kör Windows 10 Home version 1709, OS-version 16299.98. Enligt Windows update är alla uppdateringar installerade.

Av DevICes

Mindre mobiler, finns de?

Jag har kört min LG G2 tills nu, en av de mobiler jag varit mest nöjd med. Den sjunger dock på sista versen.

Redan när jag köpte den tyckte jag att den var lite för stor. Det kompenserades dock av att den saknar knappar på sidorna, utan istället har knapparna baktill. Den lösningen har åtminstone jag blivit väldigt nöjd med.

När det nu är dags att hitta en ersättare så verkar alla mobiler på marknaden ha någon nackdel. Finns det någon androidmobil på marknaden som är lite mindre, som inte likt Sonys kompaktare modeller är fulla av bloatware, med hyfsad batteritid? Jag är väldigt tveksam till Samsungs mobiler, men utbudet är ganska skralt. iPhone är knappast aktuellt.

Någon som har något tips?

Av DevICes

Ok, uppdatering:

Jag gick tillbaka till ritbordet och gjorde en helt ny installations-USB för både 32- och 64-bitars Windows 10. Efter en omstart funkade reparationsinstallationen, men jag fick fortfarande inte igång Windows 10. Datorn startar, men hänger sig sedan på laddningssidan.

Testade då att ta ur grafikkortet och plugga ur allt utom strömsladden. Windows 10 hänger sig fortfarande på laddningssidan.

Startade om datorn med installations-USB:n ikopplad. Kom då direkt in i en dialogruta med meddelandet att Windows inte verkar ha lästs in korrekt. Fick några val (rensa helt, spara mina filer och avancerade alternativ) och valde att återställa Windows 10.

Där någonstans står datorn och tuggar just nu. Vi får se om problemet löser sig. Fortfarande inget grafikkort ipluggat, vi får se om det gör susen.

Av DevICes

@Ykalon:

Just så, installationsprogrammet säger att Windows 10 inte kan installeras på någon av diskarna, oavsett om partitionen är tillräckligt stor eller ej, då det är "fel" filsystem (MBR istället för GPT eller om det nu är tvärtom).

Det är riktigt att det är ett USB 3.0-minne, kan det vara orsaken? Jag har inte tillgång till något USB 2.0 tror jag, åtminstone inget som är tillräckligt stort- men jag ska se vad jag kan leta fram.

Av DevICes

Tillägg:

Jag får en tom svart skärm med en blinkande markör när jag startar datorn (efter BIOS splash screen, POST eller vad det heter). Det är som om det inte fanns något operativsystem alls installerat på hårddisken? Detta uppstår oavsett vilken hårddisk jag försöker boota från.

Av DevICes

@bärplockaren:

Intel i5 2500k LGA 1155
P8Z68-V PRO GEN3
Asus GTX 760
2 stycken Samsung SSD

Jag ska testa att byta RAM, men kan sånt verkligen påverka en reparationsinstallation?

Av DevICes

Kan inte vare sig starta, reparera eller installera om Windows 10- några idéer?

Jag hoppas nån kan hjälpa mig, för jag har slut på idéer.

Kort problembeskrivning:
* Datorn bootar, allt ser ok ut i BIOS, inga värmeproblem, men Windows 10 startar inte
* Det går inte att göra en reparation eller startreparation från USB
* Installationsprogrammet för Windows 10 (på USB) säger att det inte går att installera Windows på någon av mina hårddiskar
* Disk 0 verkar av någon anledning vara uppdelad på tre partitioner

Längre bakgrund:
Igår hängde sig min dator när Windows 10 gick igång. Ingen stor sak, den har tidigare gjort detta relativt ofta, och jag har fått lösa det genom att helt enkelt slå av strömmen. Efter omstart har datorn alltid fungerat utan problem.

Jag har tidigare haft problem med att datorn har "hängt" sig även när Windows 10 varit igång, oftast när jag försökt starta en video eller något liknande, aldrig under spel eller annan belastning. Problemet yttrar sig som att skärmen blir blå, brun eller svart och att både mus och tangentbord slutar fungera. Om ett ljud är igång (t.ex. en video med ljud) hänger sig även detta i ett "surrande" som sedan tystnar. Ibland har datorn börjat svara igen efter en stund med meddelandet att "Grafikdrivrutinen har slutat fungera och har återställts". Lösningen för mig har, som jag skrev ovan, varit att slå av strömmen och sedan starta om datorn igen. Datorn har alltid startat problemfritt efter att ha startats om på detta sätt.

Vad jag har lyckats få fram efter mycket sökande i loggar och efter att ha provat olika grafikdrivrutiner är att det inte verkar vara ett problem med drivrutinerna, utan möjligen ett hårdvarufel på grafikkortet.

Men igår så hängde sig alltså min dator direkt på uppstart. När jag nu försöker starta den så bootar den normalt, men sedan kommer jag inte vidare.

Jag har provat att göra en reparation med hjälp av ett USB-minne med Windows 10. Första gången så stängde sig reparationen/installationsprogrammet och datorn startade helt enkelt om. Andra gången (och alla gånger jag har försökt sedan dess) så kommer meddelandet att det inte gick att genomföra reparationen. Ingen felkod, ingen förklaring, bara en hänvisning att prova andra alternativ.

Jag har också försökt att återställa systemet, men får då felmeddelandet att detta inte är möjligt då det inte finns några återställningspunkter.

Om jag försöker göra en ny installation så kan jag se att min 0-disk (jag har två diskar, detta är "systemdisken" eller c) av någon anledning är uppdelad på tre partitioner (två mindre och en större). Jag kan dock inte installera på någondera av hårddiskarna, tydligen har de "fel filsystem". Om jag försöker formatera så får jag en varning att diskarna kan innehålla viktig systeminformation.

Jag förstår ärligt talat inte ens vad felet är. Jag får inte ens några felkoder. BIOS och installationsprogrammet för Windows fungerar felfritt, och vad jag kan se i BIOS så har jag inga problem med värme eller andra hårdvaruproblem.

Så, har någon nån idé om vad jag kan göra? Jag

Av DevICes

När jag kollade runt på olika nätbutiker idag så har de rekommendationer på tredjepartskylare till skylake, så jag räknar med att dessa fungerar. Kolla annars med butiken innan beställning! Jag tror liksom skribenterna ovan att "gamla" kylare bör funka.

Av DevICes

Uppdatering 3:

Löst. Jag installerade en "hotfix-beta"-driver från Nvidia, 344.80, som ska lösa problemet med blackscreens, och hittills är datorn stabil. Dock verkar GeForce Experience fortfarande orsaka en del problem, bland annat det ovan nämnda minimerandet av spel.

Tack till alla som tog sig tid att läsa i tråden!

Av DevICes

Uppdatering 2:
I felsäkert läge med nätverk funkar det hur bra som helst. Lutar åt drivrutinerna i alla fall. Ingen som har några ljusa idéer?

Av DevICes

Ok, en uppdatering:

Noterade precis att när jag startade ett program och processorfläkten varvade upp hastigt så blinkade skärmen till och blev svart- för att sedan "hämta sig" och visa bild igen.

Kan det vara nätaggregatet som inte hänger med riktigt?

Av DevICes

*Löst* Svart eller blå skärm (ej BSOD), oftast vid upp- eller omstart: grafikdrivrutin eller hårdvaruproblem?

Uppdatering: Löst
Nvidia har släppt en "hotfix beta"-version av sina drivrutiner, versionsnummer 344.80, som bland annat ska lösa problemen vissa system har med blackscreens. Sedan jag installerade denna version för ungefär en vecka sedan har jag bara haft en enda blackscreen, som jag kan koppla till GeForce Experience.

Mitt råd är alltså att om ni har liknande problem som nedan prova denna hotfix-driver alternativt nyare versioner av Nvidias drivrutiner. Och att avinstallera GeForce experience.

Jag vill tacka alla som tog sig tid att läsa i tråden!

*****************************************************************************************************************

Jag vänder mig till forumet för hjälp. Lite specs:

Intel i5 2500k LGA 1155
P8Z68-V PRO GEN3
Asus GTX 760
Corsair 520w PSU (ej modulärt)
Win 7

Så, förra sommaren bytte jag ut mitt gamla Radeon grafikkort mot det GTX 760 jag listar ovan. Överlag har det fungerat bra förutom att jag ibland har problem när jag startar, startar om eller ska stänga av datorn. Det som händer är att datorn startar normalt, tills jag kommer till inloggningsskärmen i windows 7. Där kan datorn ibland hänga sig, med antingen helt blå eller svart skärm. Allt snurrar på, fläktarna går, allt verkar normalt, datorn är bara helt låst.

Det enda sättet att komma tillrätta med problemet är att köra en reset, då går det att starta om datorn som efter en systemkrash- antingen i normalt eller i felsäkert läge.

Det är värt att nämna att jag tills helt nyligen inte haft några problem i spel, utan det har gått felfritt att spela- problemet uppstår bara när jag antingen precis ska logga ut eller logga in.

Nyligen har dock problemet eskalerat. Dels kan skärmen dö på motsvarande sätt när jag t.ex. surfar. Oftast sker detta när jag kollar Youtube eller t.ex. DN.se, vilket har fått mig att misstänka att det är något med grafikdrivrutinen som spökar. Men datorn har också helt nyligen börjat minimera spel mitt under en session. Det är då bara att maximera spelet och så händer det inte igen, men det är helt klart ett irritationsmoment.

Jag har testat följande:

1. Avinstallerat och ominstallerat drivrutinerna till grafikkortet, med och utan Geforce Experience
2. Gått tillbaka till äldre drivrutiner
3. Bytt anslutning mellan grafikkortet och skärmen från DVI till HDMI utan resultat
4. Uppdaterat BIOS
5. Rengjort datorn invändigt

Det är värt att nämna att:
* Idag har jag precis kört lite tester och temperaturerna är helt normala, grafikkortet blir väl en 50 grader i load, processorn maxar på runt 80-85 grader. Nu i idle ligger temperaturerna strax under 25 grader, alltså knappt över rumstemperatur.
* Jag har nu efter problem precis när systemet startades i förmiddags suttit i två timmar utan några problem.
* Felet uppstår bara ibland. Vissa gånger kan jag starta datorn och låta den stå och idla helt utan problem. Ibland hänger den sig flera gånger i rad när jag startar upp den. Samma sak vid avstängning, ibland får jag svart/blå skärm, men oftast inte.

Någon som har några idéer? Jag trodde att det var grafikdrivrutinen som var problemet, men eftersom det inte blir bättre med en äldre version undrar jag om det kan vara något annat. Kan det vara nätaggregatet som är problemet? Borde det i så fall inte märkas vid test/spelande?

Stort tack på förhand!

Av DevICes
Skrivet av PeanutPowerz:

Grafikkort Gigabyte Nvidia Geforce GTX 550TI

Kör du GeForce experience?

Det är möjligt att jag är helt ute och cyklar, men jag hade problem liknande dina, och det visade sig vara nåt strul med uppdateringen av GeForce experience. Jag avinstallerade skiten, drog ner en ny version och installerade på nytt, och nu flyter allt igen.

Hoppas att ditt problem löser sig!