Inlägg

Inlägg som ZaInT har skrivit i forumet
Av ZaInT
Av ZaInT

Orkar inte varva upp Tor men är detta faktiskt gruppen Akira eller är detta ytterligare ett fall där man inte förstår att malwaren Akira != gruppen Akira?

Skrivet av Boss302:

Haha, there's a blast from the past

Av ZaInT
Skrivet av Loke6074:

Okej men då hörs vi när du kollat vilket som är bäst för dig i början på veckan

Ber om ursäkt men en situation privat gör att jag måste dra in på alla utgifter just nu och måste avstå. Ber återigen om ursäkt.

Av ZaInT

Oväntat att den som har mest av alla i världen att tjäna på att ingen tänker själv avråder oss från att tänka själv

Av ZaInT
Skrivet av Loke6074:

Såg det nu. Är du intresserad fortfarande?

Det är jag absolut.
Jag vet dock inte om jag kan hämta förrän när jag har snackat med chefen på måndag, om du är OK med att skicka så kan vi köra på det istället annars får jag höra av mig igen så snart jag har stämt av där.

Av ZaInT
Skrivet av Loke6074:

Verkar inte komma in fler bud så är ni fortfarande intresserade är det ni som budat högst på modermodemen.

Jag bjöd ju precis över i inlägget ovan

Av ZaInT

Missade att det var budat på MSI-kortet, då kan jag lika gärna lägga 600 på ASUS-kortet istället. Ber mod att ta bort förra inlägget.

Av ZaInT

500 för MSI-modermodemet. Kanske kan fixa avhämtning genom jobbet men annars är budet självklart + frakt.

Av ZaInT
Skrivet av Pitr-:

Vilken ordning man stoppar in diskarna i, utifrån en redan existerande RAID/SHR-volym, spelar ingen roll eftersom diskarnas identiteter ligger lagrat på respektive disk.

Ah, jag har som praxis att alltid sätta diskar i samma ordning när jag fysiskt flyttar en array men det är ju nice att man slipper det med Synology. Hanterat så många olika varianter genom tiderna att det blivit en vana helt enkelt

Av ZaInT

Japp. Sätt dem i samma ordning bara.

Av ZaInT

"Gäst"

Av ZaInT

Ett sånt där "föräldraskydd" inställt på att tillåta allt förutom gambling bör fungera, tror att det finns inbyggt i Google One faktiskt.

Av ZaInT

KeepAss med synk till Google Drive, KeepAssDX på mobilen som synkar med samma fil. Auth med Windows Hello @ 30 min timeout kopplat på datorn, fingeravtryck med 3 min timeout på mobilen.

Av ZaInT
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Min strategi är nog inte tillämplig på medelstora företag med små IT-resurser och huvudsakligen Windowsbakgrund, men jag tittar på fullt allvar på KVM.

Jag såg i mitt nyhetsflöde att Veeam tittar på att börja supportera Proxmox; en kombination jag tror kan bli en seriös utmanare till VMware för åtminstone mindre företag.

Precis som du säger är det tyvärr bara en strategi för de med tjock plånbok, Veeam är så dyrt att jag först trodde att de skämtade.
Det fungerar rätt bra, men aldrig i livet att jag skulle betala för det.
Antar att vSphere fortfarande kommer att finnas kvar, men jag tycker rätt synd om de som jobbar på små- eller medelstora företag och måste lägga både tid och resurse på att migrera/hitta nya lösningar.

Av ZaInT
Skrivet av nosilica:

Tänker på att bl.a. behålla kompetensen man lär upp på det man driftar. Dåliga (förhållandevis) löner/löneutveckling hos stora it-konsulter o press på outsourcing så tappas koll på de system man har. Sedan har evry o tieto slagitd samman så kan tänka att man effektiviserat bort folk också.

Ingångslönen plus minus inflation forever

Det var en våg som hoppade skepp från TE ungefär från mitten 21/tidigt 22, så det är mycket möjligt att du har rätt i det där. Jag vet inte om det var folk som fick gå när fusionen gjordes men det låter ju inte speciellt otroligt.
Och inom IT är det ju nytt jobb som gäller för att öka sin lön märkbart, tyvärr. Jag avskyr det men det är fakta helt enkelt.

Av ZaInT
Skrivet av FatherOfThree:

Har man erfarenhet av IT-säkerhetsarbete,
så vet man att IT-system inte är 100% säkra, dvs "Shit will happen".

Därför måste man ta höjd för det, och konfigurera för att minimera möjliga skador.
(Och, nej jag är inte säkerhetsexpert.)

Är inte heller någon expert men det du skriver här är det resonemang alla borde utgå från.
På samma sätt som zero trust utgår från att allt och alla är potentiella säkerhetshål bör man utgå från att en fullständig katastrof av apokalyptisk skala förr eller senare kommer att ske - frågan är inte om utan när.

När man sedan implementerat hängslen och livrem måste man se till att funktionstesta med jämna mellanrum också, något som tyvärr också blir bortglömt/lågprioriterat på måååånga företag.
Funktionstesten ska dessutom vara så realistiska som möjligt, jag vet inte hur många eller om någon som gör det men egentligen borde man betala en extern firma för att simulera en attack men då är vi tillbaka på det här med pengar...

Och så cold storage. Det ska finnas cold storage, med god marginal fullständigt fysiskt isolerat från resterande miljö, må hända att den kanske är upp till en månad gammal men här snackar vi ju om t.ex. personuppgifter och de ändras inte direkt varannan dag, så en gammal backup skulle hjälpa oändligt mycket jämfört med att börja om från 0.

I en perfekt värld alltså. Jag tror inte att någon faktiskt jobbar så :/

Av ZaInT
Skrivet av Aristoteles:

Jag tror inte säkerheten är direkt sämre hos Tieto än många andra. Har jobbat med Tieto och upplever företaget som duktiga. Dock är det ett stort företag och det kan naturligtvis variera.
Med det sagt så verkar fusionen mellan Tieto och Evry inte ha varit speciellt lyckad med flera personalavhopp. Personalavhopp bland nyckelpersoner kan ha påverkat vilket i sin tur har resulterat i att man inte har haft full koll på det datacenter som blev utslaget. Jag uppfattar att det datacentret som blev utslaget tillhörde Evry.

Om de inte av någon anledning flyttat dessa ranges till något annat datacenter är det Evry Malmö som har stått för t.ex. G4S IP-adress sedan sådär 12 år; https://stat.ripe.net/app/use-cases/ip/historical-whois/S1_19...

Av ZaInT

Ni skulle kanske tagit med context att detta upptäcktes av att HP själva gick ut med en bug bounty som då resulterade i sagda infekterade patroner.
Så det enda HP bevisade var att de både var giriga OCH dåliga på att skapa säker hårdvara (både skrivare och "säkerhetschip").

Av ZaInT
Skrivet av walkir:

Har jag vunnit?

<Uppladdad bildlänk>

Gammal email från 1996! 😎

Inte ens nästan

https://i.imgur.com/g1tsXuD.png

Kan inte ens få fram datumet på den mailen, när köpte MS Hotmail?

Av ZaInT

Söker billigt AM4-moderkort, B450 eller nyare/bättre

Ska användas med en 3600.
Jag är inte bara luspank idag utan kommer att vara det under en längre tid, så det är en bit ner i de tresiffriga summorna jag menar med "billigt".

Har ni något som ligger och skräpar men fungerar bra så släng ett mess här, det mesta är av intresse.

Har just nu moderkortet från en HP Omen 25L (B450-chipset), så de otroligt skyhöga krav jag har på kortet är;
* Mer än 1 PCI-E-plats
* Mer än 1 intern USB-header.
* Inte färre än 2 SATA-portar
* Inte färre än 2 RAM-slots
* BIOS/UEFI som ger tillgång till otroligt avancerade funktioner som t.ex. valbar minneshastighet och CPU-multiplier
* Chipset B450 eller nyare och/eller bättre.

Kan hämta i Göteborgstrakten men så länge du inte är i princip nyreggad eller har dåliga referenser är frakt också OK.

Tack på förhand osv

Läs hela annonsen här