Inlägg

Inlägg som reza666 har skrivit i forumet
Av reza666

Såg det nytt, inget speciellt egentligen men fan vad jag vill ha denna

Kolla detta också (lite bättre hands-on): https://www.youtube.com/watch?v=YZdMHL8IpBk

Av reza666
Skrivet av Vaneriuz:

Vem pratar om höga upplösningar? (Nu kanske den du citerade nämnde exakt det, my bad isåfall..). Deck har ju en 1280x800-skärm, vilket är perfekt för hårdvaran. Och även uppkopplat till en 1080p-skärm går det nog att lira hyffsat också. Sen är den kraftfullare än PS4:an, generationers skillnad mellan arkitekturerna.

Sen ska man inte glömma att man även kan koppla upp den till en 1440p/4k-skärm etc, för att jobba, surfa och göra lite produktiva grejer.

Jag la en förbokning direkt på 512:an. Mycket pga mitt Steam-bibliotek och för att jag älskar bärbart generellt, men även pga möjligheterna med Steam Deck rent generellt.

Precis så tänker jag beställde också en 512. Vill bara ha en hehe
ps. Det hade varit rolig och installera emulator och köra hela Nintendo library på denna

Av reza666
Skrivet av medbor:

Jag skojar inte alls. PS4 klarar ju inte 4K eller höga upplösningar i nyare spel

Absolut är den inte klen för en handheld, men tro inte att du kan spela nya spel på höga inställningar i höga upplösningar bara för det.

Switch kör ju ganska ofta grundläggande grafik i många av sina spel, och det slipper man sbsolut med denna, men upplösningen tror inte jag man ska tro att den går att öka så mycket. Kanske 1080p om alla inställningar är på low

Ju såklart, jag hade inte trott 4k men utgår att 1080p med bra fps klarar det. Switch klarade knappt med Zelda så denna lär göra ett mycket bättre jobb. PS4 prestanda är rätt grymt i min värld. Tänk spel som Horizon är möjlig i PS4! Sen har de biffat upp minnet rejält så det bådar gott.

Av reza666
Skrivet av Cove:

Min gissning till varför den nya switchen inte fick fler uppdateringar, har med komponentbristen och göra, en minimal uppdatering som som kostar väldigt lite, där de fortfarande kan producera efter efterfrågan är nog anledningent till besluten.

När komponentbristen väl upphört så skulle jag inte bli förvånad om exat det du skrev är vad som kommer komma, en ny switch med kraftigare hårdvara (som de då kan producera då det inte längre råder komponent brist).

Tvivlar starkt på denna ursäkt. Finns ingen anledning att göra en "ny" konsol med minimal ändring i så fall.
Det kostar sjukt mycket med logistiken att göra detta om de ändå ska göra en ny model. Tror som de själva säger att det dröjer till 2023 innan de släpper ny Switch, fast nu får de kanske el i röven om Valve säljer bra.
Alltid bra med konkurrens. Nintendo har fått stå själva ett tag och de har blivit latare än vanlig.
Kan alla mobil tillverkade få BT 5.0 så lär Nintendo kunna få det också. De är betydligt större än tex OnePlus eller många andra.
Nej de är bara snåla och många som låter de komma undan med det tyvärr.

Av reza666
Skrivet av medbor:

Du kanske kan öka upplösningen vid film och skrivbordsupplevelser, men inte vid spelande. Grafikdelen i denna APU är ganska klen även om du kopplar in den så den kan öka sin effektbudget

Du skojar! APU'n är i klass med PS4, så klen är det verkligen inte för en handheld. I jämförelse med Switch GPU är det ett monster.
https://www.theverge.com/2021/7/15/22578917/valve-steam-deck-...

Av reza666
Skrivet av anon5930:

Större skärm och "samma" upplösning som på Switch ger sämre bild. 1280x720 på Switcharna, 5,5" för Lite och 6,2" för OG Switch. Steam Deck har 1280x800 och 7". Så räkna med lägre dpi (dåligt), förutsatt att bägge kan hålla native upplösning då.

Värt att ha i åtanke.

Edit: Finns tydligen en artikel som tar upp blandannat upplösningen ser jag nu: https://www.sweclockers.com/artikel/32365-valve-steam-deck-oc...

Bra artikel. Men oavsett så har Steam muskler för mer AI, flera objekt på skärmen samtidigt + när man kopplat till TV'n så antar jg man får högre upplösning.
Sen Bluetooth 4.1 på switch? Seriöst! Allt på den är shit för att vara "ny" version. Nintendo chefer är puckade i skallen.
De kunde sålt så mycket mer om de hade gjort en riktig satsning på nyare chip från nvidia + bättre BT så man kan köra andra profiler osv.
Sen att Steam kan användas som en konsol + dator är såklart riktigt nice med.

Av reza666

Har förbokat redan!
Tror inte jag kommer o spela mycket på det men gud jag älskar konsoler!
Min Switch samlar damm för jag hatar att det är så lågupplöst + inga spel som jag gillar utöver Zelda och några till.
Valve kommer o mörda Switch tror jag med denna spec och pris. tänk att man kan emulera Nintendo på denna
Kan inte vänta...

Av reza666
Skrivet av Yasko:

Han har varit fängslad i praktiken för att USA vill få honom utlämnad. Detta var skälet till att Sverige trakasserade honom så länge, man var medlöpare åt Amerikaner. Samma amerikaner som har kidnappat folk och behållit dessa i Guantanamo helt utan rättegångar eller annat i nu 20 år. Riktigt skurkstat...

Riktigt tragiskt! Har så mycket att säga om detta men jag tror alla som har några braincells kvar förstår vad som är sjukt med detta.
Idag är det de rika som bestämmer och styr. Säger du något som går emot de så är du terrorist eller rasist. Sjukt värld man lever i när man inte kan ha åsikter och ingen hålls till svars för något om man är tillräcklig rik.
Att Sverige till och med hjälper USA med påhittade anklagelse gör mig sjukt besviken. Var är alla journalister kan man undra? De är numera köpta papegojor.

Av reza666

Känns som att USA är rädda att tappa sin position och skrämmer upp alla med sina lögner.
Har man presenterat några som helst bevis? inte vad jag vet iaf. De kräver bevis från alla andra men visar aldrig något konkret själva. Alltid vi tror och tycker och national security bullshit.

Samma sak som de bluffade och startade kring med Iraq, förstörde Syrien, ljög om Trump och hans samarbete med Ryssland och vill stoppar Nord Stream 2. Listan är lång.
De skrämmer upp folk, sanktionerar länder och nu vill även tysta alla som inte tycker som de själva (demokrater). Allt för att behålla makten.
https://www.youtube.com/watch?v=SLFqiS37rdQ

Tyvärr är Sverige som hundar och följer allt USA gör och säger. För mig är USA ett land jag inte har 1 dugg förtroende för.
Riktigt beklagligt.

Av reza666

Ju jag har sett den listan också men tror inte Asus uppdaterar lika ofta som minnestillverkaren.
Så här ligger priserna till:
Corsair 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Vengeance LPX - 3 584 kr
G.Skill 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo - 5 599 kr
G.Skill 64GB (4x16GB) DDR4 3600MHz CL14 Trident Z Royal Silver RGB - 9 035 kr

Allt gott!

Av reza666
Skrivet av nikwad:

NEJ!!! , om du frågar mig.
Återigen ingen av de modulerna som du länkade är med på QVL:n. Gör det enkelt för dig och utgå ifrån den. Moduler som inte är med på listan kommer säkerligen att fungera ändå, men du krånglar bara till det.

Vad är du ute efter? Vill du verkligen ha råd?
För du verkar ju inte lyssna iaf.

Bara för att chefen betalar så behöver du inte ställa dig i listan och sortera på dyraste och välja den. Det betyder inte att du får ett "bättre" system för det.

Judå det står på deras sida:https://www.gskill.com/qvl/165/326/1598603891/F4-3600C16D-64GTZN-Qvl
AMD X570 (Ryzen 5000 series CPUs)
|_ROG Crosshair VIII Dark Hero

Lite därför jag bytte också
Dessutom blir detta 3000kr billigare än innan. 6k istället för 9k.

Av reza666

Detta fanns inte innan så sista rundan

https://www.inet.se/produkt/5303466/g-skill-64gb-2x32gb-ddr4-...
Eller
Två av dessa (4x16gb)
https://www.inet.se/produkt/5303535/g-skill-32gb-2x16gb-ddr4-...

Kanske mer stabilt med 2 modeller?

Av reza666

Tack för all tipsen. Får kanske köra med 4x32 men CL16. Jag gör egentligen inget som är super tung under längre tider. Såg mest Jay (youtuber som testar en hel del) och han tyckte datorn var snabbare med G-Skill som hade lägre CL så det fastnade i huvudet men som ni säger så lär jag inte märka det ändå.

Av reza666
Skrivet av Alphahanne:

Vinsten med CL14 gentemot CL16 är inte värd den stora prisskillnaden men är det chefen som betalar så varför inte.

Dock skulle jag nog hellre välja 2x32 över 4x16 då det finns indikationer på att stabiliteten kan bli sämre med 4 moduler jämfört med 2. Har dock inga säkra belägg för detta. 32GB-modulerna borde rimligen vara dual rank ändå så för den anledningen behövs inte 4.

Tack för tipset. Inte dumt med 2x32. Får bara beställa från Inet och där finns det bara 1 alternatic
https://www.inet.se/produkt/5302845/corsair-128gb-4x32gb-ddr4...
Sen hoppas det till 4x32GB och dubbla priset så inte mycket annat att välja på. Eftersom ovan är långsammare både i klocka + CL så kanske bästa valet är ändå de jag valt eller? Visserligen här får jag dubbla minnet för samma peng. Tror inte jag kommer över 64GB ändå

Av reza666
Skrivet av nikwad:

Du börjar lite i fel ände.
Först ska du bestämma dig för vilket moderkort du ska använda. Sedan tar du o letar efter lämplig minnesmodul från dess QVL lista.
Eftersom du skriver att det är jobbet som betalar notan och kan därför anta att den främst ska användas till jobb så är stabilitet a och o i mitt tycke, inte mest blingfaktor och överklockning.

Sorry borde ha nämnt det så klart. Har valt denna: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
https://www.inet.se/produkt/1903392/asus-rog-crosshair-viii-d...

Av reza666

AMD 5950X och minne

Hej alla,

Jag har försökt att leta och läsa flera trådar och även googla en hel del. Blir ändå inte klok på det här med minnen.
Jag får i princip välja vad jag vill från jobbet och tänkte bygga ett monster desktop. Kommer att behöva köra flera VM samtidigt så jag tänkte slänga på 4x16GB (CPUn är då 5950X om jag nu lyckas få en).
Jag har som det är nu valt dessa: https://www.inet.se/produkt/5303536/g-skill-64gb-4x16gb-ddr4-...

Mest för att det är CL14. Vet att de är dyra men det är nu jag har chansen att bygga vad jag vill
Ni som kan detta, är dessa så bra som jag tror eller borde jag välja något annat?
Jag kollade på Jay (youtuber) och han räknade delayen enlig denna form:
(CAS latency/RAM clock speed) x 2000 = latency in nanoseconds
http://blog.logicalincrements.com/2018/11/choosing-ram-cas-tr...

Så i det här fallet blir det då (14/3600)*2000=7.7nanosec vilket är grymt bra ellerhur?
Kan man räkna så ens?

Tacksam för all feedback.

Av reza666

Lite sen på det men vad tror ni om dessa: G.Skill 64GB (4x16GB) DDR4 3600MHz CL14 Trident Z Royal Silver RGB
https://www.inet.se/produkt/5303536/g-skill-64gb-4x16gb-ddr4-...

Ska använda med 3950X. Någon som har dessa och kan varifiera de fungerar?

Av reza666

@blunden: eh dumt av mig att snåla nu köper en till nanoHD så fixar det biffen
Bara 1000kr skillnad och det är mycket bättre. Fast jag ska testa lite mer och se om jag klarar mig men en.
Tack för länken också. Verkar som 2 nanoHD funkar bättre också.

Ju upload verkar de ha missat helt, jag klagar inte

Av reza666

@blunden: Grymt då är jag inte ute och cyklar hehe
Så skönt att höra att jag inte behöver ha controller igång. Jag kör en VM instans i min NAS så min controller kan vara uppe för det mesta men vill inte att allt ska dö när jag uppdaterar firmware eller något

Jag ökande min 5G till VHT80 och kom över 300Mbit nu , testade också 160 men spontant så känns det som 80 gav bättre värden efter många speed test i huset.

Jag kanske kompletterar med en sån längre fram https://www.inet.se/produkt/5480021/ubiquiti-unifi-ac-mesh-ac...
Undrar om jag kan bara köra 2G nätet för mesh och inte störa mitt 5G inomhus om det är möjligt...
Mina kameror om jag kollar i Controller har ändå som sämst 60% wifi vilket borde vara ok. Just nu fungerar allt så jag ska inte röra hehe

Jag får ut just nu
Down 270.599 Mbit/s Up 903.332 Mbit/s
Har betalar endast 250Mbit just nu så jag kör fullt ut. Hade 100Mbit innan men då kände jag allt blev slöare (många enheter i huset) så ringde och uppgraderade till 250. Nästa steg är 1Gig. Just nu med nya utrustningen känns allt riktigt snabbt och bra så inte mycket att klaga på
Jag har lite overkill utrustning för min lilla kapacitet men wao vilket skillnad i delay och wifi med dessa prylar. helt klart värt det och inte dyrare än Asus prylar heller. Nu får jag sätta ut mina 2 Asus routrar

Tackar för hjälpen!

Av reza666

@blunden: WAOO SUPER TACK.
Mitt första misstag var att jag satte det i stand-alone så det dök aldrig upp i Unifi Controller. När jag resetade så kom det upp och jag kunde följa dina instruktioner. Jag föredrar att kunna välja själv 5G också.
Inte helt hundra om jag gjort rätt men så ser det ut just nu:

Kollade på nätet och verkar som rekommendationen för width är satt redan korrekt eller har du ändrat din?
Jag satte däremot power till High, inte säker om det är klokt....verkar som jag har grymt räckvid som det är. Inte ens min mesh nätverk med 2 feta Asus hade så bra utomhus. Helt sjukt vad den lilla kan klara.

https://q5mnuw.db.files.1drv.com/y4mTzFYRn3KL5Orz1aR_GHZDi0bBWB7...

https://q5mpuw.db.files.1drv.com/y4mta4v8AeMtL0MUhlbaRU8tKRsAQKG...

https://q5mluw.db.files.1drv.com/y4m0boXrUmR_5PU2CfVSwHVjEaoDsh8...

Alla 3 nätverk jag skapade dök upp under både 2G och 5G WLAN så jag disablade de som inte hör hemma som bilden.
Verkar fungera som det ska....gjorde jag rätt?

Sen hittade jag en jätte bra video som visade VLAN + Firewall regler här:
https://www.youtube.com/watch?v=C7CGY0BTFCM

Så nu när man kopplar sig till guest nätet får man en helt annan ip nät
So far so good hehe

Nu är det jobbigaste delen att få det hela att fungera utan Unifi Controller. Inte säkert om det går men hittade detta om "selfrun"
https://help.ui.com/hc/en-us/articles/205222660-UniFi-Configu...
Ska pilla lite mer och se om jag får ihop det. I värsta fall så kanske det blir en VPS. Hur kör du själv om man får fråga? Har du selfrun?

Jag provade precis också att stänga av Unifi Controller och allt fungerar fortfarande så jag kanske inte behöver pilla mer eller vad tror du? Det hade varit perfekt i så fall!

Ska ändra offload också, står i todo listan

Om SFP grejen så låter jag det vara för nu. Verkar än så länge som att länken är stabil när det väl fungerar så kanske inget problem.
Sponant känns det inte som att det är fel på hårdvara, tror snarare det är handskakningen mellan min router och ownit (gissning hehe)

Igen, verkligen stort tack för fortsatt hjälp!!!