Inlägg

Inlägg som askerone har skrivit i forumet
Av askerone

Grymt tips, tack

Skrivet av LeifSandvik:

Köpte 24 månader. Grymt pris!

Men jag funderar på om det skulle vara bra att lägga till att man måste vara inloggad?
Jag trodde jag hade missat rabatten. Såg i diskussiontråden att man behövde vara inloggad så det löste sig.

Tack för tipset igen.

/Magnus

Av askerone

38”

Detta! Hade 34” innan och det är stor skillnad med de där extra tummen, framförallt i arbete och icke spel.

Gör det dock inte lättare att lösa kravlistan men just för produktivitet…

[quote postid="20428545" userid="262764" name="SweDragon"]
Jag har en LG38 panel idag när besläktad med ditt alternativ 4 (LG 38GN950) och jag är fantastiskt nöjd. Den extra ytan på höjden gör stor skillnad tycker jag.

Av askerone

Sliderskylt löser allt

På jobbet har vi skylt med "slider" . När disken är igång står "luckan" i mitten. Så täcker alla fall. I-lands-briljant av inköparen. Xom på bilden till artikeln.

Av askerone

Liksom många andra, butikerna! De behöver inte vara helt lönsamma för sig själva, det räcker att de går nära jämt, för de bidrar väldigt till internetköpen vilket är tydligt här. Jag kan också handla på webhallen via webben och välja hämta i butik för att få snabbare leverans etc.

Däremot förstår jag att den nya butiksvarianten i Malmö inte fungerar. Den är feldesignad utifrån bemanning och säkerhet. Personal behöver vara på två ställen och ingen kassa ute vid utgången för säkerheten. Öppna en ny butik i Malmö, återöppna på triangeln eller något annat. Byt design så du har kassa i anslutning till utgång.

Av askerone
Skrivet av walkir:

Rent spontant finns det inget som slår en begagnad MacBook Air M1 i pris och prestanda för under 10000:-.
Enda "felet" där är att modellerna med 16GB RAM är svårare att hitta. Dock kommer man väldigt långt med enbart 8GB så länge man inte arbetar med alla programmen samtidigt.

HP EliteBook har inte imponerat på mig, utan då känns Dell (XPS) eller Lenovo (Thinkpad) som mer seriösa märken. Dock är det svårt att få en skärm i samma kvalitet som hos MacBook på PC-sidan.

Tack, vi är nog inne på pc-sidan tyvärr men i jobb har vi extern skärm så den behöver inte vara lika bra där.

Av askerone

Dator / spec för Adobe cloud beg/ny

Hej!

Min fru behöver en bärbar till adobe cloud för studier och arbeten.
Jag kan gaming fullt ut men vill hitta en så bilig variant som möjligt som ger bra prestanda eftersom det förhoppningsvis är temporärt mellan arbeten för att komplettera filmskapandekunskaper.

Hon använder Photoshop, indesign, after effects och kommer arbeta mer med premiere pro.
Det behöver verkligen inte vara det bästa men det skall fungera smidigt.
Jag kan uppgradera ev uppgraderingsbara komponenter utan problem.

Har ni
1) bra alternativ på reorna just nu?
2) Om begagnat köp - Vilka spec /generationer är viktiga för adobe?
3) Finns det några vanliga modeller på arbetssidan som man kan titta efter på blocket. Jag tänker Hp G830xxx eller liknande

Det är ju en fördel om den inte låter som ett flygplan också.

Tack för all hjälp

Av askerone

Noctua opt 2

Nu har du besinnat dig så good on you men om du får craving så älskar jag också Noctua men för 100 billigare får du istället deras stora Nh-d15 som också finns i Västerås.
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/kylning/processo...

Behöver dock kolla lådan och Ram-clearance: https://noctua.at/pub/media/catalog/product/n/o/noctua_nh_d15...

Mvh

Skrivet av Aeig:

Denna använder jag, den är tyst, kyler grymt bra, och Noctua är kända för sin service och kvalité.

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/kylning/processo...

Den är avsevärt dyrare och inte bättre prestandamässigt, däremot är verkligen Noctuas service värd varje krona (enligt mig) Har vid flera tillfällen genom åren fått hjälp utan onödiga frågor osv, de skickade fem st nya fläktar en gång direkt från Österrike.

Mvh

Av askerone

Kul! Ser verkligen fram emot kvällen och roligt att Webhallen är med. Jag antar att det blir en exklusiv achievement om man handlar :). För övrigt tycker jag att medlemssystemet på Webbhallen är väldigt bra gjort.

Ser fram emot 7800x3d, ett prisvärt och bra moderkort på AM5, typ Asus 650e-f/e eller strixvarianterna. Hade ju inte blivit ledsen för ddr5 6000Mhz med c30 heller antingen 32 eller 64 GB. 64 är ju nog overkill men med rätt pris.

Sedan är jag otroligt nyfiken på Corsair Shift nätagg.

Av askerone

Uppgraderingskit med 7800x3d och asus b650e-f - båda är på fin rea men som kit, snabbt och enkelt.
6000mhz expo c30 minne.

Sedan är jag lite nyfiken på 850/1000w+ corsair shift.

Slutligen som någon skrev - brädspelen..

Av askerone

2,5” HDD kabinett utformad som NES kassett

Produkt: RetroFlag-2,5” HDD/ SSD fodral. Usb3 formad som en gammal NES-kassett
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/345170-RetroFlag-Harddis...
Kategori: Lagring
Pris: 199:-
Prisjakt: ?
Dyrare än det bra tipset ovan men mycket roligare om man nu måste ha ett externt hårddiskkabinett. (Och upplevde NES) Normalt 379, hittar inte på prisjakt. Hastighet ca 5Gbps

Av askerone

Tack

Tack för Bonanzan. Blev ett proaktivt nätaggregat för nästa build :).

Vidare varför gick airfryern så snabbt hittar inget som gör att just den var väldigt bra och lite för lite om Xiaomim vs ex Philips bättre varianter. Ngn Airfryking som kan berätta?

Av askerone

4:3 var så mycket bättre att skriva i

Just när man satt med dokument så var 4:3 så otroligt mycket bättre än 16:9. Jo med två dokument så är 16:9 bättre men man tappade så mycket höjd som var det man behövde när man läste och skrev på x. Samma på webbsidor. Sitter på min ultrawide som är kul i spel men otroligt mycket onödig yta på sidorna på webben.

Av askerone

Benify

Jag tror nog som andra att det finns bättre möjligheter men vill du ha just denna så finns den via hp / Benify för 13500 istället. Finns flera trådar om Benify privat här och det fungerar och är legit .

Ev finns det även via mecenat.

Lycka till

Skrivet av rosta91:

Hej!

Jag hittade på omens hemsida att dom har en prebuild omen 40l som är nedsatt till 15900 som ser ganska värd ut för att fungera som en speldator för world of Warcraft i 1440p men känner också att jag vill höra vad ni tycker. Känns som att man inte får jättemycket mer för dom pengarna i att sätta ihop datorn själv?

Bifogar bild på datorn:

https://www.hp.com/se-sv/shop/product.aspx?id=587K9EA&opt=UUW&sel=DTP&_gl=1*khv2tt*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIxPPc2qW1-gIVzpBoCR29ZQXbEAAYASAAEgKB4_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Berätta gärna vad ni tycker!

Av askerone

15% på WD oavsett summa

Skrivet av anon185723:

Jag har ingen aning hur länge denna kampanj varar. Western digital har fin rea på sin hemsida. Jag rekommenderar starkt WD Elements där alla 8TB och över är CMR diskar. 6TB och mindre är garanterat SMR, inget du vill ha. De stora externa hårdiskar innehåller oftast deras ultrastar serie och de största har helium. Jag kör många i min rack.

https://www.westerndigital.com/en-se/products/external-drives...

Om du har ett par olika produkter i din kundvagn för ett värde över 5000?? Så kan du få ytterligare 15% rabatt om du stannar precis innan betalning och väntar en dag. Logga in, Fyll i allt under köpet, stanna när du kan fylla i "credit card" och stäng hela fliken. Tillåt mail från western digital till ditt konto på deras hemsida.

Jag är inte 100% säker var gränsen eller chansen för att få denna 15% bonus rabatt via mail är. Jag hade tre produkter i min kundvagn vid tilfället, den tredje försvann på bilden då den tog slut i lager. Jag fick mitt mail nästa dag med en promokod på 15% rabatt på hela kundvagnen.

Du kan som du ser i mina bilder ändra produkterna och fortfarande få 15% rabatt på hela köpet!!
https://gyazo.com/e7a9cb22add735687950503f39e56023.png
Min beställning:
https://gyazo.com/a57fc7e6a75afb433fe158ce0276dd49.png

60TB CMR + 1TB SSD för 10426 sek + 10 öre.

Vill bara förtydliga fxfighters fantastiska tips med att det fungerar även om du inte kommer över 5000. Jag följde instruktionerna ovan, la till andra diskar än den jag ville ha tills jag kom upp till över 5000. Fick mail nästa dag med 15% och kunde då ta bort diskar så jag bara hade min 14TB kvar och fick behålla rabatten. Har fått den och allt fungerade väl. I mitt fall en heliumfylld 7200rpm (YMMV).

Av askerone

Enkelt?

Skrivet av anon185723:

vanlig s-ata hårddisk, inte sas eller nåt annat i wd elements. Deras externa ssder kan dock vara fastlöda.

Skall man tolka det så att det är vanliga diskar typ 7200rpm? Men att de kan vara kluriga att få ut då de kan vara fastlödda? Tänker exempelvis på en elements 10 TB. Eller är det ganska enkelt att få ut dem och bara stoppa in i datorn?

Av askerone

Finns några trådar om att just din modell har haft lösa minnen. Det kan vara ett alternativ att kolla att de sitter i ordentligt? (förutom alla uttag och strömsladdskollar som du redan gjort då Hoppas det löser sig!

Av askerone

Produkt: Noctua NH-D15
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/197951-Noctua-NH-D15
Kategori: Kylning
Pris: 1099

Den bästa luftkylningen med låg ljudnivå och utan läckagerisk. Grym kvalitet, klassledande prestande, fantasktiskt låg ljudnivå, low noise adapters, fulsnygg färgsställning som tydligt säger funktion före RGB och som dessutom matchar de nya ASUS-korten i samma färger.
Vidare och som jag tycker är extra bra i dessa tider så har Noctua alltid levererat sockerluppgraderingar när dessa behövts, kostnadsfritt. Sitter på Alder lake som är andra gången jag fått uppgraderingen. Inget resursslöseri med ofantligt lång hållbarhet och dessa uppgraderingar.

Ut och köp! (Så länge den får plats i ditt chassit och inte tar i någon VRM alltså, men de har fulla kompabilitetstabeller så man skall ha koll)

Av askerone

Det finns en del forumtrådar om just asus z690 och xmp problem. Några verkade ha löst det genom att inaktivera xmp och sätta minnena i samma settings manuellt.

Jag hade problem med xmp själv, samma plattform men tuf-kortet. Jag köpte andra minnen som var med på listan och då fungerade det för mig så jag hade tur. Men som sagt prova manuella inställningar enligt xmp-specen och se om det fungerar.

Lycka till!

Av askerone

Produkt: WD Black SN750 1TB M.2 SSD
Länk: https://www.komplett.se/product/1121774/datorutrustning/lagri...
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5034285
Pris: 999kr

Samma som tidigare (BF?) lägstanivå. Sparar 200 mot nästa som är Inet.

Av askerone

Blev Meshify 2 och har ersatt fläktarna med Noctuas. Tycker inte jag fått någon större skillnad i ljudnivå jämfört med min define r5 vilket är positivt. Lägre temps och lägre fläktkurva. Däremot hörs mina gamla HDD:s mer pga öppenheten, kan vara värt att tänka på men annars är jag än så länge positiv till Mesh framför D7.

Finns en monteringsgrej att tänka på, vill man åt multiupphänget baksidan/fram för att fästa en exempelvis en ssd (baksidan) så måste man ta bort en plastskiva först. Den hindras av fläktarna fram. Dvs montera inte upp alla dina fläktar innan du gjort eventuell montering av enhet där. (och montera bara enheten med längst livslängd där eftersom den är svårast att komma åt av platserna som finns.)