Inlägg

Inlägg som weew har skrivit i forumet
Av weew

Ljudet försvinner kanske 1-2 gånger i veckan

Hej

Har ett udda problem med min dator. Hänt lite då och då för ca ett halv år sen men nu har det börjat igen.

När jag spelar spel så dör ljudet helt plötsligt bara och av nån anledning och har jag igång någon stream ( twitch ) så laggar dom ihop totalt går ej att se på detta händer alltså samtidigt som ljudet försvinner. Det händer kanske 1-2 gånger i veckan.

Enda lösningen är att starta om datorn så funkar allt som det ska igen.

Är det någon som har en aning om vad det kan vara för fel?

Tack!

Av weew

Ok. Är det värt att köpa en ifi iusb3 blir det någon skillnad i ljudet? 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Av weew

Nån som testat ifi iusb 3.0? Jag kör min amp/dac enbart via usb till datorn. Blir det stor skillnad med den? Har också problem med att jag får störningar från min mobil telefon i mina lurar ibland. Hade en ifi usb löst detta eller kan jag göra nåt annat åt de mer än att ha mobilen längre från datorn? 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Av weew

Är ifi idsd micro black label bra som desktop amp? Många rekommenderar den till Fostex TH900 lurarna som jag har men är den bra nog att ha som desktop amp?

Av weew
Skrivet av Deepy:

Passa på att beställa från Forza i kväll. Deras billigare kablar som t.ex Hybrid HPC går på 90 Euro ikväll. 1,25 m, 6.3 mm Viablue kontakt och Sennheiser kontakter för lurarna. Skickas från Polen, men kommer fram inom en vecka.

Det finns inte att beställa ifrån sverige nånstans ? Vad heter kontakterna som Sennheiser använder i sin hd650 sladd?

Skickades från m.sweclockers.com

Av weew

Nån som vet var man kan köpa kortare kabel som passar till Sennheiser hd650? Skulle vela ha en som är runt 1 / 1.5meter. Hittar bara 3 meters kablar. Kan inte tillverka själv och vill köpa innom Sverige. Finns det? 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Av weew

Jag kör med Fostex Th900, nån som kan rekommendera en bra amp/dac till dessa lurar?
Användes endast vid dator.

Av weew
Skrivet av Llliinuusss:

Ja, det löste problemet.

Vad gjorde du för att få det att funka? Min mic har slutat fungera i Skype och Discord, men jag vet att micen funkar.. misstänker att de är nå inställningar som är fel. Några tips?

Av weew

Hjälp: Dac/amp + Modmic (Mikrofon funkar inte)

Hej

Jag har en dac+amp (extern) som jag kopplat in mina hörlurar i, och så kör jag med en modmic som jag kopplat in till datorn via ett litet usb ljudkort (måste ha en sån för att modmic ska funka bra).

Men problemet är att jag har ljud, men mikrofonen fungerar inte.

Jag har gått in på ljudinställningar och ställt in så att jag får ljud via min dac/amp combo och mikrofonen är inställd rätt (via usb ljudkortet)
men det funkar ändå inte.

Nån som kan hjälpa mig?

Av weew
Skrivet av Agustavsson:

Exempel på ett par denon men det är ju ingen större skillnad emellan dom.

Tack, kabeln på mina lurar började snurra upp sig och jag fixade det så den blev hyfast rak igen men nu känns den riktigt styv och jag känner små knutar i kabeln, (rädd att den ska gå av) den känns inte lika mjuk som innan alltså. Det är delen av kabeln som sitter närmast lurarna. Svårt att förklara men. Finns det nåt man kan göra för att få bort dom här små knutarna och få den jämn och fin som den ska vara? Nån som har nå tips?

Skickades från m.sweclockers.com

Av weew
Skrivet av Agustavsson:

Vad vill du ha för typ av kabel? Verkar vara en väldigt simpel konstruktion så det är nog inga som helst problem att byta själv, bara man kan löda någorlunda som sagt

Någon kortare bara å nån som inte börjar snurra å ha sig hela tiden. Går det att hitta nå instruktioner nånstans hur man går till väga för att byta ut kabeln?

Skickades från m.sweclockers.com

Av weew

Jag har Fostex th900 mk1. Skulle vela byta ut kabeln på den, nån som vet om det är något man kan göra själv eller kan man skicka in den nånstans och få den bytt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av weew

Vilken amp hade passat bra till Fostex TH-900 någon som vet? ( Ska användas via dator/usb endast)

Läste på Head-fi att många rekommenderar ifi black label, men finns det nåt bättre till stationär setup eller funkar ifi black label lika bra för det? Har enbart tänkt använda lurarna vid datorn till musik/spel.

Av weew

En dum fråga här nu kanske men måste ändå fråga, satt å kolla lite på iFi Micro iDSD Black Label. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4132815

Batteri driven, men om jag kopplar in den i datorn via usb och driver mina hörlurar så behöver jag väl inte batteriet längre right? Utan den drivs via strömmen från datorn via usb?
Tänkte bara för vad jag sett då medföljer ingen ström adapter.. (kan ha fel)

Nån som har erfarenhet av ifi BL, good bad? Blir det nå störningar från datorn etc?

Tack.

Av weew

Testade Fostex TH-900 i ett par timmar, dom kändes lite för bright men utöver det var det helt otroligt bra ljud/bas för EDM som jag lyssnar mest på.
Jag använder själv HD650 atm, och när jag bytte fram och tillbaks mellan hd650 och th900 och lyssnade på samma låt så lät mina hd650 som en påse skit helt ärligt, jäklar vad bra th900 var men lite för bright. Är det nån som har nå förslag på lurar med samma bas / ljudkvalite men snäppet mörkare ljud? + att dom måste ha bra komfort så inte för tunga, i klass med hd650/th900 hade varit guld.

Av weew

Nån som testat Fostex TH-610 / TH-900?

Av weew
Skrivet av NoArmsButCookies:

Jag har några veckor med mina LCD2-C och tycker det är ett par riktigt trevliga lurar. Driver bara dem med en liten Vali, är sugen på att skaffa något kraftigare för att se om det blir någon skillnad.
Hur som haver, trevlig och musikalisk lur, trodde först att jag skulle tycka de var obekväma men det funkar faktiskt väldigt bra.
Jag tycker det finns mycket spelglädje i ljudet och känner mig glad när jag lyssnar på musik i dem. Jämfört med Hd800 är ljudet lite snällare men även här är det ju otroligt viktigt att musik är välmixad för att det ska låta bra, är en cymbal dåligt inspelad så blir det riktigt otrevligt även med dessa lurar.

Hur känns det att ha på dom i flera timmar? Blir det för tungt? ^^

Sitter själv och funderar på LCD-2C / Hifiman HE-560 eller om man skulle spara upp till HD800s.

Av weew
Skrivet av backspace:

@weew: Nu sitter jag här och dricker mitt kaffe och gissar eftersom jag inte vaknat till än.
Kan det vara som så att det tillkommer moms/skatt (VAT) när du köper produkten?
Övriga tusenlappar är nog våra mellanhänder (återförsäljare) som skall ha.

Tror den kosta 899$ eller nåt liknande tidigare men är prissänkt. Vet dock imte hur länge sen den sänktes i pris där borta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av weew
Skrivet av Talossi:

Jag har HE-400s med brainwavz hm5 pads och HD650. Jag har långt ifrån gyllene öron och ska absolut inte hävda att jag är audiofil, jag gillar musik och bra ljud helt enkelt. Min personliga åsikt är att jag gillar HE-400s mer, det är något med planar magnetiska som tillfredställer mig. Sub-basen är mer framträdande på HE-400s (hm5 pads) än på HD650, men det är inte någon "oumph" så att säga utan bara bättre bas helt enkelt (i mina öron). Sen vet jag inte om jag bara inbillar mig men HD650 känns lite höljd, jag kan inte förklara det, medans HE-400s känns mer luftig. I enkla ord så väljer jag mina HE-400s som standard lurar idag men jag skulle nog aldrig kunna sälja mina HD650. Drömmen är att få fatt på ett par LCD-2C inom en snar framtid.

För övrigt ska det sägas att jag lyssnar mestadels på house, techno, trance (generell EDM) och svensk hiphop.

Har kollat lite på lcd 2c också, synd att dom bara fanns i svart tycker det är såå snyggt me trä faktiskt. Hifiman 560 är de stor upgradering från hd650? Nån som testat? Och varför fan kostar dom 10lax i sverige och typ 499$ i usa. -_-

Av weew

Jag har hd650, jag gillar ljudet men hade velat ha lite kraftigare bas och givetvis ännu bättre ljud if possible, vilka lurar är det jag söker? Har ingen möjlighet att åka in nånstans och prova. :<
Priset spelar ingen roll för man kan alltid söka efter beg lurar, men om man har 10k (nypris) som riktpris, vad rekommenderar ni? ( Vill inte att dom ska vara för bright och vass i diskanten bara.)