Inlägg

Inlägg som pecesithon har skrivit i forumet
Av pecesithon
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

@pecesithon: Önskar att jag kunde säga att jag löst det men sitter kvar på mina trasiga lurar. Ekonomin får bestämma lite faktiskt i första hand, men lutar mycket mot Sennheiser om inget annat hinner dyka upp.

Spännande, hoppas det känns rätt!

Jag returnerade Arctis7 och det kändes helt rätt. Kollade runt mycket på bluetooth-lurar och jag ville verkligen ha ett par efter att ha provlyssnat på hifiklubben men kom fram till att bluetooth och aptx är alldeles för långsamt för att kunna användas i snabba spel utan att man förr eller senare stör sig på det.

Tog hem ett par Sennheiser RS 175 istället och det är som natt och dag mot Steelseries, mycket fylligare och bättre tryck i ljudet långt ner i registret - det utan bass boosted knappen intryckt. Nackdelen är ingen mic, men vafan.

Av pecesithon

@Sh4d0wfi3nd: Hur gick det?

Är själv på jakt efter något liknande åt gaming, film och musik. Jag tog hem ett par Arctis 7 men jag är otroligt besviken. Gillar man inte att känna någon bas så kan jag tycka att hörlurarna är mycket bra men i toner där basen ska kännas snarare än höras så blir det sprak och det låter väldigt tunt.

Mina Corsair HS50 som drivs av moderkortet kör verkligen över Arctis med råge, trodde man skulle få mer för pengarna. Förstår mig inte på recensionerna av det headsetet när det kommer till själva ljudet.

Eller jo, det är klart och fint men det saknas kräm och "fyllighet".

Av pecesithon

Hallå audiofiler.

Letar efter nya hörlurar eller ”headset”, beroende på vad man vill kalla det. Jag har inga problem med att ha en lös mikrofon på skrivbordet, så har vi det sagt. Trådlöst är oerhört viktigt, tanken är att dessa ska på när sambon lägger sig så att jag kan åtnjuta film, musik och gaming.

Kollar jag recensioner så har Steelseries Arctis 7 fått riktigt bra betyg men efter att ha labbat runt så tycker jag att det är skit. Den lågfrekventa basen upplevs plastig och sprakig, oerhört besvikelse även om basen varit något som anmärkts på. Mina Corsair hs50 (sladdvariant) sparkar skiten ur Arctisen, jag vet inte om jag har för höga krav på trådlöst..?

Vad får man hosta upp för att få en bra ljudupplevelse där basen gör sig påmind i både musik och film?

Av pecesithon

PUBG, överlägset.

Visst, Apex är väl lite halvroligt men jag stänger ner det betydligt fortare.

Av pecesithon

När började man spela med DX12? Förstår inte hur redaktionen kan få dessa siffror då det alltid varit totalt skit för mig.

Hoppas innerligt att det kommer tredjeparts-kylare till korten. Jag har en gång haft ett 7970 med referenskylaren och jag kan än idag höra kortet väsnas. Slutna hörlurar är ett MÅSTE om man ska spela - och ja - grafikkorten ligger på 99-100% load när man krämar upp inställningarna om det inte är optimerat som skit så det låter som ett jumbojet hela tiden.

Av pecesithon

Ett Radeon som ännu en gång är en besvikelse. Vilken chock, eller inte.

Av pecesithon
Skrivet av anon78208:

Fast det var väl precis vad de sa hela tiden? När sa de någonsin att det skulle vara en dokumentär de jobbade på?

https://twitter.com/ogabrielson/status/1000042211936030720

Måste nog vara det dummaste exemplet jag sett.

Jämför buggar och exploits med att tillsätta kvinnor med proteser i spelet.

Av pecesithon

Rätt ska givetvis vara rätt.

Marknadsför man en processor med 8 trådar som 8 kärnor, så har man självklart gjort fel. Det spelar ingen roll att det var längesen eller att AMD var skit.

Av pecesithon
Skrivet av AdoringFan:

För att?

Skämtar du med mig eller? Animerad grafik med superenkla texturer, om det ens finns några jämfört med PUBG som försöker få allt att se så "verkligt" ut som det går?

Av pecesithon

@Bigfudge: Man behöver ju inte ligga och campa heller. Finns gott om vapen och fordon som tillåter fullt ös och det är så jag spelar, om jag nu väl spelar PUBG. Helst på en motorcykel och köra efter varenda airdrop, då händer det grejer

I övrigt blir det mest löjligt när folk ska "tävla" fram och tillbaka vilket spel som är "bäst". Det är helt olika spel med helt olika utseende som riktar sig åt olika människor. Vilket idiot som helst förstår att Fortnite har bättre prestanda pga hur spelet är uppbyggt, ungefär som att LEGO Star Wars har bättre prestanda än Battlefront 2.

Av pecesithon

Tycker det är dags att SweC får en ”konspirationsdel” på forumet med tanke på inläggen i träden

Av pecesithon
Skrivet av Perkka:

Lyckades hitta denna för de som har bråttom:

https://www.techpowerup.com/img/xrYUUUhhEbIsk3b8.jpg

Tack!

Då var det glasklart att jag inte ska ha Raytracing i dagsläget. Ögonen blöder av att gå från 144hz till 60hz i ett fps spel.

Av pecesithon
Skrivet av Xinpei:

Fin projiktering där hörde du. Nu är det väl så att AMD och Intel sitter i två skiljt olika sitsar. Där Intel kontrollerar stora delar av marknaden och dessutom har en budget som är många många gånger större än AMDs så kommer självfallet måttstockarna vara annorlunda när man jämför dessa. Detta är en självklarhet. Något AMD däremot inte gjort är att lansera fyra generationer refresher utan de kör som Intel gjorde tidigare... Arkitektur - krympning - Arkitektur. Inte som Intel där de kör Arkitektur - refresh - Krympning - Refresh - Refresh. Det i kombination med väldigt underliga uttalanden och aktioner från Intel sedan Ryzens lansering är nog med underlag för kritik.

Haha. Snacka om halmgubbe. Jag har aldrig påstått att några 720p tester är falska. Raka motsatsen faktiskt (vilket du hade insett om du faktiskt läst mina kommentarer). Inte heller har jag påstått att Intel inte skulle springa ifrån. Börjar ana att du inte gillar att man kritiserar Intel.

Nähä? Vi har pratat om detta flera gånger förut där du länkat diverse videos som påstår att det "inte skulle stämma". Jag är knappast den första som kritiserar dessa uttalanden från dig, men du får väldigt gärna låtsas som att det bara är jag.

Det jag ogillar är skitsnackare som okritiskt hyllar Ryzen refresh, men kastar skit på Intel refresh. Detta är något du gör.

Av pecesithon
Skrivet av Xinpei:

Ungefär som man hör "Ny produkt" från Intel och så är det bara en refresh av deras CPU som lanserades för tre generationer sedan.

Du menar som hur AMD gjorde nyligen med ”Ryzen 2”? Konstigt nog så hyllade du AMD då.
Märkligt att AMD fortfarande ligger efter när de tävlar mot en tre generationer gammal cpu, säger väl mer om AMD än Intel.

Förresten, du sa ju att Intel inte skulle springa ifrån vid en ny generation GPUer och hur ”720p testerna var falska”. Vad hände? Intel drog givetvis ifrån precis som förväntat.

Du skriver samma omskrivna förskönade historia till samtliga och svänger mellan 720-1080-1440-2k-4k enbart för att passa din agenda om att ”AMD är lika bra”. När CPUerna får jobba mot varandra och inte stryps av GPU så är Intel mellan 10-20% bättre.

Av pecesithon

@Westelindh!: Personen du citerar syftar förmodligen på avvändares reaktioner. Oavsett om AMD presenterar GPU eller CPU så ser folk in i framtiden om hur mycket det kommer piska den andras grejer. Det börjar bli lite löjligt men jag förstår att man vill vara ”rebell” och hoppas på ”lillebror”.

Av pecesithon
Skrivet av lejonhead:

Det finns ju möjlighet Zen 2 kommer slå Intel i både performance och pris, hehe. Det kommer bli en så besvikelse för alla intel fans här i sweclockers.
Kommer vara som julafton, ser fram emot bara den.

Det är lika roligt varje gång man ser dessa spekulationer.

Med tanke på AMDs historia så förvånar det inte om man trillar på målsnöret ännu en gång. Vet inte hur många gånger man hört talas om ”Intel”-dödaren som slutar i besvikelse. Men det vore jätteroligt om Amd kunde konkurrera mot Intel bland gamers på riktigt någon gång

Av pecesithon

Det kommer bli ett köp och förhoppningsvis en del raidande. Jag började inte spela förrän Wotlk var utannonserat så det blir inte mer än att göra dailys på Sunwell och sen kördes det hardcore.

Blir dock att ösa Tauren Protection om det blir av

Av pecesithon
Skrivet av Xinpei:

Nu är det ju inte riktigt en myt att snabbare minne inte spelar roll. Under en lång tid var det en absolut sanning. Skillnaden var minimal som bäst. På senare år har man börjat se en ganska stor skillnad MEN bara till en viss gräns. Mellan 2400 MHz och 3200 MHz så skalar klocken på minnena ganska väl på prestandan men denna skillnad avtar över mer och mer över 3600 MHz. Mestadels pga. de höga latenser som förekommer och ökar ju högre klock som det är på minnena.

Samma gäller HT. Det finns en gräns (iallafall hos Intel) där HT ibland inte ens märks eller i värsta fall har en negativ effekt på prestandan vid fler kärnor än åtta.

Allt är inte så svart och vitt som det kan verka.

Tycker det är lite underligt eftersom en klar majoritet sitter på antingen 8GB eller 16GB ram idag. Det är en udda mäng minne 12GB eftersom det betyder att man sitter på 3x4 GB ram istället för 2x8 (Dual-Channel) eller 4x4 (Quad-channel) GB ram.

Men då är det ju en myt. Ser flera som plockar ihop 2400mhz minnen åt folk som frågar efter köptåd och jag tycker det är heldumt. Minimum fps ger mycket mer för spelupplevelsen är några extra på toppen och tyvärr så testar många ram ”oseriöst” där man visar ”att det inte blev mer/fps” när det är något helt annat man vill åt.

Det har ju varit så här ganska länge och skillnaden är stor även på ddr3. HT har ju exakt samma sak där man sett en stor ökning sedan Xbox One/PS4 och speltillverkarna utnyttjat fler trådar.

Spelen där snabbare ram eller ht inte hjälper är betydligt lättare att räkna än tvärt om.

Av pecesithon
Skrivet av Gling:

Hur kan 6600K vara minimum och 4790K rekommenderat? En 6600K är väl ändå en snabbare cpu... Ger HT något?

Skickades från m.sweclockers.com

HT har ju ”gett” enormt mycket när det kommer till minimum fps under väldigt lång tid, konstigt att fortfarande ifrågasätts. Ungefär som myten att ”snabbare ram inte spelar roll”.

Av pecesithon

Tycker ni ska blicka mot Pimax 5K istället, där snackar vi ett rejält kliv.