Inlägg

Inlägg som rvnlrd har skrivit i forumet
Av rvnlrd
Skrivet av oqvist:

Sätta ljudkretsar på moderkort ger en rejält fientlig miljö gällande störningar. Få tycker det är värt att bekosta tillräckligt skydd trots att många moderkort numera lyckas kosta över 3000 så jag vet inte har de blivit bättre?

Sitter på z270h här med försök till marknadsföring med bättre ljud. Förvisso har man hört sämre men bra är det inte.

Om du kör bärbart nu har du bättre odds då batteridrift ger mindre störningar. Men du har ju vart nöjd i tio år så det säkraste är väl bara byta kabel

Är det tydliga missljud du hör via ditt moderkort eller är det mer en skillnad i allmän ljudkvalitet som blir tydlig när man jämför sida-vid-sida? Jag kan inte påstå att jag hör tydliga problem när jag kör direkt in i datorn, där man tänker att "något är galet". Men skulle det kunna vara en allmänt sämre ljudkvalitet man inte tänker på på grund av att man inte upplevt skillnaden jämfört med att koppla till en hörlursförstärkare (ihop med DAC?).

Av rvnlrd
Skrivet av rvnlrd:

Skulle inte säga att det var ospelbart för mig, men hade också mycket stutters i act 3 (främst ute i Lower City, färre problem inne i dungeons) med 4080 + 7800x3d. Lyckades inte heller hitta några inställningar som löste detta. Som du säger verkade det inte spela roll om jag sänkte till Low/Medium.

Spelade klart spelet häromdagen iaf och överlag var det mycket bra. Hade önskat att act 3 fick samma kärlek som act 1 dock.

Patch 2 släppt nu med performance improvements. Testade lite snabbt att springa omkring i act 3 (5 minuter eller så bara) och upplevde inte alls samma microstutters nu som innan. DX11, 4080, 7800x3d, 4K, DLAA.

Citat:

PERFORMANCE AND OPTIMISATION
Improved performance and made optimisations across the game.
Improved CPU load.
Made performance improvements related to controller movement.
Made optimisations for when moving around the world on controller.
Moved surface texture and decal creation to worker threads.
Moved loading shroud textures to worker threads.
When AI can use a nearby AI hint, limit AI flooding.
Improved minimap performance.
Optimised the controller map by removing some duplicate items.
Reduced the size of savegames.
Made changes to make loading savegames made in older patch versions significantly faster. These changes will continue to make loading old savegames speedier in any patches and hotfixes to come.
Removed some unnecessary calls for the hotbar to update to improve on stuttering.
Slightly delayed when tooltips pop up when hovering over things like actions, items, and spells. This prevents the game from unnecessarily loading and unloading tooltips. The delay is now set to 200 milliseconds. Still reactive, more performant.
Made optimisations for selectable elements on controller.
Removed an irrelevant sound analytics event for optimisation.
Fixed a memory leak when opening the inventory with a controller connected.
Fixed a memory leak when streaming textures.
Wrote velocity vectors to help with overall visual quality (e.g. when using TAA, to reducing visual aliasing).

Av rvnlrd

Haft ett par Sennheiser 558 i över 10 år och tycker om hur de låter. De är kopplade direkt in i datorn med en 6.5 mm till 3.5 mm-adapter, som tyvärr sitter ganska löst och glappar om man rör kabeln fel.

När jag kollade runt lite efter en annan sladd började jag läsa på lite om hörlursförstärkare / DAC. Aldrig använt detta och undrar om det är något som skulle kunna få hörlurarna att låta ännu bättre? Eller är det bortkastade pengar för dessa hörlurar?

Av rvnlrd

Budar 800 kr + frakt för Zen DAC v2

Av rvnlrd
Skrivet av Myllerman:

Helt ospelbar prestanda i ACT3 för mig nu
Ingen skillnad mellan allt på low och allt på Ultra med maxat allt. Noll skillnad i prestanda.
Har ett 4090, dock gammal prolle 9900K. Ska uppgradera när 14000-serien kommer.

Körde 3DMark, får bättre än avarage score. Andra spel funkar fint.
Har provat alla olika settings i spelets videosetting med DX11 och Vulcan.
Med och utan Vsync, låst fps, you name it.

Har läst att det ska vara trubbel med spelet på vissa riggar som har 4090.
Får vänta på patch eller om uppgradering till 14000 prolle hjälper.

Skulle inte säga att det var ospelbart för mig, men hade också mycket stutters i act 3 (främst ute i Lower City, färre problem inne i dungeons) med 4080 + 7800x3d. Lyckades inte heller hitta några inställningar som löste detta. Som du säger verkade det inte spela roll om jag sänkte till Low/Medium.

Spelade klart spelet häromdagen iaf och överlag var det mycket bra. Hade önskat att act 3 fick samma kärlek som act 1 dock.

Av rvnlrd
Skrivet av tJev:

Blev inspirerad och köpte på mig en Keychron Q1 med Gateron Pro V2 White brytare, väldigt likt känslan på mitt gamla Steel Series Apex PRO men aningen mindre motstånd och märkbart tystare. Satan vad den väger! 1825g enligt spec.

Har för närvarande mina gamla keycaps från Apex PRO't. Någon som har tips på var man får tag på lämpliga keycaps för ISO nordic/sv? Keychron har ju sina caps men är inget fan av deras färgkombinationer. Kanske finns någon lämpligare tråd för det sidospåret?
https://lh3.googleusercontent.com/pw/AJFCJaXL4kB_ezZUnO4D-J7RECxCFdpShzpm1-Tr2WFfgWXvYeyRoXgLCo3k1lD8auM2I9dhiRTdrScZAWbqPljsvGQi8Fvd_eZhVxWx-AOhd2EBrukZWbgwT-TZv-NTlRwPxGhVpriuAnjfJSxYynZe71ptIQ=w2383-h1788-s-no?authuser=0

Jag beställde dessa keycapsen till Q3 och är nöjd (inte testat mycket annat dock):
https://kbnordic.eu/keycaps/c-stock-wob-keycaps-pbt-dye-sub-i...

Notera att priset är lägre för att de inte passar perfekt till alla brytare ("c-stock"). Till mina Gateron gick det bra. Finns till normalpris också såklart.

Av rvnlrd

Samma här.

Av rvnlrd
Skrivet av sINsen:

Ja, de är svårt, eller så får man bara på Keychron q2 o får gasket mount och alu case. Är ju på g med andra plates till det också. Jag tror de kommer bli ett q2.
De säljer de nu för 1490:-

Heads up att Q2 finns kvar på inet-rean jag postade ovan. 900 spänn.

Av rvnlrd

Jag slog till och beställde ett Keychron Q3 från Inets dubbelklick-rea. Jag har just nu ett äldre Steelseries-tangentbord med svarta brytare. Någon som har tips på liknande linjära brytare, eventuellt med lite mindre motstånd? Har läst att Milky yellow ska vara ett prisvärt val, men finns det andra brytare jag borde kolla upp? Detta är mitt första barebone tangentbord

Av rvnlrd

Steelseries 6Gv2 med Cherry MX Black-brytare som jag haft i ca 10 år. Det funkar bra men jag funderar på att skaffa ett nytt med TKL-formfaktor och PBT keycaps. Kollat på Varmilo VEA88, Keychron Q3/V3 eller Steelseries Apex Pro TKL.

Av rvnlrd

Mina idle temps är runt 45 grader (35-40 i bios) med samma processor (kyld med Noctua NH12A). Det är garanterat något som är galet om dina idle temps är 20 grader högre. Att tempen går upp temporärt med ~5-10 grader händer för mig också när man öppnar flikar i webbläsaren och dyl. Fick ställa om fläktkurvor till att vara lite mer utdragna med fancontrol.

Av rvnlrd
Skrivet av UtanGrafikkort:

När man väl sitter på ett 4080 vet man inte vilka spel man bör testa 😅 Någon i samma sits? några rekommendationer?

Cyberpunk 2077 var det första jag provade med syfte att dema gpu:n. Red Dead Redemption 2 var det första jag spelade igenom

Av rvnlrd

Gamers Nexus har släppt sin första video om detta nu:

Av rvnlrd

Höjer till 100 kr för Death Stranding och 100 för Doom Eternal då

Av rvnlrd

Jag bjuder 50 spänn för Doom Eternal och 50 spänn för Death Stranding

Av rvnlrd

Tänkte bara nämna att 6950 XT finns just nu billigt hos Komplett, ifall du kan tänka dig att trycka i det själv: https://www.komplett.se/product/1221527/datorutrustning/dator...

Jag sitter just nu och kollar på ett liknande bygge som du och funderar på antingen detta eller ett 7900 XT (som kostar några tusen mer).

Av rvnlrd

Här är min nuvarande setup:

screenshot

i3/manjaro/polybar

Normalt har jag inte så mycket grejer uppe på samma workspace samtidigt

Av rvnlrd

För ca 1.5 år när jag körde en ny install av Windows 10 dök det upp massa Candy Crush-reklam i startmenyn ihop med annat skräp som kom tillbaka trots att jag tog bort det. Trots att det var en ny installation kändes datorn långsam och när man ser sånt då blir man ju bara förbannad. Då hade jag använt Windows i typ 20 år utan att egentligen fundera på alternativ. Nu har jag dock bara en enkel laptop som inte går att spela spel på i alla fall (primära anledningen till att använda Windows).

Där bestämde jag mig för att testa linux (ubuntu först men bytte snabbt till manjaro xfce istället och de kör jag nu) och det har varit kärlek sedan dess. Det blev helt plötsligt roligt igen att använda sin dator. Det blev intressant att lära sig mer om hur saker fungerade och att googla hur man löser diverse problem. Började lära mig om open-source och hur man kan läsa och ändra kod för att få program att fungera som du vill. Även lett till att jag börjat skriva enklare scripts och progammera. Detta har i sin tur lett till att jag fått ett bättre jobb. Bytet från Windows till Linux triggade massa positiva grejer för mig.

Av rvnlrd
Skrivet av Lundinarn:

Jag har precis skaffat Bredband XXL. Fick det levererat bara för nån dag sedan.
Först när jag kopplade inte det uppstod det problem. jag kunde inte komma ut på internet överhuvud taget. Men hade inga indikationer på att det skulle vara nedkopplat. samtidigt så funkar internet på en annan dator och även det trådlösa fungerar fellfritt.
Detta problem har jag nu löst genom att gå in i modemet och koppla av NAT och IP Flooding.
Men nu när jag har fått att funka och jag gör test på bredbandskollen och Speedtest.net så kommer jag bara upp i 26 Mbit/sek ner och 1 upp.
Jag hade tidigare Bredband Large från comhem vilket var 24 mbits.

Modemet är ett NetGear CG3100
Och jag har ett nätverkskort som ska klara XXL.

har XXL inte hunnit aktiverats eller vad?
Någon som har ett svar på vad det kan vara.

Har liknande strul med att min hastighet är den exakt samma som innan uppgraderingen (27/8 mbit i bredbandskollen). Det känns som att det bara inte kommit igång än. Har testat att göra modemet strömlöst i 30 sek utan resultat. Behöver man ringa Comhem tro eller kan man fixa detta på egen hand?

Edit: Detta löste sig av sig självt. Tankade precis dagens serieskörd i 13,2 mb/sek, dock får jag värdelösa resultat i bredbandskollen, men det är lite skit samma egentligen.

Av rvnlrd

Fick idag paketet med all utrustning. Det var en TG784 som kom med, precis som paketinnehållet på beställningsbekräftelsen sa. Jag ringde till Telia för att reda ut hur de tänkt sig.

TG784 är gatewayen för tjänsten Telia Smart. Telia Smart ingick som en kampanj när jag beställde (gratis i ett år, annars 29kr/månaden). Hade jag inte haft Telia Smart med så hade jag istället fått någon slags switch, som är standardutrustning till Telias Fiberlan. De sa dock, likt Peking tidigare i tråden, att jag kunde koppla LAN-uttag -> gateway -> router (med IP-telefonin i gatewayen) och använda min router för allt utan just IP-telefonin.

Kvinnan på kundtjänst kunde dock inte svara på ifall det blev sämre (långsammare?) att köra såhär än ifall jag fått standardutrusningen. Frågar därmed er: Kommer denna lösning funka bra? Kommer den att funka lika bra som om jag hade fått standardutrustningen? Det verkar lurt och jag vill gärna inte bli lurad.

Edit: Just ja, glömde att skriva att jag inte kan testa något än då det kommer igång först den 16:e september. Har bara fått utrustningen.