Inlägg

Inlägg som Mocka har skrivit i forumet
Av Mocka
Skrivet av Magnus303:

169 kr för 4k Premium?
Vem f-n nytecknar överhuvudtaget för en så jäkla hög kostnad?
Nej, fattar att branschen är i kris.
Sagt upp alla abonnemang efter att ha gått in och ut ur olika stremingtjänster och periodvis "tittat av" det som var värt att se för att sen avprenumerera igen.
På senaste tiden tycker jag inte det kommit upp tillräckligt med bra material för att hoppa på för en period av bingetittande igen plus då att det överlag blivit klart dyrare.
Fixar nu återigen saker på "annat sätt". VPN-prenumerationen utnyttjas fullt ut så att säga...

Med tanke på att Netflox kostar 179 för Premium så är man inte förvånad över Max prissättning.

Av Mocka

BF3 var riktigt bra. Man borde fortsätta på det spåret men med en server browser som finns integrerad i spelet samt mycket bättre anti-fusk.

Av Mocka
Skrivet av galenmyra:

60 fps? Vilken gamer har 60hz skärm nu för tiden?

Det är ju bara ett prestandamål Nog svårt att täcka in alla möjliga skärmuppdateringsfrekvenser i en sådan tabell.

Av Mocka
Skrivet av jeppe109:

Många verkar missa att AI-uppskalning med PSSR kommer att vara något Sony trycker på och den hårdvaran existerar inte i dagens PS5 alls vad jag vet.
Med bra uppskalning i närheten av DLSS är det inte helt omöjligt att vi får se betydande ökningar i framerate även om rasterisering bara ökat med 45% och cpu med 10%.

Detta! Folk stirrar sig blint på 45% uppgradering i raster prestanda men glömmer helt bort PSSR samt AI delen. Lär bli någon Framegen kan man gissa och då lär vi få se på ordentliga boosts, precis som FG gör på RTX 4000-serien.

Av Mocka
Skrivet av Bengt-Arne:

Känns inte som att detta var oväntat, har man likvärdiga och bättre produkter så är det mer ett naturligt beslut.

Förenklar logistik och produktion, helt enkelt.

I detta fallet får vi nog säga att de snarare är likvärdiga än bättre

Av Mocka

Rätt kapacitet, att hastighet och latens är optimala för CPU (tex AM5 = 6000MHz CL30, AM4 = 3600MHz CL16), att de inte är för höga och stör tornkylare och slutligen QVL. Såg att flera skrev att QVL är bluff men har själv köpt icke-QVL minnen en gång och hade jätteproblem med dem och försökte mig på egna timings osv vilket var jäkligt jobbigt. Slutligen köpte jag nya minnen som fanns på QVL och då fungerade allt direkt.

Av Mocka
Skrivet av SweDragon:

Har blivit en hel del lyckade köp genom åren men två köp sticker ut.

Det första var Voodoo2 grafikkortet som var mitt första 3d grafikkort. När jag testade Quake 2 med Glide-rendering första gången var jag överväldigat av hur mycket snyggare det var och hur mycket bättre flyt man fick. Idag skulle jag inte imponeras av grafiken men då var det magiskt!

Det andra är mina Sony WH-1000XM3 som var mina första lite mer premium hörlurar som jag fortfarande använder nästan varje dag mer än 4 år efter köp.

Håller med dig om båda köpen.

Vill nog lägga till mitt Corsair Strafe RGB MX Silent som jag haft nu i åtta år. Otroligt tangentbord!

Av Mocka
Skrivet av Tanax:

Fast vad spelar det för roll? PCIe kan ju användas till flera saker än GPUer. Inte ska PICe hållas tillbaka bara för att just GPUer inte hänger med

Om PCIe blir snabbare än DDR5 så skulle ex RAM kunna börja använda det istället. Tänk dig en 2TB SSD som du partitionerar att ge dig 200GB RAM och resten lagring, vore rätt smutt!

Menar mest att det kommer massa nya standarder men produktutbudet som använder dessa standarder hänger inte alls med

Av Mocka
Citat:

Nästa version, 6.0, är redan färdigställd och de första produkterna väntas dyka upp framåt slutet av 2024

Samtidigt har inte ens 5.0 GPUs kommit ut än

Av Mocka
Skrivet av insats:

Nu har jag redan beställt en IPS, men jag ska ta en titt hos Inet som du föreslår ändå - om inte annat så kan det vara bra att ha koll på för framtida köp. Får nog ta med mig min Macbook om jag ska testa eftersom det skiljer sig en del från Windows i textrendering. Har också läst att kabeltypen spelar roll för just detta så det kan vara svårt att veta.

IPS är ett säkert kort, hoppas att du blir nöjd. Kör själv en Acer IPS och den duger gott och väl för spel samt är ypperlig för kontorsarbete med 65W power delivery via USB-C.

Av Mocka
Skrivet av samurai:

850P saknar ”DP alt mode” tyvärr.

Japp, jag insåg det efter att jag skrev mitt inlägg så tog bort den

Av Mocka

Philips har ju en (Evnia 34M2C8600) också som ofta legat runt 10k strecket men den verkar tyvärr ha några negativa sidor. Annars har jag själv varit nära på att köpa G8an då den vid flertal tillfällen legat på 9k eller kanske rentav 8k? Minns inte riktigt. Hursomhelst har den också ett gäng småsaker som jag kanske hade stört mig på.

Jag hoppades på MSIn men den blev så jävla dyr i Sverige.

Av Mocka
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag har andra fläktar, tycker P12 låter en del på vissa varvtal så de ligger i källaren 😁

Kör EK loop just nu.

Sen är det väl enbart noctua som har vettiga fläktar ljudmässigt på tornkylare.

Men freezer får man för runt 700 på rea + 2x noctua eller t30 så år man fortfarande billigare än noctua dh15 som ett exempel... (240 versionen) 360 blir väl lite dyrare

Silent Wings som sitter i min DR4P låter faktiskt knappt något mellan 0-80% och 80%-100% har de samma ljudnivå som chassifläktarna som jag kör på lågvarv (650rpm) Därför kör jag DR4P fläktarna i 80% fast RPM så slipper man överraskningar.

Undrar hur stor skillnaden är mellan Freezer II och III men ja, sant att II inte kostar så mycket nu med bättre fläktar.

Av Mocka
Skrivet av Swedishchef_90:

Fläktar är ju utbytbara, så egentligen är det är pumpen tystare än rpm på fläktarna med adekvat kylning svaret är nästan alltid ja då aio har betydligt längre stund innan vattnet är varmt

Visst, det går ju men dels blir ju AIOn extra dyr om man ska köpa tre nya fläktar och dels borde man väl isf köpa en AIO som har de fläktar man tänkte byta ut till (om det går) Men ja, jag förstår vad du menar.

Har du bytt fläktarna på din Freezer?

Av Mocka
Skrivet av Ragin Pig:

Riktigt tråkigt att dom här skärmarna (förutom dell) ska vara så sjukt mycket dyrare i Europa. 900$ för msi skärmen i usa iirc..ja det är utan moms och mindre skatter osv men svårsmält när svenska priset landar på 17000..

Detta! När jag först hörde talas om MSI skärmen så kändes det som ett givet köp pga. att den prismässigt låg så mycket lägre än konkurrenterna för i princip samma produkt. Sen ser man priset i Sverige och tänker...vafan hände här? 12k borde den kosta, inte en krona mer.

Av Mocka
Skrivet av Kibbo:

Jag kan säga direkt att det stämmer inte, min klarar som bäst -18.

Skrivet av OldScrub:

Nä, inte ens -5 för min del..😖

Oj, vad tråkigt

Av Mocka

3440x1440 primärt
3840x2160 sekundärt (TVn)

Dock hade det varit kul att byta ut den primära mot en QD-OLED 32tums 4K. Dock vette fan om jag inte hade saknat 21:9, det är ändå jäkligt gött med bredden, speciellt när man jobbar hemma.

Av Mocka
Skrivet av Citybiffen:

Körde och lämnade in datorn till Inet Malmö (vilken fantastisk service btw) de tog tag i det direkt och konstaterade att de som byggt den hade glömt plastfilmen som sitter på pumphuvudet.. killarna i butiken va inte glada o skulle kontakta de som byggt datorn för eventuell ersättning. Jag gick från 50-60 idle till cirka 30-35 vilken jävla bra kylare det blev helt plötsligt WOW! Från 930 multicore i cinebench till 1063 där temperaturen låg i snitt på 65 grader. Värt att notera att jag endast har igång xmp profilerna samt ställt in fläktkurvan på smart dvs ingen under/överklockning över huvudtaget. Jag är helt överlycklig stort tack för allt stöd.

Tyckte mina 40C idle plötsligt lät bra med tanke på att jag kör en luftkylare (åtminstone är datorn riktigt tyst).

Gött att det löste sig för dig. Angående under/överklockning, jag kör CO mest för att bibehålla 5050MHz vid spelande, något som blev instabilt efter att jag flashade BIOS till näst senaste versionen efter allt snack med CPU sårbarheter för ett tag sedan. Märkte underligt nog inga större temperaturskillnader så som jag gjorde på min gamla 5800X3D där CO fick ner temps med 6-7C.

Det sägs att alla 7800X3D ska klara -20 iaf så testa igen om du vill ha en liten gratis boost. (Vissa exemplar går upp till -50 men har för mig jag läste att allt efter -36 är "diminishing returns").
PBO Advanced -> Limit Motherboard -> CO -20 på alla cores ska räcka, finns dock någon/några småsaker till man kan ändra om man vill vara äventyrlig.

Av Mocka

Jag har testat AIO men går alltid tillbaka till luft då AIO helt enkelt låter mer. Jag har svårt att se hur tre rad fläktar + pump kan låta mindre än två tysta tornkylarfläktar. Sugen på att testa Arctic 3 nu när den är lite rabatterad men är lite orolig för att återigen bli besviken.

Av Mocka

Ingen QoS på routern som är igång och stryper bandbredden?