Inlägg

Inlägg som spacedebree har skrivit i forumet
Av spacedebree

IKEA ringde..

Av spacedebree
Av spacedebree

Tips på bra ljudkort (orkar inte med latencyn i USB-mickar längre)

Fråga mig inte varför, men jag gick från ett fantastiskt Steinberg ljudkort med XLR mic, till att köpa en Yeti X. Dock år emellan, men inser att valet jag gjorde var dåraktigt. För att ens kunna få en vettig medhörning utan latency (live) så får man ju köra ASIO4ALL och hålla alla tummar man har. Ändå brukar det sluta tråkigt.

Kollar vad som finns idag, och fråga är om det skiljer sig så mkt mellan dessa Steninberg, Focusrite - och ett gäng till. Behöver egentligen bara en ingång, men två kan ju aldrig skada. Någon för eller nackdel med något märke? Såg att några var mer "riktade uppåt" mot användning på ett skrivbord för lättare hantering osv.

Vad kör du med och kan du rekommendera det? Om inte, varför där med.

Sen tar jag gärna tips på en bra, vettig mikrofon med, Hur är de som ibland kommer i "bundle" med ljudkort osv? Gissar att det kan vara bättre att köpa allt löst. Men tar gärna tips där med, tack.=)

Av spacedebree
Skrivet av tonii:

Om det finns orkidéer som ser ut som en trollslända så håller jag med

Vi kan ändra det att den ser organisk ut. Tänkte nog mest på bladen.

Av spacedebree

https://www.lego.com/fr-fr/product/batman-the-animated-series-gotham-city-76271?icmp=HP-SHH-Standard-LBM_Hero_76271_Batman_TAS_Gotham_Skyline_Product_HP-PR-LBM-KBV49CQF8K

Den här var ju lite kul. Ny eller? Vet inte varför jag hamnade på fransk sida... =P Kanske skulle finnas en mörkare, lite mindre gäll version med, nästan dunklare. Men de har nåt art-deco...igt över sig.

Av spacedebree
Skrivet av tonii:

Efter att ha byggt en del blommor och växter så var det riktigt roligt att ge sig på den här bygget!
<Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk>

Det är många små finurliga lösningar och finesser i det här bygget som jag uppskattade

Vissa orkidéliknande drag har den väl?

Av spacedebree
Skrivet av anders190:

Lite för vanliga bilar kanske men hade gillat att se SAAB och Volvo. Man är ju Svensk ändå.

En Grupp B serie i det formatet hade varit läckert med, på tal om 80-tal.

Googlade bara i förra veckan på 1983 SAAB 900 Turbo.

Av spacedebree
Skrivet av Matjon:

Såg denna i en Discord kanal. Stämmer det så hänger jag på köpknappen

<Uppladdad bildlänk>

Oj, oj, oj... (om det nu stämmer). Nämns på lite olika sidor vid sökning på Legos modellnummer.
Brukar Lego släppa saker på sommaren? Galet vad jag vill att det här ska vara sant. Får ju bara hoppas att vi pratar Creator och inte Technic. Min 911 är så mkt snyggare än min Ford GT, även om Technic-skaparen lyckades rätt okej där med.

Av spacedebree

Sitter och väntar på att Lego ska släppa en annan 80-talsbil i samma storlek som deras 911 Targa (alt. Turbo). Ferrari Testarossa, Lamborghini Countach (finns i mini-variant) - eller något annat sköj. Ferrari Daytona är ju inte ful heller, men då är vi lite längre bak i tiden. (fortfarande 80-tal?).

Av spacedebree

Ni som suktar: Vad spelar ni och i vilken res?

Av spacedebree
Skrivet av Alling:

Inte ens två månader senare är priset redan nere på 2790:- och skillnaden upp till 5800X3D har därmed ökat från ca 300 till 750 kronor. Hur ser ett inofficiellt uppdaterat omdöme ut med det i beaktande, @JonasT?

Sprang priset upp igen?

Av spacedebree

Styper Telia bandbredden vid spel osv?

Något är skumt. Telia fiber 250. Får bra i mätning mot bredbandskollen, men rätt märkliga prestanda i spel (cs2, fs2020 främst). Märker att det har att göra med uppkopplingen. Hur tusan kan jag "se" hur bra uppkoppling en app eller spel har? Fattar att det även hänger på servrarna som står utanför Telias kontroll. Men jag får en känsla av att något är "off". Vette tusan alltså...

Av spacedebree
Skrivet av scienta:

Nope, det är bara att köra på. Speciellt om man har en amerikansk prenumeration (Y)

Om jag nu ska tillföra något så har jag börjat kolla lite smått på Night Court (1984). Bygger upp till Night Court (2023) med Melissa Rauch, som jag ser fram emot.

Handlar om karaktärerna som utför det "dagliga" arbetet i en domstol under nattskiftet och allt vad de innefattar med lustiga typer som står inför rätta.

Om man har en svensk prenumeration?

Av spacedebree
Skrivet av Necrophor:

I sverige får man segla på de sju haven då Season 2 finns på Amazon Prime, dock inte i Sverige då det tycks vara Netflix som köpt de rättigheterna... och med tanke på att S1 just släppts här kan man väl räkna med åtminstone 8-12 månader innan säsong 2 dyker upp. Med lite tur kanske lite tidigare då den faktiskt blivit en succé

VPN och köra Netflix US? Finns den där? Eller så kan man väl köra Prime via VPN?

Av spacedebree
Skrivet av N_Micke:

Samma här, missat den totalt och plöjt 2 säsonger och det som kommit ut på trean. Härlig serie

Var hittar man säsongerna efter ettan?

Av spacedebree

Alien Resident.

Av spacedebree

Såg att det under vanliga fyndsidan nyligen kommit upp ett par Sennheiser-hörlurar till bra pris (Amazon-special, enklare förpackning jadda...). Men vill bara säga att det som ligger till det priset är ett par öppna hörlurar, vilket inte alltid är vad man vill ha. Googla open vs closed headphones och se om öppna är vad du vill ha. Hifi-entusiaster brukar föredra öppna, ev mixare med - men tror att de flesta vill ha slutna. Men det är bara en gissning. Ohmtal osv har jag inte kollat. Blev så sugen själv, men så såg jag att de var öppna. Jag slipper gärna ljudet omkring mig när jag lyssnar på musik (om du inte har det tyst och gött när du lyssnar då). Annars är detta ett par superlurar!

Av spacedebree

Armen nära kroppen, lagom höjd. Vore nog inte dumt med en musmatta med "liten kulle".

Av spacedebree

Ni som testat: Vad kan man INTE göra jämfört med i gamla NCP och Experience? Någon av grafikinställningarna (GPU föredrar: Max prestanda exvis). Något sånt som ändrats? Någon som hunnit kolla hur mkt mem och cpu tid appen avnänder (och gärna jämfört med gamla NCP och Experience)..?

Av spacedebree

...och NÅ, funkar den nya appen bra?