Inlägg

Inlägg som Agustavsson har skrivit i forumet
Av Agustavsson

Har ett gäng helt nya ( typ 100 ) Cherry MX Blue som jag med glädje skänker mot fraktkostnad. har några MX Red också som man kan få med som bonus

Av Agustavsson

har kört en massa lurar till spel, senaste va väl DT990 600 ohm. Funkar bra men har för lite subbas för musik tycker jag, känns ganska tjocka i mellanregistret. 990 har också ganska aggressivt över register vilket kanske inte är för alla speciellt vid musiklyssning. Dock har dom väldigt bra soundstage och det är lätt att höra vart ifrån ljudet kommer.

Har bytt och kör nu Soundmagic HP1000 i stället. Mest för att prova något annorlunda. Låter mer tekniskt kompetent och har ännu bättre soundstage. Ganska otroligt egentligen för en sluten lur. Är även extremt lätta att driva så det är inga som helst krav på förstärkare vilket alltid är ett plus.

Av Agustavsson
Skrivet av Pnorberg:

Fan ta påslakan som saknar de två hålen i andra änden så att det blir lättare att få in ett täcke!

Eller hur! Vem fan tyckte att det var en bra idé?

Av Agustavsson

Någon som har sett Khail Box Jade i lager någonstans i Europa? Är väl dom som jag är mest sugen på att prova just nu. Verkar som det är stor efterfrågan på switchar då det är slut på alla "bra" modeller överallt. Behöver 60+ till antalet.

Av Agustavsson
Skrivet av Bobiri:

Okej ska testa. Funderade på om de gick att tejpa bitarna mot varandra och sedan enbart fästa dom i hörnen, så att klistret inte sätter dig direkt mot brädan.

Men det kanske förstår hela idén med modden.

Borde inte vara något problem att ta bort eventuellt klister med isopropanol om du är orolig för det. Tanken är ju att tejpen ska ligga mitt kretskortet.

Av Agustavsson
Skrivet av Bobiri:

Vad för tejp kör du? Antar att det ska vara så lite klister som möjligt?

Jag kör med någon från Tesa, ca 40 mm bred. Det är en tejp för inomhusbruk men det är ju ändå klister på så den fastnar bra. ( Det va det vi hade på jobbet )

Jag tänker att om det nu skulle erodera kretskortet så kommer det ta väldigt, väldigt lång tid.

Av Agustavsson
Skrivet av Bobiri:

Mitt första bygge är klart. Måste säga att det var oerhört kul att få pilla lite. Smörjandet tog tid, snittade nog med 12-15 switchar i timmen.

Började resan med Gateron Milky Yellow Pro. Väldigt prisvärda switchar men ville ha lite mer djup i ljudet så körde på Akko V3 Cream Yellow. Smörjde dessa och är väldigt nöjd med resultatet.

Keychron Q2 Knob Barebone (1199kr)
Akko V3 Cream Yellow 90st (300kr)
Glorious GPBT Keycaps (479kr)

Resultatet

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Inga mods gjorda. Vill göra tape mod men lite orolig för att klistret släpper och skadar brädan. Fö. få ni jättegärna komma med tips på annat för att få ett djupare ljud

Intressant att du inte blev nöjd med djupet på ljudet. Köpte själv ett gäng Yellow pro som jag lubade med G-lube och satte i mitt Pulsar PCMK barebone och det är ju en väldigt djup ton i dessa switchar får jag säga. Däremot så känns dom nästan för mjuka och smooth. Lite kontraproduktivt när man smörjer grejerna för att det ska "Thocka"

Prova med tapemod, det gör en otrolig skillnad. Jag kör med 3 lager på alla mina tangentbord. Förvånande att inte tillverkarna kan fixa något liknande från fabrik.

Av Agustavsson

Har en bra chef i den aspekten att vi typ för köpa det vi behöver, no questions asked. Detta gäller i alla fall verktyg och maskiner, men för kontorstiden så har jag eget tangentbord och mus, mest för att jag hade grejer över i lådorna men också för att tangentbordet som vi fick kan vara det absolut sämsta skit jag någonsin har skådat.

Av Agustavsson
Skrivet av Splithorizon:

Det tycker inte jag, i dagens snabba samhälle så är det färre och färre som orkar eller ens bryr sig om att läsa långa texter eller titta på långa utdragna YT videos.

Lagom låg post skulle vara typ.

Hej jag köpte en Nicron lampa på loppis som visade sig vara glapp. Lampan drivs av 3 x AAA och har 1 LED.
Någon som vet vad denna modell heter, jag vill försöka hitta reservdelar så jag kan laga den.
Eller om du har andra tips på hur jag kan laga felet?

Du missar nog grejen med forum. Det du gör nu är bara att sprida en dålig vibe, detta forum klarar sig utan det.

Av Agustavsson
Skrivet av Splithorizon:

Skrev jag att Mag-lite är bästa lampan på jorden? NEJ.
Sa jag att det kanske inte är najs o stödja en diktatur med slavliknande arbetsförhållanden? JA
Mag-Lite är bland de billigaste alternativen jag vet som ikke är Kina lampor så därför valde jag att nämna dem.

Ledlenser:

Where is Ledlenser manufactured?
To ensure that our bright ideas see the light of day, we've clearly divided up our tasks: Design and development happens in Germany, while production happens in China.

Ska du ha en Kina lampa kan jag personligen anse de finns bättre alternativ än Ledlenser.
Oavsett så spelar det mindre roll, köp det du vill ha och är nöjd med, alla har olika tycke och smak.

Själv försöker jag så gott det går att undvika att skicka mina pengar till Xi Jinping.

Okej! Lycka till!

Av Agustavsson
Skrivet av Splithorizon:

Köp en maglite, made in USA, skippa att stödja diktaturen Kina om du kan?

Annars så är Convoy från Aliexpress mycket prisvärda om du kan vänta på frakt och vill ha en Kina lampa.

Men de är troligen en g90 lampa du har, sådan här:
https://www.amatrix.com.my/NICRON-G90-Power-Bank-Rechargeable...

Har kört två maglite led på jobbet och båda har blivit kass, dessutom extremt dålig batteritid även med litiumbatteri. En sak till, "glaset" blir repigt som tusan så ljusbilden blir diffus och tråkig. Så min erfarenhet är att det är överskattat skit.

Bytte till en Ledlenser T2 som är hur bra som helst.

Av Agustavsson
Skrivet av beardedpear:

Jag har nyss köpt ett GMMK 75% Pro, jag körde köpte blåa switchar från Gateron men jag upplever att de är så sjukt vobbliga, (jag vet att detta måste vara någon budgetvariant med tanke på priset)

någon som sitter på några goa jäkla switchar de kan rekommendera?
Hur är Pandaswitcharna eller lynx t,ex?

Akkos switchar som har en boxliknande stam är väldigt stadiga. Dock är det inga boxsswitchar rent mekaniskt.

Av Agustavsson

Några tips på en billig bräda som man kan greja lite med? Känner att jag är färdig med min Akko 3084 efter tape mod + foam och lubade Jelly purple. Känner att jag behöver ha något att pilla med, det är ju ändå rätt avkopplande att sitta och smörja brytare

Svenska priser är ju löjliga jämfört med omvärlden. dom där tangentborden för 30-50 dollar som verkar nice ligger ju på det dubbla om man ens kan få tag i dom här utan att importera.

Tips mottages tacksamt

Av Agustavsson
Skrivet av antherz:

Försökt ta så rättvisa bilder som möjligt, bilden nedan tycker jag är bäst representativ.
Härliga pastellfärger.

https://i.imgur.com/emfNckm.jpg

Lite vårfeeling! Tack för svaret

Av Agustavsson
Skrivet av antherz:

Färdigställde mitt första egna bygge igår

https://i.imgur.com/32oz9Qa.jpg

GMMK Pro ISO Black Slate (PE Foam Mod, Brass Plate, Guld Rotary Knob och original Goat stabs)
Gateron Milky Yellow Pro switchar
Maxgaming Cotton Clouds PBT keycaps

Extremt nöjd med resultatet. Låter fantastiskt i min mening.
Keycapsen lär bytas någon gång i framtiden måste bara fundera ut vad det är jag vill ha.

Skulle du säga att färgen på bilden representerar den faktiska färgen på capsen någorlunda?

Av Agustavsson

jag har nästan uteslutande handlat hos amazon sedan dom drog igång i Sverige. Priserna är oftast markant billigare alternativt likvärdiga våra svenska ÅF, men fördelen är deras returpolicy som är helt galet bekväm samt att fraktalternativen med prime är underbara.

För att jämföra pris så köpte jag senast en Logitech G502X Lightspeed för 1085kr på Amazon, dagspriset hos våra "klassiska" butiker var 1599kr, som konsument vill man inte hålla på med välgörenhet.

Av Agustavsson
Skrivet av Tre till Trettiotvå Täcken:

Hej!
Hade för några år sedan (ca: 3) bestlutat mig för att köpa ett top of the line tangentbord som skulle hålla livet ut Nej men många många MÅNGA år. Det blev ett Corsair K70 Lux RGB --> https://www.komplett.se/product/891861?noredirect=true#
Nu till saken! Min vänstra SHIFT knapp har börjat å lagga, lyder på ca 2 av 3 knapp tryck så min fråga till er som haft liknande upplevelser samt besitter kompetensen; Vad fan skall jag göra? GÅr det ock köpa en ny Cherry MX Röd Tangentbrytare ngn stans och bara byta ut den defekta själv eller vad hade ni gjort? Jag är Jätte tacksam för eran hjälp med detta grabbar och damer! Stort tack på förhand!

P.s. har provat och byta Tangenten ifråga som kronglar bara för o se om det kasnke skulle lösa problemet, men ack nej.

Jag har en påse Kailh röd, är väl mer eller mindre identisk med Cherry's.. säg till om du behöver så löser vi det.

Av Agustavsson
Skrivet av Iraniator:

Halloj!

Precis flyttat och håller på att fixa till mitt hemmakontor.
Har beställt mig en skrivbordsskiva (https://www.komplett.se/product/1188638/datorutrustning/konto...) och tänkte ha den på Alex byråer vid sidorna.

Tror ni att skivan pallar att ha två st 27" med arm och allt annat som ska vara på ett skrivbord eller tror ni jag behöver förstärka skivan undertill? Om ja, någon som har några fiffiga tips?

Jag har en skiva som är 180x60 i spånskiva, dock från ikea. Och efter 5 år med arm och två stycken 27" skärm så har den bågnat lite men inte märkbart om man sitter vid skrivbordet.

Borde inte bli några problem om du har Alex som "ben". Jag har några väldigt tunna rangliga historier från Ikea som jag inte vet vad dom heter och dom har ändå funkat ok. Jag har dock datorn på golvet och inte på skrivbordet.

Av Agustavsson

https://www.bildtagg.se/uploads/2023/64/5jvo245w4byuf6ipl6qfcr.j...

Nystädat och numera helt utan kablar = mer yta för skräp!

Av Agustavsson

Har alltid kört med lite roligare hörlurar till datorn. Men efter att ha provat massor olika kombinationer av lurar och förstärkare så blev det trådlöst headset. Med tanke på att datortiden har minskat efter att man blivit med avkomma så är smidighet viktigare än det "perfekta" ljudet.

Landade i ett JBL quantum 810, bäst ljud av de trådlösa jag har provat och bäst av allt är att dom har väldigt lågt bakgrundsbrus.

Har även införskaffat ett creative soundworks digital så jag och pojken kan ha ljud när vi spelar farm simulator