Inlägg

Inlägg som Agustavsson har skrivit i forumet
Skrivet av taoman:

@Exiphi: Kablar behöver viss speltid för att låta som sig bör. Enligt vissa humbug. Själv tillhör jag gruppen som hör skillnad efter att kablar har fått en viss speltid.

Den kabel jag skaffat nu är en silverkabel och enligt tillverkaren behövs 200 timmar för att den ska blomma ut.

Har inget med kabeln att göra tyvärr. Hur menar du att kabelns fysiska kvaliteter skulle förändras efter 200 timmar?

Skrivet av Udd3n:

Fyndade ett par Audioquest Nighthawks i superfint skick för 1500kr med velourpads. Annorlunda men ändå trevliga.

Bra fynd! Grattis.

Skrivet av vinylens:

Det är vad jag byter ut i månaden ungefär.
Mieles tvätt och tork håller länge men dom är 2-3 gånger så dyra med.

Du vinner

Skrivet av Savage_Gray:

@Agustavsson: modell?
Jag har spanat på olika modeller i nån månad nu och har aldrig sett en induktions spis av Miele.
Är du ens säker på att Miele tillverkar induktionsspisar?

Nej jag bara antog det. Verkar dock inte som dom har en helt vanlig spis med induktionshäll och ugn vilket jag tycker är märkligt.

Skrivet av Savage_Gray:

@Agustavsson:
Vilken induktionsspis skulle du då rekommendera?

miele

Skrivet av Savage_Gray:

@Shakermaker:
Jag har förutfattade meningar om just E-lux. Siktar på Cylinda/Bosch/Siemens.

Vet inte hur cylindas induktionshällar är men deras sortiment av spisar, tvättmaskiner, torktumlare och kylskåp är rena skiten. Jag bytar ca 150-200 vitvaror om året och gör väldigt väldigt många felanmälningar på just cylindas grejer. Skulle säga att allt annat förutom Mieles proffsmaskiner är skit nu för tiden. Tillverkarna räknar med att man ska byta produkter vart femte år ungefär..Precis då när garantin går ut. "det va bättre förr"...Kvaliteten va i alla fall bättre förr.

Skrivet av Exiphi:

Någon som vet om kudden på huvudbygeln på HD600 även passar på HD650?

Skulle bli väldigt förvånad om den inte gjorde det.

Skrivet av Nauie:

https://i.imgur.com/T6yuRge.jpg
Provat dem nyligen, passar inte alls bra under hjälmen

Hm, det är ju märkligt. 215 har ju en väldigt platt passform i de allra flesta öron ( typ alla ) Och om inte dom passar så har jag svårt att rekommendera något annat

Skrivet av Nauie:

Letar efter ett par in ear med 3.5 eller blåtand som får plats i öronen innanför en mc-hjälm, gärna med lite "hörselskydd" i.
Gjort ett halvhjärtat försök på prisjakt men inte hittat något.

Något tips?

PS. Helst under 2500kr.

Shure SE215 kanske?

Har en google home och en Nest mini, det jag saknar är att det inte går att utföra scenarion på svenska. Typ Jag går till jobbet eller motsvarande. Vad jag vet så går det utmärkt på tex engelska? Om jag har fel så blir jag glad Kör alla husets lampor samt lite musik i köket via assistenten och tycker det funkar bra. Men mer utökad funktionalitet på svenska vore inte dumt.

Har spanat på AC I några år nu men nu till sommaren så är sambon höggravid så det va dags att göra slag I saken.

Köpte denna https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/varme-och-ventilati...

Löste utblåset med att såga till en plywoodskiva som passade perfekt i vädringsfönstret och så fällde jag in slangenfästet I den. Passade även på att förse den med två handtag så jag enkelt kan plocka bort den om det inte är speciellt varmt.

Kyler med lätthet ca 16m2 och gör stor skillnad även i tilliggande rum. Så jag får väl se mig som nöjd.

Skrivet av robzzi90:

Kolla inlägg ovan! Det där med lådan/avsaknad vrid känner jag inte riktigt igen i "min modell" dock så tycker jag den lilla motorn var tråkig (1.4).

Grävde lite I arkivet och kan konstatera att jag hade 1.4 an

Skrivet av robzzi90:

Är du nöjd än så länge? Jag hade en som lånebil i 1,5 månad och jag va inte direkt imponerad hur den var att köra. Tror jag hade 1.6 bensinturbon och den kändes hopplös ihop med automaten då det upplevdes som total avsaknad av vrid vid stadskörning. Lådan gjorde inget annat än att växla.

Skrivet av Izenoz:

Självklart, nu pratar vi dock om "Hobbyverksamhet" där prislappen kontra prestanda är en viktig faktor men de pengarna för vad en Kränzle kostar vill jag hellre lägga på annat (vet inte vad begagnatmarknaden har för priser dock).

Beror lite på hur man tänker. Jag är mer inne på att köpa ordentligt från början istället för två eller tre billiga. Även om prisskillnaden är ganska stor så är den inte astronomisk.

Skulle absolut kört på Kränzle om du vill ha något med kvalitet och hållbarhet. En maskin som kommer hålla många år. Tycker Kärcher, enklare nilfisk och de andra känns som leksaker i jämförelse.

Skrivet av Exiphi:

Tänkte beställa ett par Sennheiser HD650. Såg att det fanns en uppdaterad 2019 version. Någon här som vet vad som skiljer den nya uppdaterade versionen emot den gamla versionen?

har HD600 som är nya modellen. Sennheiser behövde helt enkelt göra om formarna för plastdelarna ( dom har ju ändå vart med sedan typ 1998 ). Man passade även på att ändra lite på designen. Dom är inte lika avrundade nu som förut. Helt ärligt är skillnaden knappt synbar om man inte vet vad man ska leta efter. Allt annat är exakt likadant som förr.

Skrivet av ZyntaX:

Gillar att Sennheiser äntligen snyggade till HD600.

Själv gillade jag den gamla designen bättre

Skrivet av oqvist:

Varför dock. Kan förstå om man hittat en hörlur som gör att man inte vill lyssna på något annat men bara av princip minska?

Jobbar på att trimma här med focal elear och DX 1000 till salu men ner till 1 kommer man nog aldrig :D. Det ska va om man flyttar till slot och kan gå all in på högtalarsetup kanske.

Blir att man byter hela tiden, i alla fall för egen del. 15 par lurar tar en del plats också.

Tanken är att minimera antalet lurar och egentligen bara ha ett par. Och efter mycket letande i många olika prisklasser så landade det ändå på klassikern. Har tidigare ägt HD650 som jag ärligt talat aldrig gillade, så detta blir intressant. Dock så har jag alltid varit ett die-hard fan av HD25, har haft flera par och har i dagsläget originalet och så fyndade jag Amperior modellen billig på marknaden.

Har också blivit med ett par V-moda M100 med XL-pads. Samma historia här då jag hade LP2 versionen som verkligen va helt bedrövlig. M100 är en helt otrolig förbättring mot LP2, är lite sugen på att testa M200 men det finns på tok för lite information på nätet angående hur "referens" den verkligen är. Med tanke på hur M100 låter så är jag inte direkt såld på att dom har gjort en helt platt lur.

Skrivet av Exiphi:

Fiio 5k Pro har digital volym. För er info

Så är det, men jag uteslöt den för att prisskillnaden är rätt stor.