Inlägg

Inlägg som Airbase har skrivit i forumet
Av Airbase

Om man bara ser funktionellt på det, så är jag skeptisk till hur bra Android kommer göra sig på denna typen av enhet. Designen följer originalet, där input skedde i nedre halvan och output skedde i övre halvan. Nu har man ett operativsystem där input och output sker över hela skärmen. En märklig telefon att hålla i i överkant om man vill komma åt knapparna längst upp. Kanske något de löser med eget skinn, men det täcker ju bara in första lagret, inte appar i allmänhet.

Av Airbase
Skrivet av SpeedRebirth:

Även 10k är löjligt dyrt för en mobil som inte är guld/diamantpläterad

Skickades från m.sweclockers.com

En guld/diamantpläterad mobil är löjligt oavsett prislapp

Av Airbase

Finns definitivt likheter, men också två väldigt olika lurar. Har H9i här också, och visst, de kan under rätt omständigheter låta bättre än det mesta jag provat senaste åren. Men det är sällan omständigheterna är rätt. Är man på jakt efter stiliga lurar OCH magnifikt ljud, då är det nog Bower & Wilkins man ska hålla ett öga på. Deras PX7 ska bli spännande. Både P7 (mina favorithörlurar all time) och PX är fantastiska lurar.

Av Airbase
Skrivet av REWplayFF:

Vad jag förstod har Jezper Söderlund recenserat hörlurarna/headsetet. I slutsats och sammanfattning läser jag "kanske de bästa gaminghörlurarna vi testat så här långt". Vilka är "vi" i sammanhanget? Stör mig något på reportrar och tyckare som är självutnämnda talespersoner för en större massa utan att presentera vilka han/hon representerar. Annars en ok recension. Recensionen saknar en beskrivning av soundstage och imaging. Utöver ljudkvalitet är de det mest intressanta att veta/höra åsikter om tycker jag. Komfort också givetvis, men det är mer individuellt.
Ordet "ljudbild" förekommer i recensionen. Men ljudbilden beskrivs som "...sin balanserade ljudbild" och "...neutral ljudbild". Ljudbild är väl desamma som engelskans "soundstage"? Eller är jag helt ute och cyklar här? Rätta mig gärna om jag har helt fel.

Hejsan!

Du har helt rätt, soundstage och ljudbild är samma sak. Angående "vi" så får jag hänvisa till SweClockers övriga redaktion. Men om jag ska ge mig på att försöka ge en förklaring så har jag fått förtroendet att representera SweClockers vid recensioner av denna typen av produkter. Så även om det är jag som är skribenten och den som testat hörlurarna, så gör jag det i SweClockers namn, därav "vi".

Ha en trevlig helg!

Av Airbase
Skrivet av GuuFi:

Och precis som i Swecs tester så låter det olika beroende på läget men det är antingen alldeles för hög pitch eller att det låter för dämpat.

Pitch påverkas inte av någon inställning.

Av Airbase

@Vangen:

Bruset jag upplevel var alltså kopplat till magnetens position, inte inställningar.

Av Airbase
Skrivet av dealerovski:

funkar det till skitdyra öppna electron lurar?

Intressant fråga, tyvärr har jag inga öppna hörlurar att testa detta med. Men bäst prestanda bör man rimligen få i uni-directional-läge i alla fall.

Av Airbase

Recension är på G!

Av Airbase

@trickeh2k: Haha, tack

Hmm, osäker på om den finns utan vocals. Så länge sedan ... Hittar den i alla fall inte mitt arkiv, sorry.

Av Airbase
Skrivet av backspace:

Hur ser du på "dynamic range" och "loudness war"?

Det känns som en helt egen tråd nästan. Men kort och gott: musik var mer dynamisk förr, men modern musik har ofta inte behovet av dynamik. Folk vill dansa, folk vill ha kul, folk vill sjunga med, folk vill spela högt, då kan man lika gärna pumpa på lite.

Sen går halva världen runt med mediokra hörlurar, även musikälskare. Det tycker jag är tråkigare.

Av Airbase

@skog1s: Det är sannerligen inte lika praktiskt, men då har man ju möjlighet att kombinera en mikrofon med sina favorithörlurar. Tycker man att HD 555 låter väldigt bra, och har de extra pengarna, så är det nog en bättre väg om ljudkvalitet som även täcker in musik är önskvärt. Men då får du ju å andra sidan inte ljud "optimerat för spel"

Av Airbase
Skrivet av AplAy:

Måste ju kännas måttligt irriterande om den påverkar frekvenskurvan så mkt att musik blir obehagligt att lyssna på samtidigt som man kanske spelar: vem kmr palla behöva byta hörlurar varje gång man vill lyssna på musik eller se en rulle eller stream? Är det inte så oxå att proffsen inom gaming faktiskt spelar med in-ear-lurar och ALDRIG headsets pga. de måste ha dämpningsheadset vid turneringar?

Värt att nämna är att jag är lite av en hörlursnörd, så mina krav kanske ligger högre än det är sunt. Men rent musikmässigt är de inte lika bra som de kunde varit. Men det är inte uselt, inte alls. Inte ens mediokert, utan helt okej. Men hoppades på bättre. Ljudet är inte obehagligt, bara lite väl manipulerat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Airbase
Skrivet av My2nd:

@Airbase: Kan du jämföra dessa med Cloud II eller QH-90?

Tyvärr inte

Skickades från m.sweclockers.com

Av Airbase

Det undrar jag också... A2 verkar vara snäppet vassare än Archos.

Av Airbase

Har någon hittat ett bra alarmprogram till n73(me)? Hittade Alarm Pro, men den funkade bara ett tag, sedan lade den helt sonika av. Har bara två krav: Att man kan ställa in vilka dagar larmet ska ringa samt att jag kan lägga till så många larm jag vill.

// Jezper

Av Airbase
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lost_Kalle26023
Vilken typ av hårdvara måste man köpa för att kunna ta del av OEM erbjudande? Behöver det vara moderkort eller räcker det med en hårddisk?

Om det blir aktuellt så blir det nog en OEM licens om jag inte får tag i en via MSDNAA.

*/Karl

Precis ingen hårdvara alls. Ringde inet.se här i Göteborg, han sade att butiken inte har någon som helst krav på sig för att sälja OEM.

// Jezper

Av Airbase

Randalthor, hur smakar din Planex BRL-04UR? Nöjd so far?
Är på jakt efter en snabb router. min fem år gamla netgear hänger inte med min 24Mbit-lina så värst bra. Dessutom suger routertillverkare på att meddela sin throughput, shame on them.

Av Airbase

Asus Extreme N7800GTX/TOP/2DHTV GeForce 7800 GTX 256MB DDR3 / PCI-E / DVI-2 / TV-OUT

...för 4.300 inkl. frakt, är det okej, eller bör jag kika på annat?

// Jezper

Av Airbase

Dags att köpa nytt grafikkort

Det finns ju sju miljoner olika kort.

Vad är det fetaste jag kan hitta idag om man bortser från SLI-lösningar? X850? 7800 GTX? Ge mig lite rekommendationer. Runt 5k vill jag gärna landa, men finns det något kort som är alldeles fantastiskt mycket bättre och kostar lite mer, så är det också intressant. PCI-e är det som gäller. Ska sitta i en P4 3,4 med 2Gb Dual-RAM.

// Jezper

Av Airbase

Äh, det är en prescott, sluta lipa. De hinner upp i 90 innan de blir instabila.
Min 775 3,4 toppar på 79 när jag maxar så hårt jag kan, och datorn är hur stabil som helst och har varit i snart ett år.