Inlägg

Inlägg som FlyingFinn har skrivit i forumet
Av FlyingFinn

https://photos.smugmug.com/photos/i-73mFDws/0/CG9BcknCRCCk6zBPZF...

3 år gammal, tror jag, barleywine. Egen tillverkning

Av FlyingFinn

IrfanView kanske, eller EAC.

Av FlyingFinn
Skrivet av DIskSektorer:

Vet du vart man kan få tag på den i sverige?

Tyvärr, köpt i Finland

Av FlyingFinn
Av FlyingFinn
Skrivet av attilakok:

Jag har en anslutning för chassifläktar och delaren har inte tre ledare. Misstänker att det är anledningen till att fläktarna inte justerats enligt bios och sensorer ...?

Vilket moderkort har du, eller kan du ta en bild på hur det är ihopkopplat så får man lite mera kött på benen för att föreslå lösning. Gärna så man ser moderkortets anslutning och "delaren".

Av FlyingFinn
Skrivet av attilakok:

Har inte ens funderat över det, moderkortet är typ tre år gammalt mini-itx. Svårt att tro att den har voltage control

Jag skulle snarare tycka det var fattigt om det inte hade fläktstyrning i BIOS, om moderkortet har en chassifläktanslutning dvs. Kolla manualen, brukar finnas att ladda ner.

Av FlyingFinn
Skrivet av attilakok:

Har en 200 millimeters fläkt som på full hastighet låter minst sagt som en dammsugare.
Men med en adapter är det uthärdligt...
Problemet är att adaptern inte är specad för 4.8 watt.
Skulle det kunna vara så enkelt att bara köpa ett motstånd istället?
https://www.electrokit.com/motstand-5w-1.5ohm-51r5

<Uppladdad bildlänk>

Går det inte att reglera hastigheten via BIOS eller t.ex. Fan control?

Av FlyingFinn

https://photos.smugmug.com/photos/i-Qtz8RPJ/0/DGRVV3NgGdjtpFJjPZ...

Pendlings/shopping/grusvägsutforskarcykeln har Herrmans H-Black Pro fram, B+M Line E Brex bak, med accelerometerstyrt bromsljus och strömsparläge om cykeln inte rör sej på några minuter. Går ca 6 timmar på 2st 18650-celler i serie. Brukar komplettera med pannlampa och reflexsele om jag ska röra mej mer än några hundra meter på trafikerade vägar nattetid.

Av FlyingFinn

Ett företag som tar betalt för ett abbonemang där man ändå tvingas se reklam är ett företag som jag inte skulle röra i med tång.

Av FlyingFinn
Skrivet av adfactory:

När det nu verkar finnas ett stort gäng cyklister här på forumet måste jag fråga, hur många har belysning på sin cykel? både bak&fram, jag bor straxt söder om Stockholm, bara en liten bro emellan, här är det många som cyklar till jobbet, och gissningsvis 8/10 cyklister har inte belysning, nu när det börjar vara ljust på morgnar & kvällar är det ju ingen fara, men under dom mörka månaderna... helt livsfarliga.

Så ärligt har du belysning? eller tänker du äsch skit i det, jag kör ju cykelbanan oftast.

ett close call i typ mars, en "motionscyklist" i 40-årsåldern kör över en cykelöverfart (cykelväg korsande körbana) i typ 30km/h, helt svart, mörkt ute... såg honom typ precis i rätt tid och hann stanna, hade kunnat blivit en organdonation.

3/4 cyklar har belysning som duger att cykla i beckmörker, landsvägscykeln har några reflexer och positionsljus.

Av FlyingFinn
Av FlyingFinn
Skrivet av Bananapa1:

Hej!

Jag är ute efter lite köpråd. Jag är ute efter en ny cykel, någon typ av hybridcykel. Jag vill använda den till att ibland cykla till jobbet (ca 15km och +250 höjdmeter enkel väg) samt att göra cykelutflykter med barnen. Jag bor i en mindre by på landet så jag tänkte spontant en crosshybrid pga en del grusvägar runt om, men är öppen för andra förslag.

Jag tänker mig en smärtgräns på 9-10k och då skulle jag gärna se att cykeln har pakehållare, stänkskärmar, stöd, enklare lampor osv. Jag är 186cm lång och 100-105kg.

Har ni några tankar så hojta gärna till!

Utöver billigt krafs och tunga klumpiga pjäser kommer cyklar sällan med pakethållare, skärmar etc utan man köper till enligt eget behov och smak. Måhända dyrare men så får man utrustning som gör det man skulle ha den till, oftast iallafall.

Och vad gäller cykelrekommendation, kanske Kona Dew Plus kunde vara nåt? Tar ordentliga däck, har plats och fästen för vettiga skärmar och pakethållare. Stödfot vet jag inte med men nämns som tillval på hemsidan. Har mekat med några Kona-cyklar och dom verkar hyfsat vägjorda, har en nästan antik Kona MTB själv.

Av FlyingFinn
Skrivet av SCORPIUS:

Ibland känns det som att jag är sista personen i västvärlden som inte har spotify/Tidal osv 😂

Känner sej som ett UFO bara för man har en NAS matad med köpta, DRM-fria .FLAC-filer blandat med egenhändigt rippade skivor som man faktiskt äger...

Av FlyingFinn

https://photos.smugmug.com/photos/i-7NS8Kq2/0/FP2L38hmm2kGd4KzWC...

Det börjar våras här i norr med. 10° C och solsken, fyllde en thermos med kaffe, köpte en påse bullar och cyklade 50km. Motvind sista 30km pga kass ruttplanering men kul att komma sej ut på vägen igen.

Pinades av gnisslande växelförarrullor, fick plocka isär, rengöra och smörja lätt.

https://photos.smugmug.com/photos/i-7fThGPP/1/DQ2kg6FFRjPW7XLPtR...

Av FlyingFinn

Thermalright Peerless Assassin 120, 157mm hög, eller Peerless Assassin Mini 120, 135mm hög. Prisvärda klimpar.

Av FlyingFinn

https://photos.smugmug.com/photos/i-cjNwLxz/0/9LWcq5V3LRpww9cqJR...

Blir strax en av dom, har inte bestämt vilken. Ska välja film först och se vad som smakar.

Av FlyingFinn
Av FlyingFinn

Stort midtower, Antec Mini P180 som jag köpte nångång 2009-10. Visst finns det utrymme för förbättring men tycker många nya chassin saknar egenskaper jag vill ha som plats för kortläsare.

Av FlyingFinn

https://photos.smugmug.com/photos/i-WR9RwrM/0/CWD84Vr7WcfPKV4Sfp...

Ibland undrar jag om han inte har lite hund nånstans i släkttavlan...

Av FlyingFinn

Har inte haft nån vidare lust att spela på ett årtionde ungefär. Lekt lite med DCS(flygsimulator) nåt tag men tycker annat är roligare numer. Ibland blir man ju lite nostaglisk men inte så att jag skulle orka installera nåt spel. Tycker man får räkna med att intressen ändrar med åren, man behöver ju inte sluta leka bara för att man inte spelar, dagens gubbtips

[edit; gubbe 40+ som spelat sen tolvårsåldern]