Inlägg

Inlägg som g0opy har skrivit i forumet
Av g0opy

Annonsen är avslutad

Av g0opy

Har en retina MacBook 12" från 2015:
https://support.apple.com/kb/SP712?locale=en_US

Även en lädersleeve i brunt läder:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4811299

Med laddare, osv. Dock behöver batteriet bytas.

Av g0opy

*Oöppnad* MSI GeForce RTX 3060 Ti VENTUS 2X 8G OCV1 LHR

Helt ny oöppnat grafikkort från Komplett. För er som är nyfikna så fick jag ett nytt på garantin precis, därav är det oöppnat.

Avslutar budgivningen på söndag 11:e sep kl 20:00.

Finns i centrala Göteborg, kan ev. skickas vid förskottsbetalning.

Läs hela annonsen här

Av g0opy

Ebay har stark buyer protection, så om du inte får det som utlovas kommer du 100% få pengarna tillbaka.

Av g0opy

Verkar som om drivisarna redan är dödade.. Någon som har en kopia? Eller är det förbjudet material kanske? hehe

Av g0opy
Skrivet av DavidtheDoom:

Det stämmer att Mining sliter mindre på ett grafikkort än med vanligt "spelande" men inte pga de anledningarna ni har tagit upp.

Elektronik slits främst vid lastförändringar, dvs från låg till hög last och vice versa. Detta genererar helt enkelt varierande temperaturer som i sin tur leder till att metallen i komponenter och PCB-expanderar och drar ihop sig. Metaller som rör sig = mekaniskt slitage.

Har man en konstant temperatur som inte varierar så sker ingen expansion eller kontraktion efter den initiala vid uppstart och således uppstår inget mekaniskt slitage på komponenterna.

Dock har vi ju fläktar som får mekaniskt slitage, dessa är inte inkluderade i ovan kalkyl. Dock är det även här varierande fläkthastighet som till stor del sliter på lager och motor. Lastförändring medför inrusningsströmmar i drivkrets och lindningar. Lager har jag dåligt koll på, det är mer mekanik än vad jag kan.

Sedan har såklart kondensatorer en specad livslängd relaterad till temperatur. Här stämmer det såklart att underspänning leder till lägre temperatur.

Tack för lektionen, men jag känner givetvis till termisk stress. Du har rätt i att det är den värsta boven för gpuer som används för gaming, med en variabel belastning.

Däremot så om du har en gpu som används till gaming med en konstant belastning (för att ta ut faktorn termisk stress), så hade ett kort som används för mining ändå hållt längre, eftersom transistorerna har en liten chans att tappa en atom vid varje av/påslagning. Denna chansen minskas vid undervoltning, så TL;DR mining är bättre för korten på grund av åtminstone två anledningar än "vanlig" användning.

Av g0opy

Om man undervoltar kortet, vilken man bör göra för mining (av eth, inte btc, då det är inte lönsamt att minea btc med gpuer sedan typ 10 år tillbaka) , så sliter det betydligt mindre än vid vanlig användning.

Av g0opy
Skrivet av Felixark:

Man måste väll ändå verferia med bankid fast na har kortet öppet för internet köp det i allafall så med Swedbank.

Kanske vid större köp.. Men av erfarenhet så kommer den där BankID-verifieringen inte upp på alla sidor/appar osv. Då har jag alltid kunnat låsa upp kortet på uttalt sätt och göra köpet helt utan BankID-verifiering.

Av g0opy
Skrivet av Mattias10:

Skulle också haft ett kort om Nordea inte kräver att man verifierar köpet genom bankid... Aja bara att hoppas att ens beställning får ligga kvar och att de inte tar bort den!

Nästa gång kan du låsa upp kortet för onlineköp i internetbanken innan du gör köpet, så slipper du det!

Av g0opy

Pro tip är att lära sig Selenium och göra en beställningsbot. Det enda sättet att få tag på ett kort näralla scalpers använder sig av den metoden. Gotta fight fire with fire!

Av g0opy
Skrivet av Simpa96:

Proshop sida heelt död sen 18;00 felmeddelande

.. men .no-sidan funkar (eller nä, den är också nere nu lol)

Alla på webhallen gick på mindre än 1s typ också ._.

Av g0opy
Skrivet av DasIch:

Om det bara vara att kopmpilera drivrutinerna med stöd för CUDA eller OpenCL hade det varit gjort för länge sedan.

Det kommer då inte vara en bagatell att komma runt detta. Även OM det skulle gå är frågan om det är värt det. Hur mycket resurser ska man lägga ner på att få en kortmodell att funka för brytning av kryptovalutor?

Jo, men jag menar Nvidias officiella drivisar givetvis. Borde inte de gamla ha stöd för 3060 också?

Av g0opy
Skrivet av DasIch:

Nouveau har varken stöd för CUDA eller OpenCL så det lär inte vara ett alternativ.

Heh, true. Men antagligen kommer man kunna kompilera drivisarna själv till Linux och ta bort ev. spärrar. Eller vad tror du? Kommer detta vara ett riktigt hinder eller bara ren PR?

Av g0opy
Skrivet av Europman:

Krypto-miners säljer sina grafikkort till gamers när deras grafikkort inte längre är bra för krypto-mining, så jag tror inte att de kommer att vlija köpa "ny krypto-specifik serie beräkningskort." som inte är säljbar till gamers!

Bra poäng. ASIC-miners har ju just det problemet: 0 andrahandsvärde. GPUer kan ju användas för gaming långt efter att de har slutat vara profitabla för mining.

Så de här miningkorten är typ som sämre asics.. Kommer inte bli en höjdare alls.

De flesta minear ju på Linux idag, så frågan är om noveau kommer att släppas med stöd för 3060 snart, och då kommer den garanterat inte ha några spärrar i sig lmao.

Basically är det bara en PR-kupp för att få folk att sluta köpa deras produkter.. Helt idiotiskt. Hoppas det går åt h-vete för dem.

Av g0opy
Skrivet av roo:

Jag hoppas verkligen att du är ett troll. Eller är du bara helt clueless?

umad, son?

Av g0opy
Skrivet av ImTheMeaN:

Helt jävla sinnessjukt.
Jag är varken för eller emot kryptovaluta - tycker det är bra att det finns ett alternativ till våra egna valutor.

Men scalpers och de som köper upp varenda grafikkort som gör att den vanliga konsumenten blir lidande - borde fan fara och flyga.
Och nu även laptops!

Sen säljer de sina söndermineade laptops och grafikkort på andrahandsmarknaden. Underbart!

Fyfan.

Varför skulle ett kort/dator gå sönder av mining? Varför skulle någon sedan köpa ett trasigt kort/dator?

Min åsikt är eventuellt lite unik här, men jag förstår inte varför jag någonsin skulle köpa ett grafikkort om det inte var för mining. Jag köpte ett 3070 i höstas för just detta ändamålet, och jag kan inte ens köra Cyberpunk med ray tracing med det kortet. CS:GO laggar sönder. Gamingupplevelsen är fenomenalt dålig, helt enkelt. Däremot har jag redan fått tillbaka min insats för kortet, och inom 3 månader till kommer jag ha fått råd till ett till.

Väx upp, och om ni vill gamea finns mängder med 10- och 20-seriekort ni kan köpa. Eller AMD-kort. För gaming är dessa nya 30-serie kort värdelösa. Alla kort >= 4gb minne kan inte köras för eth mining och är svinbilliga.

Av g0opy

1000 och hämtar om det finns i göteborg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av g0opy

1100+frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av g0opy

2200+frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av g0opy

1900+frakt