Inlägg

Inlägg som anon37058 har skrivit i forumet
Av anon37058
Skrivet av Rookii:

En annan fråga, ni som kör Investor, hur mycket mer tror ni att den kmr att växa? Någongång måste det väl ta stopp? Känns som om det är försent att gå in nu när den ligger 660ish?

Personligen tankar jag så mycket Investor jag bara kan och hoppas på att splitten blir godkänd. Även om splitten inte blir av så har jag inget emot av att ha mer Investor i min portfölj.

Av anon37058

Det finns ett inbyggt skärminspelningsverktyg som kan aktiveras via chrome://flags/#screen-capture (kan hända du behöver aktivera beta av ChromeOS dock). Denna spelar bara in skärm + ljudet från mikrofonen.

Men en vanlig PC är helt klart att föredra, inte minst då många Chromebooks kör väldigt veka CPU:er som inte presterar särskilt väl vid video encoding.

Av anon37058

Upplever precis samma fenomen med alla upplösningar över 480p och jag är inte ens någon youtubeknarkare, nått enstaka klipp per dag på sin höjd. Spelar ingen roll vad för enhet jag spelar upp klippet på. Känns som att vara tillbaka på sent 90-tal med Realplayer.. Slutar oftast att jag ger upp på klippet och gör som @grizzly666, använder youtube-dl och tittar på det vid ett senare tillfälle.

Av anon37058

Värt att tänka på om du använder LVM så blir det i stort sett omöjligt för program som Clonezilla och FOG (partclone) att bara göra en image av det använda utrymmet utan det blir hela disken (eller diskarna beroende på hur din LVM konfig ser ut).

Av anon37058

Tänk på att du jämför två helt olika displayer med olika egenskaper och inställningar, upplever du samma fenomen på andra displayer?. Även mediaspelarens inställningar kan spela roll.

Av anon37058

Du kan prova koppla in en PC med wireshark igång i det uttag du normalt kopplar in tjänstefördelaren, borde stå vilka vlanid som används på paketen som fångas. Däremot kan det ju vara så att det används flera vlan och du får prova dig fram till vilket utav dom som är just IPTV.

Av anon37058
Av anon37058

Enligt manualen stöder maskinen att skanna till en utdelad mapp, ska finnas någon wizard med mjukvaran som automatiserar det hela åt dig om du inte vill göra det för hand. http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c06431905

EDIT: Såg nu att du använder Linux, HPs maskiner brukar fungera utmärkta med CUPS (men dubbelkolla deras kompabilitetslista) om du har HPLIP-paketet. https://developers.hp.com/hp-linux-imaging-and-printing

Av anon37058
Skrivet av addy1995:

Att Ebay köpte upp Tradera 2006 men fortsätter att driva det under namnet Tradera?

Precis, jag tror det kommer vara en ordentlig uppförsbacke för Amazon att kunna övertyga eftersom deras varumärkte inte betyder mycket för gemene man. Nu ser iof e-handelsklimatet 2020 väldigt annorlunda ut än det gjorde i slutet av 90 och början på 00-talet. Amazon är dessutom långt ifrån nybörjare i branschen så jag ser det inte som en omöjlighet att de köper ut åtminstånde någon av de större svenska e-handelsbutikerna.

Av anon37058

Får lite Ebay VS Tradera flashbacks, och vi vet ju hur det slutade

Av anon37058

Ironiskt nog började min Linux bana på en moddad OG Xbox, sedan har det bara rullat på.

Av anon37058

Tog mig relativt nyligen egenom Evoland 2, tyckte det var helmysigt rakt igenom (och då hör det ändå till att jag inte är något RPG-fan från start). Känns verkligen som en hyllning till oss som spelat spel sedan länge. Hade det i backloggen från någon humble bundle men ångrar verkligen inte att jag spenderade tid med det. Kan inte annat än rekomendera det!

Av anon37058

Vad för partitionstabell är det på SSD?

Av anon37058

Spelat en hel del Hyper Dash under kvällen. Lite av en mix mellan en objektbaserad shooter och Jet Grind Radio vilket ger det mer åt arena shooter tempo. Känns väldigt välpolerat trots att det bara är en alpha build.

Finns inte på Sidequest så måste läggas in manuelt: https://drive.google.com/uc?id=1scGWVJrUSWhGOD3CC13zSUk-3DLO1...

Av anon37058

Klart det går att göra på linux

Personligen använder jag mig utav https://fogproject.org/ på en Ubuntu server. Kanske lite overkill för ditt ändamål om det bara är PXE-delen du är intresserad utav (vilket i stort sett bara kräver att du har kontroll över DHCP-servern och en tftp-server att peka mot). Var lite halvmeckigt att få till Windows 10 installation att fungera (PXE bootar en WinPE som sedan monterar installationsfilerna över samba).

Av anon37058

Tänk på att Marantz NR1200 inte har stöd för diverse filmljud (DTS osv) om du nu tänkt använda den även för filmtittande.

Av anon37058

Någon som har en idé om varför pfSense blockar så in i h-vete med grejer på WAN porten så fort IPTV-boxen är inkopplad? Verkar ju vara diverse multicast paket. Men så som jag konfat det får pfSense aldrig prata med IPTV-vlanet (845) överhuvudtaget, så varför skickas de över det otaggade internet-vlan:et? Ä det ens något jag behöver bry mig om? IPTV fungerar ju

Såhär ser logfilen ut så fort en kabel kopplas in i port 2: https://i.imgur.com/ZyacCcP.jpg
Ibland kommer det från andra IP:n men en snabb googling av dom säger att Source IP:t är Telia ägt. Även UDP förkommer i liknande resultat ibland även om det i just exemplet ovan enbart är ICMP.
Switchens vlan config: https://i.imgur.com/BDoqAul.jpg
IGMP Snooping aktiverat (V3).

Skulle tro att det är jag som gjort fel någonstans, hojta till om ni behöver mer specifik info om hur det är kopplat och konfat.

Av anon37058

@anon293252: Beror ju helt på i vilken ordning det är dokumenterat på uttaget, det behöver inte vara samma ordning som bilden du länkade till. Men följ B så ska det vara lugnt

Av anon37058

@tobberman och @Superolle, Nu utgår jag ifrån bilden @anon293252 postade.

Av anon37058

Du ska bara följa B-standarden, och sätta rätt färg på rätt plats:

1 - vit/blå
2 - blå
3 - vit/grön
4 - grön
5 - vit/brun
6 - brun
7 - vit/orange
8 - orange