Inlägg

Inlägg som Various Gaming har skrivit i forumet
Av Various Gaming

Homey Pro med Eufy och Nimly

Jag sitter på en Eufy ringklocka och Nimly Touch Pro.
Förutom den uppsjö av andra produkter såsom Tado, Philips Hue, Aqara sensorer mm

Börjar bli lite less på Nimlys Hub, Philips hub, Tado Hub och senast Aqara hub. Börjar snegla åt Homey Pro.

Har haft Smart assistant en tid på en Rpi 4 men orkar inte mecka med det. Jag vet att Nimly går att integrera med Homey pro med alla funktioner förutsätter jag dvs att den går att molnstyra för fjärrupplåsning och hantering av koder.
Vet också att Eufy går att integrera men osäker på kompabiliteten med Apple Homekit.

Jag styr det mesta idag via Home Kit på min iPhone och detta måste fortsätta fungera för att vara wife approved.

Några frågor till er som har Homey Pro och Nimly.
Kan man integrera låset till Apples nycklar så man kan blippa mobilen för att gå in?

Och sedan till vad jag funderade på att göra.
Kan man med Homey pro bygga ett flöde som när mitt ansikte detetekteras låsa upp ytterdörren?

Jag använder Eufys AI för att detektera ansikten men är osäker på om den infon kan integreras i flöden med Homey ?

Av Various Gaming

Trappbelysning

Är i renoveringsfarten och funderar på att sätta LED belysning under alla trappnosar totalt 16st a 81 cm st
Jag skulle vilja ha möjlighet att styra dessa med Aqaras rörelsesensor men blir inte riktigt klok på hur man får det att gå ihop till ett vettigt pris. Säkerligen har någon här redan gjort det, kan ni peka mig i rätt riktning till ett rimligt pris ?

Av Various Gaming

3d printer

Hejsan, vettetusan var i forumet tråden hör hemma, hoppas detta blev rätt.

Jag har börjat snegla åt 3d printers i vanliga fall har jag läst på ordentligt om det mesta men i detta fall inte.
Min fråga är om man vill böäjra lite lätt med 3d printing och maxpriset är ca 6k vad bör man titta på då. Har kollat på Flashforge och Ender men kan inte riktigt de för eller nackdelarna med dom. Så vänder mig till det mest pålästa stället på nätet jag kan finna. Sweclockers såklart. Så hjälp en vilsen själ

Av Various Gaming
Skrivet av firstofmay:

Kört DDU innan du installerade ny GPU? Kan det vara något fel på kortet?

Lyckades få igång den en vända igår, körde DDU från Safe mode, installerade drivarna for Nvidia och allt funkade tills jag satte i mina andra 2 skärmar och drog igång ett spel sen var det BSOD igen.

Av Various Gaming

4090 myriad av fel

Bytte ut mitt gamla 2080ti mot ett 4090 idag. Bytte också nätagg men inget annat.
Vid startup fick jag poser cycla några gånger pga vattenkylning.

Men jag fick BSOD och en en myriad av fel. Datorn startar ytterst sällsynt men ibland går den igång. Har inte blåst drivarna då datorn drog igång en vända och det såg okej ut. Körde en Windows update. Sen när jag drog igång ett spel var det BSOD igen nu är jag tillbaka till drivor av olika BSOD fel och kommer inte ens in i Safe mode. Är jäkligt opepp på att blåsa burken då jag nyligen gjorde detta och trodde allt skulle gå bra efter några omstarter. Men icke timmar senare är jag fortfarande i BSOD helvetet. Tar tacksamt emot tips på vad jag skall göra för att få igång burken, känner att man börjar nå vägs ände 😩

Av Various Gaming
Skrivet av kimdahlvid:

Nu har inte jag Home assistant, men jag använder själv CleverIO lampor men via Google assistant, men till saken så är CleverIO rebrandade Tuya saker när det kommer till Wifi lampor. Android appen CleverIO använder heter tillockmed com.tuya.smartlife som APK namn.

https://www.home-assistant.io/integrations/tuya/

https://community.home-assistant.io/t/local-tuya-and-cloud-ac...

EDIT: Garanterar inte att det funkar då jag inte testat själv, men har lyckas lägga till andra saker från Toya som varit rebrandade i appen (Denver uttag och no name uttag)

Toppen då skall jag testa då Tuya finns som val till Home Assistant

Av Various Gaming

Cleverio produkter och HomeAssistant

Tja installerade just Homeassistant på min RPi4 Alla mina philips grejer, Billaddare mm går fint, men Cleverio verkar inte stödjas dvs Kjell och Cos smarta produkter. Har någon funnit en lösning på detta? Jag har ju enheternas IP på nätverket mm. Men i Home assistant verkar det saknas en integration till dom?

Av Various Gaming

Vilen patchkabel är bäst lämpad ?

Hej, hjälp en novis!

Jag sitter på 1000/1000 fiber lina.
Uplinken går via leverantörens box in i en Cat6.
UDM Pro SE och en 8 ports Switch Unify till denna.

Huset har Cat6 kablar. Vilka typer av Patchkablar är bäst lämpade att använda?
Jag sitter med en blandning av patchkablar på Cat 5e och Cat 6e.

Kommer jag märka någon som helst skillnad på dessa som patchkablar?

Av Various Gaming

Update: Jag köpte monteringstejp ifall det skulle behövas och lite buntband. Behövde inte använda monteringstepjen då dimensionen på bundbanden gjorde att själva låsningen på denna spände fast lagotm hårt mellan skiljeväggarna så hölls kablarna på plats med enbart dessa. Sedan var det bara att sätta dit locket. Tack för alla tips!

Av Various Gaming
Skrivet av Robiban:

Blir roligt att komma tillbaks till tråden när TS fått upp sina kanalskydd och inser att en kabel inte fungerar

Ännu roligare när jag vet att de funkar innan jag sätter på locket...., skall göra en insats ikväll och se

Av Various Gaming
Skrivet av joalin:

Utan att vara TS så tror jag det beror på att det är väldigt svårt att hålla dom så spända när allt hänger ner i huvet på en samtidigt som man ska få på locket. Det är alltså inte medvetet. Kan driva en filbunke till vansinne antagligen. Jag tror också på smältlim eller superlim, och att försöka fästa dom allt eftersom med lim till det håller. Eller kanske skära av centimeterkorta lockbitar som man kan sätta precis under där man limmat tills kabeln sitter fast, och sedan snabbt få dit hela locket innan allt rasar ner. Behövs nog att man är 2...

Helt rätt, jag har dragit alla kablar och satt upp alla kabelkanaler i hela huset, allt är draget och klart. Utgånspunkten var att de skulle liggai samma kanaler, vilket de gjorde tills de blev för långa och hängde ned. Eftersom nätverkskablarna är rullar tvinnar sig kablarnarna i varandra och när jag väl var klar har jag ett 10 tal kablar över kanske 5 meter som hänger ner. Som grädde på moset gör kablarna avsitckare ut från denna kabelkanal så att enbart justera och skjuta in locket går inte då vissa kablar sticker åt sidan.
Och givetvis i takhöjd så man får stå på en stege med armarna ovanför huvudet och kablar i fejset när man försöker lägga dom i rätt kanal. Jag tror jag kommer testa på monteringstejpen till att börja med men är rädd att den inte lyckas fästa på kablarna då det ligger ca 4st i en och 3 i en annan osv.

Av Various Gaming
Skrivet av FX9:

Ja då bör det gå att lösa med en kniv. Eller en tång är nog mer passande för jobbet

Problemet är att kabelkanalen sitter redan fast i taket med massor med kablar hängande så jag behöver nått fiffigt sätt att fästa kablarna i kanalerna så att jag får på locket ,har försökt klippa bort skiljeväggarna men de rackarna är så stadiga att det är nästinstill omöjligt när man står under dom på stege

Av Various Gaming
Skrivet av FX9:

En vass kniv där du skär av lite av väggen mellan fållorna? Då kan kablarna korsa mellan dem

Om jag förstår dig rätt med hur den ser ut. Bild tack

https://gyazo.com/1dec1b99116eb45c09e719ac2f9b76ce

Av Various Gaming

Kabelkanal i taket med nätverks kablar

Jag har dragit nätverkskablar i hela huset i taket blev det biltemas 74mm kabelkanal, allt är draget och installerat nu men jag misslyckas kapitalt med att få på locken på kabelkanalerna i taket eftersom den kabelkanalen har 3 "fållor" och kablarna korsar dessa imellanåt. För att göra det enkelt för mig ville jag bara klämma på locket men det går ju inte när kablarna ligger i kaos över dessa, jag har funderat på hur f-n jag skall lösa det. Tänkte först man borde kunna sätta tejp över kabelkanalen den döljs ju ändå när jag klämmer på locket men det kommer göra det till ett helvete att få dit locken, min nästa teori var klämringar med exakt rätt dimension, men tänker att det borde finnas andra kanske enklare lösningar? Hit me please innan jag river ner skiten och låter kablarna hänga, höll vekrligen på att slita av allt mitt hår igårkväll när jag försökte få på dom.

Av Various Gaming

Jag gjorde backup och blåste den....

Av Various Gaming
Skrivet av slusk:

https://forums.raspberrypi.com/viewtopic.php?t=319398

Testat något av detta?

Annars kan du väl bara ta en backup av inställningarna i pihole och blåsa om din pi och börja om.

Dessa förutsätter att jag har en skärm till den om jag läser rätt, jag har ingen skärm utan kör bara SSH in i den.

Av Various Gaming

Lyckas inte SSHa in i min Pi

Jag har gjort en riktig Bobo..... Jag har en Raspberry Pi med Pihole installerat.
Jag har tillgång till Pi-hole portalen via nätverket och kan jobba i den. Men iom att det nu är en uppdaterin på G för Pi-hole tänkte jag dra in den.

Problemet? Jag minns inte mitt användarnamn som standard brukar vara "pi" men inte nog med det. Jag vet inte vilket lösenord jag har heller så har testat massor med olika lösenord jag tycker mig ha ett svag minne att jag hade. Men problemet är att när jag inte ens vet vilket användarnamn jag hade så blir kombinationerna oändliga.

Kan man få fram denna info någonstans? Dvs användarnamnet?

Av Various Gaming

Bästa smarta hem appen

Hejsan jag har använd Apples HomKit i flera år och har de flesta föremål utom några lampor kopplade till det. Men det börjar bråka med behörigheter till frun osv. Så min fråga är vilken är den smidigaste lösningen för smarta hem som väver in så mycket som möjligt, helst allt.
Jag har Raspberry Pi tillgängligt om det finns app till den som är överlägsen.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Various Gaming

Har 2,5m långa DP kablar till två skärmar och en lång hdmi kabel. Kopplade ur min 4e skärm igår som går på hdmi. Do kraschade det inte under användning. Ändrade upplösning från 1440p till 1080 på alla med. Trodde det hade löst det men idag fick jag knappt igång den först efter 5 hard resets enklast att få igång den är om jag slår av strömmen en stund sen startar då funkar det oftast. Får testa byta kablar och se om det hjälper

Av Various Gaming
Skrivet av shugge:

Installerade du om OS när du bytte moderkort och processor?

Testat DDU i felsäkert läge?

Kört memtest86?

Yes bytte från Windows 10 till Windows 11, ren install.
Har kört DDU i felsäkertläge samt memtest