Inlägg

Inlägg som Myth har skrivit i forumet
Av Myth
Skrivet av Mikaelmannen:

Skulle tro att det har mycket med status att göra. iPhone är ju ett billigt sätt att visa upp att man "har pengar". Tesla är ett dyrare sätt men som också ger viss status.
Sen är det ju vad man prioriterar också, använder man mobilen till allt är det klart den får kosta mer.

Jag är tämligen obrydd i allt vad gäller märkeskläder och status och mobilerna i familjen är OnePlus 8t (min), Nord 2, Nord 1 och en S9+ som 8-åringen har.

Dock har barnen en Ryzen 5600x och 12600k med rtx 3060ti vilket inte deras kompisar har.

Vi anses säkert som fattiglappar av folk som jagar status men jag är intresserad så Android/Pc är billigare att ha än motsvarande Apple prylar.

Att småbarn har telefoner för 10k+ och att nyheterna handlar om vilken katastrof det är med 4% ränta lär ju dock ha ett samband. Många som lånat till sig status skulle jag tro.

Mina barn kör iPhone inte för att de efterfrågat en eller tycker att det är coolt/status utan för att de får ta över telefonerna från oss föräldrar när vi föräldrar uppgraderar, i en familj är det så mycket smidigare med en iPhone, bara det att sonens 5 år gamla Xs fortfarande kan köra alla lir han spelar med bra flyt är en stor faktor! Status genom prylar tror hör till en försvinnande liten skara som har ett behov av att hävda sig.

Av Myth
Skrivet av Bizzro:

Du ju dock gjort dina egna prioriteringar om du har valt att skaffa barn. Det är en stor kostnad som vissa av oss har valt bort. Har man inte den utgiftsposten lämnas betydligt mer utrymme för annat på en vanlig "Svenssonlön". Barn är ingen självklarhet och något som alla vill ha, det är ett val som alla andra.

Återigen väljer bort kortet av ren princip, rätt övertygad om att jag har mer över än du varje månad fastän jag har valt barn i livet. och håller med om att barn är inte en självklarhet! Om du har mer än jag lyllo dig!

Av Myth
Skrivet av Bizzro:

Och jag finner förmodligen dina skeva! Så är livet, vi är är alla olika!

Eller menar du att du nedprioriterar allt som inte är nödvändigt i livet och bara spenderar minimum för allt? Gör du det i så fall för att minimera tiden du arbetar genom livet? I så fall, fair, men själv arbetar jag lite mer och köper något jag får ut glädje av under tiden. Blir väldigt tråkigt om man aldrig unnar sig själv något. Men vissa värderar kontroll över sin egen tid högre, och det kan jag respektera.

Eller jobbar du ändå fullt och bara lägger pengarna på hög? Har du i så fall något vettigt slutmål? Du vet att du inte kan ta med dig pengarna när du dör va?

Nej jag behöver inte nedprioritera, gillar tanken på att mina barn färdas från punkt A till B på bästa och tryggaste sätt, lägga pengar på hög naah, slutmål definitivt men du lär inte ha det! Troligen ligger vi lite på olika nivåer när det gäller inkomst och erfarenhet, jag skippar kortet för att det ligger fel i pris av ren princip!

Av Myth
Skrivet av Bizzro:

Du kan dock inte driva en 4k skärm med vettiga inställningar. Beror på vad man prioriterar. Jag sitter med en budget telefon från 2019 och bilmässigt så är mina kriterium ungefär "ta sig från punk A till B". Men skulle aldrig nöja mig med ett 2070 super i dagsläget.

Alla har sina prioriteringar i livet, från min synvinkel är dina aningens skeva..

Av Myth
Skrivet av Daark:

Är ju lite som att säga att byta olja i bilen är ett "mod"

Fantastiskt dålig referens, skulle kunna förklara varför men lär inte vara lönt.

Av Myth
Skrivet av Rauf:

Har dom Hynix eller Samsung ICs?

Japp vart Samsung som redan konstaterats här.

Av Myth

Kan man se det via cpuid tex?

Av Myth

Fick mina minnen

Hade beställt ett gäng olika (alla andra avbokade) fick hem G.Skill TridentZ Z5 RGB DDR5-6000 SL C36 DC - 32GB vilka låg högst på önskelistan! Oh the joy bygga ihop datorn, botar inte med gamla disken BS , provar en ominstallation med att behålla filer fail, provar en ominstallation med att radera allt fail, laddar ned senaste win11 installation filen på USB och kör ny installation funkar! Spenderat ca 4h på att få kablarna perfekt i chassit och hör nu ett trevligt Coil Whine från min nya Corsair HX850 nätdel.. suck blir att reklamera den och göra om allt Men jag har iaf DDR5 minnen..

Av Myth

Du börjar först med att isolera problemet iom att du har 3 skärmar så har du ju möjlighet och testa ifall samma problem uppstår ifall du kör tex 120hz skärmen som main display, om ja så är det inte skärmen utan något annat..

Av Myth

LG Will Try to Steal Apple's Thunder on Fingerprint Scanning

http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2013/07/lg-will-t...

Dagens sensorer läser i 3d och under ytan, fungerar även ifall du skulle nu råka bränna ditt finger, läser enbart "levande" material och fingeravtrycket lämnar aldrig enheten mot någon databas eller liknande utan genererar en nyckel som matchas mot databasen tex

Av Myth

Skulle själv skaffa ett 9800pro men pga av bil rep till fina kostnader blev det en 5900 från JME till det fina priset av 1495kr
Måste säga att jag är mycket nöjd BF Vietnam flyter på bra i 1024*768 i max settings(@430/800)
Sitter på en AMD 2400@333Mhz 512Mb
4826 i 3dmark oklockat o 5200 med 430/800 o då har jag ej klockat max ännu med orginal kylningen.
För bättre kylning vad rekomendera ? Zalman heatpipe eller bara flänssar på minnen ?