Inlägg

Inlägg som Gusten_123 har skrivit i forumet
Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shimonu
När dom pratar om 2 varningar och stänga av användare. Dom menar alltså abonnenten, dom skiter i vem i hushållet som laddat hem?

Är inte det HADOPI du tänker på som lobbas för i Frankrike? En version av IPRED men helt utan inblandning av rättsväsende, allt som behövs är 3 varningar från upphovsrättslobbyn, sen ska ISPs vara tvingade att stänga av abbonenten..

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sykes90
fel

_____________________

var det inte detta som röstades nej till för en månad sen??

känns lite som om det redan är bestämt att lagen ska igenom, blir det änu ett nej kommer det att röstas igen, och igen, och igen tills den går genom.

nej, det blir sverigedemokraterna i valet.

För en månad sen röstade dom om vilka tillägg osv som ska röstas om den här gången. Då kom 138an och 166an med. Nu är fortfarande frågan om dom kommer med den här gången när lagen ska bli slutgiltig.

Så har jag i alla fall uppfattat det.

Sen så har dom väl även börjat bråka om i vilken ordning det ska röstas för att det ska bli svårare att få med 138an och 166an.

Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
Men för fan.

Såhär, jag bryr mig inte i om det är fake eller inte, den tjänar sitt syfte, om inte annat för att det är roligt.

Av Gusten_123

Jag ska inte piska för att det är äkta, bevis finns nog inte för varken eller, men roligt är det, och nånstans finns ju människorna som faktiskt tycker så.

Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
Det är en fakeblogg.

Önskar det, men jag tror ändå inte det. Folk har slutat förvåna mig.

Av Gusten_123

Ingers blogg, kristna fanatiker på topp!

Hittade denna blogg, som enligt egen utsago ligger på "intranetet".

Som topic lyder, kristna fanatiker som nog är Kristdemokraternas biljett ut ur riksdagen.

Notera dock att om man ska följa deras regler så är HBT personer icke önskvärda besökare.

http://sanningenmastefram.wordpress.com/

Känn er bekväma att sprida den så mycket som möjligt, de har ingen reklam så man stöder inte nån vid besök och jag tror fler personer är mot än för budskapet.

Extremt irriterande underhållning!

Av Gusten_123

http://blog.panterdjuret.nu/?p=38

Verkar ändå som om det ser rätt ljus ut bland de svenska personerna som är viktiga. Bara 138an går igenom är det ju ganska så safe, bra tillomed.

Och som alltid så får man väl pusha för att alla som får borde rösta på Piratpartiet i EU-valet den 7de Juni, från och med idag kan man även förtidsrösta. Det är väl det minsta man kan göra för att försöka hålla internet så öppet som det borde vara.

Än så länge är det väl inte så att det är en slutgiltig röstning om telekompaketet heller, utan en röstning om vilken version av det som det senare ska röstas om. Det är då det bestäms om det kommer antas eller inte.

Har jag uppfattat det rätt då?

Av Gusten_123

Att ha de två övre chassi fläktarna som utblås och fläkten på kylaren riktad uppåt, och då inblåsen i nedre delen av chassit istället, är ju den bättre lösningen enligt mig. Effektivare att arbeta med den varma luften som stiger, istället för att skyffla den neråt. I praktiken kanske skillnaden inte är så stor, men teoretiskt så.

Edit: Ah, kanske missuppfattade dig där, det ser alltså inte ut som på bilden längre? Trodde bilden visade "rätt håll".. My bad i så fall.

Fint bygge i övrigt, faktiskt längesen man såg en P182 i galleriet nu

Av Gusten_123

En vanlig phenom är väl inte nån jättehöjdare på nåt, tyvärr. Framförallt GTA 4 får jag en känsla av. Att GTA 4 skulle vara så extremt dåligt optimerat som alla säger att det är vet jag inte, men extremt mycket cpu kräver det. Spelar det på en dator med en E7200 @ 3,4 och ett 4670. Med 1280x1024, allt på high utom textures och runt 30 på slidsen får jag drygt 30 fps. Det roliga är att det är helt processorn som sätter den gränsen, ändrar jag grafikinställningar händer inte så mkt.

Så jag skulle säga att det är din cpu som är problemet, inte grafikkorten.

Av Gusten_123

Ska du köpa dig ett 4870 så skulle jag däremot säga att ett 400- 450 watts kan vara bra att ha. http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=404885 tex, då har du över en den ändå.

Grafikkortet passar nog, bara det finns fysisk plats i chassiet, är det "normalstort" borde det vara lugnt.

Av Gusten_123

Herregud, nån slags vett lär man väl ha, att rekommendera ett 400 - 450 watts nätagg till precis alla som undrar om det nätagg man har klarar av att driva ens low-end grejer blir ju inte hållbart.

Nån aning om vad du har för andra saker i datorn, framförallt processor?

Ett 3650 drar max 70 watt vad jag vet, förmodligen mindre. Även om du har en processor som suger i sig 120 watt så förstår jag inte vad i övrigt du har i datorn som skulle få ditt FSP agg att bågna, trots att det bara levererar max 250 watt.

Alla grafikkort har helt vridna rekommendationer när det gäller hur hur många watt som krävs för att kunna driva systemet. Det är bara på grund av att det finns så mycket skit på marknaden, nätagg som heter 400w även om dom inte klarar av att leverera nåt i närheten av det ens.

Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av borz
Än så länge är det inte olagligt att peta näsan eller surfa porr.
Nu säger jag inte att trafiken och innehållet skall loggas men att låta bli att logga IP-adresser är idioti. Det är som att erbjuda fripass mot ALLA överträdelser, allt från brott mot upphovsrätten till nedladdning och spridning av barnpornografiskt material.

Problemet är ju att eftersom så pass många fildelar så kommer ju sätten att bli anonym på mångdubblas, och det som finns bli mycket större. Även om de som verkligen gör nåt som är olagligt på riktigt säkert redan fanns där från början så är det ju inte bra. Staten skjuter ju sig själv i foten, kanske högre upp med.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av "Something"

Massa information som jag inte frågade efter men inget direkt svar på vad jag frågade efter, dom verkar inte heller vilja ha mig kvar som kund eftersom dom inte ens nämnde uppsägningen av abbonemanget öht.

Jag får väl testa ringa Enheten för speciella utredningar och se vad dom har att säga.

Garanterat klippt och klistrat så fort dom fick se "ipred". Förresten är det alltid bäst att fråga om det är okej att publicera mailen. Kanske du gjorde men dom missade att svara på det isf..

Av Gusten_123

Näjdå, du gjorde inte bort dig. Kostar kanske runt 8k nu?

Av Gusten_123

Om du har vista x64? Då är det inga problem, med x86 klarar du i alla fall bara av lite drygt 3 gig.

Hur som helst, köper du 4 gig till så kan du ju aningen stoppa i dom utöver det du redan har, dvs 6 gig totalt. Eller så kanske moderkortet inte vill fungera med det och då har du iaf 4 gig.

2 gig utöver de 2 gig du har är en chansning, framförallt när det inte samma minnen.

Av Gusten_123

Nja, volten bestäms av vilken färg det är på dom, strömmen ligger på runt 20mA såvida du inte tänkte smiska i powerleds, vilket nog skulle vara onödigt.

Av Gusten_123

Nätagget ser då jag i alla fall men om Chieftec agg är nåt att satsa på vet jag inte faktiskt, sällan hört om det.

Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lualian
jag ska nog läsa igenom reglerna nu
vadå, så jag kommer inte kunna updatera senare?
eller vad menar du?

Socket 775 får väl ses som en utdöende plattform då i7an använder socket 1366 och i5an är meningen att ska lanseras i år kör på socket 1156.

Inte så mycket nya processorer lär alltså lanseras till s775, till skillnad mot om du köper en AM2+ bräda, där du kommer kunna kräma ner AM3 processorer i den med.

Av Gusten_123

Nej, det lär nog vara under idle. Öppet lock utan skärmsläckare? Är inte helt säker på hur dom räknar, men under belastning lär det inte vara.

Laddar man det som man ska från början och är villig att ge sig på en undervoltning så kan man vinna mycket. Är inte svårare än överklockning så. Behöver ju inte göras på en gång heller.

Min går på standard 1 - 1.34 volt, numera är det 0.71 - 1.02. Det är mycket batteritid och oväsen vunnen.

Av Gusten_123

Det är väl i princip samma dator fast med en (mycket) långsammare processor. Långsammare klock för klock och bara en kärna.

Dessutom en snikigare version av vista.

Gör kanske inte så stor skillnad om man bara ska ha den som skoldator, men jag hade inte tvekat att lägga ut 800 kr för intelversionen.

Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av raczo
Tackar. acern har 3 gb minne. men 2 gb bör räcka mer än gott.
Processorn är väll också snäppet bättre?

Jo, 1 gig extra minne och processorn går 340 mhz snabbare. Även om det var en celeron i Hpn så var det samma fsb och cache-minne så.

Tror inte det blir nån märkbar skillnad i prestanda såvida programmen inte slukar minne.

Hpn hade ju dessutom blåtand och vista business istället för home premium.

Kan ju inte svära på det men jag skulle gissa att hpn känns som mer dator för pengarna.

Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Barry
batteritid och pc går väl inte riktigt hand i hand och en mac kostar väl 9lök iaf.

Nja, beror väl på vad man menar med batteritid. Sitter själv på en gammal HP NC6000 med en Pentium M 725, har endå 4 timmars batteritid med originalbatteriet. Bara man tar sig lite tid och undervoltar processorn så kan man sparka ur 1 - 1½ timme extra. Väldigt tyst blir den på köpet.

Ont så skulle väl det mesta göra sig bra. Klickade runt på komplett lite bara nu så det går säkert att hitta billigare.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=444090

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=407366

Acern vet jag inte riktigt om jag vågar rekommendera dig, har själv suttit en den på en billigare Acer och det var ingen rolig upplevelse. Plastigt och i allmänhet dålig kvalité, trådlösa nätverket var inte ens en vetenskap utan det var ren tur som gällde för att få det att fungera.

Hp:n är ju dessutom billigare. Gissar att det inte är en netbook du är ute efter?