Inlägg

Inlägg som Shadee har skrivit i forumet

@BostonGurkan: Jag har ett begagnat icke monterat höj/sänkbart bord från IKEA. Modell "Bekant" med vänstersväng. Använt i ca 18 månader på ett tillfälligt kontor innan det hamnade hos mig och har legat isärmonterat senaste 12 månaderna. Det är inte exakt vad du söker samt att det är upphämtning i Uppsala, men är det ändå intressant så kan du hojta till så löser jag några bilder och så kommer vi överens om något pris.

https://www.ikea.com/se/sv/p/bekant-hoernskrivbord-vaenster-s...

Med ett 2060 Super så kommer du inte kunna maxa grafiken i nya spel. Definitivt inte med 5120 x 1440 upplösning. Bara kika runt på testerna här på hemsidan så kommer du se det.

T.ex:
https://www.sweclockers.com/test/28493-ray-tracing-i-call-of-...

https://www.sweclockers.com/test/28440-snabbtest-grafikkort-i...

Skrivet av Allexz:

Vissa personer, kanske du och jag kan ta ett lån/kreditköp och inse hur ett sådant köp kommer att påverka en i framtiden och man kan känna något i stil med "för mig är det värt att betala 300kr extra och få det idag, det är värt det"

Sen finns det andra personer som har svårare med konsekvenstänk som kanske redan har ett par kreditköp redan som lägger till ett till, eller rent av bara ett som kostar mer än vad man faktiskt har råd att betala av.

Dessa personer hamnar i en skuldfälla där de inte kan betala den avgift som ex klarna begär och därmed blir nästa fakturare både dyrare och straffavgiftsbelagd. Klarar man inte heller nästa faktura så....

Liknande kan hända om man har ett kreditköp och får icke planerade utgifter.
Du tar ett lån sedan går bilen och spisen sönder samma månad.
Missar du en faktura så blir du omedelbart straffad och ditt kreditköp ändras från "räntefritt" till hög ränta.

Plötsligt så sitter folk med högre utgifter än inkomster och kan fullständigt ruinera någons framtid i flera år framåt.

De företag som erbjuder avbetalningar tjänar ofta en stor del av sina pengar på just folk som egentligen inte kan betala.
Det är en riktigt "shady business".

Precis. De bästa kunderna är de som inte betalar i tid.

Skrivet av ExcZist:

Har 100/100 och epics launcher tankar inte ner lika mycket som origin,uplay,battle.net och steam.
Brukar alltid låta launchern tanka ner allt det kan men funkar inte på epic så det är inget svårt skäl tycker jag 🤷‍♂️

Jag har 100/10 och ligger på strax under 10 MB/sek. Inte maxad lina, men o andra sidan blir allt så jävla segt om man ska göra något annat samtidigt, så jag har ställt ner Steam till 10 MB/sek också. Så jag tycker båda fungerar lika bra ur den aspekten i alla fall.

Kan inte säga något om uplay, origin eller batle.ne för det var så länge jag använde dem/har inte konton.

Oklart om man får fråga efter tips i den här tråden, men jag chansar!

Jag är nybörjare på vattenkylning och tänkte investera i ett slutet system för processorkylning. Har gått om plats för radiator med både två och tre fläktar.

Har någon ett stalltips eller två så är jag tacksam. RGB och sånt spelar ingen roll.

Skrivet av alexander_e_b:

Då måste du vara på varuhuset 19:00. Tyvärr inget på nätet

Som jag förstår det så går det att köpa på nätet från 22.00 (förutsatt att det finns några kvar från tjuvstarten alltså).
"Se våra erbjudanden redan idag och förbered dig för årets största shoppingfest! På elgiganten.se går startskottet på torsdag kl 22.00 och i varuhusen öppnas portarna på fredag kl 07.00"

https://www.elgiganten.se/cms/black-friday-gaming/erbjudanden...

edit: Kanske tolkade texten fel, med tanke på de där specialerbjudandena. Lite luddigt. Man får vänta tills imorn 22.00 helt enkelt och se vad som gäller.

På elgiganten kan du få ett "Asus GeForce RTX 2060 Dual OC grafikkort 6G" för 2393:-

https://www.elgiganten.se/cms/black-friday-gaming/erbjudanden...
Finns längst ner på sidan.

Jag har exakt det kortet du har på bild. I originallåda och allt. Hör av dig om du är intresserad. Kortet har mest på gått på halvfart med CS:GO.

Kom och tänka på ett äldre klipp av komikern John Pinette som jag såg igen häromdagen.

https://youtu.be/j6YEpXS_ugU?t=178

Tack @Oskar80 och @laxpudding för era inputs.

Jag bestämde mig för att jag inte ville lägga pengarna som krävs för att spela i 4K så gick ner till 2560x1440 och köpte en Acer 27" Nitro XV272UP WQHD 144Hz FreeSync och ASUS GeForce RTX 2060 6GB ROG STRIX GAMING OC.

Riktigt nöjd än så länge. Med det sagt så gick jag som sagt från en Benq TN-panel till den här så jag tror det skulle mycket till om jag skulle blivit missnöjd

Såg även ett test innan jag slog till: https://www.displayninja.com/acer-xv272u-review/

@laxpudding I videon säger du "144 hz, inom parentes dock. 120 hz är mer den praktiska gränsen". Är det då att det är 120 hz i 4K men 144 hz i övriga upplösningar som du menar?

Jag är intresserad av XV273K skärmen för spel och liknande men kommer ej använda 4K p.g.a. jag inte har tillräckliga grejer i datorn och inte planerar att lägga så mycket pengar på uppgraderingen. Jag har en Benq XL2411Z idag men vill gå över till IPS-panel, för även om jag är nöjd med den gällande spelande i Counter Strike så börjar jag ledsna på de trötta färgerna. Sedan i takt med att åren går så blir det mindre och mindre Counter Strike och mer och mer annat på datorn så det som var viktigast förr (144 hz, TN-panel) är inte lika viktigt nu, utan nu vill jag köpa en premium IPS skärm som dels kan ge en grym spelupplevelse i 2560x1440 för single player men även klarar av 144 hz i Counter Strike som man är van med. För även om jag inte spelar så mycket CS som förut så händer det titt som tätt och möjligheten att spela i 144 hz måste finnas.

Nu vet jag att du inte testat Acer 27" Nitro XV272UP WQHD 144Hz och frågan är ju liknande som att fråga "hur långt är ett snöre?" men tror du den kan vara lämpligare för mig eftersom jag ändå inte vill använda 4K? Det skiljer ju i runda slängar 4000-5000 kr mellan skärmarna och om skillnaden på pappret endast är upplösningen så vet jag inte om det är värt det. Det skulle eventuellt vara för att "framtidssäkra" inför nästa uppdatering om ett par år, men ändå tveksam om det endast är upplösningen som skiljer. Har ett nvidia-kort så det är ju fråga med hur bra freesync fungerar också.

Alternativt ska jag helt enkelt avvakta lite till, hur ser det ut med nya skärmar i det här segmentet? Kommer du lägga ut några mer tester snart?

Till sist, tack för alla bra recensioner. Jag har spenderat många många timmar senaste veckorna med att både läsa och titta på recensionerna. Jag tror jag sett/läst allihopa snart inklusive guiderna Det är bra material för en som mig som inte har funderat nämnvärt på skärm förut, det var som sagt bara köpa samma som alla andra CS-spelare, dvs Benq 144 hz.

Precis som ovanstående säger så kan detta rent juridiskt inte hålla. Jag har köpt en produkt (dator) för ett par år sedan och använder den till alla vardagsbestyr och nöjen. Bara för Radiotjänst väljer att lägga ut sina program gratis på nätet kan jag väl ej bli betalningsskyldig eftersom jag köpt produkten innan direktivet om betalning kom. Varför inte göra svt.se till en sida som kräver inloggning? Användarnamn och lösenord skickas sedan till alla licensbetalare.

Nej detta stinker lång väg och oavsett vad Eva Hamilton säger så jobbar väl lincensinkrävarna på provision så klart de kommer göra allt för att hitta nytt folk att belägga med denna löjliga avgift. Detta påhitt är endast för att jaga fler folk på pengar, inget annat. Stå på er och neka och vägra betala!

Är det verkligen INGEN som har något tips...?

Bärbar dator till person med tinnitus

Hej!

Finns det liknande tråd så länka gärna, jag sökte men hittade ingenting. Min kunskap om bärbara datorer är noll så därför går jag direkt på att posta här istället för att följa guiden som är klistrad där det står att man ska googla och ut i affärer osv. Tänkte i alla fall försöka svara på de relevanta frågeställningarna så ni kan hjälpa mig så mycket som möjligt

Såhär är läget, farsan har fått tinnitus på äldre dagar och hans gamla stationära (4-5år gammal) låter för mycket. Enligt honom låter datorn från direkt att man sätter på den tills den stängs av och ljudet är "för högt" för att han ska kunna använda datorn. Exakt vad det är som låter vet jag inte eftersom vi inte bor i samma stad (ca 60mil mellan) men antar att det är fläktarna som surrar eller gör andra missljud. Han har nu fått idén att han ska ha en ny dator och har då riktat in sig på en bärbar. Hans kunskap är noll så med stor chans blir han lurad om han går till en elektronikkedja, min förhoppning är då att jag ska kunna ringa honom och säga: "Köp den här datorn, den passar för dina behov och den låter ingenting".

Datorn kommer användas till att surfa och skriva på, den kommer inte användas särskilt ofta. Datorns huvuduppgift kommer att vara släktforskning med allt vad det innebär. Gällande hur mycket pengar som farsan är villig att lägga så är han beredd att lägga så mycket som krävs för att få en helt tyst dator som han kan använda (detta gör att jag är övertygad att han kommer bli lurad om han går till en elektronikkedja och ber om hjälp). Jag har tyvärr inte så mycket mer information att komma med, lite tunt men känner ingen med tinnitus jag kan fråga och vet inte vilken decibelnivå som är värt att sträva efter för att det ska vara "tyst".

Alla tips är välkomna.

Tack för hjälpen.