Inlägg

Inlägg som ReeZo har skrivit i forumet
Av ReeZo
Skrivet av MatteN:

Blir det inte kemikalieskatt & moms också iom att det inte är ett EU-land? För i så fall får man nog lägga på ca en tusenlapp.

Inget jag känner till, men så kan det ju (tyvärr) vara. Då blir en Shield/Apple givetvis mycket bättre.

Av ReeZo

Gratis frakt, med valutakonvertering så hamnar den på omkring 2k SEK, i vilket fall då Shielden (fortfarande) kanske är bäst utifrån att den har DV, Lossless ljud, och AndroidTV som OS (möjligheter som SmartTube etc).

Av ReeZo

Ni som är lite kunniga, vad tycks om denna? https://osmc.tv/vero/

Av ReeZo

Jellyfin är ett Plex alternativ (åtminstone för lokal media).

Något som börjar låta som vad du vill ha (jag själv har aldrig testat) är typ Stremio med addons.
Dock inga profiler i den bemärkelsen afaik

Av ReeZo

Zeunerts, bonus om den är lagrad 1-2år.

Av ReeZo
Skrivet av naikon:

Innan jag ev går vidare med Telia erbjudande, har Bahnhof idag.
Hur är integriteten hos Telia? Delar de gärna med sig av min IP-adress och information till advokatbyråer?

Behöver man skaffa ett VPN för 100 kr månaden så blir ju inte bytet särskilt prisvärt.

Bahnhof är bundna utav existerande lagstiftning - precis som alla andra ISP's. Jag tror därmed inte att du får särskilt mycket/mer integritet genom Bahnhof.

Bahnhof i min erfarenhet är snabba med att blockera exempelvis LibGen. Via Telia så har dom endast blockerat huvuddomänen. Tror en stor del av detta är kopplat till att Telia har möjlighet att bära den juridiska kostnaden vid tvister mot andra bolag (som tex begär info om en IP), medans dom mindre aktörerna inte är villiga att ta den kostnaden. Men samtliga ISP's måste samla information om sina kunder, och delge den informationen till myndigheter vid behov. Bahnhof är inte särskilt speciell där.

Ser inte att man ska skippa VPN bara för att man har Bahnhof. Finns ju då Obenetwork som ger dig gratis VPN på köpet.

Av ReeZo
Skrivet av pacc:

Sitter i samma sits med Telia, vad hittar ni erbjudandet om 449:- och vad gäller det? 500/500?

449 fick jag erbjudande om när jag sa upp mitt Telia-abonnemang. Jag har 500/100, så det borde gälla 500/500 i dom andra stadnäten, ja.

Av ReeZo

Kass BF deal från Telia, ingen deal alls från de andra leverantörerna i mitt stadsnät, kanske måste haka på den där 449 dealen som man kunde få via uppsägning från Telia.

Eller ha lite is i magen tills vi faktiskt kommit till fredagen.

Av ReeZo

Blev också lite besviken nu när man inte fått Copilot i uppdateringen. Testade att gå med i release-preview (inte dev) men fortfarande inte fått copilot grejen.

Av ReeZo

Tror jag läste någonstans här på forumet att det finns en "gräns" för fair-use. Siffrorna som nämndes där var någonting i form med 200-500GB/mån på Telias mobilabonnemang. - Men jag kommer inte ihåg när det skrevs, och jag har ingen aning om det fanns någon trovärdighet i påståendet.

Vi har numer obegränsad surf på mobilen genom Telia's förmån - men har aldrig kommit över 100GB användning/månad, så kan inte vara till någon hjälp där

Av ReeZo

Tjena!
Har idag Telia-F1 router som behöva bytas ut (instabil).

Funderar utöver det på en till nod/router för att täcka hela huset.
Ideelt totalt under 3000kr

90kvm, skorsten i mitten av huset som förstör kopplingen till andra änden av huset. Inga direkta grannar med WiFi. Datorn kopplas in med Eth, de flesta andra enheter klarar sig med Wifi. Har idag Fiber 500/100

Tanken jag själv haft är antingen ett Mesh-system eller att skaffa 2st Asus routrar och göra den ena till AiMesh med Ethernet backhaul.
Routrarna hade försökts ställas på varsin sida av huset.

Frågetecken jag har kring AiMesh blir; Hur effektivt byter den mellan noder/routrarna genetemot ett vanligt Mesh system, hur påverkas det om man använder 2 olika routrar? Exempelvis RG-AX58U (main) + AX55 (aimesh)

Mesh-system inom budgeten blir väl Tp-link, vet inte hur poppis dom är på forumet?