Inlägg

Inlägg som Jockss har skrivit i forumet
Av Jockss

Jag testade mig fram med AMD Ryzen Master och att sänka voltage successivt, nådde en punkt där den inte kom över sin gräns på 90c under stresstest. Nöjer mig nog så, tack för alla råd!

Av Jockss

Tack för alla tips hittills! Jag noterade att Sweclockers hade någon guide kring att sänka spänningen tidigare, men i ärlighetens namn kändes det lite överkurs. Har ni några bra resurser att rekommendera om jag hade velat testa det på ett lite mer idiotsäkert sätt?

Av Jockss
Skrivet av Rouge of Darkness:

Sidorna på frontpanelen verkade vara i nät såg nån bild på google där man såg det för det var monterat fläktar med belysning bakom.

Syns visst även på en av bilderna på tomshardware.
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/yhnSgEtztJ8MqtmNaETCN9-1024-80.png

Men de smala intagen är allt som frontfläktarna har att andas genom och eventuellt för liten öppning för att inte handikappa fläktarna lite i fronten.

Du hade rätt! Dock bara på ena sidan, vilket förklarar varför jag inte ens såg dem. På andra sidan (otacksamt chassi som lämnar fettfläckar bara man rör på det) så ser det ut såhär:

Sidan med luftintaget har kanske 2-3cm till en garderobsvägg. Hade det gjort någon skillnad att ta av panelen på sidan mot garderoben? Vill helst inte öppa upp den "synliga" sidan då datorn står i sovrummet och man får välja sina strider med sambon

Av Jockss
Skrivet av tankjunior:

Om du öppnar sidopanelen, vad får du för temperaturer då?
Sen kan det vara bra att försöka utreda vad det är som låter; chassifläkter, processorkylare eller grafikkort.

Du kanske kan testa att vrida upp de främre chassifläktarna i BIOS för att få in mer luft, jag tror det är där strypningen ligger idag.

Edit: Om det är så att de främre fläktarna inte har tillräcklig tryckuppbyggnad kanske du kan investera i radiatorfläktar. De är ju gjorda för att blåsa genom täta kylflänsar, så de borde klara av ljudfällan i chassits front med.

I princip det jag testat, dvs, frontfläktarna. Dilemmat ligger nog i att fronten är helt solid och det blir ingen fart. Visst, det går att ta av fronten, men det förstör någonstans hela vitsen med chassit :D. Sidopanelen har jag inte testat plocka bort. Kanske vore något! Men du tror radiatorfläktar istället för de som är standard i fronten vore att föredra?

I övrigt så är även sidorna solida och har inget nät eller annat typ av inflöde vad jag kan se med ögonen.

Av Jockss

Nytt tjusigt chassi, varmt i burk. Tips och råd sökes angående kylning

Först vill jag brasklappa med att jag inte har superbra koll på vad som är "för höga" temperaturer eller har pillat alltför mycket med att modda delar på eget håll (sätta på extra fläktar, osv), så jag ber ödmjukt om tydliga tips och råd till en amatör.

Jag införskaffade mig en Fractal Design Pop Silent för att jag tyckte (ja, jag är medveten om ironin som detta kommer resultera i mot slutet) att datorn väsnades för mycket.

I samma veva införskaffade jag en ny CPU kylare, Thermalright Peerless Assassin 120 SE.

Men det blev varmt i burken, lite väl varmt:

Kilade iväg och köpte en ny bakblås-fläkt, en sådan härArctic P12 Max
Det blev lite bättre. Men fortfarande för varmt, speciellt maxvärden. Ödets ironi är att jag var tvungen att öppna fronten på chassit för att få dessa temperaturer och ett bättre luftflöde, vilket någonstans förstör hela vitsen med chassit, och jag har således gått i en cirkel.

Nu står jag lite frågande i vad jag mer kan göra för att få ned temperaturen utan att datorn låter som en byggarbetsplats i idle.

Specs:
GPU: ASUS TUF RTX 3080 GAMING OC
CPU: Ryzen 7 5800X
MBB: ASUS TUF GAMING B550-PRO
RAM: Kingston Fury 48GB (2x16GB), (2x8GB) DDR4 3200MHz CL 16 Beast
KYLNING:
Standardfläktar för chassi i fronten (https://www.inet.se/produkt/5323414/fractal-design-aspect-120...)
CPU: Thermalright Peerless Assassin
Utblås bak: Arctic P12

Tackar ödmjukast för tips och råd kring vad som går att göra

Av Jockss

Kolla in Audioengine A2+. Fått fina recensioner, aktiva, och väldigt nätta.

Av Jockss
Nytt bud: 8 000 kr Budar 8000:-, bor i Borås och Mölndal är inte så farligt lång bort så kan hämta :)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Jockss

13500.