Inlägg

Inlägg som torrpan har skrivit i forumet
Av torrpan
Skrivet av DennisOlof:

@torrpan egentligen ska man fokusera på att först hitta t.ex. en kartong. Även om det inte blev någon försäljning denna gång, om du har för avsikt att sälja grejerna på ett eller annat sätt så kan det vara bra att försöka hitta en kartong du kan använda. Fråga efter en eller liknande.

Då skulle du ha en kartong så den biten var klar om det nu blir någon försäljning, behöver du inte kartongen kan du alltid slänga den i efterhand så att säga. Det är knepigare när man ingen kartong har. Många slänger tyvärr kartonger. Det är alltid bra att ha en buffert av kartongen om man har utrymme för det. Den gången man behöver skicka något så kanske man har en lämplig kartong att återanvända.

Du har helt rätt i det du skriver. Tack för dina synpunkter DennisOlof, de uppskattas stort!

Ska framöver bespara kartonger så gott det går, har trotts allt mycket plats i förrådet 😄

Av torrpan
Skrivet av DennisOlof:

Ett alternativ är att tillverka en egen låda och skicka grejerna i men det kostar pengar och ökar totalvikten en del. Så gör man t.ex när man skicka motorcyklar och annat via flygfrakt. Man köper lämpliga brädor eller liknande på byggmax, bygger in datorlådan i det och sedan täcker med typ spånskivor. Fyllnadsmaterial kanske också behövs.

Tyvärr så mosar man ofta kartonger på återvinningsstationer, och ibland har jag sett stora kartonger utanför kartonginsamling för att folk inte orkar mosa ihop dessa.

Annars är bästa sättet att få tag i kartong att fråga på t.ex. elgiganten eller andra affärer som hantera större prylar. Man kan också fråga på typ ICA, Coop osv. Ställen som har t.ex. har en egen maskin som mosar kartonger. Frågar man snällt och erbjuder sig att betala en slant för en kartong så går det nog att hitta. Själv har jag sparat många större samt udda kartonger genom åren, eftersom jag har plats på vinden. Utmärkt att ha till hands när man behöver skicka saker via posten.

Wow! Tack för tipsen. Super idé och bra exempel. Tack!

Av torrpan
Skrivet av tystast:

Blir inte av, köparen ångrade sig. 😐

Av torrpan
Skrivet av mc68000:

Besök återvinningsanläggningarna och se om någon nyligen slängt en TV-kartong eller liknande. Hus i området kanske har liknande mindre faciliteter.

Hm, ska pröva, låter som en bra idé🙏

Av torrpan
Skrivet av tystast:

åk till närmaste elektronikaffär och fråga efter en kartong som passar

Hm smart idé, man kanske kan köpa en kartong av dem alltså? Tack för tipset

Av torrpan

Skicka chassi via posten fraktmetod

Hur fraktar jag enklast ett chassi (NZXT Phantom 410 väger 9 kg men skulle tippa på 10kg för säkerhetsskull)

Några tips? Har ej kartongen kvar..

Av torrpan
Nytt bud: 2 700 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av torrpan

Finns kortet kvar?