Inlägg

Inlägg som anon34443 har skrivit i forumet
Av anon34443

Kylning Signatur. Sen har jag ställt in kurva på ca 800rpm så att fläktar ej varvar upp vid surf/film. När man spelar bryr jag mig inte så mycket om 1000-1200rpm.

Av anon34443
Skrivet av KarlHelmer:

Har länge varit sugen på ett skrivbord men inte riktigt haft någon bra plats för det i min tvåa som är välplanerade men lite trång. Efter att sett galleriet datormiddag här så spann min hjärna igång lite på hur jag skulle kunna kombinera matbord och skrivbord. Fick en ide på cykeln hem från jobbet som jag tänkte bygga en prototyp till mest för att testa. Hittade ett gammalt enkelt bord från IKEA som fick bli en bra grund att börjar bygga på. Fastnade mer och mer i mitt projekt och en hel helg flög iväg och det här blev resultatet.

Besök galleriet här

Riktigt nice, jag har varit sugen på att testa detta men varit för lat för att göra det då jag såg ett bord på nätet för 30k och tänkte hm naeeeee. Nästa project blir allt inbyggt direkt i bordet?

Av anon34443

Lirade mycket tabletop Warhammer och tog namnet Abaddon när jag lirade Starcraft/Warcraft/NS/CS. Senare när jag även använde det på forum så började jag bli kallad Abbe och därav efternamn+Abbe i brist på fyndigare användarnamn

Av anon34443
Skrivet av MickeBoy:

Nu är du väldigt generell här. Titeln på denna tråden är "Regler kring försäljning av bristvaror på SweClockers Marknad", så jag tänker att ämnet för diskussionen är just bristvaror och just p.g.a bristen så drivs priserna upp. Även begagnade bristvaror säljs för mer pengar än när de köptes nya. Att använda eller inte använda kortet är ju inte heller så intressant eftersom vi här pratar om att sälja bristvaror, alltså när man verkligen har bestämt sig för att sälja sin vara.

Jo men jag var inne lite på bristvaror som folk köper upp men som egentligen inte behöver för att sen sälja dyrt till folk som behöver produkterna. Sen finns det ju värre exempel på det då man köper upp hela lager för att utnyttja i kriser. Man gör ju så om man vill, men jag personligen vill inte ha med sånt folk å göra.

Av anon34443
Skrivet av MickeBoy:

Men om ni hade ett kort att sälja och stod i valet mellan att lägga upp annonsen på swec eller blocket, hur mycket mindre pengar hade ni kunnat tänka er att få för kortet om ni bara fick det sålt på swec? 1000 kronor, 3000 kronor eller kanske mer ändå? Alltså, hur mycket pengar är medlemsskapet på swec värt i det läget?

Om jag säljer en begagnad vara så räknar jag inte med att tjäna några pengar på det, jag har haft några försäljningar på saker jag ägd och nyttjat själv en längre tid. Och vet inte om det är något slags svar på frågan, men om det inte handlade om omständigheter jag ej kan råda över som kompabilitetsproblem eller liknande så skulle jag använda mitt kort om jag fick tag i ett, och inte sälja för att gå med vinst på annat folk som kanske väntade på ett.

Av anon34443
Skrivet av Dem8n:

Mycket avundsjuka i detta forum som vrids om till att handla om moral och etik. Får man mer än dubbla priset ska man helt klart sälja.

Finns många andra bristvaror i världen, lev med det.

Det är sjukt som det är med en regel mot det, det är ju inte utrotningshotade djur det handlas med direkt.

Jag tycker inte det är ok att klamra sig fast vid bristvaror man själv inte behöver, det hör inte hemma här på SweClockers att utnyttja mot våra medlemmar

Av anon34443

Användare: @Loika
Typ av affär: @Perssonabbe sålde
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Asus Stx II Ljudkort
Positivt:

Gav sändningsnummer och fick betalning direkt via swish enligt överenskommelse. Smidig kommunikation.

Negativt:

Slutbetyg: 5/5

Av anon34443
Skrivet av Semjonov:

Fem myror är fler än fyra elefanter.

2 är även 1+1

Vad menar du med det?

Av anon34443
Skrivet av borggren4:

Jag instämmer att det uppenbarligen finns scalpers som säljer också men detta slår ju mot alla som vill sälja bristvara inte bara scalpers. Sen tjänar scalpers ingenting på att sälja här istället för Tradera/Blocket då de tjänar mer där, för t.ex. 3060Ti mellan 500-1500kr mer. Så hur tvistat det än låter gör scalpers oss en tjänst genom att välja Sweclockers över Tradera/Blocket. Som jag ser det måste man motverka problemet vid roten än att Sweclockers ska försöka agera på egen hand. Det är upp till techbolagen och återförsäljarna att hitta en lösning för scalping.

Det här tänket att så gör många andra är precis problemet till att det sker på så många ställen. Många små bäckar blir snabbt till en stor. Om ingen tar tag i problemet så blir det verkligen aldrig löst och växer bara om jag förstått dig rätt

Av anon34443
Skrivet av Kezzo:

Så man får inte sälja en komplett dator som innehåller ett 5600x och ett RTX 3070 ? Så jag vet innan jsg lägger ut ska sälja pga av studier .

Problemet är ju folk som köper endast i syfte att sälja vidare för utgångspris i överklass, att du säljer din burk begagnad är det väl ingen som har sagt emot?

Av anon34443

Om folk inte vill följa SweClockers regler så finns det gott om andra säljsajter där de kan sälja sina köpta kort de inte behövde. Kan ju bara vara desperata el okunniga som köper dessa och det gör det ännu värre.

Av anon34443

Alla gillar översittare, kommuner, företag och privatpersoner som så fort de fått makt blir helt tokig. Ursäkt efter att man utsatt någon för utpressning och dessutom oskyldig?

Brings me back till Mönsterås kommun den lilla skithålan som dubbelfakturerade mig och när jag påpekade det så hade man "fixat det" och likt förbannat så åkte jag till inkasso. Och bemötande var jaha nu har vi fixat....ja men någon kompensation då....nä vadå du har ju inte tagit någon ekonomiskt skada eller så. Så där fick jag inte ens en ursäkt

Telia suger dolme, 2010 ville de att jag skulle betala resten av året för bredband som jag bara kunde ha i lägenheten jag flyttade ifrån och därmed blockera inflyttande ifall så skulle ske. Slutade efter massa diskussioner med kundtjänst och forum, sen kom någon pr-nisse in i bilden som jag inte minns vad han heter och sa du behöver inte betala. De kanske kom på till slut att det inte var någon bra ide för mig, telia och inflyttande hyresgäst om de ville ha bredbandet som jag stog på.

Av anon34443

Ärligt så har jag ingen aning förutom att jag skulle tipsa om att installera utan internet. Men dessa länkar kanske är något tills att någon som kan detta hjälper dig.

https://support.eset.com/en/kb2782-password-protect-program-s...

https://support.eset.com/en/kb6915-unlock-your-settings-passw...

Av anon34443
Skrivet av dakke:

Hah webhallen är roliga.. nej så ska inte ett grafikkort i denna klassen låta. Ett tips är att trycka in fingret och testa vilken fläkt det är som "vibrerar", så vet du iaf vart felet är. Mitt 3090 är mer eller mindre ljudlöst.

Testa detta med att stanna en fläkt i taget så du vet vilken/vilka det är fel på. Dubbelkolla att inget tar i fläkten, speciellt om du installerat något avlastningsstöd för grafikkortet. Sen hör du av dig till affären igen med felet.

Av anon34443

Har inte märkt av detta, däremot så har Xbox-live klienten en tendens att börja sega musrörelser i öppet läge :/

Av anon34443
Skrivet av Kvillen:

Hur menar du att de scammar folk?
Menar du med burarna så det ju precis inte vad de gör, de fungerar ju?

Mvh

Tycker den ändå är lite vilseledande även om de säger att den skulle täcka wifi-anslutning till lite eller ingenting. Nu är jag dålig på formulering men borde ha stått mycket till ingenting hade varit bättre beskrivning.

Av anon34443
Skrivet av Pettson88:

Nej, det har du inte. Köper du av privatperson gäller inte lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.
Om du nu inte tolkade det som så att TS köpte den från Inets fyndhörna - men det lät inte så? Formuleringen "fick med kvitto" hade varit väldigt konstig i så fall, klart Inet ger kvitto även på saker beställda från deras fyndhörna.

OnT: Om datorn är i gott skick skulle jag nog säga att TS har gjort en helt ok affär. Klart godkänd dator för den pengen.

Jo jag utgick ifrån att han köpte beg från Inet även om formulering var att kvitto skickades med. Garantier försvinner väl inte för att kvittot byter ägare eller?

Av anon34443

Till ditt köp så om man kollar lite vad nya likvärdiga kostar så har du gjort en bra deal https://www.pricerunner.se/cl/27/Baerbara-datorer?attr_541201...

Av anon34443
Skrivet av tBiorrith:

Åh, ursäkta. Skulle klargjort att det var ett begagnatköp.

Du har ändå 14 dagar enligt distanslagen även om det är begagnade saker, skulle inte förvåna mig att du har full garanti från inet också

Av anon34443

Om du lirar och surfar/film enbart så skulle jag föreslå dessa minnen istället https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3294850 och istället ta denna ssd https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5174888 så du får mer utrymme för spel.

Vilken upplösning lirar du i på skärmen?

Minnen kommer att sitta i A2 och B2 (gråa) slotten så det blir då inte tight vid kylaren då fläkten ska på.