Inlägg

Inlägg som -Aspen- har skrivit i forumet
Av -Aspen-
Skrivet av PlogarN97:

Det är väl ingen nackdel för kunden om mobiltillverkaren släpper nya funktioner till produkten efter köpet? Jag ser det som ett stort plus, och en väldigt bra grej ur miljöhänseende också. Ett bra och fräscht exempel på det är airpods spatial audio

Nackdel för oss kunder om det används som argument för att ta 30% av "in-app-köp".

Av -Aspen-
Skrivet av PlogarN97:

Det spelar ingen roll vad marginalen är. Principen är ändå samma.

Jag anser dock att det är bra att telefontillverkaren har möjlighet att tjäna pengar efter att de sålt enheten. Det ger incitament att fortsätta uppdatera och förbättra enheten

Va? Konsoler säljs som du sa subventionerade, och modellen bygger på att man köper spel för att Sony ska gå med vinst. Det gäller inte telefoner. Uppdateringar/fixar för telefoner borde ingå, vill man ha stora nya features så köper man efterkommande generation. Tillhandahåller man t ex. App store så är en andel av försäljningen rimlig. Ingame-köp har dom ingenting med att göra!

Av -Aspen-
Skrivet av PlogarN97:

Ja det är olika prismodeller helt klart.

Om det varit enligt det du föreslår så hade telefonen troligen varit en bra bit dyrare.

Jämför med om du köper en xbox eller playstation så är de subventionerade. De tar in pengar genom att sälja spel.

Ps4 såldes till förlust, Ps3 såldes till större förlust och XBox one verkar ligga svagt på plussidan. Ipad/Iphones säljs med stora plusmarginaler (iPhone XS Max säljs med 200% vinstmarginal enligt snabb googling).
Vet inte om jämförelsen med konsoler håller?

Tycker det är galet att dom kan ta så stor andel på ingame purchases. Positivt att Epic tar fighten!

Av -Aspen-

Kan man söka efter in-game-namn för att se vilken server spelaren är på?

Av -Aspen-
Skrivet av cyklonen:

Fast det ska väl inte se bättre ut med DLSS? Frågan är väl i stället hur mycket sämre det ser ut. Utan DLSS renderas ju allt i full upplösning, medan DLSS innebär att det renderas i en lägre upplösning och skalas upp. Det kan absolut inte bli bättre, men kanske inte mer än marginellt sämre. Och om man i utbyte får 40-50 procent högre FPS, så är det väl värt det.

Det är ju ingen ren uppskalning. AI:n tränas att efterlikna 64x supersampling.

Av -Aspen-

Jag blir förvånad av att de som testar inte ser någon skillnad. Jag upplever bilden MYCKET bättre med DLSS. När man printscreenar och jämför så ser man en tydlig blur, men när man ser det i rörelse så ser det sjukt bra ut. Printscreens går verkligen inte jämföra med att ser det live.

Ray tracing + DLSS On

https://i.imgur.com/6H7Nbqh.jpg

Ray tracing + DLSS Off

https://i.imgur.com/ZURp3PE.jpg

Ray tracing Off + TAA

https://i.imgur.com/vlIkWnk.jpg

Notera att Ray tracing + DLSS ger bättre fps än Ray tracing OFF + TAA.

Av -Aspen-
Skrivet av Videoapan:

Jag har också tänkt den tanken men sen slog det mig att flaskhalsen inte är den vanliga renderingen (GTX-delen) utan RTX-delen som överbelastas, så att låta RTX-delen jobba mer känns inte som det kommer lösa så mycket.. Men jag hoppas så klart att detta ska slå, tycker effekterna är riktigt coola (men inte prisvärda, vare sig för kortens pris eller fps-tappet)

Dedär vet vi inte än. Vad vi vet är att DLSS och Ray-tracing är olika delar på chippet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av -Aspen-
Skrivet av inquam:

Att vad DLSS gör är att den renderar i lägre upplösning än du presenterar i. Men i tex BF5 så klarar ju spelet först 60fps VID 1080p, vilket betyder att spelet måste renderas i ännu lägre upplösning för att dra "nytta" av DLSS. Något som nog inte blir så fint, eller kanske inte ens stöds då jag tror minimum för DLSS är typ 1440p om jag minns rätt. Det betyder att DLSS INTE kommer vara någon magi som kompenserar för låg prestanda från ray tracing.

Om du sitter på en 1440p skärm (vilket är minimum för DLSS), men kan rendera bilden i 1080p och göra ray-tracingberäkningarna för färre pixlar. Då bör du få betydligt bättre prestanda än att du renderar bilden i 1440p samt ray-tracingberäkningarn för betydligt fler pixlar.

Man kan alltså, i teorin, sitta på en 1440p skärm och spela BF5 med ray-tracing och ha över 60fps med hjälp av DLSS. Och återigen, DLSS är en av många nya features som RTX har där vi kan "vinna" prestanda. Det intressanta blir att se allt i kombination.

Av -Aspen-
Skrivet av inquam:

Nej... Det DLSS gör är att du tex spelar i 4K, men spelet renderas i lägre upplösning och skalas upp. Denna uppskalning försöker de gör lite "smart". Att köra ett spel i i lägre upplösning med uppskalning till 4K har Hardware Unboxed visat ger ungefär samma vinster och bild.

https://www.youtube.com/watch?v=nS58xlzZsLI

Att ett spel som redan i 1080p med ray tracing helt plötsligt blir snabbare med DLSS skall man nog inte hoppas för mycket på. För det första skulle det betyda att spelet renderas i lägre upplösning än 1080p, något jag tänker folk som köpt kort för 13.000kr inte vill, och effekterna på bildkvaliteten och kvaliteten på ray tracing om detta tvingas ske i tex 760p och sedan skalas upp kommer nog inte visa ray tracings bästa sidor.

Sitter du på en skärm > 1080p (vilket du borde göra om du har köpt ett 2080ti) men ändå kan rendera i 1080p så är ju det enormt positivt för prestandan.
Jag förstår inte vad du menar?

Av -Aspen-
Skrivet av slusk:

https://www.guru3d.com/news-story/quick-test-wolfenstein-ii-t...

Enligt guru3d så får du ungefär 3-5% I vinst, till priset av sämre bild...

Skickades från m.sweclockers.com

Nu var det DLSS vi talade om dock.
Min förhoppning är att alla nya RTX-funktioner tillsammans ska ta ut varandra. Sen är det uppenbart att Ray tracing specifikt är väldigt krävande. Men RTX erbjuden också prestandapositiva funktioner. Så det intressanta blir att se dom alla kombinerade.

Av -Aspen-
Skrivet av Schluug:

I dagsläget har RTX för stor påverkan på prestandan för att vara värt det kan jag tycka.

Hellre 60+ FPS utan RTX än ~20 med. Sen så är det ganska bortkastat i multiplayer-spel rent generellt då jag oftast inte är ute efter att stå och kolla på hur saker reflekteras i vattnet..

Men visst, om 5-10 år när tekniken är mogen så tror jag att vi kommer tycka att allt utan raytracing känns uråldrigt.

DLSS har en positiv påverkan på prestandan. Det kan vara så att Ray tracing och DLSS tillsammans tar ut varandra. Det vet vi inte än.

Det är väl i långsamma spel som detta, mmo-spel, där du faktiskt kan uppskatta ray tracing.

Av -Aspen-
Skrivet av Frux:

Jag tackar alla som gör en tapper insats och som stödjer spelmarknadens utveckling genom att köpa grafikkort för 15 tusen.

Man kan ju också hoppas på att företagen lägger 10år R&D som välgörenhet till spelmarknaden.
Du lär dock bli besviken om du tror att high-end-kort kommer återgå till 7kkr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av -Aspen-
Skrivet av XHI:

Idag är det väl redigt korkat att köpa teknik som inte används i hopp om att det blir bättre än skivat bröd?

aja... jag tänker väl inte som vissa andra... x)

Bollen ligger nu hos spelmotorföretagen. Dom har nu en mycket intressant ny verktygslåda att arbeta med. Att stödja ny teknik genom att köpa produkterna, är väl de bästa man kan göra för snabbare utveckling? Vilka incitament finns det annars till att implementera ny teknik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av -Aspen-
Skrivet av Xoka:

Såg något om det inlägg tidigare i tråden, men det stämmer inte då?

Jag har själv en 4TB-disk i just nu. Har inte fyllt den, men det verkar fungera utan problem.

Av -Aspen-
Skrivet av Xoka:

Postat i fynd-tråden om någon är köpsugen!

Har länge funderat över ifall man ska köpa en dedikerad NAS eller köpa en server och konfa den som en NAS. Om det sistnämnda, är denna burk ett bra alternativ eller finns det något bättre i samma prisområde? Blev lite fundersam när jag såg att den max klarade 3TB-diskar.

Tack på förhand!

Vart såg du att den klarar max 3TB-disk?

Av -Aspen-

Rekommenderar Powermax Complete. Beställde själv från england och priset hamnade omkring 6000kr om jag inte minns fel.
Då har jag ett 100% skalskydd, dvs vibration- och magnet-sensor på alla fönster/dörrar. Skulle någon mot förmodad klara sig förbi dessa så har jag rörelsedeckare på strategiska platser i huset (aktiveras såklart endast när man inte är hemma). Brandvarnare som övervakar värme och rök. Syren med strobljus uppe på husknocken och även syren inomhus. Kopplat via gsm och ger sms vid larm och varningar.

Är man lite teknisk och är redo att sätta sig in i systemet (kan vara lite komplicerat) så är det billig och en perfekt lösning i ett villaområde. Det låter väldigt högt och har svårt att tro att en tjuv väljer att stanna särskilt länge.

Av -Aspen-
Skrivet av RoleX:

Är det en sak jag har lärt mig är att aldrig lyssna på "gymbögar", alla ska leka experter och alla motsäger varandra.

Nu senast när jag va på gymmet så gjorde jag denna övningen
http://www.youtube.com/watch?v=c1AZebtYyA0

Jag hör några rader bort hur en riktigt bitig snubbe skrattar och pratar lite halvhögt med sin kompis:
- haha jag vet inte ens vad det är, varken triceps eller biceps

Jag förstog nog att de snackade om mig för jag va den enda som körde triceps.

Hjärnan har ju en tendens att lyssna på förslag oftast från sånna biffar för man tänker sig att, är det någon som vet hur man tränar så är det väl de.

Så vad tror ni om den övningen? jag personligen gillar den då man inte belastar axlar så mycket som när man gör denna.

http://www.youtube.com/watch?v=EM8_PZI0p4Q

Antagligen gjorde du väldigt fel, eller så pratade dom inte om dig. Alla "gymbögar" vet att de handlar om triceps. Det är dessutom en av de vanligaste tricepsövningarna.

Övningen är bra! Man ska tänka på att inte föra stången mot pannan utan bakom/ovanför huvudet.

Av -Aspen-
Skrivet av HMB:

Då får du tycka att jag inte tränar vaderna speciellt hårt. Det du skriver om skribenten på fitnessguru säger egentligen inte särskilt mycket om hans kunskaper, finns tvåveckorskurser till att bli PT om jag inte missminner mig, dessutom ser jag det inte som något speciellt att tävla i BB. Är man en relativt duktig entreprenör så gör det inget om ens kunskaper inom ämnet är lite bristfälliga.

Hur har du fått för dig att jämföra med coleman, cutler etc? Går du på hinkvis med anabola? Jag gör inte det.

Vad definierar du som att ha "kommit långt"? Vet du något om hur jag vill att min fysik ska utvecklas? Redan nu kan jag knappt hitta byxor som passar vettigt (tighta över benen, jätteslappa vid midjan). Viktmässigt har jag gått ner från cirka 80-85kg till mellan 72-77kg så jag antar att viktmässigt har det varit en katastrof, däremot har styrkan gått upp ordentligt. Visst, jag skulle kunna bulka upp mig över 90kg och bli riktigt stark, det är dock inget som intresserar mig.

Pinsamt att du går på med klorna när jag inte ens kritiserat dig. Jag lägger ner den här diskussionen tills du kommer med ett vettigt inlägg.

Vad jag skrev om fitnessgurun säger en hel del om hans kunskap. Man blir inte en mycket populär PT och bloggare om man inte vet ett dyft. Din träningsidol http://media.traningslara.se/2009/12/Bild-131.jpg är sjukgymnast och behöver således inte veta någonting om hur man bygger vader på bästa sätt.

Coleman och Cutler vet inte hur man bygger vader, anabolan gör hela jobbet åt dom. Är det de du säger?

Du argumenterar för att inte träna vader på gym för att du läst det och att du själv inte lyckats, det är de jag sätter mig emot. Vad jag definierar som att ha kommit långt är att ha tränat i ett antal år och fått resultat. Först då tycker jag man kan avfärda övningar. Enligt dig så har du ökat 0 mm i volym på vaderna och det har jag svårt att tro om du tränat "riktigt hårt" under säg ett par års tid.

Av -Aspen-
Skrivet av HMB:

Jag har kört allt mellan låg och högreps (vilket du kanske missade att läsa?), både sittande och stående vadpress. Skribenterna på träningslära håller väldigt hög standard med bra källkritik samt kritiskt tänkade. Efter ha läst din länk så hittade jag inte en enda referens av något slag, ej heller någon vettig information om skribenten (utbildning?). Skitsamma, som jag sa får du träna som du vill och jag är glad om dina vader växer bra. Förövrigt var det väldigt dryg attityd på dig

Edit: Jag har inte speciellt små vader, vilket du också missade att läsa.

Min poäng var att du inte tränar vader speciellt hårt enligt min definition på att träna hårt. Inte relevant om du varierat eller ej. Skribenterna på träningslära är säkert jätteduktiga, säger jag inget om. Skribenten på fitnessguru har drivit Sveriges största träningsblogg och är nu VD för Sveriges största träningsportal. Är en mycket välkänd och anlitad PT. Tävlar dessutom i bodybuilding om jag inte minns fel.

Du tror alltså att Ronnie Coleman, Jay Cutler och de andra i världstoppen inom muskelvolym springer maraton för att få deras vader ? Det är inget fel på att träna alla vadens muskler på gymmet och det kommer ge resultat om man kör tillräckligt länge och hårt. Sluta intala dig själv något annat.

Jag gissar på att du inte kommit speciellt långt i din utveckling inom styrketräning (slutsats efter stats från tidigare inlägg), men slutsatser om vadträning, där är du långt fram.

Ja, jag är dryg, vilket jag också tycker du är. ;D

Av -Aspen-
Skrivet av HMB:

Jag värmer bara upp rotatorcuffarna, jag skulle aldrig få för mig att träna dom specifikt. Jag har kört som mest runt sex set (stående vadpress) x 20-30reps 2-3ggr i veckan när jag har tränat vaderna som mest. Du får träna dina vader exakt som du vill, upplever du att du får resultat så grattis! Har du förövrigt läst: http://traningslara.se/vaderna/ ?

Sex set x 20 reps och du har små vader, surprise surprise. Jaha får jag! Jag trodde du bestämde hur jag skulle träna? Om jag har läst en persons åsikter på bloggen traningslara.se? Svar ja.
Har du förövrigt läst: http://fitnessguru.se/6587-vadtraening-hur-far-du-dem-att-vae... ?