Inlägg

Inlägg som Richard har skrivit i forumet
Av Richard
Skrivet av ZaInT:

Heh, stackars ungdom. När ÖD/ÖÄ stängdes för en miljard år sedan, det var då Swec gick från ett skoj forum till ett... forum...
Missförstå mig rätt, det är ett bra forum vad gäller kunskap och dylikt, men bortsett från något fniss för sig själv lite tyst en eller två gånger i månaden har det inte varit skoj på över ett decennium.

Haha ÖÄ, det var många som blev ordentligt kränkta. Folk började ringa Castor, men de ringde till fel Tomas, så Castor gick ut med sitt rätta nummer så den stackars andra Tomas T skulle få vara ifred. Hahaha!

Av Richard

Behövs inte mycket för dessa spel iallafall, jag har ett 980TI och kan köra allt detta utan problem. Så ett 3060 eller starkare kommer bli ypperligt perfekt.

Av Richard

Det är inte Swec som ändras utan det är folket, och tekniken. Inledningsvis använde vi ju Swec för att diskutera om och lära oss överklocka och sen några nätaggregat senare även lära oss hur mycket kraft som krävs och då även slutligen lära oss kyla ner systemet till bra nivåer. Det handlade om mycket pillande och många inköp av kylning och neonrör.

Sedan när allt detta var gjort så fick vi äran att skryta om siffrorna från 3dMark i en annan tråd på forumet.

Den kunskapen behövs inte idag då allting går att köpa färdigt. Jag har ganska dålig koll på alla moderna komponenter men kan fortfarande felsöka och montera ihop datorer. Kunskapen vi skaffade då är något alla gamers inte längre har, det är en minoritet av gamers idag som besitter någon större kunskap om datorer. Detta just för att det inte behövs längre.

Bytte nyligen till en SSD på en gammal laptop med 670Mx vilket gav nytt liv och nu kan sonen spela Fortnite på den. Han fick vara med vid monteringen osv.

Hans 17-åriga kusin spelar dagligen men har aldrig ens sett insidan av en dator och vet inte vad han har för grafikkort osv.

Av Richard
Skrivet av Jens-Ragnar:

Jag skrev inte att Q3 måste moddas för att vara bra. Doom i all ära men ska det spelas multiplayer är Quake 3 överlägset skulle jag påstå. Tänker också på hur mycket det har tävlats i Quake och senare Quake Live.

Jo det var ju inte seriöst menat, Quake 3 har all respekt. Spenderat väldigt många timmar där. Men det är inget jag kör än idag, vilket jag dock gör med Doom.

Av Richard
Skrivet av anders190:

Nu är jag riktigt trött och på väg mot sängen men för en sekund eller två trodde/hoppades jag att det som är en grön urtavla var en fiskradar, typ Alien.

Då skulle du sett den tidigare modellen, där är det verkligen vad som ser ut som en sådan radar haha!

Av Richard

En Seiko 5 sports är också nyligen införskaffad

Av Richard

En fiskeklocka, nästan gratis, från Casio då.

Fiskeklocka= den använder och visar månfasen och indikerar då huruvida fiskeläget ska påverkas av detta. En rolig grej alltså.

Av Richard
Skrivet av Jens-Ragnar:

Fel svar tyvärr. Quake 3 är bättre. Särskilt med CPMA-mod.

Håller inte med, Doom behöver inga moddar för att vara bra. Quake 3 visst fan är det bra men inte så bra som Doom alltså.

Skrivet av e1m1:

Fin necro

Röstade StarCraft, trots namn och avatar.

Jo fan, necrade min egen tråd som jag skapade för ett tag sen

StarCraft var kul men inte så kul som Doom!

Skrivet av Havrefras_:

Att inte Fallout 1/2 finns med är ju skandal!

Ja jag håller med men jag var så ung under 90-talet att Fallout kändes för komplicerat just då, men i efterhand har jag spelat och det är mycket bra spel!

Av Richard

Nu såhär några år senare, skulle jag vilja säga att DOOM är det i särklass bästa spelet från 90-talet. Det är få spel som fortsätter "utvecklas" och få nya fans efter 30+år.

Av Richard

Oj, ja jag kommer ihåg för längesen när CDON var en bra butik som man ibland kunde göra bra fynd på. Numera idag, så som CDON valt att bedriva verksamhet, så finns det bättre alternativ helt klart.

Men på detta sätt kan ju CDON slippa ta ansvar så det är ju bra, för dem.

Av Richard

Kan ej installera skrivardrivare w8.1 64-bit

Jag har en skräp-Lexmark S305. Jag försöker installera dess drivrutin, men datorn vägrar och säger att "Failed to create print object, The driver was unkown (1797).

Jag hittar skrivaren i nätverket och den funkar att printa ut via sd-kort osv. Jag har Lexmarks enligt dem senaste drivare som skall funka för W8, men i slutsjedet av install wizarden får jag detta felmeddelande jag nämde. Så jag kan inte nyttja skrivaren från datorn

Jag har googlat men inte funnit någon lösning.

Hjälp hjölp hjålp?

Av Richard

Ja, mina vänner, jag ser tydligt att en del av er har ganska stor kunskap om detta.

Som jag ser det är RAMen en flaskhals, och då även 32-bitars Windows 7.

Det är flera personer med samma arbetsuppgifter som jag som upplever sega datorer och hög RAM-användning.

Vi använder många databasystem och flera av dessa är under all kritik prestandamässigt, och jag tror i detta fall är det enklare att ta bättre datorer än att laga systemen.

Jag vill inte berätta var jag jobbar eftersom det kan tolkas som att jag representerar min arbetsgivare.

Av Richard
Skrivet av Eclipse9:

Vad är ett mycket stort bolag? Är det tillräckligt stort så har man väl gjort upphandling och skrivit avtal om datorutrustning som inte går att riva upp utan vidare. En IT-avdelning sköter väl normalt om detta på stora bolag?

Över 25 miljarder i tillgångar, så ja, det är en upphandling givetvis.

Jag vill dock hävda att de gjort fel som valt 32-bitars OS och även "bara" 4gb RAM. Datorerna använder en jävla massa program samtidigt, och inte alla program är specellt bra optimerade.

Tyvärr.

edit: Chefen min kan få godkänt att testa olika lösningar, antingen nya datorer eller uppgradering, ifall det inte överskrider 20 miljoner.

Av Richard

Min chef har tagit på sig att fixa så jag får 64-bitars in i min dator. Det är inget jag på egen hand kan installera här. Installen sker via LAN, så det måste skickas ut från Helpdesk att just denna dator ska få 64-bitars. Vi ska även trycka in 8gb RAM istället för 4GB.

Ja, programmen är inte ordentligt kodade i vissa fall, men det går så segt att musen låser sig. Det är inte helt lätt att få bättre utveckling på programmen då denna utveckling till stor del sker i ett land "far far away".

Av Richard
Skrivet av Roxxer:

Nu skrev du ju vad ni använder för program ändå

Jomen det där är nog inget "hemligt" program

Av Richard
Skrivet av DaBone:

Som jag var inne på i mitt tidigare inlägg, kolla även upp om programmen är flertrådade. Ifall de är det, så får ni en stor prestandavinst att gå upp till en i7:a som har hyperthreading. Det gör att processorn har 4 kärnor och fyra virtuella kärnor.. alltså 8 st och kan jobba snabbare med beräkningar.
Har ni singeltrådade program, fungerar de datorer ni har idag utmärkt, med en uppgradering av RAM och kanske SSD.

OK, tack.

Hur kan jag snabbt kolla ifall de är flertrådade?

Av Richard

Jag får inte berätta vad för program vi kör, och jag vill inte berätta vem jag jobbar för eftersom det kan tolkas som om jag på något sätt representerar arbetsgivaren - och så är ej fallet.

Det är inte "vanligt" kontorsjobb. Det är till stor del egenutvecklad programvara som används, men även inköpta program givetvis. Office används också förstås.

Det enda jag kan säga är att datorerna är sega, och många av de program som används äter en massa resurser. Just nu används över 2gb av de tillgänliga 3.

Jag ska kolla om det kan vara intressant att bara sätta i mer RAM och kanske en SSD.

edit: Och jag ska vara ärlig och säga att de som köper in datorer kanske inte är så insatta i vilka program som faktiskt används. De som sköter inköp använder nog mest VPN-program och Office-program. För dem lär dessa Elitebooks som vi har idag smida mycket bra.

Av Richard
Skrivet av jgb_jgb:

Din arbetsgivare har gjort ett bra val, maskinerna är enterprise klassade.
De datorer du & andra tagit upp skulle aldrig få sätta in sin fot i ett seriöst företag.
Det du kan göra istället för att gnälla är att slimma Era installationer och byta till ssd.

PS. Ta detta som en konstruktiv kritik, inget illa menat.
Att du ställer frågor är ett gott tecken på att du vill företagets bästa men försöker lösa det genom att köpa nyare (möjligen sämre) hårdvara.

Jo, och varför skulle ej en Folio accepteras? Kan tillägga att majoriteten av kolleger använder laptopen i dockstation med 2 skärmar. I mitt fall 2x24". Så mobilitet är ingen hög prio.

Av Richard
Skrivet av jgb_jgb:

Din arbetsgivare har gjort ett bra val, maskinerna är enterprise klassade.
De datorer du & andra tagit upp skulle aldrig få sätta in sin fot i ett seriöst företag.
Det du kan göra istället för att gnälla är att slimma Era installationer och byta till ssd.

PS. Ta detta som en konstruktiv kritik, inget illa menat.
Att du ställer frågor är ett gott tecken på att du vill företagets bästa men försöker lösa det genom att köpa nyare (möjligen sämre) hårdvara.

Jag och många andra vill ha fungerande datorer. De vi har nu är för slöa. ALLA är slöa. Dessa verkar inte gjord för vår it-miljö, eller tvärt om.

Av Richard
Skrivet av DaBone:

Om ni skaffar HP Elitebook XXXXw, där w står för workstation får ni ganska grymma datorer. Men de kostar en del mer också..
Du får räkna med priser från 17-25000kr om man ska ha någon vettig.
http://h20386.www2.hp.com/SwedenStore/Merch/List.aspx?sel=PBN...

Arbetsgivaren omsätter ett antal miljarder varje år, och jag tycker de ska pria fungerande datorer. 17k per dator är ingenting. 20k+ kanske de däremot börjar ifrågasätta.