Inlägg

Inlägg som pYjamas har skrivit i forumet
Av pYjamas
Skrivet av lindahlj:

AMD-fansen gick i bitar av denna nyhet.

Och du fick en massiv erektion?

Av pYjamas

Jag menade inget illa med mitt inlägg. Jag ville bara nyansera debatten kring laddhastighet. Det är mer än det som är viktigt på elbilar. Du har nog helt rätt att KIA EV6 och Hyundai Ioniq 6 laddar betydligt snabbare nu med förvärmning.

Skrivet av MP-Jan:

Hej du. Var det något speciellt som rörde om med det jag skrev? Eftersom du letade upp det här inlägget från 2½ vecka sedan?
Kan det vara så att informationen stämmer bara för Kia EV6 i november 2021?
Videon som "Teslabjörn" har om den körningen från för två år sedan visar på några avgörande skillnader i beteende mot dagens, uppdaterade bilar. Förvärmningen är den största skillnaden. Från att inte fungera alldeles i början till att sedan fungera väldigt kryptiskt med hänsyn till bl.a. avstånd, till att nu börja förvärma oavsett (kort) avstånd.

https://youtu.be/9nJvq92TQC0?si=oTadajp4y8uLlZgF

Du kan kika själv och sedan testa själv. Eller helt enkelt lita på att Edmunds publicerade data stämmer för när dom publicerar det, även om den delvis inte helt stämmer överens med TB: s jämförelser.

Testet i helhet:
https://www.edmunds.com/car-news/electric-car-charging.html

Jag snabbladdar väldigt sällan. Men sist när jag laddade, 30: e september var det ca. 15 grader. Bilen förvärmde och jag pluggade in vid 22% och började med 197kW. Gick sedan upp till 231kW som högst mellan 22->50%. Det tog 6 min och hade en snitthastighet på 220kW.

På samma lista (från TB) hittar du Ioniq 6 RWD som lägger sig på 14:e plats. Man kan också bryta ner den där listan på flera olika sätt. Exempelvis att två platser upptas av icke-BEV, fyra är NIO-bilar med anpassade rutter för batteribyte och model s som upptar två platser i toppen (tre om man räknar med Plaiden).

Av pYjamas

Teslabjörns 1000km test visar en helt annan statistik: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1V6ucyFGKWuSQzvI8lMzvv...

Kia EV6 AWD först på 28:e plats.
Snabb laddning i sig säger inte så mycket. Kanske blir det mer avgörande i framtiden.

Skrivet av MP-Jan:

Edmunds testar laddning:

Hyundai, Kia EVs Charge The Fastest, Tesla Barely Makes It Into Top 10
https://insideevs.com/news/696546/fastest-charging-evs-hyunda...

Det här vägde tungt när jag valde elbil som skulle hålla några år (längre än bilar baserade på 400V-arkitektur). Kul att se att Kia/Hyundais vägval med e-GMP lönar sig beträffande laddningshastighet.

Av pYjamas

Varför testades inga kort från AMD? Artikeln är ju taggad med AMD och Radeon.

Av pYjamas
Skrivet av Edd1e:

"Med samma eller ingen normalisering"? Wat? Självklart var volymen normaliserad. Olika masters? Jo, en sån grundläggande sak skulle man givetvis på något sätt missat. Yougotme.

Tyvärr så vet jag inte hur Qobuz, Tidal, Amazon etc implementerar volume normalization men jag har för mig att alla inte applicerar samma värden vilket gör att det blir skillnader om du inte kompenserar för det.

Jag har ingen anledning att tro att olika masters skickas till olika streamingföretag men finns det något bevis för att dem faktiskt får samma?

Har du gjort dessa blindtester med alla dessa variabler kontrollerade och du har hört tydliga skillnader så får jag väl säga grattis.

Av pYjamas
Skrivet av Edd1e:

Blir att testa Spotify igen då, deras genererade rekommendationer är riktigt jäkla bra.

Uppenbart att en del här inte hör skillnad på kvalité mellan olika strömningstjänster, kanske beror på sämre hörsel eller ovetande om vad man ska lyssna efter men, placebo? Lite som att jag skulle kalla 4K för upplösningsplacebo när jag tar ur mina linser. Hah, nej.

Gjort en hel del blinda a/b tester mellan olika tjänster och format genom åren. YT/Spotify-kvalité (även andra tjänsters lägre bitrate alternativ) är lätta att separera från "lossless" eller liknande.

Å andra sidan så spelar det så gott som ingen roll när jag bara har på musik i bakgrunden. Scrolla runt på internet med två fläktar samt både disk och tvättmaskin igång? Nje skulle ha svårt att märka någon skillnad nu. Krävs rätt så engagerat lyssnande (för mig iaf) men skillnaden mellan tjänsterna märks absolut.

Och du har naturligtvis gjort dessa tester med samma eller ingen volume normalization, samma volym och jämfört samma masters (om tillgängligt)?

Av pYjamas

Någon som tror att Sony a90j 83 tum kommer gå avsevärt under 40000kr eller kommer den ligga där under resten av black friday/året?

Av pYjamas

BenQ 27" XL2730Z, Iiglo MS410, t-bord, mus + musmatta

BenQ 27" XL2730Z. Originalstativ finns. Bra skick. Skickas helst inte.
Pris: Bud.

Iiglo MS410 skärmstativ för 4 st skärmar. Bra skick. Skickas helst inte.
Pris: Bud.

Filco Majestouch tangentbord. Bruna switchar. Bra skick.
Pris: Bud.

Filco Majestouch-2 TKL tangentbord. Bruna switchar. Bra skick.
Pris: Bud.

Logitech G PowerPlay musmatta. Bra skick.
Pris: Bud.

Logitech G502 Lightspeed trådlös mus. Bra skick förutom nött material på sidorna.
Pris: Bud.

Läs hela annonsen här

Av pYjamas

start.me. RSS-flöden (subreddits b.la.), bokmärken etc. Klockrent!

Av pYjamas

För alla som är positiva till Amazon Prime m.m så bör ni titta på Frontline's dokumentär om Amazon.
https://www.youtube.com/watch?v=RVVfJVj5z8s

Av pYjamas

Du har fått många bra alternativ men köp absolut inte en dac som RME DAC FS. Den kommer va så otroligt överdimensionerad för dina hörlurar och du kommer bara kasta pengar i sjön. JDS Labs Atom Dac/Amp eller Topping E30/L30 räcker och kommer ge dina hörlurar mer kraft än du behöver så länge du inte vill spränga dina öron.

Av pYjamas
Skrivet av UndaC:

Konstigt såhär i efterhand. Jag tror jag såg cirka tio olika rapporter om att läderlappen fick utmärkelsen nu.
Men har inte ens ett vagt minne av att jag skulle ha hört talas om att Lisa fick den samma i november.

November var ju dock en ganska späckad månad med fokus på lanseringen av 6800 så det kanske drunknade i sorlet.

Ja under november var den nyheten inte den viktigaste för AMD så klart så jag kan förstå att den missades.

Av pYjamas
Skrivet av UndaC:

Vi missade det när det begav sig.

Okej.

Av pYjamas

Var är nyheten om att Lisa Su fått Robert N. Noyce-priset?

Av pYjamas
Skrivet av lindahlj:

Drömkortet!

Har du någon gång sagt något negativt om Nvidia?

Av pYjamas
Av pYjamas

https://www.audiophonics.fr/en/dac-with-volume/topping-dx3-pr...

Mäter bra och har kraft nog för dina hörlurar: https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/re...

Två enheter, dyrare, mäter ännu bättre: https://www.audiophonics.fr/en/dac-with-volume/topping-e30-us...
https://www.audiophonics.fr/en/sedentary-headphone-amplifier/...

iFi Zen skulle jag inte rekommendera. Mäter sämre än båda alternativen ovan och har mindre kraft för just dina hörlurar.
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/if...

Av pYjamas
Skrivet av Björn Endre:

Jag ska tjata på Andreas att försöka få in en :). Däremot har Sweclockers väl haft flera bärbara med AMD på test förra året? Åtminstone en Zephyrus om jag minns rätt.

Av 27 testade bärbara datorer har ni haft 4 st med AMD och 23 med Intel. Jag förstår att ni inte kan köpa in bärbara datorer för egna pengar hela tiden och att sponsrade tester är nödvändiga men jag tycker att fördelningen mellan AMD och Intel är skev. Man kan få intrycket att AMD fortfarande inte ens existerar på den bärbara marknaden och att Intel är det enda som finns.

Är det verkligen så svårt att få tag på bärbara datorer med åtminstone en AMD-processor eller tvingar tillverkarna Er att nästan uteslutande testa Intel-datorer?

Av pYjamas
Skrivet av SweDragon:

Förmodligen är det väl snarare så att företag inte vill sponsra ett sådant test. Jag kan tänka mig att Intel fortfarande spenderar enormt mycket mer på marknadsföring och "samarbeten". Dvs Intel betalar mycket eller allt för en sådan här sponsring så länge tex MSI väljer Intel-varianterna av sina laptops.

Ja det är väl tyvärr så.

Av pYjamas

En bärbar med Intel/Nvidia. Vilken nyhet! När ska Sweclockers/testpiloterna våga testa en bärbar med åtminstone en AMD-processor? Det börjar bli tradigt med tester med Intel hela tiden.