Inlägg

Inlägg som 3DLABSSE har skrivit i forumet
Av 3DLABSSE
Skrivet av talonmas:

Hej,

Jag har inte skapat modell än men kan man få ett "ungefärligt" prisexempel på en utskrift av 10x5x5 cm box med lite smådetaljer här o där? Vill se om det är lönt att ens modellera eller om jag bara ska köpa en färdig produkt

Hej!

Svårt att säga, beror på om boxen är ihålig eller om den ska vara solid och hur pass detaljerande smådetaljerna är.
Ett tips är att ladda ner en modell från exempelvis Thingiverse och testa ladda upp den på vår site för att få ett hum om vad det kan tänkas kosta?
Återkom gärna om det är något annat jag kan hjälpa till med och sorry om jag inte kunde svara på din fråga rakt av - men det är så många parametrar som spelar in om du inte bara vill ha ett "mellan tummen och pekfingret svar".

Av 3DLABSSE

Hej,

Jag svarar gärna på frågor du / ni har kring 3DLABS.SE som företagsrepresentant. 3DLABS.SE drivs av Rapid-3DLab AB som i normala fall jobbar med produktutveckling och framtagning av egna produkter som kommer att säljas på industrimarknaden inom elektroniktillverkning. Vi hjälper även företag med rapid prototyping och mindre serieproduktioner.

Vi saknade dock en marknad för just 3D printing riktat mot privatpersoner och skapade därför denna tjänst där privatpersoner kan ladda upp sin modell, välja material, och få den 3D printad och betala mot faktura, eller direkt - det man är mest bekväm med.

Vi kan printa i de allra mest avancerade termoplasterna som finns på marknaden, men för 3DLABS.SE valde vi material som är lätt för lekmän att känna till och tillverka modeller anpassade för 3D printing. Om man har frågor eller funderingar innan beställning går det bra att ta kontakt med mig eller vår support (det är jag som svarar även där) så hjälper jag till inför beställningen

Hoppas detta svar ger lite mer trygghet i vår sida och tjänst som vi (vad jag tror efter en scan på marknaden) är helt ensamma om som företag att erbjuda i Sverige.

Ha det fint!

Av 3DLABSSE
Skrivet av Lagerlöf:

Det var längesen TS köpte en

Själv funderar jag på att köpa för att printa modeller till figurspel. Så typ Elegoo Saturn eller Phrozen Mini 4K.

Phrozen Mini 4k verkar bra. Men dom har släppt en ny (dock lång ledtid) Phrozen sonic mini 8k som verkar desto bättre! Helt klart något jag skulle rikta in mig på om jag skulle ha en prisvärd LCD printer för hemmabruk! Skulle absolut satsa på 8k före 4k när priset skiljer sig så pass lite. Speciellt om du ska printa modeller till figurspel

Av 3DLABSSE

Snyggt byggt

Skrivet av Cerb:

Jag byggde denna för många år sedan av Ikea Lack, går att bygga ”hur hög som helst” genom att bygga ihop flera ben. Bredd och djup är dock begränsat till 55x55. (Du kan ju dock bygga ihop flera på bredden också)
https://imgur.com/pxFzF8R.jpg

Wow, det där var riktigt smart & snyggt! Att göra 3D skrivarna till en del av inredningen är något jag blir riktigt imponerad av. Snyggt byggt

Av 3DLABSSE

Vet att detta är en gammal post, men tänker att jag kan uppdatera ändå.

Skrivet av Blueberry-jam:

För er som fortfarande är på jakt efter utskrifter i 3d så skulle jag varmt rekommendera 3D Hubs, www.3dhubs.com, för privatpersoner. Har använt dom hur många gånger som helst och har nästan aldrig varit några problem. Med företaget jag jobbar på så brukar vi anlita ett företag i Göteborg som heter TOP3D, www.top3d.se . Mycket fina utskrifter till bra priser i både metall och plast och med mycket god service. Dock jobbar de bara mot företag.

Vet att detta är en gammal post, men tänker att jag kan uppdatera ändå. 3Dhubs har tyvärr slutat erbjuda privatpersoner sina tjänster vad jag förstår? Det är lite tråkigt för det var verkligen en bra tjänst när dom väl fanns och erbjöd privatpersoner sina tjänster..Nu verkar det bara vara stora industrier som får gå med i deras nätverk.

Av 3DLABSSE
Skrivet av fireplayer:

Finns det nån firma / privatperson därute som kan hjälpa till med småsaker - som därmed inte genererar större summor...

Har en tjej som är besatt av rollspel och mest av allt då Dungeons and Dragons.

Skulle vilja printa ut några läckra D20 tärningar åt henne.

Är dock ute efter en lite special print. Nat1 sidan ska det stå FUCK! på och Nat20 sidan YEAH! istället för respektive siffra.

Har 2 st grundmallar från thingiverse att gå efter, med minimala modifikationer.

Hade en kille som själv var intresserad av DnD och kunde fixa dem 100% fyllda för 10 kr / stycket, men vi hade den extrema oturen att hans printer pajade rejält på en större utskrift - så kan inte anvämdas längre. Hur mycket skulle någon här kunna hjälpa för? Beroende på pris söker jag alltså köpa 5-10 /st av varje mall. Flexibel på material och färger (gärna varierat). Skulle gärna ses i Stockholmstrakten för avhämtning om den möjligheten finns, annars så betalar jag klart frakt också.

Någon som kan hjälpa till?

Hej,

Jag har skickat ett PM till dig