Inlägg

Inlägg som Vilsnamarsvinet har skrivit i forumet
Av Vilsnamarsvinet

Säljaren har skapat ett nytt konto i ett annat namn 😅

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av bimbim:

@Vilsnamarsvinet, jag var med om en liknande resa med Tradera nu under sommaren. Håller på att koka över. Skönt att det löste sig till slut för dig!

Tradera är komplett värdelösa att ha att göra med. Noll säljskydd.

Gick det bra för dig?

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av shenaswift:

Fan va härligt, känns kanske nästan värt det nu i slutändan ändå? Tänk bara så sur han måste vara 🤣🤣

Sååå värt de 😅😅😃

Av Vilsnamarsvinet

Fakturan är nu borttagen och han gav mig positivt omdöme men nu är han avstängd från tradera står de 😅

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av giplet:

Jag gissar att han har satt detta i system. Han var väl insatt i arbetsgången för att få vad han ville. Förhoppningsvis är Tradera lite mer försiktiga nästa gång han försöker sig på detta stunt.

Det verkar som de. Då han till och med använder säljarens bilder på andra grafikkort som han säljer, så detta är nog ett system han satt på andra sätt också..

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av Ibymafayhas:

Underbart! Kan vara jobbigt men man bör aldrig ge sig när man har rätt, då göder man bara dåliga företag.

Precis!! När jag vet att jag har rätt så blir jag en igel, men de lönade sig!

Av Vilsnamarsvinet

Nu har jag fått svar. De vill ha den till sig för att kontrollera att de är rätt vara sen tas fakturan bort.

Kommer inte få tillbaka den, eller få något krav.

Jag har även fått en fraktsedel.

Så nu är detta utrett 😂 tack för allt stöd, tips och idéer!

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av giplet:

Varför väcka den björn som sover? Det är Tradera som måste visa att de har ett krav på dig. Du har bestridit fakturan. De skriver att de ska kreditera fakturan om du skickar dem varan. Mer behövs inte. De kommer inte att ha mer rätt att fakturera dig vid ett senare tillfälle. Spara bara all dokumentation.

Förstår hur du tänker men vill gärna veta då detta är så otroligt ångestladdat för mig och de verkar ju få göra hur de vill och förvånar mig inte om de skickar tillbaka den och kräver mig på betalning. Så vill gärna ligga steget före i mitt huvud 😅

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av giplet:

Ja, då säger de inget om skicket på varan. Du skickar grafikkort, de krediterar fakturan. Egentligen ska de betala frakten, men det kan ju vara värt 100kr för att få slut på detta skitet.

Absolut, men ställde lite frågor hur de tänkt sen. Om de anser att den är i ”fint” skick. Om de skickar den till mig och fakturerar mig osv. Tänker inte skicka något i en förhastad situation , utan behöver veta exakt vad planen är sen.

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av giplet:

Exakt vad skrev Tradera? Om de inte har krävt något i form av att skicket på varan ska vara på något visst sätt så är detta bra information att ha med sig om tvisten fortsätter. De säger ju att fakturan krediteras om du skickar grafikkortet till dem. Resten är bara tom text. Dock bör de betala frakten.

Lägger in bild på mailet

https://gyazo.com/d129de5c2af686979feaa644232e1ea1

Av Vilsnamarsvinet

Har nu fått svar från tradera att de kan kreditera fakturan i sin helhet om jag skickar den till dom så dom kan kontrollera den.

Jag skulle återkomma med spårningsnummer.

Svarade att de lät bra men att jag ville ha svar på hur de ska kontrollera esd skador osv.

Jag ska stå för kostnaden för att skicka den till dom så dom kan kontrollera den..

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av kaffeofikaelika:

Nej för i helvete han kommer inte åka hem till dig för ett grafikkort. Min rekommendation är att du skriver till honom att du ser detta som avslutat och att han får släppa det. Sen slutar du svara och blockerar alla sätt han kan kontakta dig på. Kontaktar han dig igen så polisanmäl honom.

Det vore nog närmast unikt att något våld skulle utövas mot en kvinna som i övrigt är helt okänd för mannen efter en affär gällande en sådan summa.

Jag är inte rädd för de längre. han fick ju som han ville!

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av cracko:

Nej men du kan få böja några kylflänsar på mitt grafikkort för 2500.

Förstår dock inte varför de skulle vara ok med 2500kr för att få tillbaka ett grafikkort på det viset jag sålde ett helt grafikkort för 8600kr, tillbaka kommer det trasigt även om de säkerligen fungerar med böjda kylflänsar men ursprungsskicket var inte det. Ska jag då betala för att först sälja de sen få ”köpa tillbaka” de i annat skick.

Hade ja fått betalt för att få kylflänsarna böjda så visst men nu kostar de mig i slutändan mycket pengar så nä jag tycker inte de är okej

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av Vemodsvals:

Blodet kokar mer och mer efter varje uppdatering. Hoppas innerligt att det löser sig på något sätt.

Kanske är klokt att skriva ner hela händelseförloppet konkret med önskad lösning och skicka till Tradera? Hade ett smått liknande ärende mot en ÅF för några år sedan där allt blev värre för varje mail man fick. När jag sedan skrev ut allt som hade hänt, inklusive vad ÅF gjort/sagt och vad jag önskade, så blev de helt plötsligt mycket förstående och förlåtande över situationen.

Tack för tipset! De va något liknande jag gjorde under helgen men inte för utförligt. Men får bli ett ännu tydligare Mail!

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av cracko:

2500 känns väl rätt ok ändå?

Nja. Jag sålde en vara för 8600, vill inte ha tillbaka den för då hade jag inte sålt den från första början Men nu fick jag det för något helt absurt och då att få betala 6200 cirka och då få tillbaka en trasig produkt? Som jag inte kommer kunna sälja igen i och med att den skickades i en trasig antistatpåse som inte skyddade någonting.
Plus böjda kylarflensar.

Vi har sålt datorn i delar och har nu ingen att provköra kortet i alls. Så då sitter jag med ett trasigt kort som eventuellt inte fungerar och får betala för de.
Inget jag kommer godkänna

Av Vilsnamarsvinet

Jag fick aldrig något svar. Så under helgen mailade jag både dispyt och cc:ade traderas VD.
Fick svar från vdn igår att han skulle be någon kika på de, idag fick jag svar från dispyt på min bestridan att de tog bort 2500kr från fakturan för skadan …

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av xSean145:

Köparen har dessutom behållit ytterligare en displayport plomb för sig själv. Det hade jag f*n inte accepterat.

Eller hur 😂😂

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av muSashi:

Nu är det dags för dig att ge tillbaka med samma mynt! Om köparen lyckades häva köpet för att ett portskydd saknades och att det inte var original antistatpåsen då måste ju Tradera gå på din linje, att kortet inte har återlämnats i samma skick som när köparen fick det. Vore intressant att höra Traderas ställningstagande, för med deras logik så borde fakturan makuleras.

Angående att kylflänsen är "skadad", många grafikkort kommer med "skadade" kylflänsar direkt från fabrik, så utan bilder på just ditt grafikkort så är det omöjligt för oss att avgöra om det är köparen som orsakat skadan.

Hur som helst, det här är inget annat än en bedragare, om det varit så viktigt med rätt portskydd och antistatpåse så hade köparen sätt till att allt kom tillbaka i samma skick.

Tack än en gång att du delar med dig av din upplevelse.

Har bild på grafikkortet från innan och efter. Det var inte skadat när de skickades, hade de varit det så hade han nog inte startat tvisten pga antistatpåsen och portskydden.

Har mailat tradera då antingen köparen eller tradera får stå för kostnaden. Jag tänker inte göra de men som vanligt inget svar.

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av anon309108:

Jag vill lägga till en fråga till @Vilsnamarsvinet
Har du testat om grafikkortet fungerar?

Näe, har inte testat det. Tänker de är dumt gör då hänvisar dom väl att jag förstört de. De kommer dom nog ändå göra. Att ja skickade det defekt

Av Vilsnamarsvinet
Skrivet av Dockland:

Att grafikkortet var trasigt när du fick det i retur?

För då hade det inte skickats i retur ännu utan traderade hade precis hört av sig till mig ang tvisten första inlägget skrevs förra veckan, idag fick jag returen