Inlägg

Inlägg som sacha har skrivit i forumet
Av sacha
Skrivet av seville57:

Har du ARC/eARC påslagit i TV:n? ARC = Audio Return Channel. Ska skicka ljudet från din ATV till TV:ns inbyggda högtalare. ARC/eARC port 2, min hemmabio reciever är inkopplad (ARC/eARC port 2). Finns märkning på TV:ns HDMDI portar. Annars så hade jag lämnat tillbaka TV:n.

Japp.. allt är påslaget och alla olika 4 hdmi är testade.. även den med ARC. Ska göra ett sista försök med tcl telefonsupport.. de kanske är ett känt problem som ska åtgärdas..

Tänker även att jag ska låna någons appletv för att verkligen utesluta att de beror på att min Apple TV är lite äldre.

Av sacha
Skrivet av seville57:

Nä, en Panasonic OLED TX - 55LZ1000E å en 4K Apple TV* (32 GB, 2017?) Nu när du säger det, får jag vänta innan TV fjärren funkar (brukar gå in på Chromecasten (HDMI port 3 på TV:n, sitter där för en orsak, HDMI stumpen är för kort å då blockerar pucken vissa högtalare utgångar) å där funkar fjärren direkt. Går tillbaka till ATV:n å då funkar TV fjärren, kan navigera mellan apparna, inställnings menyerna, starta 4K Netflix, 4K Disney å SVT Play apparna. * = Apple är Apple. Jag startar allt som inkopplat med ATV fjärren: Marantz NR 1711 (hemmabio reciever), ATV/den vanliga TV:n. Det enda som inte starta är Blu ray spelaren. Har valt att ATV:n ska starta (CBLE/SAT HDMI ingången har prio 1) i recievern. Går att välja att starta från Blu ray spelaren om man vill det. Det märkliga är CEC att bara funkar i 2 dagar å sen inte längre på din uppsättning..

Börjar snart ångra att ja köpte ny tv
Googlar man runt på de där CEC verkar de vara väldigt buggigt.. :/

Tack så mycket för svar å info

Av sacha

Testade ytterligare en helt ny kabel idag som ja fick låna från butiken.

Men om du går in i ATV.. kan du bläddra i menyerna då med din tv-fjärr?

Har du exakt samma tv?

Av sacha

TCL CEC Problem

Jag har precis köpt mig en
TCL 65" MQLED80 4K MINI-LED Smart TV (2023)

Men upplever lite problem bland annat med CEC styrningen. Skriver från start så man får en helhet.

Startar upp å gör grundinställning på tv så som land och region. Därefter kopplar vi in appletv 4k gen1 i hdmi 1. Allt funkar som det ska och vi kan styra AppleTVn med tv:ns fjärrkontroll. Detta försvinner dock efter 2 dagar?! Varken jag eller sambon kan dra oss till minnes att vi skulle ändrat något.

Jag kan gå in i menyn å sätta på å stänga av appletv genom hdmi. Så de har kontakt, men varför funkar inte ”krysset” på tv-kontrollen så jag kan bläddra bland apparna i AppleTVn

Gjort följande:
fabriksåterställt tv
Bytt hdmi kabel
Bytt hdmi port
Stängt av å satt på CEC På tv
Ändrat massa inställningar hit å dit på appletv
Tagit bort fjärren från tv
Parat fjärren igen å tagit bort

Ja jag vet inte.. så irriterar!!

Kan tillägga en annan liten märklig sak ifall de skulle kunna ha betydelse.
När jag väljer hdmi 1 till appletv så kommer de ju upp information i hörnen. Bl.a upplösning osv. Detta kommer ibland upp när vi kollar på en film eller bara sitter å bläddrar i apparna. Det är precis som att appletv connectar om. De blir ingen störning i bild

Av sacha
Skrivet av Lodisen:

Ursäktar för sent svar.

Skulle du kunna utveckla?
(Shameless bump, men såg att han fortfarande är aktiv på forumet)

Ja lite sent.. kommer inte riktigt ihåg va de hela handlade

Av sacha

Hur ser kön ut på servern Noggenfogger? Hordesidan

Skickades från m.sweclockers.com

Av sacha

@microblaze: oj fick ett svar till =).. de missade jag..
Jag behöver 2st.. å betalar gärna såklart ifall du har 2? ..

Av sacha

@perost: Tackar.. ska genast kika över alternativen

Av sacha

Hjälp med identifiering av kondensator

Tjena.. Har googlat runt lite på en kondensator (tror jag det är) som jag skulle behöva byta ut..
Det handlar om en Märklin kran, där det ska sitta 2st "pluppar" på varje motor, varav en fattas. Jag har begränsad kunskap i ämnet så jag är bara ute efter 1st så lik originalet som möjligt.

Denna orangefärgade lilla historia är märkt med
Philips på sidan
samt 0.047 K
under detta står det 250 MKT och ett copyright

När jag söker på detta hittar jag en som verkar vara exakt den jag söker http://www.a2zelectronic.com/product.php?pd=293
i Indien?.. som bara verkar skicka inom Indien med för den delen?..
storlek på produkten är ungefär 3cm hög med benen man ska löda i.. och 1cm bred.. och några mm djup då..

ja de vore trevligt om någon insatt vet vad motsvarande produkt heter på Svenska och om den finns på Elfa el liknande

Väl mött /

Av sacha

mtv spellista

Hörde en låt på MTV som spelades 0349-0353 ca.. Problemet är nu att jag inte hittar någon sådan lista på mtv.com alt. .se där de står vilka låtar som spelas på vilken tid. Någon som är bekant med nån av dessa sidor å hur, ifall de går, man tar reda på vilken låt

Kan även slänga en vag beskrv. på låtenm är att den sjungs av 2 mörka killar å 1 lite ljusare tjej, en soft låt.. lite rap aktig.. skulle typ kunna plocka in den i katergori som usher love in this club, black eyed peas where is the love. typ..

Men som sagt.. en lista där man ser vilka låtar som spelar när så e problemet löst ?=)

Av sacha

Jag undrar över ÅÄÖ när man använder "keypad" Finns de nån update till de!?

De finns ÅÄÖ ifall man håller inne A resp O i tagentbordsform, men inte på keypad.

Av sacha

Japp.. testat med skyddat, å då funkar de som vanligt.. vill egentligen bara ha nån info om de innan ja konfronterar han angående de där..

Av sacha

Förtydligar mej.. att det var fel på produkten jag har köpt, vilket då kanske gör att säljaren inte vill ha mej ringandes å klaga.

Så när jag ringer till säljarn från mion mobil går det, som skrivet, fram en snabb ton, efter det är jag uppkopplad men ingen sejer nått. När jag ringer från andra nummer fast som mobil telefoni så funkar det perfekt.

Typ som du skriver.

Min slutsats är ju att det antingen är spärrat på något sätt, de som talar emot det är ju att det kopplar samtalet. Därför är jag inne på ifall de går att koppla ett visst nummer på signal 1 till en telefonsvarare..

Av sacha

Omdirigering/spärr av nummer

Frågan har vart uppe förut.. Min fråga skiljer sej dock något, går detta att göra på en fast telefon ? .. genom apparater el genom telefonbolag!? Går ej genom Telia iaf, nyss pratat med dom. Ska förklara problemet...

Jag har köpt en produkt på ett företag, det har uppkommit vissa problem. När jag ringer från min mobiltelefon till säljarens hemnummer så kopplas de fram blixtsnabbt, vi pratar en halv signal.. sen börjar sekundrarna ticka i rutan så att samtalet är framkopplat, ingen som sejer nått.. inget pip som till en telesvar. Problemet är ju nu då att de funkar perfekt när ja ringer skyddat nummer !? :/ å även från vilka andra abb som helst såklart.. bara från min mobil som de blir så. Har ju givetvis ringt massa andra samtal på mobilen så de e ju inget fel på den.. å "problemet" har hållt i sej ett tag..

tacksam för länkar till dessa produkter, alt. telefonbolag som kan handa sådana tjänster

fel forumsdel, raporterat det själv...

Av sacha

m2ts konvertering

Idag var jag iväg å filmade lite MH-test med hunden, detta gjorde jag med en lånad Sony dv-kamera. Kommer inte ihåg modell men en rätt så ny och fin iaf.. (runt 10k expert pris) Ur denna, rent ut sagt svindyra kamera, kommer nån dumt filformat som heter m2ts... Har försökt kolla runt hur ja ska kunna konvertera detta till typ mpg el så, utan resultat..

Någon som har nått tips!?

Av sacha

Ja inte för att va otrevligt, men har svårt att tro att du fått en insta överföring..

Av sacha

Ja brukar, som ja läste i automatchokladen, ha i en nypa salt i min.. för att få en fin brytning..

Av sacha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kazen
På vilket sätt?

hmm på de sättet att du sa att du själv gjort överföringar som kommit fram direkt..

Av sacha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rambos_hier
Han hade bara patroner?
Hur kan du bli dömd för det Sacha?

Brott mot vapenlagen.. inte olaga vapeninnehav.. man får uppenbarligen inte ha skarpammo utan licens.. vilket givetvis är helt självklart..

Ska tillägga igen att detta är över 10år gammla ungdomssynder.. som alla vet leder de bara till skit att ha massa strunt hemma

Av sacha

Kan tillägga att, med viss reservation för att ha fel, för några år sedan.. el typ 75-80talet.. så kunde dom vid en husrannsakan inte leta på vissa ställen ifall dom tex. sökte ett stulet kylskåp.. så kunde de va svårt att få leta i tex. ett kassaskrin på 20x20cm.. eftersom det omöjlig skulle kunna rymma ett kylskåp..

Jag har själv vart utsatt för en husrannsakan för ungefär 10år sedan.. å då letade dom efter 1hjälm å div. motorcykel kläder.. å på vägen ut från min lägenhet kom dom med en hund.. jag frågade då "va ska ni me hunden till.. den kan väl knappast nosa rätt på en jacka.. " de e rutin nu för tiden.. å hunden markerad, enligt polisen, ett litet skåp som va låst.. dom bad mej tala om vart nyckel var.. alt. att dom bröt upp skåpet.. där i fanns de några patroner till en automatkarbin.. som jag så där löjligt fått av nån som gjort lumpen.. blev iaf dömd för brott mot vapenlagen.. så idag lär dom använda allt dom hittar.. ja de va typ bara lite kuriosa.. typ