Inlägg

Inlägg som RoboKopp har skrivit i forumet
Av RoboKopp
Skrivet av Roger W:

Jag är rätt säker jag har rätt så jag tar en ny enkel som varit några gånger förut i tråden för att hålla igång den, när jag ändå är på hugget
https://i.ytimg.com/vi/Jg_r0nNqoHM/maxresdefault.jpg

Det får en att tänka på micro machines 3 men den lär vara fel för så gammal bör den icke vara.

Av RoboKopp
Skrivet av hitechprox:

Hur får man tag på sådan till billigt pris?

Antagligen så är det tal om en sån här:

https://www.dustinhome.se/product/5010668251/compaq-elite-830...

Av RoboKopp

Skojade bara, snart läggdax för gubben här;)

Av RoboKopp

Ser ut vara moderkort från stenåldern, isa grafikkort?

Av RoboKopp
Skrivet av Sveklockarn:

Har verkligen noll sympati för alla som suttit kvar med gamla skitkort mot bättre vetande. Eftersom de uppenbarligen inte bryr sig om att ha aktuella grejer så kan de lika gärna vänta med att uppgradera.

Och jag har noll sympati för såna som dig som har ingen empati gentemot vanligt folk.

Av RoboKopp

fp

Av RoboKopp
Skrivet av Anthraxious:

Alla försöker tajma in "bästa tiden" att uppgradera. Många tänker "DDR5 yiss!". Dock har det oftast varit så att nyaste DDR steget vid första släpp inte varit bättre än sista i förra generationen. Alltså DDR4 som är skitbra nu kommer förmodligen fortfarande vara bättre än DDR5 vid första släpp. Bara en teori såklart men historien visar på detta.

Med det i åtanke, och sen att det hela tiden är ny teknologi runt hörnet och så fort du köper ngt så är det redan "gammalt" så blir det svårt att få in bästa tiden för uppgradering.

Personligen maxar jag nu. Chillar tills DDR5 blir norm och kanske tom. Ryzen 8000 hinner ut innan jag ens tänker uppgradering. Lite sugen på 3D-cahcen på dessa, men å andra sidan finns idag inget jag gör med en dator som behöver de där extra sekunderna av vad det nu ger.

Jag är lika mycket hype och tekniknörd som andra, men varje gång jag byggt färdigt och tänkt "nice, helt klar nu!" så blir man genast sugen på nästa godsak och tänker i säljtankar, lol.

Haha så är det ju.. Denna datorn som man byggt tänker man behålla i många år till och då finns det något som är ännu bättre.
Det enda som man kanske kan uppgradera är gpun men det är bara att glömma bort. Min kära vega 56 tuggar på än som en gammal hederlig ånglok!

Av RoboKopp
Skrivet av the squonk:

Använder fnv bara Asus-moderkort, 5 stycken i drift alla fungerar felfritt, men som sagt ge f*n i deras mjukvara!

Jag har nästan alltid haft asus nu i över 20 år, nån gång testat annat som i höstas gigabyte.
Aldrig haft problem, och inte heller med mjukvaror vad jag vill minnas så verkar det vara något som jag missat. Nu har jag förvisso enbart laddat ner armoury crate bara för att jag pallade ej när datorn lyste i regnbågens tecken. och fixat till på det sättet, annat har jag ej laddat ner förutom nödvändiga drivisar.

I yngre dar provade man ju mjukvarorna av nyfikenhet och vill ej minnas om jag fick något problem. Är det något nytt eller har det alltid varit så?

Mina vänner skaffade msi och asrock, någon annan annat och dom jämt hade problem med bsod. Så det var ett av anledningarna till att man helst ville hålla sig till asus.

Av RoboKopp
Skrivet av CubaCola:

Varje gång jag ser denna tråd så minns jag att jag har en dator med en 5600x också, men sitter alltid med min i5 9600k när jag ska göra något.

Det är uppenbart att du inte vill slita ut dyrgripen;)

Av RoboKopp
Skrivet av Alphahanne:

Tycker ni är lite modiga som installerar beta-bios sådär. Själv sitter jag och väntar på att bios med AGESA 1.2.0.2 ska bli officiell men den har stått i beta i flera veckor nu. 1.2.0.3A finns inte ens som beta än till mitt moderkort.

I mitt fall har man aldrig fått några problem efter bios uppdateringar sen över 20 år.
Så det är inget som oroar en, angående agesa. Det kommer vara intressant och se om man sen märker nån märkbar skillnad, just nu ingen brådska så väntar man lite med uppdateringar. Nöjd med så som det är nu.

Av RoboKopp
Skrivet av sKRUVARN:

Jag började vid 1.2 Patchen, och min spontana tanke är att det inte kommer vara så otroligt mycket mer värt 2022. Tekniskt så tycker jag spelet är helt OK, inte haft nå crashar eller märkvärdiga buggar så om man väntande pga det så tycker jag det är värt att hoppa in nu.

Har spelat runt 30h nu och som sagt tekniskt är jag inte speciellt missnöjd, tycker även att spelmekaniken är helt OK, verkar finnas rätt roliga builds och gameplayet funkar bra. Mitt stora problem är att det känns träigt och lite styltigt; dialogerna flyter inte på bra, karaktärerna är lite ointressanta, och flyter inte mellan dialog och rörelse där det mesta inte känns speciellt "organiskt", sidequesten är Ubisoft/mmo-iga och inte Witcher-aktiga. Och där har iaf jag svårt att se att det kommer bli mycket föränding.

Men hur som, jag har rätt kul, 7/10 såhär långt.

Okej ja det låter bra, kommer nog att spela cyberpunk till hösten, valheim kanske nu under sommaren när senaste pacthen släppts och frostpunk känns som ett spel där man bör lira det under årets mörkast, och kallaste månader.

Har en del rehabträning kvar än och efter det lär man vilja passa på vara ute och njuta av sommarn.

Av RoboKopp
Skrivet av Thomas:

Snackar du ASUS-kortet eller Gigabyte nu? Namnen ser ut som Gigabyte och kortet ser ut som ASUS

Jag la in 2401 senast och har inte haft några problem.

Försöker minnas, dras med lite minnesluckor efter att varit på lyset då.
Jag pratade väl om gigabyte, mindes inte vilket bios version funkade felfritt då för en med den, som systerbarnen fått. Jag köpte till mig själv asus och den fungerar bra den med (dock ej uppdaterat den till senaste versionen än). Vet inte riktigt vad som var ens poäng där.. Nåja.

Av RoboKopp

Skulle Serious Sam 4 kunna vara något för dig?

https://store.steampowered.com/app/257420/Serious_Sam_4/

Av RoboKopp
Skrivet av ratsalad:

Köp en telefon och ring dom ni bryr er om, basefook är bara en löjlig grej imho

Oj jävlar! Där kom dagens visdom! oj jävlar att vi inte tänkt på det innan!

Av RoboKopp
Skrivet av evil penguin:

Här verkar vi ha själva kärnan i det som hänt när de efter mycket slingrande faktiskt svarade på folks frågor om varför det fanns en koppling från första början:

https://twitter.com/avanzabank/status/1402632501512835072
"Vi säljer inte kunders uppgifter. Det är som sagt ett mänskligt misstag och det ska givetvis inte ha inträffat. Vi har åtgärdat det hela så fort vi fick vetskap om det. Vi delar inte personuppgifter utan vi sparar data via cookies som går att hantera här: ..."

+

https://twitter.com/avanzabank/status/1402644188995502082
"Det är en plattform för annonser (som i princip alla bolag använder sig av). De matchar mot sina användare för att göra innehåll så relevant som möjligt. Det mänskliga misstaget ligger i att "pixeln" har varit igång från första början. Uppgifterna och pixeln är raderade."

Dvs de använder avsiktligt någon annonsplattform men hade av misstag även aktiverat någon trackingfunktion som sög in Avanzas kakor(?). Om det de säger nu faktiskt stämmer.

I dagens sverige vill ingen ta ansvar för sina snedsteg, det är lättare bortförklara sig med att vi har varit naiva..

Av RoboKopp

Föröker minnas här vilket bios för b550m var stabilt, den har nog 3-4v på nacken. f13h eller f13g, vill minnas båda var beta men funkat fint. Verkar som en del fått problem ch undra m det beror på hårdvarokrock?

Försöker hänga med här efter flera års av frånvaro. Men lite minns jag iaf

Skål på er nördar!

Av RoboKopp
Skrivet av TaunyTiger:

Ahh, vem har tid och följa hockey-vm när vi är mitt uppe i ett stanley cup slutspel.

Ah, glömde bort att det är dags och sluta fira silvret.. Heh, och ja, snart nhl tack för att du påminde om! Go go finns!

Av RoboKopp
Skrivet av Kibbo:

Jag angav för övrigt fel version inser jag nu. Den senaste versionen som fanns uppe var F13h och inte g, som efter några dagar togs ner igen till förmån för g. Men jag håller med, Gigabyte sköter sin sida ganska halvdassigt när det gäller vissa moderkort, det är inte direkt första gången som en BIOS ligger tillgänglig för nedladdning men deras sida länkar inte dit.

Ja det måste man hålla med om att det precis inte är gigabytes styrka, hade inga problem med ens förra gigabyte b550m ds3h, som systerbarn fått av mig. Uppdaterat bios rätt så regelbundet och det senaste borde ha varit f13 nåt. Dök upp aldrig några problem.
Kändes stabilt.

Saknade dock Asus så har man återvänt, känner en mer hemma.

Av RoboKopp
Skrivet av TaunyTiger:

Tycker min NS är hög! Testade lite snabbt 4066mhz. Men NS är ovanligt hög? Är dual rank minnen högre ns än singel rank?
https://i.imgur.com/69r18eH.png
Hastigheten återställd till 4000mhz på denna bild, men samma timings. Något galet?
https://i.imgur.com/Ao3ihxZ.png
4133mhz bootade inte på 1.47v.

Aj aj, du fick en sån kallad för svensk edition. Inte ens nå slutspelen i vm hockey. Beklgar sorgen.

Av RoboKopp
Skrivet av Pinturicchio77:

Ska spela Football Manager och kanske ett och annat spel som inte kräver så mycket prestanda, kolla film och serier, inte så värst mycket mer egentligen.

Har spelat fotball manager förr om tiden, skulle tro spelet drar nytta av cpu, ram och ssd, gärna nya m2 nvme.

Det ska väl släppas nya laptops av tex amd och deras 6000 serie som jag har för mig heter. Andra bör vara mera insatta än mig som mest fokuserat på hemmabyggen.