Inlägg

Inlägg som CFSsss har skrivit i forumet
Av CFSsss

3 440 x 1 440 oled master race

Av CFSsss

Det här var en av de bättre 😂

Av CFSsss

Hur lyckas man. De flesta företag som är seriösa när det gäller backup kör någon version av magnetband lagrade i bergrum, i absolut värsta fall kan man förlora ett par veckors eller ett par månaders data men inte mer än så.

Att den enda backuppen som finns av 20 år gammal data på något sätt körs "hot" är... inte så jättebra.

Av CFSsss

Det här är bara början. Kommer att bli ett intressant århundrade detta, kanske för intressant. Om ni jobbar på företag och myndigheter var proaktiva mot sådant här, se över och stärk rutiner. Ofta är människor mycket lättare att hacka än hårdvara.

Av CFSsss

Jäklar vad svårt, grymma bidrag allihopa!

Av CFSsss

Kan man på sikt kombinera TV'n med att vara ett fönster när man inte använder TV'n så kan det ju vara rätt coolt. Finns säkert ett avändsningsområde för det. Vill man inte att grannen ska se vad man tittar på får man väl bygga in ett mörkläggande LCD-lager bakom också.

Eller så har man den till augmented reality utan headset, kan också bli vara coolt. Flera glasskivor bakom varandra så kan du nästan skapa ett holodeck, fast du kan inte röra dig så bra i rummet

Av CFSsss

Senaste rundan då de såg ut som mobilreparationsbutik med extra krimskrams kändes väl sådär. Vill man ha mobilen reparerad går man väl till en renodlad mobilreparatör? De borde väl vara mer seriösa och ha mer erfarenhet? Att lämna en mobil värd 5-10k hos någon som säljer kinaleksaker kändes väl sådär betryggande.

Av CFSsss

Är det jag som är dum eller räknas det som att klara ett spel om man får det att krasha? Rätt udda definition, är det spelet eller spelkonsollen man besegrat? Jag har nog en hyfsad chans att klå Deep Blue i shack om jag placerar datorn i ett 100 gradigt rum innan vi börjar.

Av CFSsss

Min första 10:a någonsin, nått ska man väl vara bra på

Av CFSsss

Bakåtkompatibel med nuvarande Switch är väl det som står högst på önskelistan, alla onlinekonton och allting. Switch är ju en jättesucce så verkligen synd om man sumpar allt det och alla bra spel.

Hade varit helt nöjd om Switch 2 "bara" var samma konsoll men kunde köra alla spel i 1080p@60Hz dockat. 4k tycker jag är helt bortkastat, men 3d-spel typ Breath of the Wild hade varit smutt att få i 60Hz. Kanske 30Hz mobilt och 60Hz i dockat läge kan vara en möjlighet för att spara batteri.

Av CFSsss

Märklig produkt. Om man har en Synology NAS finns ju redan idag möjlighet att köra Synology Drive över internet och mellan olika enheter, vilket fungerar väldigt bra. Produkten kanske fyller någon nisch någonstans men har svårt att se att det blir någon jättesucce? Varför ska vanliga människor använda detta istället för t.ex. OneDrive elller Google Cloud?

Av CFSsss

Hörnskrivbord masterrace

Av CFSsss

Min erfarenhet är att en CivIng-examen är nästan aldrig "orelaterad". Man lär sig logiskt tänkande, matte, källkritik och ledarskap på ett sätt som är svårt att matcha i andra utbildningar. Speciellt IndEk brukar vara väldigt efterfrågad eftersom man kan se både uppifrån och nedifrån vad gäller tekniska och ekonomiska krav.

Branchen fullkomligt skriker efter kompetent IT-säkerhetspersonal med någon sorts erfarenhet, så du bör absolut kunna hitta en plats där du passar.

Jag skulle nog reka It-projektledning, och att då fräsha upp dina programeringskunskaper asap. Sedan ödmjukhet och jävlarannanma på det. Du kommer troligen jobba med nyexade och erfarna programmerare som kan 100x mer om programmering än vad du kan. Men som CivIng, projektledare och med erfarenhet bör du kunna dra ditt lass, man jobbar som ett team och ingen behöver vara bäst på allt.

Av CFSsss

Några klassiker vid det här laget får man väl säga.

Av CFSsss

Stolt över vårt MaxTac ❤️

Av CFSsss

Tycker det är prisvärt, nästan billigt, om man jämför med vad man får. Perfekt för ett landställe långt bort från städer med dålig mobiltäckning där man kanske bara vistas 1-3 månader om året, ingen bindningstid.

Kan man dra fiber till detta landställe för 5200kr? Ha! Knappast. Kostar +20k om det är fastland, öar ska vi inte en prata om.

Och skulle man dra fiber dit så blir det väl ett fast abbonemang för 350kr/mån. Typ 4000 kr/år i avgift.

I sådana fall är Starlink klart billigare och smidigare.

Kan också fungera som en väldigt bra backup för många datacenter, inte som primärt nätverk men som åtkomst redundans för felsökning. För ett företag är pengarna småpotatis.

Skit ni på Elon om ni vill, han är lite knäpp. Men Edison var rätt knäpp han med. Båda fick ändå bra saker gjorda.

Av CFSsss

Hoverboards och kvantdatorer i alla ära, det riktigt revolutionerande för oss just nu skulle nog vara mer effektiva elnät. Med mer effektiva elnät skulle man på kunna bygga fält med solceller i öknarna runt ekvatorn och transportera energin till områden runt hela jorden. Om tekniken fungerar kan det vara så vi till slut bryter vårt beroende av fossila bränslen.

Av CFSsss

Tycker det är bättre att en jury väljer 😬

Om det ska vara val borde det åtminstonde vara utan användarnamn synligt så det är opartiskt.

Av CFSsss

Ser en liknande trend på sociala medier, det spelar ingen roll om innehållet är sant eller inte bara det genererar klicks. Båtar som åker över vattenfall, Ronaldo som slänger barn från skyskrapor, vackra laguner som inte finns i verkligheten. Video kan vara hur falsk som helst bara den väcker uppmärksamhet. En skrämmande och läskig utveckling, hur ska man kunna lita på nått på internet om 10 år? Eller kanske redan idag? Kommer internet bli en sorts sagovärld där ingen vet vad som är på riktigt och inte?

Av CFSsss

Jag har sagt det innan men det är hög tid att tangentbord med display gör en comeback. Logitech G19 + Aida64 var grymt!