Inlägg

Inlägg som compilererrors har skrivit i forumet
Av compilererrors

Tror det tog ungefär 6 veckor att få telefonen och den var defekt. Sen därefter har jag inte orkat lämna in på RMA. Ska gå till lokal förmåga här i stan och be dem åtgärna det gär SIM-kortsproblemet.

Av compilererrors
Skrivet av Cobritti:

Beställt på Proshop!

Så här såg mitt rtx4080 emballage ut när jag hämtade ut det på postnords ombud! Blev livrädd att någon hade mixtrat med kortet. Men resterande låda var orörd!

Kanske var det att limmet hade släppt eller kan kanske någon har kollar in för att se om det var värt att sno sakerna?

https://i.imgur.com/lQXpcFo.jpg

Kanhända bägge delar. Men deras emballage är USELT. Så pass uselt att det borde vara olämpligt att ens frakta sig självt. Men så går det väl när de ska dra in på marginalkronor. De köper en gammal uttjänt lomhörd travhäst och gör eget karlssons klister i omklädningsrummets gamla badkar?

Av compilererrors
Skrivet av Cove:

Efter att sett tråden först idag och läste igenom den, så blir man ju nu nyfiken.
Hade ju hoppats att det lösts inom ett par dagar (eller aldra senaste inom 2-3 veckor) men detta är bara för dåligt.

till TS, skickade du ProShop datan om att paketet blev lättare (och var) ? Det borde rimligen utesluta dig och *kanske* snabba på beslutet?
Eller du kanske redan fått varan men inte uppdaterat tråden ?

Jag meddelade ProShop om att paketet hade lättat i vikt vid en anhalt. Så de var varse. Men tog ändå på sig full tid på SLA klockan. Ingen service i onödan, eller öht då.

Av compilererrors

Hej,
Som någon var inne på här så kom livet i kläm i mellan.
Jag fick till slut en ny telefon. Den var trasig, och de skickade ut en RMA blankett. Jag var trött på posta telefoner land o rike, och lever nu med att jag inte kan använda SD-kortshållaren pga jag måste använda SIM2 för min SIM-kort. Detta då SIM1 har taggar som sticker upp någonstans inuti mobilen, som river sönder SIM om jag försöker montera det i SIM1.
Jag håller på letar efter en iPhone nu.
Mycket pga Sony slutat supportera.
Ursäkt till er som önskade en tidigare uppdatering, men det var inte läge förrän nu tyvärr. Den som väntar på något... ja, ni fick vänta länge denna gången.
Summa summarum, vill inte måla fan på väggen för jag har hört om att Sony har undermålig QC (ta mig inte på orden på det, detta är 3:e eller 4:e partsinfo). Men kan vara så att Proshop har en del måndagsexemplar i både sortering och sortiment. Plus så kan jag bekräfta deras emballage är under ALL kritik. De borde inte ens få skicka emballage i deras emballage. Uselt. Återkommet inte som kund.

Av compilererrors

Uppdatering följer...

Hörde av mig förra veckan och beklagade att det drar ut på tiden, detta eftersom de sa att det brukar ta en vecka för dem att få svar från Postnord. Det hade dem inte och ursäktade att det drog ut på tid.

Hörde av mig per mail igår eftermiddag. Skriver att det nu har gått över 2 veckor sedan reklamation och i fall vi ska nå en lösning inom 2-3 veckor, som ARN rekommenderar för ledtider, så bör vi försöka lösa detta snarast.

De svarar idag att jag absolut kan kontakta ARN och att de ännu inte fått svar från Postnord.

Så jag tar och avvaktar lite och får se hur jag gör framöver. Kanske tar emot och följer deras råd att kontakta ARN.

Vi kan ju lugnt säga att det här med uppskatta tid inte är deras paradgren. Först att det "i alla fall inte tar månader", till att Postnord återkommer inom en vecka. Vi får se hur länge de ska dra ut på ärendet. Får väl skriva ett inlägg i tråden om Postnord när detta är överstökat och jag har ork.

Av compilererrors
Skrivet av andreas_dock:

”Behandla andra som du själv vill bli behandlad”

Det är en gyllene regel som bör tillämpas i alla lägen om möjligt.

Med tanke på hur TS jargong varit hittills i tråden (läste bara de första 1,5 sidorna) förstår jag om det drar ut på tiden.

Tänk lite på det och reflektera innan du skall försvara varenda ord du skriver / säger.

Bara ett tips 👍🏼

Nu läser du också in din tolkning i det hela, och antar att jag tjafsat med supporten. Men tack så hjärtligt för dina livsråd.

Av compilererrors
Skrivet av twit:

Det är naturligtvis bara i en liten del av alla reklamationsärenden något sådant här händer, men ingen skriver foruminlägg när problem inte uppstår. Perspektivet blir därmed väldigt snett om man enbart baserar det på vad man läser i forum.

Och ifall man enbart läser recensioner på sidor där skribenten har incitamentent att ge positiva recensioner blir det heller ej rättvist. Tex läste jag en person som hade jämfört Proshops recensioner på Prisjakt.

De når upp i över 4,3 av 5 i betyg totalt. Om man tar in alla recensioner...

Tittar man på endast verifierade Prisjakt-användare (ej hos egna siten eller tredjepart, plus att de ska vara verifierade) så når de knappt över 3(!).

Så det finns alltid två sidor av myntet.

Av compilererrors
Skrivet av KAD:

Så vad var resultatet av vägningarna?

Man blir ju lite nyfiken om paketeringen var gjord i bara det du håller i handen på bilden, eller om det paketet i sin tur låg i lådan som syns på bordet. Stöld hos Postnord, varan har fallit ut under transport eller varan aldrig paketerad?

Vad du har rätt till och inte spelar ju tyvärr ingen roll i praktiken, när butiken har bestämt sig för att utreda om kunden (eller anställd) har blåst dem i stället för att ge snabb service. Här syns styrkan med fakturabetalning tydligt - köp en annan telefon, ångra köpet och vägra betala fakturan.

Vikten har minskat under resans gång.

Paketet som syns i bakgrund i en bild är ett amazon paket. Du ser att fraktsedel är klistrad på det fotade paketet?

Av compilererrors
Skrivet av Phod:

Det här har ju noll betydelse då telefonen har försvunnit på vägen. Det är ju knappast så att ni har avtalat om vite eller dylikt vid en försening.

Jag förstår att det känns jobbigt att inte ha en telefon, men den här tråden känns ju enormt dramatisk. Vänta några dagar så ska du se att det löser sig.

Nej, det verkar som att jag får ta döpa om tråden.
"Mardröms- bemötande, paketering och brustna löften. Proshops brister får varor att försvinna på vägen"?

Men det är ju bra att vi rett ut frågan, att de nu kan rulla tummarna tills Postnord återkommer till dem. Och som de själva skrev: "det tar dock inte flera månader"... rimligt!

Stort tack till @NeKeM för din hjälp med vikten. Nu kan jag invänta tills Proshop tillförskansat sig samma info. Tack till alla som bidragit med konstruktiva och informativa inlägg också.

Till övriga så hoppas ni fått ut det ni behövde.

Mitt betyg för Proshop kvarstår än, undermålig förpackning som inte duger att frakta luft i. Kund- service och bemötande som om man vore intern på Kumlabunkern och kundlöften som för dem väger tunt.

Nu är det upp till Proshop att göra rätt för sig.

God kväll!

Av compilererrors
Skrivet av PeCe:

Att något inte stämmer med vad som avtalats, t.ex. en försenad/utebliven vara är i juridisk mening grund för en reklamation. En reklamation bör enligt praxis hanteras inom ca tre veckor.

Jobbigt att vara utan telefon såpass länge dock...var nyligen utan min i strax över 2 dygn och kände mig klart hämmad under denna tid.

Har du någonstans man kan läsa om denna praxis? Eller vad man söker för att finna?

Av compilererrors
Skrivet av Penguin:

Hur ser orderbekräftelsen ut?
I mina ordrar, förvisso från 2021 och tidigare, från Proshop står det inget annat än uppskattad leveranstid.

Mitt köpvillkor och orderbekräftelsen bekräftar 1-2 dagar och tidsintervall 2023-01-23 - 2023-01-26. Har nämnt att de bekräftat det tidigare i tråden.

Av compilererrors
Skrivet av talonmas:

Bekräftad leveranstid är alltså inte samma som en avtalad tidsleverans... suck, det här är typ 10 gången vi har en sån här tråd på forumet och lagar o domar har visats i alla tidigare trådar...

Så läs vad folk skriver till dig o lugna ner dig lite... Och jag tolkar ditt humör utifrån att du skriver en hatpost om ett företag när inte ens 24h har gått. Är väl gaska rimlig tolkning från min sida?

Du kanske borde klicka in på länken då?
Saxar därifrån
"Enligt lag räknas varan som försenad om någon av följande situationer uppstår:
Du har inte fått varan inom utlovad tid. Utlovad tid är den tid som framgår när du genomför köpet, till exempel i köpevillkoren eller i orderbekräftelsen."

Sen din tolkning kan vi leva utan, framförallt när du drar in "hatpost". Om du fortfarande tycker det är rimligt agerande från proshop efter du bemödar dig läsa igenom tråden, då tänker jag att jag ska profilera min verksamhet mot din kundprofil. Tar bara och accepterar läget och aldrig några krav?
Wow, jag kan också dra helt galna slutsatser.

Sen kommer varken svukna löften, respektlöshet mot kund eller en undermålig paketering aldrig kunna justeras såhär i efterhand. Så vad hade det tjänat till om jag hade väntat med tråden?
Väl mött...

Av compilererrors
Skrivet av talonmas:

Men hallå, chilla lite nu va? Företaget har 30 dagar på sig att leverera om ni inte har avtalat om något annat. "Normal leveranstid 2-3 dagar" är alltså INTE en avtalad leveranstid. Så då har de 30 dagar INNAN DU KAN STÄLLA KRAV.

Därefter kan du ställa krav, men måste ge dem rimlig tid på sig att leverera. Du kan även kräva ersättning, men du måste specificera hur/varför du förlorat pengar. Du har även rätt att häva köpet.

https://www.hallakonsument.se/konsumentratt-process/forsenad-...

Så ta ett djupt andetag nu och låt företaget för köra sin administration? Och har du så brått som du påstår så knatar du till en elbutik o köper en annan telefon. Var lite handlingskraftig

Hah kul att du ska försöka tolka mitt humör eller energinivå. Synd att du gör ett uselt jobb. Kul läsning.

Nu har de har dock bekräftat leveranstid i orderbekräftelse, så jag väljer att ta in exakt 0% av din rant. Om du nu ska gå bärsärk i tråden kan du väl bemöda dig att ta med relevant information. Har nämligen nämnt just detta tidigare i tråden.

Ta ett chill pill och kom tillbaka när du är på sansat humör. Hej.

Av compilererrors
Skrivet av Hakinger:

Jag blev av med den beställda Geforce 3060TI RTX jag beställt av inet för ett par år sedan. Då var det förvisso inte Postnord som var skydlig utan instabox eller DHL då det försvann i deras kedja. Har beställt mycket via instabox genom åren och har aldrig råkat ut för något. Jag tippar att den blev snodd där, då var RTX-serien relativt ny och svår att få tag på.

Hursomhelst så måste ju inet och instabox/DHL undersöka först och det tog fyra-fem dagar om jag inte minns fel. De är förmodligen snabbare än Postnord.
Jag har nämligen erfarenhet av att de schablat också.

Jag beställde för några år sedan ett TV-bord i glas. Den packeterades i två försändelser, ett med glasen och ett med ställningen. Jag fick glasedelarna men ställningen hade försvunnit på vägen. Det tog runt en månad för dem att konstatera att de inte hittade paketet...

Men ditt kort du blev av med, var det hos instabox du blev av med det? Och tror du det är vid paketboxen de har stulit? Hämtade paketet typ 1 timme efter att det anlänt till paketboxen, så då måste de ha arbetat snabbt eller på vägen dit?

Av compilererrors
Skrivet av HazZarD:

Hur går det vad har dom svarat ?

De svarade att de inte kommer göra något förrän Postnord har slutfört deras utredning. Så min önskan om att skicka ny struntar de i ett tag framöver. De skriver att "det tar dock inte flera månader".

Förväntar mig ingen röd matta som någon skrev, vilket för övrigt är bland den sjukaste jämförelsen jag läst på länge. Bara att de bemödar sig att i alla fall låta som att de bryr sig. Och hör och häpna, faktiskt kanske gör det en smula i vart fall.

Så vi får väl se, och förhoppningsvis inom detta kvartal...

Av compilererrors
Skrivet av NeKeM:

Paketen vägs automatiskt vid varje terminal, det som visas ut mot kunder är dock vikten vid första scan och uppdateras inte efter. Om du vill så kan du skicka kollinummer till mig i PM så kan jag kolla vad försändelsen vägde i segeltorp. Detta kommer dock kollas av utredningen som postnord gör så jag vet inte vilken nytta du skulle ha av informationen.

Mycket intressant info, och det är skönt för mig att veta var någonstans det felat. Jag skickar PM och litar på dig. Tack! ❤️

Av compilererrors
Skrivet av jocke92:

Tyckte att sms går ut lite tidigt. Typ som att leveransen tog en dag längre än estimerat. Men har som en slump att paket från Danmark i december. Paketet skickas på fredagen till Dansk paketcentral för att sedan skickas ett sms på lördag. Det rör sig sedan från köge till min närmaste central (södra Sverige), på måndag. För att till sist köras ut på tisdagen. Mycket snarlikt men olika städer, och ej Malmö.

Om de lastar om färdigpackade vagnar kanske det inte registreras för oss, bara om de sorteras löst på band. En gissning

Tack för du delade din upplevelse. Det uppskattar jag.

Vet inte om det är skönt att höra att den inte avviker från standard. Då kanske det är svårare att undersöka var någonstans det gått fel. Men alltid bra att veta om det avviker eller ej.

Av compilererrors
Skrivet av Ikariwarrior:

Det är väldigt enkelt, det mesta finns i konsumentköpslagen. När du köper något ingår du ett avtal. Säljaren lovar att leverera en viss vara, och du lovar att betala för den. I detta fall har inte en vara levererats till dig, således har du ingen skyldighet att betala för den. Den som påstår sig ha överlämnat viss egendom till en annan har vanligtvis bevisbördan för att så har skett särskilt när tvisten är mellan konsument och näringsidkare (se bl.a. rättsfallet RH 1997:99).

Men du är inte där ännu i diskussionen, finner det svårt att tro att Proshop ens kommer tjafsa om det i slutändan. Dessutom var det ju en telefon, då kan de spärra imei numret.

Och det här med tvist mellan mig och näringsidkare, då bör ju inte jag drabbas av Postnords tillkortakommanden?
Ska titta på RH1997:99, tack för ett konkret tips!

Av compilererrors
Skrivet av Hugashaka:

Intressant att flödet har gått direkt från Danmark till Segeltorp.
Mig veterligen så mellanlandar PostNords paket från Danmark i Malmö. Det sticker ganska mycket i ögonen att paketet hoppar från att vara utomlands den 20:e till att vara på terminal i Stockholm den 23:e utan någon mellanlandning. Undrar om paketet kan ha landat i Malmö, plockats undan och tömts för att sedan slängas i en utgående bur utan att registreras för att undvika att lämna en tidsstämpel för dådet...
Ren spekulation förstås...

Tack, det här är en intressant iakttagelse. Jag funderade lite på det själv men tänkte att om det är Postnord hela vägen så kanske de inte behövde sortera den. Men hade inte en tanke på att det borde ha hamnat på sortering?

Det är ju en väldigt intressant teori, att det är där som mobilkleptomanen kan ha joxat med paketet? Tagit den ut ur systemet för att inte bli filmad eller påkommen?

Av compilererrors
Skrivet av Zargoz:

Om det är så att någon hos PostNord har öppnat paketet, tagit din telefon och sedan förslutit den så som du hävdar så kan man väll inte lasta Proshop för.
Sedan säger du också att proshop sköter detta annorlunda än vad andra liknande företag hade gjort det får mig att tro att detta har hänt dig tidigare, eller? Annars hur vet du hur Komplett eller Webhallen hade skött det hela.
Ju mer man läser dina svar här desto mindre sympatiserar man med dig.

Nej, men du verkar ha missat en del inlägg ifall det inte framgått hur uselt de skött kommunikation, att de missat återkomma trots de sagt att de skulle samt att de skrattade när jag ringde in. Och inte minst förpackningen..!

För övrigt så måste jag ta och säga tack detsamma. Bland det mest osympatiska jag läst på länge. Detta till trots ska jag förklara mitt senaste problem jag råkat ut för där Inet löste situationen galant...

Köpte en mus, där batteritid stod 12h eller liknande. Musen dog efter 4. Inet tog tillbaka den och gav mig en ny, förklarade att de skickar den till leverantören eller att de i alla fall inte kan räkna med vinst på den. Men att de litar på kunden och lever upp till kundlöftet och avtal att de ingått när de sålt varan med 12h batteritid.

Du behöver inte svara om du ska komma med personliga påhopp eller konspiratoriska misstankar. De har jag fått tillräckligt många av Proshop.
Adjö.