Inlägg

Inlägg som Diversion har skrivit i forumet
Av Diversion
Skrivet av Factorial112:

du kan regga dig på 2 sätt här:
1. genom Google, eller Apple, Facebook etc.
2. hos Twitter med en e-post & lösen

i fall 1: har någon tillgång till ditt konto 1, loggas de automatiskt in på Twitter i detta fallet
i fall 2: krävs att Twitter läckt e-post & lösen

så använd extra säkerhet i form av multifaktorautentisering där det går, men ja det skulle krävas 2 läckor som du beskriver
det är ju dock inte optimalt att få sin epost övertagen, då man ofta kan återställa lösenord till den

Faktiskt så tror jag att jag aldrig nyttjat alternativ 1. då jag inte är bekväm med att t.ex. FB skall veta vad jag gör när jag inte är hos dom, samma med dom andra. Jag har alltid använt email och lösen när jag reggat mig. Ibland har jag nyttjat olika emailadresser, dock har jag slarvat med att lösenorden är snarlika med bara ett par siffrors skillnad.

Av Diversion
Skrivet av Factorial112:

en läcka brukar innebära ett intrång hos "valfri" tjänst/webbsida etc.
man kan i bästa fall komma över användarnamn & hashade lösenord till dessa användarnamn
om du har användarnamn: Kalle & lösenord: Hej!Svejs!
blir detta hashat i SHA2-256 (tillräckligt säker kryptering):
7b2496075688334face8d7790cf1f1c108570bbb2559b9e31e0162571b1e0086

läckan ser ut som Kalle:7b2496075688334face8d7790cf1f1c108570bbb2559b9e31e0162571b1e0086
enda sättet att få fram ditt lösenord är att antingen brute-forca, eller med hjälp av ordlistor, eller svagheter i krypteringen
utan att gå för djupt så blir Hej!Svejs? > 5969d31cc9dbda057d0df08840b25fed4251bbecbae6218d7f341ef7814a4717
så man får inte fram 1 bokstav & sen 2 o.s.v utan antingen alla eller inga

i dagens tänk lagras alla lösenord tillräckligt säkert för att knäcka 10+ alfanumeriska karaktärer tar alldeles för lång tid
TL:DR - starka lösenord är tillräckligt

Två separata läckor måste alltså till? Om de kommer över t.ex. gmails databas så kan de om de har oändligt med tid över ta fram lösenordet till mitt emailkonto men inte till twitter för i mina mail finns ju bara att jag reggat mig hos twitter samt användarnamnet, då måste de komma över twitters databas också om de vill logga in där med min twitteranvändare, korrekt?

Av Diversion
Skrivet av lhugo:

Kan du ställa frågan på ett annat sätt? Jag kan intr förstå vad du menar.

Jag registrerar mig på twitter med user: @trollet och psw: 123456. Till att göra det använder jag min emailadress: Diversion@gmail.com som har psw: 000000. Vad är det eventuella ljusskygga personer kommer över, är det mina twitteruppgifter eller mina inloggningsuppgifter till emailen?

Nu talar jag om respektive psw, inte användarnamnet eller emailadressen för dom är ju liksom ändå offentliga menar jag.

Av Diversion

Kan någon snabbt förklara för en teknisk idiot? Är det lösenordet till t.ex. min gmail eller lösenordet till t.ex. twitter som jag reggade mig hos med den adressen? I det senare fallet förstår jag inte för var i min gmail skulle lösenordet till twitter vara lagrat?

Av Diversion
Skrivet av sp1k3n:

När du kör chkdsk på C: görs det under omstart innan OS laddats, medans chkdsk på D: körs när du är inne i Windows och på samma disk som du har ditt OS. Kan möjligen bero på det, eftersom det är just samma disk. Varför inte investera i en SSD nu när priserna är bra på dem. Du får en snabbare dator och chkdsk eller andra kommandon, appar och program kommer också att bli rappare.

Tiden i sig var inget problem utan det var skillnaden jag reagerade på och blev rädd att den "fuskat" men i loggen har den gjort samma moment i båda fallen.

Av Diversion

Om du har en extern USB så är det ju bara att tanka över det du vill spara, film och sådant. Sedan är det bara att stoppa i skivan/USB minnet och köra.

Av Diversion

Stor skillnad i hur lång tid chkdsk tar.

Kör W10, min disk är uppdelad i C: och D: där D: var fullare men filerna var större och färre än på C:. Jag körde från kommandoprompten chkdsk /f /r /x båda gångerna. Omstart krävdes på C:. Tiden var 33 minuter för C: och 1 timme 20 minuter för D:. Antalet filer spelar väl ingen roll då det gäller momentet där den letar rent fysiska fel och dåliga sektorer? Någon som vet vad skillnaden beror på?

Disken är en mekanisk 1 Tb där vardera partitionen är 500 Gb.

Av Diversion
Skrivet av Gainsgoblin:

Bankerna kommer ta nästa fall till HD och försöka få praxis ändrad istället. Att personer praktiskt taget kan ge någon hemnyckeln och bilnyckeln och sen kräva att försäkringen ersätter det är en galen praxis från HD som är svår att få ihop.
Det går inte att införa funktioner som skyddar mot idioter om man vill ha funktionerna användbara.

Jag tror du har för lite erfarenhet av gamla människor. För väldigt många är den nya tekniken skrämmande och obegriplig, de är ett lätt byte för en smart bedragare som kan prata för sig särskilt då det i den generationen finns en tillit till institutioner som t.ex. banker. Om någon ringer och säger sig vara från deras bank är det lätt hänt att de godtar det.

Många av dem vill inte ha med tekniken att göra men tvingas eftersom skitaffärer inte längre godtar kontanter.

Av Diversion

Priserna var ju groteska redan innan den ekonomiska krisen. Min förra dator byggde jag ihop för strax under 6000 och fick lägga 2000 eller något sådant på kortet ett GTX 460 OC. För 11 år sedan räckte det till det mesta och jag körde det kortet i drygt tre år innan jag skaffade ett begagnat GTX 760 for 1400 SEK. Jag har övergått till att spela gamla klassiker. Hur mycket jag än älskar spel så tänker jag inte betala 20 eller ens 10 000 enbart för själva kortet.

Av Diversion
Skrivet av Ostbullen:

Antec p182! Hade inte päronen lyckats mosa det i en flytt så hade jag säkerligen haft kvar det än idag!

https://images.bjorn3d.com/Material/revimages/case/Antec%20P182/P182FrontAntec.JPG

Mitt förra var ett P183 v3, det var jag väldigt nöjd med. Jag gillar deras grejor så det blev ett P101 Silent nu. Förra datorn har jag kvar i garderoben som reserv. Före det hade jag ett Gigabyte Triton. Då det "bara" var en 6400 Core 2 Duo behövdes inga dramatiska kylarlösningar så det chassiet gjorde ett bra jobb också.

Av Diversion

Jag får ta och ta en närmare titt, tack för svaren.

Av Diversion

Programvara som spelar in markören

Provade med Applian, visserligen spelade den in browsern men ingen markör. Vad jag är ute efter är ett program som kan spela in vad jag gör på desktopen med tillhörande markör. T.ex. att jag scrollar i Firefox och kommenterar något på sidan och viftar med markören vid en mening för att markera något av intresse. Finns det något enkelt gratisprogram som klarar det?

Av Diversion
Skrivet av Fenrisulvfan:

Jag börjar bli orolig för Lara Croft varje iteration så krymper brösten och käken växer, lite som om hon genomgår hormonbehandling.
Kul med fler spel dock.

Ett fan som diskuterar det

Av Diversion

Måste jag installera mjukvaran till moderkortet?

Datorn fungerar jättebra. Vad är fördelen med att installera allt detta om jag inte skall överklocka? Det känns som om det är en massa bloatware som jag egentligen inte behöver. På Gigabytes hemsida finns det en uppsjö av drivare och program. Måste jag stoppa i allt eller kan jag köra à la carte och bara installera audio kontrollerna från realtek t.ex. ?

Av Diversion
Skrivet av Otur:

nä, det har ingen powershell-funktionalitet.

Då vet jag, tack för svar.

Av Diversion

Köra chkdsk i Windows 10

Spelar det någon roll om jag kör från kommandoprompten eller via Windows Powershell? Har den senare mera funktioner?

Av Diversion
Skrivet av Shudnawz:

All backtracking och återspelning av samma bana igen gjorde att jag tröttnade innan jag ens kom till slutet. Fortfarande inte spelat färdigt det.
Och det är fruktansvärt trist, för Star Wars-universat har så mkt potential att man blir alldeles yr. Men ändå lyckas man fumla bort all potential på konstiga beslut och lootboxes.
Senaste SW-spelet jag faktiskt spelat flera gånger måste vara X-Wing Alliance.

X-Wing Alliance körde jag mycket på MSN Zone. Var faktiskt en jättelik SW nörd innan Disney tog över och sög all glädje ur franchisen.

Av Diversion

Jag tittade lite på undervoltning men mitt kort verkar låst, både i MSI Afterburner och ASUS GPUTweak 2 så går det inte att göra något. Det händer inget med CTRL+F. Är det så att man måste flasha BIOS i Maxwellkorten för att låsa upp spänningskontroll så avstår jag eller har jag missat något?

Jag fick höra att man kan göra en "fullösning" genom att ta ned Power Target lite och sedan öka frekvensen på core clock.
När jag prövade att dra ned Power Target till 89% så märktes ingen prestandaskillnad egentligen men temperaturen började ligga och fälta mellan 73 och 76 istället för att ligga på 80 konstant. Däremot finns det ju inget att ändra på förutom Boost clock i GPUTweak 2.

http://i.imgur.com/fFaJa3C.png

http://i.imgur.com/flc7cTJ.png

Blir det samma om jag ändrar Boost frekvensen uppåt eller skall jag helt enkelt låta bli och nöja med mig att Power Target sänkningen gav ett lite svalare kort utan några märkbara prestandasänkningar i det spel jag kör?

Av Diversion

Kontrollerade att det var någorlunda dammfritt och drog ned från very high till high/medium i spelet. Då hamnade det runt 74° med några toppar på 81° istället för att ligga konstant på runt 80°. Det får duga tills vidare.

Av Diversion

Om man inte vill undervolta, kan man inte bara gå in i GPU tweak och sänka klockfrekvensen lite eller har det liten eller ingen effekt?