Inlägg

Inlägg som Siimuliize har skrivit i forumet
Av Siimuliize
Skrivet av takeoninja:

Yes det är den, fått tracking nummer nu så lär vara en månad bort lite drygt. Kan skriva någon rad om det när jag hunnit testa det om du vill

A en liten mini review om denna skulle vara nice.

Av Siimuliize

Inte för att vara den men detta gäller inte alla. Jag personligen likt många i min vän krets har inte detta problem. Sitter nu med en 14900Kf och kör all core 5.9Ghz med e cores på 4.5ghz HT är av som alltid av egen vilja inte för att den måste. bf2042 max 72-74c
Hogwarts L och Horizon 56-63c max och då med reshade och en hel del mods, aldrig problem när shaders laddar mm. Idle läget ligger på 30-32c

För den som sitter med liknande bygge som mitt senaste i galleriet så delar jag gärna mina bios settings. De verkar fungera bra och finns en del där ute som tackat mig för mina inställningar i bios som har haft detta problem men ej längre. Finns ingen anledning att dra ner 30% utav prestandan?

Av Siimuliize

Samsung ultrawide 49tum 144hz. Kommer aldrig mer kunna sitta på en vanlig skärm. Once you go wide you will go ultrawide sanna mina ord. Sen spel som inte stödjer ultrabrett finns det lösningar till och väldigt enkelt att fixa. Finns program som är gratis mm som löser det åt en och har till idag inte spelat något som inte gått få över hela skärmen.

Av Siimuliize

der8auer avslutar sitt sammarbete med EK Helt!

https://www.youtube.com/watch?v=8FFRmGJ2Bz8

Av Siimuliize
Skrivet av takeoninja:

... Eh...

Ingen installation krävs, absolut, men mjukvara det krävs i allra högsta grad. Det är bara det att du hämtar den med webläsaren och det körs i den. Den skapar inget eget fönster. Massor av program nu för tiden är så kallade "electron apps" vilket i praktiken är webbappar som har en mindre installation för att lägga sig på datorn i lämplig mapp och skapa lite ikoner, men när dom körs gör dom det via att först starta en egen medföljande webbläsare som kör webappen så att det ser ut som vilket program som helst.

Gränserna mellan webb, webapp, programvara och appar håller helt på att suddas ut och börjar bli mer och mer akademisk.

Sen har Keychron en utmanare till Wooting på g som jag har backat på Kickstarter. Kommer troligtvis innan DH då den ska stor testas!

Har också rapidtrigger, är trådlös och massa annat mums och till drygt halva priset om man ställer mot Wooting 80HE som kommer mot sommaren (som jag också villhöver för att kunna jämföra, och jag behöver ju ett tbord till jobbet som inte är hemskt ändå.)

Ja absolut det vet jag. Använder mig utav ingen mjukvara då ingen installation i vanlig befattning behövs och för att det är så alla stora på youtube informerar." No software needed " Sen vill man gå in på djupare befattning så är du korrekt

Om Keychron har något som kan utmana wooting så är jag på första raden vid scenen! Tack för info var ej medveten om detta. De utmanare som finns ute med rapid trigger idag ligger fortfarande efter så detta ska följas

Antar det är denna du tänker på
https://www.kickstarter.com/projects/keytron/keychron-q1-he-q...

Av Siimuliize
Skrivet av Enviro:

Trådlöst är ju ändå nice!

Jo sant!

Tänkte nog mer som gamer med lite edge

Jag offrar gärna trådlöst för rapid trigger från wooting som ingen slår än idag. Att kunna ställa in aktiverings punkt och likt finalmouse så behövs ingen mjukvara utan allt görs på webben.

Men ok vill man ha trålöst och struntar i det andra så absolut men då finns andra val. Logitech har ju skjutit sig i foten med denna Om man nu ska lyssna på nätet.

https://www.youtube.com/watch?v=T9kRVssW1fc

Av Siimuliize

Drömmen skulle ju vara att de veteraner som gjorde bf bra återkom till dice och skapa något magiskt. Men det kommer ju inte ske så min önskan är Do Not F It Up! igen tack. Bort med all cod trams och rosa vapen med graffiti skins, ta tillbaka klasserna som de varit från start och lås dem! Exempel spelar du medic då är du medic inget annat och kan inte byta ut medic låde support mot annat och så vidare, idag spelar det ingen roll vad du väljer.

GE OSS EN SERVER BROWSER! Skojar ni?

Av Siimuliize

Varför köpa denna framför en wooting 60h är min fråga?

Av Siimuliize
Skrivet av person:

Hur förbrukar folk möss och tangentbord med 1 eller flera per år? Slår ni sönder dem? Sök hjälp isåfall

Jag personligen köper ny mus antingen för att jag vill testa eller prova på. Inga möss är förbrukade eller sönder. Snarare i nyskick. Sen de möss jag ej vill ha skänks här eller på andra ställen. Och vissa säljer jag.Samma med tangentbord. De som jag vill ha kvar går till min kollektion. Möss jag behåller till min kollektion är ex möss som wlmouse beast x då det är företagets första mus, har även första Finalmouse kvar i plast. Razer signature edition mm.

Vad andra gör har jag ingen aning om men här slås inget sönder 🤟

Av Siimuliize

Då min hobby är bygga datorer och sitta vid datorn mm så investerar jag mycket i vad det än må vara när det kommer till just datorn. Final mouse ulx, moddad wooting 60h med custom switch och key caps och så vidare. Men det är ju olika från person till person. Måste säga att man skäms lite utav allt som ligger och dammar i lådor då man köpt nytt. Exempel beast x mus, superligt 2, signature Razer viper mini mm. Och som ovan en hel drös custom tangentbord. Förvisso har man skänkt en hel del här på Swec men man är ju lite utav en collector så att säga.

Av Siimuliize

Avsnitt två och serien tappa mig. Var som väntat och går vidare med någon annan serie.

Av Siimuliize

14900 5.9ghz all core 4090 3ghz inte märkt ett problem so far. Kan det vara bios för vissa kanske, asus ex smackar ju på något enormt på volten mm i default. och massa annat som inte följer intel spec. Sätter alltid intel spec i bios och jobbar mig upp därifrån.

Hmmmm

Av Siimuliize
Skrivet av pv2b:

Jag hade personligen varigt väldigt försiktig med att köra en mindre Chromium-fork av Thorium, som i princip drivs av en enda utvecklare, som en daily-driver webbläsare.

Det är ju skitcoolt att han fått ut så pass mycket mer prestanda ur Chromium, men du förlitar dig på en enda persons goodwill att tillhandahålla säkerhetsuppdateringar snabbt och effektivt. (Githubprojektet ligger ju på snubbens personliga Github-konto bara...) Samtidigt så har du väldigt många som letar efter buggar i Chromium, och webbläsare exponeras till stora mängder opålitlig data hela tiden. Det är ett ganska extremt gap mellan anfall och försvar, hela världen letar efter buggar i Chromium, och det är typ bara en person som kan se till att de säkerhetspatcharna kommer upp till Thorium.

Personligen landar jag i att prestandan inte är det viktigaste. Firefox är snabb nog som den är för mig, och den är långt ifrån snabbast på marknaden heller.

Ska du ändå köra Thorium så bör du åtminstone hålle nära koll på Thorium-projektet och kollar att det verkligen kommer uppdateringar, och liknande, och hålla koll på säkerhetsproblem som kommer från uppströms från Chromium-hållet. (Du vet, de där uppdateringarna som instalelras helt automatiskt för de flesta utan att de behöver tänka på det.) Det är inget man råder någon oinsatt att installera och sedan glömma bort, risken är ju att projektet överges och slutar uppdateras, och till sist briserar som en tidsbomb när senaste sårbarheten som upptäcktes i Chrome helt enkelt aldrig patchades i Thorium...

Det handlar inte om att jag misstror alex313031 på något sätt, att jag tror att han är ute efter att hacka någon, utan att det är en riskabel position man inte bör sätta sig i, om man inte specifikt är intresserad av webbläsarprestanda och utveckling av Chromium, att köra den sortens webbläsare för att surfa på sidor inloggad som någon som har behörighet till något över huvud taget.

Jag är rätt säker då jag följer chris titus som brutit ned hela kodningen och inte hittat något som visar fuffens i thorium. Han kör den själv på alla sina datorer med. varje nytt utsläpp går han igenom koden. Sen så betalar jag ej med betalkort mm i browsern och allt sådant är avstängt i settings. Gör även detta på chrome från google själva. Jag antar att de som hänger här vet vad de gör och ger sig in på med open fork browsers. Visst om du inte hittar power knappen på datorn håll dig borta så långt du kan från detta håller med dig där. Personligen har jag koll på thorium och följer utväckligen men det var en bra poäng från dig som jag ej tänkte på.

pv2b har en bra poäng här som jag ej tänkte på när jag skrev. Ja den är sjuk snabb, snabbaste ni upplevt och ja bättre än chrome på alla sätt. integrerad ublock origin och massa annat bra. Ja koden är clean men som pv2b sa, ha koll på thorium och uppdatera så fort en ny släpps så ni får senaste patchen. Jag rekommenderar denna starkt framför allt annat, men antar då att ni vet vad ni gör! så pv2b har helt rätt i denna punkt.

Men som chris titus så är jag i samma båt. Det är något med thorium och det gör att jag aldrig kan gå tillbaka till något annat. Allt laddas något extremt fort och youtube är som någon gett den nitro med thorium. Nä för min del finns ingen annan browser och hoppas på lång utväckling och liv i thorium projektet.

Av Siimuliize

Säg hej till Thorium Browser!

1 Ser exakt ut som Chrome men med dark mode.
2 all telemetri är borta mm
3 integrerad ublock origin
4 hw acceleration
5 avx2
6 och massa tweaks mm
7 snabbaste browsern på nätet

8 dev var lite i blåsväder men all is good nu och var en fånig politisk misstake. Rullar på som vanligt igen.

https://youtu.be/naDYUVFs1-8?si=_rngraFRtMBUXEfx

https://youtu.be/GCdHdRg3K3c?si=maqKJ9P_zxGPhLeZ

Hemsidan
https://thorium.rocks/

Om Windows se då till att tanka hem avx2 varianten. Testa! Ni kommer tacka mig.

Ps: kör den även på mobilen 😎

Av Siimuliize

Kör bara en Nvidia Shield Pro. Kör det till alla mina tv apparater. 4K, HDR, Dolby Vision mm. Körde en htpc innan men Nvidia var the way to go.

Av Siimuliize

Vatten kylning till detta på ingång med en micro pump o block från ekwb

Av Siimuliize

Helt ok och inget fel med summan som är en fluga i vinden. Med tanke på hur många som vill ha windows 10 så är detta billigt.

Av Siimuliize

Nej tack!

Av Siimuliize

Once you go woke you go broke!

Adjö Disney

Av Siimuliize

Red Dead Redemption 2

med mods ooch allt maxat. samt cyberpunk 2077 med mods och allt maxat, bättre ögon godis finns inte.....går på tår och viskar Stellar blade har en hel del ögongodis men ej på pc ännu.